freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.
 

Δημιουργια secure login;


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » PHP Προγραμματισμός και εφαρμογές » PHP Προγραμματισμός
Moderators:  PHP Moderators, Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 4 [55 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: δημιουργίαsecure Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
Σελίδα:  1, 2, 3, 4 Επόμενο
ΑποστολέαςΜήνυμα
vs-fs1


Μέλος από: 17 Ιουν 2010
Μηνύματα: 22

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 17 Ιουν 2010 12:54    Θέμα: Δημιουργια secure login; Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Γεια χαρά, νέο μέλος εδώ κ αναζητώ λύση σε ενα προβληματάκι σε php.
Εχω δει τα login scripts που έχουν ανεβάσει άλλοι συμφορουμίτες αλλα μάλλον δεν με καλύπτει κάποιο σε αυτό που θέλω να κάνω.
Εχουμε κ λέμε:
Θέλω να φτιάξω ενα login script.Σε αυτο λοιπόν θέλω να μπορεί ενας χρήστης ο οποίος θα είναι διαχειριστής να κάνει register αυτός τα υπόλοιπα members.Ουσιαστικά θέλω να υπάρχει απο πρίν ένας χρήστης admin ο οποίος μόλις κάνει login θα μπορεί να κάνει register άλλους χρήστες που κ αυτοι με την σειρά τους θα μπαίνουν μετά στο σύστημα σε μια σελίδα που δεν θα έχει τα διαχειριστικά εργαλεία του admin.Επομένως οι χρήστες που θα κάνει register μόνο ο admin θα μπορούν πλέον να μπαίνουν κ αυτοι απ την login page κ θα γίνεται redirection σε κάποια άλλη σελίδα.

1.Προεγκατεστημένος admin --> διαχειριστικό πάνελ
2.Μέλη που κάνει register o admin --> πάνελ μελών

*Αν μπορεί ο admin να επιλέξει κ user level ακόμη καλύτερα καθότι ετσι θα μπορεί να καθορίζει κ το αν θα υπάρχει επιπλέον διαχειριστής.

**session & cookies would be nice!!!
dreambet


Μέλος από: 31 Μαη 2010
Μηνύματα: 26

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 17 Ιουν 2010 14:23    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

φίλε αυτο ειναι πολύ απλο που ζητας.

1) bazeis (boolean) στην database soy px "gisadmin" kai mono esi otn kaneis login
ta mporeis na alalxeis ayto to pedio apo false se true.

2) An kapios xristis kanei login elexeis tin timi toy pedioy "gisadmin" an deis kai einai true
kaneis to analogo Redirect or whatever.
vs-fs1


Μέλος από: 17 Ιουν 2010
Μηνύματα: 22

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 17 Ιουν 2010 14:45    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Δηλαδή,πως θα το κάνω αυτό,μπορείς να μ δώσεις λίγες παραπάνω πληροφορίες;
dreambet


Μέλος από: 31 Μαη 2010
Μηνύματα: 26

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 17 Ιουν 2010 14:55    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ok pes moy prota an gnorizeis katholoy apo databases
kai se ti OS ta kaneis host to site soy ( linux or win)
vs-fs1


Μέλος από: 17 Ιουν 2010
Μηνύματα: 22

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 17 Ιουν 2010 15:07    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ναι γνωρίζω κάποια πράγματα απο databases(είμαι θα έλεγα σε χαμηλό-μέτριο επίπεδο ωστόσο) κ δουλεύω με phpmyadmin πάνω σε ενα τοπικό linux box.Το τελικό project θα ανέβει επίσης σε linux host.
Θα πρέπει να το κάνω με ξεχωριστό table για τους admin;

need help plz!
vs-fs1


Μέλος από: 17 Ιουν 2010
Μηνύματα: 22

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 17 Ιουν 2010 20:04    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Παιδιά χρειάζομαι την βοήθεια σας οπωσδήποτε.Απ το πρωί εχω δει 1000 διαφορετικά login scripts αλλά τζίφος.
Ενα βασικό script me user level k authentication ψάχνω κ έχω φάει πακέτο γιατι δυσκολεύομαι να το στήσω απ τη αρχή.
Οποιαδήποτε πρόταση,ιδέα,κώδικας θα μου ήταν εξαιρετικά χρήσιμη...
Ευχαριστώ.
dreambet


Μέλος από: 31 Μαη 2010
Μηνύματα: 26

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 17 Ιουν 2010 20:13    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

File mou kale an den mporeis na kaneis ayto to eykolo ti na po den eime o pleon katallilos se php makari na mporoysa na soy grapso olon ton kodika

alla pao oti xero edo einai gemato php+mysql xristes opote min anisixeis ta soy dosei kapios tis 5-6 entoles poy theleoi na kaneis select,add,delete users.
korgr
Honorary Member

Μέλος από: 07 Οκτ 2008
Βοηθήματα: 5
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Corinth
View users profile
portfolio skype 
ΜήνυμαΣτις: 17 Ιουν 2010 21:21    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

dreambet ανέφερε:

alla pao oti xero edo einai gemato php+mysql xristes opote min anisixeis ta soy dosei kapios tis 5-6 entoles poy theleoi na kaneis select,add,delete users.


Δεν νομιζω πως ειναι τοσο ευκολο.
Αν βρεθει καποιος που θα δωσει 5-6 εντολες και το κανει να φανει τοσο ευκολο, be my guest.
Τελευταια φορα που εκανα κατι τετοιο για λογαριασμο τριτου, το χρεωσα 600 ευρω. Μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Αλλο το να μπει καποιος και να πει εχω προβλημα δεν μου κραταει την session variable ή μόλις αλλαξω σελιδα χανεται το authentication και αλλο να ζηταμε ως δια μαγειας ενα script και μαλιστα κομμενο και ραμενο στα μετρα μας (αφου 1000 αλλα δεν μας εκαναν).

_________________
Projects: www.topgr.gr | www.ktizo.gr | Odyssey CMS | Οικονομική διαχείριση εσόδων-εξόδων | Interactive ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
dreambet


Μέλος από: 31 Μαη 2010
Μηνύματα: 26

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 17 Ιουν 2010 21:46    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

korgr ανέφερε:
dreambet ανέφερε:

alla pao oti xero edo einai gemato php+mysql xristes opote min anisixeis ta soy dosei kapios tis 5-6 entoles poy theleoi na kaneis select,add,delete users.


Δεν νομιζω πως ειναι τοσο ευκολο.
Αν βρεθει καποιος που θα δωσει 5-6 εντολες και το κανει να φανει τοσο ευκολο, be my guest.
Τελευταια φορα που εκανα κατι τετοιο για λογαριασμο τριτου, το χρεωσα 600 ευρω. Μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Αλλο το να μπει καποιος και να πει εχω προβλημα δεν μου κραταει την session variable ή μόλις αλλαξω σελιδα χανεται το authentication και αλλο να ζηταμε ως δια μαγειας ενα script και μαλιστα κομμενο και ραμενο στα μετρα μας (αφου 1000 αλλα δεν μας εκαναν).



Εννοουσα κόργκ σε ( ασπ το εχω ετοιμο 5-6 γραμμες ειναι ) τώρα σε php ελλάλησα οτι αλλοι ειναι ειδικοί.

Ασχετος ομως αυτο συμφωνώ να τον χρεώσεις 500 ευρω γιατι ειτε τα ελληνικα του δεν ειναι καλα, ειτε ειναι πολύ αγενής ( ρε)
vs-fs1


Μέλος από: 17 Ιουν 2010
Μηνύματα: 22

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 18 Ιουν 2010 01:14    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Θα ήθελα να πώ το εξής γιατι αισθάνομαι οτι με έχετε παρεξηγήσει. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ. Ναι σίγουρα θα βοηθούσε πολύ να είχα ενα σημαντικό μέρος του κώδικα αλλά προς θεού δεν θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την φιλοξενία του φόρουμ κ την τεχνογνωσία των ανθρώπων που έχουν δουλέψει σκληρά για να πετύχουν το σκοπό τους. Απ την άλλη ο ρόλος της κοινότητας βασίζεται στο "να μπορώ να μοιράζομαι" επομένως δεν βρίσκω παράλογο να ζητάω βοήθεια σε κάτι τέτοιο την στιγμή που τα υπόλοιπα άρθρα που μελέτησα δεν με κάλυψαν(οκ,δεν ήταν 1000!) κ απ την στιγμή που κώδικας υπάρχει διαθέσιμος σε άλλα άρθρα σε αυτό το φόρουμ.Νομίζω οτι είμαι αρκετά ξεκάθαρος,ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Θα εκτιμούσα πολύ αν κάποιος/α μπορεί να με βοηθήσει.
fafos
Script Master

Μέλος από: 30 Νοε 2004
Βοηθήματα: 17
Scripts: 6
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 18 Ιουν 2010 01:31    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

dreambet.. 5-6 grammes kodika gia login script? kati exeis merdepsei...

vs-fs1... h koinothta einai edo gia na se vohthisei opou kollhseis.. den prokeitai na kathisei kapoios kai na sou grapsei ena tetoiou megethous script kai na to ferei sta metra sou.. o programmatismos den einai pairno ligo apo edo kai ligo apo ekei kai feiaxno scripts xoris na ksero ti kanei to kathena apo auta pou exo valei mesa..

an thymamai kala yparxei vohthima gia users edo sto fs... ksekina me auto kai opou kollhseis na eisai sigouros oti tha vohthiteis apo thn koinothta...
Apostolis_38


Μέλος από: 14 Φεβ 2008
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 18 Ιουν 2010 08:30    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Και για να μην πεις οτι η κοινότητα δεν κατευθύνει μπορείς να κάνεις σε γενικές γραμμές το εξής.
Χρησιμοποιείς ένα πεδίο από τη βάση σου για να ξεχωρίζεις αν ο χρήστης είναι ο admin ή οι υπόλοιποι. Εγώ σε αντίστοιχη εφαρμογή χρησιμοποίησα απλώς το id. Εσύ, ότι σε βολεύει.

Φτιάχνεις άλλα query για τον admin και άλλα για τους υπόλοιπους.
Μόλις κάποιος κάνει login τσεκάρεις το session, το οποίο κρατάει το πεδίο που έχεις επιλέξει και αναλόγως με ένα απλό if-elseif κάνεις redirection/include/new class ή ότι άλλο θέλεις.
Μπορείς να τους δώσεις ξεχωριστό διαχειριστικό περιβάλλον όπως θέλεις, μηνυματάκια του στύλ "γίνε πρώτα admin και μετά έλα να διαγράψεις", ακόμα και ξεχωριστό internet αμα το επιθυμείς.
Ορεξη και ιδέες να 'χεις.

Φυσικά, όπως είπαν ο korgr κι ο fafos, λίγο χλωμό να γίνει όλο αυτό με 5-6 γραμμές κώδικα.

tip από την κοινότητα: αν δώσεις ξεχωριστά πάνελ κοίτα να έχεις καλά τακτοποιημένα τα files και τις διεργασίες σου γιατί σε λίγο καιρό θα ζητάς βοήθεια για να βρείς σε ποιό σημείο κάνεις το select και σε ποιό το delete.
vs-fs1


Μέλος από: 17 Ιουν 2010
Μηνύματα: 22

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 18 Ιουν 2010 09:48    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Φίλε "fafos" φυσικά κ δεν ζητάω να μου γράψει κανείς αυτο που θέλω κομμένο κ ραμμένο αλλά κατανοώ το σκεπτικό σου κ επομένως δεν υπάρχει νόημα να αναλωθούμε περισότερρο.Φιλε "Apostolis_38" θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου κ θα προσπαθήσω να το στήσω όπως το έχω στο μυαλό μου.Ευχαριστώ,θα επανέλθω με νεότερα σύντομα.
vs-fs1


Μέλος από: 17 Ιουν 2010
Μηνύματα: 22

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 21 Ιουν 2010 09:45    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Γεια χαρά.Κατάφερα να φτιάξω το σύστημα login όπως ήθελα πάνω-κάτω αν κ μου έχει μείνει να ενσωματόσω το user-level.
Εχω μια ερώτηση να κάνω.Για κάθε χρήστη που φτιάχνω θέλω αυτόματα να δημιουργείται κ ένα folder (το οποίο να συνδέεται με τον χρήστη αυτό) για να αποθηκεύω φωτογραφίες του εκάστοτε χρήστη(μόνο απ τον admin).Πως μπορώ να το κάνω αυτό; Να κάνω χρήση mkdir ή arrays; Καμιά πρόταση; (Για να μην παρεξηγηθώ κ πάλι,ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΚΩΔΙΚΑ,ζητάω προτάσεις)
Ευχαριστώ.
Khronos


Μέλος από: 11 Δεκ 2006
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: Ηράκλειο
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 21 Ιουν 2010 14:31    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ναι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την mkdir και να δημιουργείς ένα φάκελο με το id του εκάστοτε χρήστη.

_________________
Κατάλογος επιχειρήσεων
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 4 [55 Μηνύματα] Σελίδα:  1, 2, 3, 4 Επόμενο
Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » PHP Προγραμματισμός και εφαρμογές » PHP Προγραμματισμός


Σχετικά θέματα
 Θέματα   Απ/σεις   Αποστολέας   Τελευταίο μήνυμα 
login σελιδα για χρηστες και προσωπικη σελιδα 2 ioangian 15 Σεπ 2013 20:57
ArchimidisM Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Facebook Login 2 gvatos 10 Ιουλ 2013 18:23
gvatos Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Facebook login από PHP 10 steve62742 22 Απρ 2013 14:32
steve62742 Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
PHP και MySQL video βοήθημα.Δημιουργία ενός login system. 0 Webapptester 17 Φεβ 2013 01:05
Webapptester Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Είναι ασφαλές ένα login χωρίς βάση δεδομένων; 13 MaryG 10 Δεκ 2012 21:31
MaryG Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
 
Τώρα είναι 01 Αυγ 2014 09:47 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos