Στις: 18 Ιουλ 2012 02:19 Θέμα:
Πρόβλημα με virus δεν μπορώ να το βρώ και να το διαγράψω
Έχω ένα netbook στο οποίο έχει εγκατασταθεί ένα πρόγραμμα υποτίθετε antivirus και μου βγάζει συνέχεια μήνυμα οτι ο υπολογιστής έχει κολλήσει ιο και μου βγάζει ένα παράθυρο που λέει να αγοράσω αυτό το πρόγραμμα για να το αφαιρέσω. Επίσης δεν μαφήνει να μπώ internet ούτε να βάλω κάποιο memory stick για να κάνω εγκατάσταση κάποιο spyware για να το εντοπίσο που είναι και να το διαγράψω. Είχα ξαναδεί αυτό το πρόβλημα κάποτε και απότι θυμάμε ο τύπος που το έκανε το βρήκε μέσα από κάποιο αρχείο τον windows και το πέταξε.
Αν μπορεί κάποιος να δώσει μια λύση τι μπορώ να κάνω και πως μπορώ να βρώ αυτό το παλιοαρχείο που είναι εγκατεστημένο και να το πετάξω
Honorary Member Μέλος από: 13 Ιουν 2010 Μηνύματα: 256+ Περιοχή: Brussels
Στις: 18 Ιουλ 2012 02:58 Θέμα:
Να κάνεις εκκίνηση σε safe mode (με F8 ) και να βρείς το επίμαχο πρόγραμμα και να το απεγκαταστήσεις.
Εάν είναι απλώς κάποιο αρχείο τότε θα το βρείς με τη βοήθεια κάποιου προγράμματος πχ. autoruns της Sysinternals, με το CCleaner επίσης έχει έλεγχο των αρχείων εκκίνησης είτε με κάποιο antispy ή antivirus.
_________________ «Μάθε από τα λάθη των άλλων γιατί δε θα προλάβεις να τα κάνεις όλα μόνος σου»
Οι Έλληνες είμαστε «θεατές των λόγων και ακροατές των έργων» (.... ο Θουκυδίδης το είπε !)
«Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Αυτοί που κερδίζουν, αυτοί που χάνουν και αυτοί που καθορίζουν ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν! »
bibisidis
Honorary Member Μέλος από: 07 Ιουλ 2010 Μηνύματα: 256+
_________________ «Μάθε από τα λάθη των άλλων γιατί δε θα προλάβεις να τα κάνεις όλα μόνος σου»
Οι Έλληνες είμαστε «θεατές των λόγων και ακροατές των έργων» (.... ο Θουκυδίδης το είπε !)
«Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Αυτοί που κερδίζουν, αυτοί που χάνουν και αυτοί που καθορίζουν ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν! »