Μέλος από: 14 Οκτ 2010 Μηνύματα: 256+ Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης
Στις: 21 Ιουλ 2012 11:00 Θέμα:
Εγώ θα σου πρότεινα να διαβάσεις πρώτα και μετά να δεις κάποιο framework. Αν δεν έχεις κατανοήσει τον oop δε θα βγάλεις άκρη.
Όταν έρθει η ώρα να επιλέξεις framework, δες το symfony2 ή το auraphp (δεν είναι ολοκληρωμένο ακόμα).
Μέλος από: 01 Σεπ 2005 Μηνύματα: 223 Περιοχή: Αγ. Παρασκευή
Στις: 21 Ιουλ 2012 19:44 Θέμα:
Το ότι πρέπει να διαβάσει γενικά για oop δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να δεί κάποιο framework παράλληλα. Τα διάφορα framework είναι εργαλεία. Φτιαχτήκανε όχι για να βασανίζουμε, αλλά για να βοηθούνε τον προγραμματιστή. Σίγουρα πρέπει να κάτανοείς σε ένα βασικό επίπεδο τι σημαίνει κάνω extend μία κλάση ή implement an interface ή τί είναι μέθοδος κ.λ.π. πριν περάσεις στο framework.
Εγώ αυτό που λέω είναι ότι όταν αποφασίσει να υλοποιήσει κάποιο project για να κατανοήσει όλα αυτά, καλύτερα ας το κάνει μέσω κάποιου framework γιατί από μόνος του θα πελαγώσει. Αυτό είναι η προσωπική μου γνώμη, γιατί είμαι και εγώ φρέσκος στον κόσμο του oop και αυτό με βοήθησε να δω με άλλο μάτι κάποια πράγματα. (π.χ. θυμάμαι ότι ενώ κατανοούσα τί σημαίνει κάνω extend μια κλάση, η αντιδρασή μου ήταν του στυλ: Ωραία.. ποιός ο λόγος?)
Δεν μπορώ να σου πω ποιο framework θα σου ταιριάξει, μπορώ μόνο να σου πω ότι είμαι κατευχαριστημένος χρήστης του zend. Δεν έχω δοκιμάσει κανένα άλλο σε βάθος για να συγκρινω. Καλή αρχή.
Μέλος από: 14 Οκτ 2010 Μηνύματα: 256+ Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης
Στις: 22 Ιουλ 2012 11:27 Θέμα:
Δε διαφωνώ με τη χρήση framework, αλλά το ότι εγώ ήδη πρότεινα 2 κι εσύ 1 είναι ένας καλός λόγος για να διαβάσει πρώτα και μετά να επιλέξει αυτό που τον βολεύει.
Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι κάποιες φορές θα χρειαστεί να δουλέψει χωρίς framework.
Μέλος από: 01 Σεπ 2005 Μηνύματα: 223 Περιοχή: Αγ. Παρασκευή
Στις: 22 Ιουλ 2012 13:42 Θέμα:
παράθεση:
Δε διαφωνώ με τη χρήση framework, αλλά το ότι εγώ ήδη πρότεινα 2 κι εσύ 1 είναι ένας καλός λόγος για να διαβάσει πρώτα και μετά να επιλέξει αυτό που τον βολεύει.
Δεν σου κρύβω πως δεν καταλαβαίνω ποιά είναι η λογική της παραπάνω πρότασης. Αλλά για να κερδίσω θα προτείνω και το codeigniter και το symfony. Τώρα έχω προτείνει 3. Κάνω και εγώ το ίδιο.
Τέλος πάντων, το να καθήσουμε να αντιπαρατεθούμε για το αν πρέπει να ασχοληθεί από τώρα με κάποιο framework ή όχι, δεν θα βοηθήσει παραπάνω τον elavd σε αυτό που ρώτησε. Νομίζω ακούστηκαν οι απόψεις πάνω στο topic οπότε εγώ θα σταματήσω εδώ.
Μέλος από: 14 Οκτ 2010 Μηνύματα: 256+ Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης
Στις: 22 Ιουλ 2012 18:23 Θέμα:
Η λογική είναι ότι είναι καλύτερα να μάθει πρώτα 5-10 πράγματα και μετά να επιλέξει framework. Τόσο καιρό που το συζητάμε θα είχε διαβάσει ένα βιβλίο ο elavd