freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.
 

Βοήθεια με κουμπιά επιλογής γλώσσας σε PHP


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » PHP Προγραμματισμός και εφαρμογές » PHP Προγραμματισμός
Moderators:  PHP Moderators, Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [5 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: php Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
psychokiller


Μέλος από: 23 Ιουλ 2012
Μηνύματα: 3

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 23 Ιουλ 2012 19:18    Θέμα: Βοήθεια με κουμπιά επιλογής γλώσσας σε PHP Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλησπέρα,
Είμαι καινούργιος στο forum οπότε αν κάνω κάποιο λάθος ζητάω εκ τον προτέρων μια μεγάλη συγγνώμη.
Το πρόβλημα μου έχει να κάνει με το γεγονός οτι θέλω να βάλω στο site μου δυο σημαίες, μια Ελληνική (gr.gif) και μια αγγλικη (en.gif), με τέτοιο τρόπο ώστε όποιος πατάει μια απο τις δύο να πηγαίνει σε αυτή, δηλαδή να προστήθετε στο URL το ?language=gr ή το ?language=en.
Το πρόβλημα μου είναι πως θα πω στη php να διαβάζει το URL να προσθέτει σε αυτό ένα απο τα δυο ?language= και να πηγαίνει σε αυτο μέσα στο ίδιο παράθυρο (_self).
Ειμαι αρκετά νέος στη php.
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων
xmavidis
Honorary Member

Μέλος από: 02 Δεκ 2003
Βοηθήματα: 4
Νέα: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Ηράκλειο
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 23 Ιουλ 2012 22:04    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Βάλε links στις σημαίες προς την σελίδα που θέλεις μαζί με τα ?language=en ή gr.
Μέσα στο php αρχείο χρησιμοποίησε την $_GET για να πάρεις το περιεχόμενο του language:
κώδικας:
<?php
$langs = array('gr','en');

$defaultLang = 'gr';

/* Είναι καλύτερο να φιλτράρεις την $_GET  ώστε να μην έχεις θέμα με SQL injection και
τέτοια θέματα */
$language = $_GET['language'];
if(!in_array($language, $langs) {
/* Αν δεν δωθεί σωστό language στο Url φόρτωσε τη default γλώσσα ή δώσε error. */

// ....
} else if($lang == "en") {
    // language = en
} else {
   // language = 'gr'
 // ...
}
?>

_________________
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein
psychokiller


Μέλος από: 23 Ιουλ 2012
Μηνύματα: 3

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 24 Ιουλ 2012 14:29    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

xmavidis ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και το χρόνο σου.
Μου είναι πολύ δύσκολο να βάλω για κάθε σελίδα το link προορισμού στα σημαιάκια.
Αυτό που θέλω είναι όταν πατάω το π.χ. Ελληνικό σημαιάκι να τρέχει μια διεργασία που θα διαβάζει το URL της σελίδας, θα το βάζει σε μια μεταβλητή, θα προσθέτει στο strink αυτο το ?language=gr και θα τρέχει αυτό το link στο ίδιο παράθυρο.
Και αντίστοιχα στο αγγλικό σημαιάκι να τρέχει μια διεργασία που θα διαβάζει το URL της σελίδας, θα το βάζει σε μια μεταβλητή, θα προσθέτει στο strink αυτο το ?language=en και θα τρέχει αυτό το link στο ίδιο παράθυρο.
xmavidis
Honorary Member

Μέλος από: 02 Δεκ 2003
Βοηθήματα: 4
Νέα: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Ηράκλειο
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 24 Ιουλ 2012 15:00    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Δοκίμασε το παρακάτω για να πάρεις το πλήρες Url της εκάστοτε σελίδας που βρίσκεται ο χρήστης:
κώδικας:

$url ="http://".$_SERVER['HTTP_HOST'].$_SERVER['REQUEST_URI'];

Βάλε αυτό στα links σου και πρόσθεσε σε κάθε περίπτωση το ?language που θέλεις.

Τι μορφή έχουν τα URL της σελίδας σου;
Έχεις και άλλα parameters μετά από ? στο url; Αν ναι τότε πρέπει να προσέξεις αν βάλεις το language μετά από ? ή μετά από &.

Για παράδειγμα, αν το url της σελίδας σου είναι της μορφής:
κώδικας:
http://www.mypage.gr/something.php

Τότε μπορείς απλά να βάλεις ως href στα links των εικόνων:
κώδικας:
href="<?php $url; ?>?language=gr"


Αν έχεις και url της μορφής:
κώδικας:
http://www.mypage.gr/something.php?id=5

Θα πρέπει να τσεκάρεις αν στο url υπάρχει ήδη ο χαρακτήρας ? και να πράξεις αναλόγως.

_________________
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein
psychokiller


Μέλος από: 23 Ιουλ 2012
Μηνύματα: 3

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 24 Ιουλ 2012 17:49    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Αυτό ήθελα. Ευχαριστώ πάρα πολυ.
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [5 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » PHP Προγραμματισμός και εφαρμογές » PHP Προγραμματισμός


Σχετικά θέματα
 Θέματα   Απ/σεις   Αποστολέας   Τελευταίο μήνυμα 
Προβλημα με ελληνικα ονοματα σε πεδια πινάκων σε sql server και php 6 pol2005 08 Σεπ 2014 03:44
pol2005 Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
βοήθεια για εμφάνιση ελληνικών σε php φόρμα επικοινωνίας 1 nwntas 01 Σεπ 2014 15:56
majuranus Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Eregi - preg_match (joomla module - php modification) 8 Cmg__ 31 Αυγ 2014 10:06
Cmg__ Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
include php file από άλλο server 2 kostaspel 18 Ιουν 2014 19:10
Rapid-eraser Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
php mysql null και κενό 3 trelamenos333 12 Ιουν 2014 15:01
trelamenos333 Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
 
Τώρα είναι 16 Σεπ 2014 15:25 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos