Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.
Moderators:
Super-Moderators
| Αποστολέας | Μήνυμα |
pacman
Μέλος από: 31 Ιουλ 2012 Μηνύματα: 2
|
Στις: 02 Αυγ 2012 13:57 Θέμα:
Η τέλεια εταιρεία hosting |
|
|
Καλησπέρα σε όλους, η ερώτηση είναι αρκετά απλή και πιστεύω θα βοηθήσει και τους hosters και τους πελάτες να καταλάβουν τι θέλουν.
"Εσύ σας πελάτης, τι ακριβώς θέλεις από μια εταιρεία hosting  για να την θεωρείς κορυφαία?"
Μπορείτε να πείτε ολόκληρη λίστα με features,τεχνολογίες,τιμές και ιδέες που θα σας έκαναν να επιλέξετε μια εταιρεία και να την στέψετε ως κάτι τέλειο.
Πρέπει να διαφημίζετε σε όλο το internet για να θεωρείτε έμπιστη?
Πρέπει να έχει τις τελευταίες τεχνολογίες?
Πρέπει να είναι πολύ φτηνή?
...
Τι θέλεις πελάτη?
|
|
|
|
andreaslll
Μέλος από: 16 Νοε 2011 Μηνύματα: 256+
|
|
|
|
inBlogger
 Μέλος από: 18 Απρ 2009 Templates: 1 Μηνύματα: 256+Περιοχή: Αθήνα.
|
|
|
|
platongr
Μέλος από: 28 Αυγ 2009 Μηνύματα: 220 Περιοχή: Αγρίνιο
|
Στις: 02 Αυγ 2012 15:52 Θέμα:
|
|
|
| inBlogger ανέφερε: | | Δώσε μου Τέλεια Υποστήριξη και πάρε μου τη ψυχή(ή τα λεφτά) |
Τι είναι τέλεια υποστήριξη ?
Κάποιος μπορεί να θεωρεί υποστήριξη να έχει το κινητό κάποιου και να τον καλεί κάθε 10 λεπτά.
Κάποιος άλλος μπορεί να θέλει η υποστήριξη να του στήσει το site που διάβασε ένα ένα φόρουμ πως να το κάνει, είδε και 5 βίντεο αλλά δεν τα καταφέρνει
Κάποιος 3ος, να θέλει να διορθώσει τον κώδικά του και να μην ξέρει πως.
Που αρχίζει και που τελειώνει η υποστήριξη μιας τέτοιας εταιρείας ? _________________ Hosthouse Web Services
|
|
|
|
Giannis78
 Μέλος από: 11 Οκτ 2005 Βοηθήματα: 1 Μηνύματα: 256+Περιοχή: Assigned by DHCP
|
|
|
|
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO  Μέλος από: 09 Οκτ 1999 Βοηθήματα: 93 Νέα: 304 Templates: 1 Scripts: 2 Μηνύματα: 256+Περιοχή: Greece
|
Στις: 03 Αυγ 2012 00:46 Θέμα:
|
|
|
| andreaslll ανέφερε: | | 100% uptime server και δικτύου |
δεν υπάρχει, και το έχουμε εξιγήσει αρκετές φορές το γιατί.
| andreaslll ανέφερε: | | μη χρειαστώ ποτέ να ανοίξω ticket |
δεν υπάρχει, αλλά καλό θα ήταν όταν τα ανοίγουμε να παίρνουμε απάντηση μέσα σε λίγη ώρα. _________________ Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter
|
|
|
|
dj_kostas_pro
 Μέλος από: 10 Οκτ 2007 Μηνύματα: 190Περιοχή: Θεσσαλονίκη
|
|
|
|
kgkoutzis
Μέλος από: 15 Οκτ 2007 Μηνύματα: 10
|
|
|
|
inBlogger
 Μέλος από: 18 Απρ 2009 Templates: 1 Μηνύματα: 256+Περιοχή: Αθήνα.
|
|
|
|
platongr
Μέλος από: 28 Αυγ 2009 Μηνύματα: 220 Περιοχή: Αγρίνιο
|
|
|
|
andreaslll
Μέλος από: 16 Νοε 2011 Μηνύματα: 256+
|
Στις: 03 Αυγ 2012 12:50 Θέμα:
|
|
|
Τελευταία επειδή μου έσπασαν τα νεύρα με την 24/7 (!) εξυπηρέτηση και πολλά άλλα προβλήματα που είχα, επένδυσα επί 1,5 μήνα τον ελεύθερο χρόνο μου και έμαθα πως να κάνω καλά τη δουλειά που δεν είναι σε θέση να κάνουν αυτοί.
Δεν πολυήθελα να το κάνω γιατί πίστευα ότι προσθέτω ένα μπελά ακόμη στο κεφάλι μου. Ούτε πληρώνω λιγότερα λεφτά. Το έκανα απλά γιατί τα είχα πάρει άσχημα εκείνη την περίοδο. Τελικά συνειδητοποίησα ότι έχω πολύ λιγότερο άγχος από πριν και αφού έκανα το αρχικό στήσιμο ο χρόνος που αφιερώνω είναι ελάχιστος.
Δεν θα έλεγα ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα, έχω όμως περίπου το 1/10 από αυτά που είχα στο παρελθόν. Κάποια ξέρω και πως να τα λύσω αλλά βαριέμαι να το κάνω. Παρέχω τζάμπα hosting  και σε 2-3 φίλους και ακούω ένα ευχαριστώ όπως και -Πω ρε φίλε, στο δικό σου πάει σφαίρα! Ούτε χρειάστηκε να με πάρει κανένας τηλέφωνο μέσα στη νύχτα γιατί απλά όλα δουλεύουν κανονικά.
Restart τον server κάνω στις 4 τα ξημερώματα αφού ελέγξω στα analytics (στα δικά μου και στων άλλων) ότι δεν υπάρχουν επισκέπτες τη δεδομένη στιγμή (γι'αυτό μάλλον δεν χρειάζεται να με πάρουν τηλέφωνο). Αν υπάρχουν, το αφήνω για πιο μετά ή την επόμενη μέρα.
Δυστυχώς για ένα διάστημα ακόμη είμαι ακόμη εξαρτημένος από μια εταιρεία που συνεχίζει να με απογοητεύει. Αυτά τα έγραψα επειδή ξέρω ότι θα τα διαβάσουν οι υπεύθυνοι διαφόρων εταιρειών. Μάγκες, κάντε καλύτερα τη δουλειά σας αν θέλετε να συνεχίσετε να έχετε δουλειά.
|
|
|
|
ploupas
Μέλος από: 04 Νοε 2011 Μηνύματα: 59
|
Στις: 03 Αυγ 2012 15:32 Θέμα:
|
|
|
Μιας και έχω ασχοληθεί μόνο με unmanaged VPS servers, να λειτουργεί από το 2000 ή και νωρίτερα και όλα αυτά που δείχνουν ότι είναι σοβαρή εταιρία
συχνά updates, προσφορές, να έχει reviews κάπου στο Ίντερνετ που να λένε ότι είναι οι καλύτεροι του πλανήτη, τηλέφωνα σταθερά κινητά, να σε παρακαλάει στα κείμενα να τους ενοχλήσεις, φυσικά να μην έχει broken links στο site ξέρω γω και να είναι ορθογραφημένα
Α! και να μην έχει Joomla default favicon στο site
|
|
|
|
gvard
Honorary Member  Μέλος από: 16 Μαη 2002 Μηνύματα: 256+Περιοχή: Τραχανοπλαγιά
|
Στις: 03 Αυγ 2012 19:49 Θέμα:
|
|
|
Καλησπέρα,
Καθώς αυτό το σχόλιο πήγαινε σε εμάς, επέτρεψε μου να σου απαντήσω.
| kgkoutzis ανέφερε: | Επαγγελματισμό.
Πρόκειται να κάνεις server restart χωρίς να υπάρχει backup mirror server να πάρει τη θέση του; Ειδοποίησε πρώτα τους πελάτες που θα επηρεαστούν, ό,τι ώρα και αν πρόκειται να γίνει.
|
Καταρχήν δεν υπάρχει λύση για backup mirror server σε cPanel server. Δεν εχει να κάνει με το γεγονός οτι είσαι σε dedicated server, ακόμη και σε cloud ήσουν σε Virtual Server (οχι dedicated), εφόσον έπρεπε να γίνει reboot στον Virtual Server αυτός θα είχε downtime. Να είσαι σίγουρος οτι μόλις η cPanel βγάλει τη δυνατότητα να υπάρχει backup mirror server θα είμαστε από τους πρώτους που θα το εφαρμόσουν σαν ενας από τους 2 cPanel NOC partners στην Ελλάδα (καθώς υπάρχει early access σε beta εφαρμογές οπως τρέχαμε πιλοτικά το cPanel για windows (enkompass) για σχεδον μισό χρόνο με επιλεγμένους πελάτες το οποίο δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα).
| kgkoutzis ανέφερε: |
Το έκανες απροειδοποίητα μέρα μεσημέρι και ήταν όλες οι υπηρεσίες offline για 10+ λεπτά; Όταν σου ανοίγω ticket να σε ρωτήσω τι συνέβη μη μου απαντάς μόνο ότι ο "server έκανε μια επανεκκίνηση και ήταν down για περίπου 5 λεπτά".
Ο server έκανε; Από μόνος του την έκανε; Τεχνητή νοημοσύνη;
Περίπου 5 λεπτά; Μέχρι να βράσει ένα αυγό; Εγώ που μέτρησα 10 πάω με ώρα Άρη;
|
Ο συνάδελφος απάντησε οτι ο server ήταν down για περίπου 5 λεπτά, το αν ήταν 5 ή 8 νομίζω οτι είναι στο ίδιο χρονικό περιθώριο (εφόσον υπάρχει το "περίπου"). Τεχνικώς ο server ήταν κάτω για 5 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα (βάσει logfile), χρειάζεται κάποιον χρόνο μέχρι να σηκώσει και να σταθεροποιήσει πλήρως τις υπηρεσίες. Από εκεί και πέρα σημείωσε τα εξής:
1) Ολες οι εταιρίες κάποια στιγμή θα έχουν κάποιο έκτακτο downtime στους servers τους. Εμείς στην shared hosting υπηρεσία παρέχουμε 99.9% uptime που σημαίνει οτι εγγυώμαστε (με επιστροφή χρημάτων αν ο πελάτης δεν μείνει ικανοποιημένος) οτι θα υπάρχει maximum 1 ώρα απρογραμμάτιστου downtime τον μήνα. Στον server οπου αναφέρεσαι ο server είχε να κάνει reboot (downtime από reboot δηλαδή) από τις 3/10/2011 και πιο πριν έκανε στις 10/11/2010. Προστατευόμαστε με το ksplice οπότε δεν τίθονται θέματα ασφαλείας με τον kernel για να χρειάζονται πιο πριν reboots, το γεγονός πως υπάρχει downtime όχι 1 ωρα τον μήνα (99.9%) αλλά 10 λεπτά τους τελευταίους 9 μήνες, πιστεύω οτι είναι μεγάλη επιτυχία.
2) Αν υπάρξει έκτακτο γεγονός τότε προτιμώ να κάνω reboot τον server σε ώρα αιχμής παρά να προγραμματίσω βραδυνό maintenance window, να σκάσει το πρόβλημα πιο πριν και να σκέφτομαι οτι θα το είχα γλιτώσει αν το έκανα την ώρα αιχμής.
3) Αν γίνονται τυχόν συντηρήσεις οι οποίες προβλέπονται να παίρνουν πάνω από 20 λεπτά πάντα ενημερώνονται οι χρήστες τουλάχιστον 1-2 ημέρες πριν. Το γεγονός οτι δεν εχεις λάβει τέτοιο e-mail σημαίνει οτι δεν εχει τύχει να συμβεί στον server σου, οι χρήστες πάντα ενημερώνονται για εργασίες.
4) Το ticket απαντήθηκε ακριβώς σε πέντε (5) λεπτά. Οσες χιλιάδες ευρώ και να χαλάσει κάποιος proactive δεν μπορεί να εγγυηθεί 100% uptime, σκοπός είναι να είναι εκεί και να απαντάει σε τυχόν επικοινωνίες χρηστών. Σε άλλες εταιρίες ενδέχεται 8 λεπτά (οσο ήταν το downtime) να μην έφταναν για να πάρεις απάντηση.
Καμία αναφορά για το τι χάθηκε, emails, hits, ή θεωρείται αυτονόητο πως ό,τι χάθηκε χάθηκε; |
Ο συνάδελφος δεν σε ενημέρωσε αν χάθηκαν αρχεία ή e-mails διοτι δεν χάθηκαν αρχεία ή e-mails.
Επαγγελματισμός είναι να παραδέχεσαι τα λάθη σου και όχι να τα υποβαθμίζεις κρύβοντάς τα κάτω από το χαλί νομίζοντας πως δε θα το προσέξει κανείς. Και αν δε θεωρείς σοβαρό πρόβλημα το ξαφνικό downtime τυχαίας διάρκειας, τότε καλύτερα κάνε μας τη χάρη και κλείστο το μαγαζί, πριν κλείσει από μόνο του.
|
Θα μπορούσα να αφήσω αυτό το post έτσι αν ήθελα να κρύψω το συμβάν κάτω από το χαλί. Αυτό δεν το έκανα ποτέ τα 11 χρόνια (11/8 μπαίνουμε στον 12ο χρόνο) λειτουργίας και ούτε θα το κάνω τώρα. Επειδή δεν κρύβομαι φυσικά να αναφέρω οτι δεν ήταν "ξαφνικό downtime" (καθώς θα γινόταν audit τι φταίει για να διορθωθεί) αλλά έκτακτη εργασία συντήρησης που έπρεπε να εκτελεστεί το συντομότερο.
Ξεθύμανα.
|
Χαίρομαι είσαι πελάτης από οτι βλέπω σχεδόν 8 χρόνια οπότε πάντα έχει σημασία η άποψη σου. Για να είσαι 8 χρόνια σημαίνει οτι η συνεργασία έχει και τις καλές τις στιγμές και τουλάχιστον μέχρι τώρα την ανανέωνες. Θέλω να πιστεύω οτι αν καθίσεις και μελετήσεις πόσες φορές είχες πρόβλημα αυτά τα 8 χρόνια, το response time σε ticket, live chat ή τηλέφωνα, ίσως η διάρκεια του προχθεσινού downtime να μην ήταν τόσο μεγάλη. Από εκεί και πέρα μόλις απάντησε ο συνάδελφος το πρόβλημα είχε ήδη λυθεί και για αυτό ο χρόνος που χρησιμοποίησε ήταν στο παρελθόν.
Ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση, να είσαι σίγουρος οτι σκοπός μου είναι να διατηρείται στο ελάχιστο το downtime αλλά πάνω από όλα να μην γίνονται θυσίες σε θέματα σταθερότητας. Η σταθερότητα φέρνει την ευχαρίστηση του πελάτη και πιστεύω οτι ο επαγγελματισμός δεν φαίνεται από μία στιγμή μόνο αλλά από όλο το σύνολο της διάρκειας της παρεχόμενης υπηρεσίας. _________________ Με εκτίμηση,
Γιώργος Βαρδίκος
Φιλοξενία ιστοσελίδων - Μεταφέρετε τη φιλοξενία σας και κερδίστε έως 6 μήνες
|
|
|
|
kgkoutzis
Μέλος από: 15 Οκτ 2007 Μηνύματα: 10
|
Στις: 04 Αυγ 2012 04:44 Θέμα:
|
|
|
Καλησπέρα και ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση.
Είναι πολύ ευτυχές το ότι δε χάθηκαν δεδομένα και χαίρομαι που το μαθαίνω, έστω και με αυτό τον ανορθόδοξο τρόπο. Το σχόλιό μου πήγαινε αποκλειστικά στην ελλιπή, όπως τη θεώρησα, απάντηση του ticket και όχι στην ταχύτητα αυτής. Ομολογώ πως, αντίθετα με αυτά που διαβάζω από τους άλλους χρήστες, προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το availability του support αυτά τα 8 χρόνια. Πάντα δεχόμουν απάντηση σε όλα τα ερωτήματά μου και μάλιστα σε ιδιαίτερα μικρό χρονικό διάστημα, ακόμη και αν η απάντηση που λάμβανα δεν ήταν απαραίτητα εκείνη που θα προτιμούσα.
Δε θα ήθελα να μονοπωλήσω αυτό το forum post με το συγκεκριμένο θέμα· απλώς ανέφερα το δικό μου σχόλιο στο ερώτημα της "τέλειας εταιρίας hosting  ". Αν μπορούμε να μάθουμε κάτι από όλα αυτά είναι πως, για την ώρα, δε γίνεται να υπάρξει η "τέλεια" εταιρία με 100% site uptime, 24/7 AI-bot support και unhackable servers, διότι, πολύ απλά, δεν είναι διαθέσιμη η κατάλληλη τεχνολογία. Οπότε, ως τότε, η κάθε εταιρία μπορεί μόνο να προσεγγίζει το τέλειο, με όποιον τρόπο θεωρεί εκείνη καλύτερο.
Καλή συνέχεια.
|
|
|
|
pacman
Μέλος από: 31 Ιουλ 2012 Μηνύματα: 2
|
|
|
|
|
Τώρα είναι 24 Μαη 2013 23:33 | All times are UTC + 3 (DST in action)
|