Η σελίδα μας αναβαθμίστηκε, γι' αυτό τον λόγο τα μέλη μας θα πρέπει να ζητήσουν νέο κωδικό πρόσβασης από την υπηρεσία "Αποστολή κωδικού πρόσβασης".
Εάν το email με τον νέο κωδικό δεν έρθει στο inbox κοιτάξτε και στο spam folder. Ο server είναι φρέσκος και δεν έχει το reputation που του αξίζει.

Ερώτηση για Relationships: Χρειαζονται σε αυτη τη βαση?

Γενικές συζητήσεις για SQL και SQL Servers (RDBMS)

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13350
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Μεσολόγγι έως το 2017
Επικοινωνία:

Ερώτηση για Relationships: Χρειαζονται σε αυτη τη βαση?

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 04 Μάιος 2015 11:33

Καλημερα μας. Θελω να ρωτησω κατι αλλα σε Filemaker, αν καποιος ασχολείται.

Το λοιπον ας πουμε οτι εχω αυτη την βαση που κανω store κυρίως κωδικούς,
και σαν παράδειγμα δυο πινακες, τους "email_account", "other_sites":
Εικόνα
Ο δευτερος πινακας εχει ενα field "Registered_at" το οποιο ειναι το που εχει γινει στο συγκεκριμένο site register ο account (σε πιο email).

Οποτε εχουμε ενα email μπορει να χρησιμοποιηθει σε πολλα "registered_at", αλλα ενα site μπορει να γινει register με ενα mail μονο (εκτος μετα και αν ο χρήστης το αλλαξει, αλλα και παλι παραμενει ενα)
Παμε σε μια σχέδη one-to-many.

Και εχω δυο ερωτήσεις:

1) Οσοι ασχολείστε με το Filemaker, στις σχεσεις για να γινει μια σχεση one-to-many, πρεπει να εχω στο field checked το option "Seral Number" στο Auto-Enter?
Αν δε το εχω το βγάζει σαν πολλα προς πολλα:
Εικόνα
Πως γινεται να δημιουργήσω μια σχέση one-to-many και να μην εχω επιλεγμενη την επιλογη "Serial number"?

2) Γιατι, ΓΙΑΤΙ χρειάζεται να ορίσω σχέση των δύο πινάκων αφου μπορω να δουλέψω και χωρίς αυτο?
Δηλαδη απλα να δημιουργήσω απο το menu file-->manage-->Value Lists μια νεα list from source table "email accounts" και το field "__pkFull_Email_Address" και να setup-ιάσω το layout στον table "other sites" στο field "registered at", ενα pop-up menu και να κανω select την νεα λιστα που μολις δημιούργησα..?
Εικόνα

:think: :think: :think:
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Ερώτηση για Relationships: Χρειαζονται σε αυτη τη βαση?

Δημοσίευση από dva_dev » 04 Μάιος 2015 15:58

Εχεις ορίσει primary keys στους πίνακες;

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13350
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Μεσολόγγι έως το 2017
Επικοινωνία:

Ερώτηση για Relationships: Χρειαζονται σε αυτη τη βαση?

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 04 Μάιος 2015 18:43

Δεν "οριζεις" primary/foreign keys στο filemaker. Απλα Βαζεις ενα auto-serial και το παιρνει σαν κλειδι, και μετα το link-αρεις με ενα αλλο field απο αλλο πινακα, και αυτο ειναι το foreign.

Της apple product ειναι γιαυτο ειναι ετσι περιεργο :P
You don't have a button that looks like a key that you can click to make that field the primary key, but you can define a field as an auto-entered serial number field and prohibit user modification of this value. The functional result in FileMaker is that you have made this field the primary key for your table and you can use it as such in relationships.
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Ερώτηση για Relationships: Χρειαζονται σε αυτη τη βαση?

Δημοσίευση από dva_dev » 04 Μάιος 2015 19:04

Να το θέσω αλλιώς:
Εχεις κάποιο πεδίο που για κάθε record που υπάρχει στον πίνακα να μην υπάρχει άλλο record με την ίδια τιμή, ώστε η τιμή του πεδίου να μπορεί μονοσήμαντα να προσδιορίσει το κάθε record;
Η απλά έχεις βάλει not null, unique constraint στο pkfull_email_address (που όπως το κόβω αυτό έχεις για primary key);


Είναι υποχρεωτικό να δουλέψεις σε filemaker; Γιατί δεν πας σε κάποια βάση δεδομένων;

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13350
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Μεσολόγγι έως το 2017
Επικοινωνία:

Ερώτηση για Relationships: Χρειαζονται σε αυτη τη βαση?

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 04 Μάιος 2015 19:59

Εχεις κάποιο πεδίο που για κάθε record που υπάρχει στον πίνακα να μην υπάρχει άλλο record με την ίδια τιμή, ώστε η τιμή του πεδίου να μπορεί μονοσήμαντα να προσδιορίσει το κάθε record;
Ναι !! Εννοειται αυτο.
Είναι υποχρεωτικό να δουλέψεις σε filemaker
Δε με υποχρεωνει κανεις, οχι. Απλα εγω θελω να δουλεψω αυτο το πραγμα.
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Ερώτηση για Relationships: Χρειαζονται σε αυτη τη βαση?

Δημοσίευση από dva_dev » 05 Μάιος 2015 12:11

Τελικά με unique constraint σου το έβγαλε 1-N relation?

Απάντηση

Επιστροφή στο “Βάσεις Δεδομένων και SQL - γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες