freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Εντοπίστηκε o πρώτος ιός που μεταδίδεται μέσω MMS


 Forum index » Η/Υ, Τεχνολογία & Εφαρμογές » Internet, πλοήγηση, συνδέσεις και τηλεφωνία » Κινητή & Σταθερή Τηλεφωνία
Moderators:  Super-Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [1 Μήνυμα]       Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
Specom


Μέλος από: 05 Οκτ 2004
Νέα: 5
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: London - Edinburgh - Athens
View users profile Send email to user
facebook linkedin twitter digg skype 
ΜήνυμαΣτις: 27 Μαρ 2005 18:35    Θέμα: Εντοπίστηκε o πρώτος ιός που μεταδίδεται μέσω MMS Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Πρόσφατα ανιχνεύτηκε ο ιός Commwarrior, ο πρώτος ιός που μεταδίδεται σε κινητά τηλέφωνα μέσω μηνυμάτων ΜΜS και της ασύρματης τεχνολογίας Bluetooth. Σύμφωνα με την InterEngineering, oι απειλές εναντίων των κινητών τηλεφώνων αυξήθηκαν με την κυκλοφορία του.


Οι απειλές εναντίων των κινητών τηλεφώνων αυξήθηκαν με την αποκάλυψη του Commwarrior, ενός ιού για κινητά τηλέφωνα που έχει την δυνατότητα να διαδίδεται σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω MMS (Multimedia Messaging Service). Επιπρόσθετα, ο ιός μπορεί να αναπαραχθεί σε τοπικό επίπεδο, μέσα από την ασύρματη τεχνολογία Bluetooth - τρόπος μετάδοσης που χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα οι ιοί κινητών τηλεφώνων όπως ο Cabir και οι παραλλαγές του. Ο τρόπος αυτός επιταχύνει το άδειασμα της μπαταρίας του τηλεφώνου.

Η πρώτη αναφορά στον Commwarrior έγινε τον Ιανουάριο σε κάποιο Σερβικό forum, προειδοποιώντας για έναν ιό που θα μεταδίδεται σε πλατφόρμες τηλεφώνων της σειράς Symbian 60, στέλνοντας μηνύματα MMS στην λίστα επαφών του μολυσμένου τηλεφώνου. Τα μηνύματα MMS μπορεί να συμπεριλαμβάνουν εικόνα, ήχο ή βίντεο. Ο Commwarrior στέλνει μηνύματα MMS από το ένα τηλέφωνο στο άλλο ή στις επαφές που βρίσκονται στο μολυσμένο τηλέφωνο.

Mε αυτό τον τρόπο ο ιός έχει την δυνατότητα να διαδοθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει και η μετάδοσή του είναι αργή – οι λόγοι ερευνούνται προσεκτικά από την ομάδα έρευνας της F-Secure. Oι πρώτες ενδείξεις υπονοούν ότι ο ιός έρχεται από την Ρωσία, γιατί περιλαμβάνει το κείμενο OTMOP03KAM HET! που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “Όχι στους ανεγκέφαλους”.

Σχετικά με νέα μορφή απειλών προς τα κινητά τηλέφωνα, ο Antti Vihavainen, Mobile Operator Solutions Director της F-Secure, σχολιάζει: «Η κατάσταση δεν είναι κρίσιμη μια και δεν έχουμε πάρει αρκετές αναφορές από τους πελάτες μας. Εν τούτοις ο CommWarrior δημιουργεί αθέμιτες χρεώσεις προς τους κατόχους των μολυσμένων τηλεφώνων, αφού στέλνει MMS μηνύματα χωρίς να παρεμβληθεί ο χρήστης» και προσθέτει: «Τα τηλέφωνα μπορούν πολύ εύκολα να προστατευτούν με την απλή λογική. Κανείς από τους σημερινούς ιούς για τηλέφωνα δεν μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς να αποδεχτεί πριν ο χρήστης την τυπική προειδοποίηση ασφαλείας».

Το F-Secure Mobile AntiVirus ανιχνεύει τον Commwarrior από τις πρώτες δύο ώρες της εύρεσής του. Εάν κάποιος χρήστης με τηλέφωνο της σειράς Symbian 60 δεν έχει το προϊόν της F-Secure, συνιστούμε να μην εγκαθιστά άγνωστες εφαρμογές που λαμβάνει με MMS και να έχει το Bluetooth απενεργοποιημένο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε: http://www.f-secure.com

tech.flash.gr

_________________
CPX Interactive
Internet World
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [1 Μήνυμα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Η/Υ, Τεχνολογία & Εφαρμογές » Internet, πλοήγηση, συνδέσεις και τηλεφωνία » Κινητή & Σταθερή Τηλεφωνία
Τώρα είναι 25 Μαρ 2017 05:56 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos