freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Άνοιγμα (Access) Report μέσα από VB6


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [6 Μηνύματα]       Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
harrygr


Μέλος από: 01 Αυγ 2002
Μηνύματα: 30
Περιοχή: Athens, Galatsi
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 10 Σεπ 2002 13:38    Θέμα: Άνοιγμα (Access) Report μέσα από VB6 Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Γειά χαρά σε όλους.

Έχω δημιουργήσει ένα Report μέσα σε μία βάση. Όπως επίσης και
μία φόρμα η οποία φορτώνεται αυτόματα κατά την εκκίνηση της βάσης.

Μέχρι εδώ όλα καλά...

Σκοπός μου ήταν να φορτώνεται αυτό το Report με μία κλήση μέσα από
κώδικα VB6. Επειδή δε κατάφερα να το κάνω αυτό είπα μήπως μπορώ
τουλάχιστον να καλέσω τη βάση με την εντολή "Shell", ώστε να ανοίξει
η φόρμα και στη συνέχεια η Report μπλα, μπλα, ... (ανορθόδοξος τρόπος,
μόνο για ψυχάκιδες). Κι' όμως ενώ αν γράψεις από DOS: C:\temp.mdb,
η βάση ανοίγει κανονικά (το ίδιο και από το Start -> Run των Windows link to Windows)
η εντολή "Shell" χτυπάει...

Αν γνωρίζετε κάποιο τρόπο να φορτωθεί αυτή η γ....... report παρακαλώ
δώστε μου τα φώτα σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
agrippas
Script Master

Μέλος από: 18 Ιουλ 2002
Βοηθήματα: 3
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Υπερπέραν
View users profile Visit posters website
twitter 
ΜήνυμαΣτις: 10 Σεπ 2002 15:43    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

χμμμ... λοιπόν έχουμε και λέμε:

Τον τρόπο που αναφέρεις μάλλον καλύτερα να τον ξεχάσεις γιατί και να πετύχει (πράγμα δύσκολο, ίσως μόνο την access να καταφέρεις ν' ανοίξεις) δε θα δουλεύει αν μετακινήσεις το αρχείο mdb.

Τα reports γίνονται με οδηγούς οπότε καλύτερα ας φτιάξεις ένα καινούργιο μέσα στη VB, παρά να προσπαθείς να τροποποιήσεις ένα υπάρχον, είναι πιο εύκολο έτσι. Πάμε λοιπόν this way... στο περιβάλλον της VB6 αφού φτιάξεις ένα νέο project (standard exe):

- Πας μενού project και κάνεις Add Data Report
- Πάλι μενού project και διαλέγεις Add Data Environment. Αν δεν το βλέπεις εκεί, θα το βρεις στο More ActiveX Designers.
- Τώρα συνδέεις τη βάση σου. Δεξί κλικ στο Connection1, Properties και διαλέγεις Microsoft Jet 3.51 OLE DB Provider. Μετά πατάς Next.
- Διάλεξε τη βάση δεδομένων. Αν θες μπορείς να κάνεις Test Connection για δοκιμή.
- Δεξί κλικ στο Commands, Add Command για να μπει μια εντολή.
- Δεξί κλικ στο Command1 και Properties. Από το Connection διάλεξε Connection1 και τσέκαρε το SQL Statement για να "ρωτήσεις" τη βάση για συγκεκριμένες πληροφορίες με χρήση SQL. π.χ.
κώδικας:
SELECT FIELD1,FIELD2,FIELD3 (όσα θες να φαίνονται) FROM ToOnomaTouTable ORDERED BY FIELD1

αν π.χ. θες η ταξινόμηση να γίνεται με το FIELD1. Εννοείται ότι αντί για FIELD1 κλπ. θα βάλεις τα ονόματα των πεδίων του table.
- Πάτα ΟΚ και είσαι έτοιμος.

Τέλος δώσε στην ιδιότητα DataSource το όνομα του περιβάλλοντος (DataEnvironment1) και στην ιδιότητα DataMember το όνομα του Ερωτήματος.

Τώρα τη φόρμα της έκθεσης μπορείς να την καλέσεις μέσα από το project σου, ή να την κάνεις αρχική φόρμα του project.

Υπόψιν, καλύτερα να αποθηκεύσεις το mdb σε format Access97.

ουυυυυυφ.... πολλά έγραψα! Ελπίζω να κάνεις δουλίτσα!!!
telxina


Μέλος από: 29 Ιουλ 2002
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: Moschato, Pireas
View users profile Send email to user Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 10 Σεπ 2002 20:22    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Xmmm ipotheto oti anaferese ke pali sta ilithia Crystal Reports, kata sinepeia den boro na se voithiso se afto. (Eipame, ta ftiaxnoume monoi mas!)
Btw, exeis skeftei oti an theliseis na doseis afto pou kaneis se pelati tha prepei na ton ipoxreoseis na agorasei ta Crystal Reports?

Telefteo ke simadiko. An apofasiseis na xrisimopieiseis to SQL statement tou agrippa kane mia diorthosi

Code:
SELECT FIELD1,FIELD2,FIELD3 (όσα θες να φαίνονται) FROM ToOnomaTouTable ORDER BY FIELD1

Afto pou alaxe in to ORDERED pou egine ORDER.

Have a nice pedema!
harrygr


Μέλος από: 01 Αυγ 2002
Μηνύματα: 30
Περιοχή: Athens, Galatsi
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 11 Σεπ 2002 08:08    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Φίλε Telxina όντως αυτή η συζήτηση είναι συνέχεια του προηγούμενου
θέματος, σχετικά με τα Crystal Reports.

Agrippa ευχαριστώ για την πρόταση. Όντως αυτός είναι ένας καλός τρόπος
για να αποκτήσεις πρόσβαση σε db. Έριξα το command σε ένα FlexGrid
και δούλεψε, αλλά... πάντα αυτό το αλλά. Απ΄ότι είδα, δε μπορώ να
καλέσω Report μέσα από τις command του DataEnvironment.

Αν κάνω λάθος, διορθώστε με...
agrippas
Script Master

Μέλος από: 18 Ιουλ 2002
Βοηθήματα: 3
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Υπερπέραν
View users profile Visit posters website
twitter 
ΜήνυμαΣτις: 11 Σεπ 2002 12:24    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Φιλαράκο μου η Telxina έχει απόλυτο δίκιο. Απαντώ απλώς στην ερώτησή σου, αυτό όμως δε σημαίνει ότι συμφωνώ με τη μέθοδο

Η δική μου VB6 είναι πολύ μη μου άπτου στις connections και κλωτσάει διότι the memory could not be written και άλλα κατατοπιστικά της μαμάς ΜικροΣόφτ.... οπότε είναι δύσκολο να δοκιμάζω ταυτόχρονα αυτά που σου λέω για τα reports.

Στο θέμα τώρα: Το Grid δουλεύει, αλλά λογικά και το report πρέπει να δουλέψει. Απλά δίνεις ένα Report1.show ή γενικά OnomaReport.show από τη βασική φόρμα σε κάποιο συμβάν και θα σου βγει μπροστά σου εφόσον όλα τα έχεις κάνει καλά (διόρθωσε και το SELECT της SQL που μου ξέφυγε).

Κουράγιο
harrygr


Μέλος από: 01 Αυγ 2002
Μηνύματα: 30
Περιοχή: Athens, Galatsi
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 11 Σεπ 2002 13:41    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Thanks agrippas, βρήκα το λάθος...
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [6 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Τώρα είναι 28 Μαρ 2017 23:35 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos