freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Διαμαρτυρία για τις Χρεώσεις Adsl


 Forum index » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις
Moderators:  Reporters, Super-Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 2 [18 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: adslδιαμαρτυρία Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
Σελίδα:  1, 2 Επόμενο
ΑποστολέαςΜήνυμα
mrpc
WebDev Moderator

Μέλος από: 03 Μαη 2000
Βοηθήματα: 6
Νέα: 5
Scripts: 4
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Εξάρχεια
View users profile Visit posters website
blog portfolio picasa myspace facebook linkedin 
hi5 sync twitter deviantART digg del.icio.us 
skype 
ΜήνυμαΣτις: 08 Ιουλ 2005 06:34    Θέμα: Διαμαρτυρία για τις Χρεώσεις Adsl Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Επειδή οι χρεώσεις στην Ελλάδα για τις γραμμές dsl είναι από τις πιο ψηλές στην Ευρώπη, ενώ η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχεται από τους Ελληνικούς providers είναι μάλλον ανύπαρκτη, τα μέλη του adslgr.com ξεκίνησαν μια προσπάθεια που στηρίζεται από έναν πολύ μεγάλο αριθμό ελληνικών sites, για την μαζική υπογραφή μιας επιστολής η οποία θα σταλθεί σε όλους τους σχετικούς φορείς.
Η επιστολή αυτή έχει ως εξής:
παράθεση:
Σας αποστέλλουμε την επιστολή αυτή ως χρήστες ευρυζωνικών συνδέσεων ADSL με το Διαδίκτυο, διαμαρτυρόμενοι έντονα για την απαράδεκτη, αδικαιολόγητη και ανεξήγητα υψηλή τιμή παροχής ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα οφειλόμενη στη καταχρηστική πολιτική που ασκεί η εταιρία ΟΤΕ Α.Ε. και την εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης της στην ελληνική αγορά, όσον αφορά την χρήση, εγκατάσταση, συντήρηση και λειτουργία του δικτύου ευρυζωνικών συνδέσεων αποκλειστικά από αυτήν.
Έχοντας το ουσιαστικό μονοπώλιο και το προνόμιο να υπομισθώνει το δημόσιο δίκτυο σε εταιρείες Παροχής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο (Internet Service Providers - ISP), ο ΟΤΕ κατέστησε την Ελλάδα την ακριβότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών, επιβαρύνοντας το μέσο χρήστη - καταναλωτή με κόστος που αφενός ουδόλως ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα, αφετέρου φθάνει τα όρια της αισχροκέρδειας, καθόσον το αντίτιμο που καλείται να πληρώσει κάθε μέσος χρήστης είναι προκλητικά υψηλό σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Συγκεκριμένα, εκμεταλλευόμενη την παραχωρημένη από το κράτος θέση της στη συντήρηση και λειτουργία του δικτύου ευρυζωνικών συνδέσεων, καθώς και τις νομικές ελλείψεις και τις λειτουργικές αδυναμίες που έχει να αντιμετωπίσει κάθε άλλη εταιρεία κατά την είσοδό της στη συγκεκριμένη αγορά, η εταιρία ΟΤΕ Α.Ε. εισπράτει μίσθιο από κάθε καταναλωτή για την ευρυζωνική σύνδεση έως τα Κέντρα της εταιρείας και παράλληλα επιβάλλει αντίστοιχο μίσθιο σε κάθε ISP, ουσιαστικά χρεώνοντας δύο φορές την παροχή, τη δρομολόγηση δηλαδή από τον καταναλωτή έως το Κέντρο του ΟΤΕ, από όπου και αναλαμβάνει ο ISP. Υπενθυμίζουμε ότι η σύνδεση αυτή γίνεται μέσω του απλου, τηλεφωνικού δικτύου (POTS/ISDN) για το οποίο η ΟΤΕ Α.Ε. εισπράττει επίσης πάγιο.
Το αποτέλεσμα είναι, πως το ποσό που καταβάλλεται στον ΟΤΕ για μια σύνδεση μερικών χιλιομέτρων ανέρχεται σε περίπου 80-90% της τιμής που χρεώνει ο ISP για τη σύνδεση προς όλον τον υπόλοιπο κόσμο. Σημειωτέον, πως η διάθεση των συνδέσεων απευθείας σε καταναλωτές αλλά κυρίως το υπερβολικό κόστος του παγίου αποτελεί Ελληνική πρωτοτυπία, όπως σαφέστατα παρουσιάζεται στον (επισυναπτόμενο στη παρούσα) πίνακα που αποτυπώνει κατόπιν έρευνας τις αντίστοιχες χρεώσεις χωρών της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου. Ενδεικτικά μόνο, αναφέρεται πως, οι μηνιαίες τελικές χρεώσεις για ευρυζωνική σύνδεση ταχύτητας στη Γαλλία είναι 1,50€ ανά Mbps, στην Ιταλία 4,99€/Mbps, ενώ στην Ελλάδα είναι 85,25€ μόνο για τον ISP. Στα 85,25€ πρέπει να προστεθεί το προαναφερθέν πάγιο του ΟΤΕ, το οποίο ανέρχεται στα 63,90€, ανεβάζοντας το συνολικό μηναίο κόστος στα 149,15 € (!!!) επιβαρύνοντας τον Έλληνα καταναλωτή με ποσά πολλαπλάσια των αντιστοίχων της ΕΕ. Το γεγονός αυτό είναι παραδεκτό και από εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε απάντηση της 4ης Ιουλίου 2005 σε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας μας για τα πάγια ΟΤΕ στις ευρυζωνικές συνδέσεις. Προφανώς η εταιρία ΟΤΕ Α.Ε. μετακύλισε το κόστος πραγματοποίησης επενδύσεων όχι μέσω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, αλλά μέσω της προαναφερθείσας τακτικής, που ασφαλώς δεν συνάδει με καμία ενδοκοινοτική ή εξωκοινοτική αρχή δικαίου.

Σας υπενθυμίζουμε επίσης, πως η χώρα μας έχει παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου γι αυτήν την αδυναμία εναρμόνισης της Ελληνικής αγοράς ευρυζωνικών συνδέσεων, και κατ’ επέκταση της αγοράς τηλεπικοινωνιών, στα αντίστοιχα πρότυπα και πρακτικές της ΕΕ, όπως καθορίζονται από τις σχετικές Κοινοτικές Οδηγίες.
Επιπλέον αυτές οι πολιτικές δε συμβιβάζονται επ’ ουδενί με την διακήρυξη του ιδίου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για την εξάπλωση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα και την πρόσβαση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών σε "φθηνό Ίντερνετ". Διακηρύξη που επανέλαβε και η Ειδική Γραμματεία της Κοινωνίας της Πληροφορίας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, δεσμευόμενη από την πρωτοβουλία e-Europe 2005.
Τέλος, η διαβάθμιση της παρεχόμενης ταχύτητας πρόσβασης ADSL και η αντίστοιχη κλιμάκωση των χρεώσεων που επιβάλλει η εταιρία ΟΤΕ Α.Ε. (384Κbps, 512 Κbps, 1024 Κbps) εμφανίζει τέτοια απόκλιση που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία για τηλεπικοινωνιακό πάροχο, καθώς η διαφορά της τιμής από βαθμίδα σε βαθμίδα είναι αδικαιολόγητα δυσανάλογη, τη στιγμή που ο εξοπλισμός και η τεχνολογία είναι όμοιες, αν όχι ίδιες, με τον εξοπλισμό και την τεχνολογία που χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες.

Συνεπώς, κατά τα προεκτεθέντα παρατηρείται μία αδικαιολόγητη, αθέμιτη και κατά την άποψή μας μη σύννομη τακτική της εταιρίας, η οποία αποβαίνει εις βάρος της τεχνολογικής εξέλιξης της χώρας μας και εις βάρος των χρηστών-καταναλωτών, χωρίς να παρέχεται κάποια αιτιολογημένη κοστολογική ανάλυση του μηνιαίου παγίου και χωρίς να δικαιολογούνται οι τεράστιες αποκλίσεις που παρουσιάζει η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες του εξωτερικού στο κόστος χρήσης των ευρυζωνικών συνδέσεων

Ενόψει των παραπάνω, με την ιδιότητά μας ως καταναλωτές, αιτούμεθα όπως η εταιρία ΟΤΕ Α.Ε. προβεί το συντομότερο δυνατόν στα εξής:

1. Στην πλήρη, δημόσια και διαφανή αιτιολόγηση της χρέωσης παγίων που καθιστούν την παροχή ADSL την ακριβότερη σε όλες τις 25 χώρες-μέλη της ΕΕ, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

2. Στη δημοσιοποίηση του μοντέλου σύγκρισης (Benchmark) με άλλο κράτος της ΕΕ (ή μη) που χρησιμοποιεί η εταιρεία στην κοστολόγησή των ευρυζωνικών υπηρεσιών της.

3. Στην αιτιολόγηση της μη εναρμόνισης των χρεώσεων σε σχέση με το μέσο μηνιαίο εισόδημα του Έλληνα (τιμαριθμική προσέγγιση), υποχρέωση την οποία έχει ως οργανισμός κοινής οφελείας (ΔΕΚΟ)

Σε περίπτωση που η εταιρία αδυνατεί ή απροθυμεί να παράσχει κάποια ικανοποιητική απάντηση στα ως άνω, ζητούμε να προβεί σε εξάλειψη ή άμεση μείωση των υπερτιμημένων παγίων σε επίπεδο που ανταποκρίνεται τόσο στον μέσο όρο τιμών ευρυζωνικών προσβάσεων και συνδέσεων στην ΕΕ όσο και στο μέσο μηνιαίο Ελληνικό εισόδημα.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για την παροχή περαιτέρω στοιχείων και προσδοκούμε στις άμεσες ενέργειές σας

Με εκτίμηση,
(οι υπογράφοντες)

Όσοι θέλουν να υπογράψουν μπορούν να μπουν στη διεύθυνση http://www.nethome.gr/adsl/ και να συμπληρώσουν τη φόρμα.

_________________
[ Ψάχνεις babysitter; | Pramnos.net | Ικαρία | Ομορφιά | mrpc's Blog ]
xultimatex
Honorary Member

Μέλος από: 26 Ιουλ 2003
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: Ξάνθη
View users profile
facebook 
ΜήνυμαΣτις: 08 Ιουλ 2005 10:18    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Έτσι... Victory! Victory! Victory!

_________________
Just an arrow? Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...
AGRI0GATOS


Μέλος από: 20 Αυγ 2003
Βοηθήματα: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Θεσσαλονικη
View users profile Send email to user
sync deviantART skype 
ΜήνυμαΣτις: 08 Ιουλ 2005 14:07    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Συμπλήρωσα και εγώ την φόρμα. Δεν πιστεύω να γίνει τίποτα αλλά κάτι είναι και αυτό
xultimatex
Honorary Member

Μέλος από: 26 Ιουλ 2003
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: Ξάνθη
View users profile
facebook 
ΜήνυμαΣτις: 08 Ιουλ 2005 14:17    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Α! δεν είδα το link.
Να ρωτήσω κάτι; Εγώ που δεν έχω adsl και περιμένω να κατεβουν οι τιμές για να βάλω μπορώ να υπογράψω I have a question...

_________________
Just an arrow? Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...
mrpc
WebDev Moderator

Μέλος από: 03 Μαη 2000
Βοηθήματα: 6
Νέα: 5
Scripts: 4
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Εξάρχεια
View users profile Visit posters website
blog portfolio picasa myspace facebook linkedin 
hi5 sync twitter deviantART digg del.icio.us 
skype 
ΜήνυμαΣτις: 08 Ιουλ 2005 14:37    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Φυσικά!

_________________
[ Ψάχνεις babysitter; | Pramnos.net | Ικαρία | Ομορφιά | mrpc's Blog ]
emphasy
Honorary Member

Μέλος από: 16 Ιαν 2005
Βοηθήματα: 1
Templates: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Genesis Lab
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 09 Ιουλ 2005 12:37    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Egw omws pou exw adsl kai plirwnw 35e/mhna gia ta 8ewrhtika mono 384kb/second, sublirwsa thn forma... (me ta stixeia twn goniwn mou ) Kairos htan sto ekswteriko exoun tosoi 512k oso oi ellhnes 56k...

_________________
Titak0s™
Son^Goku


Μέλος από: 18 Δεκ 2003
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: Ελλάς, Κύπρος, Λεμεσός, Κάτω Πολεμίδια
View users profile Send email to user Visit posters website
facebook twitter 
ΜήνυμαΣτις: 09 Ιουλ 2005 14:05    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Πολύ θα ήθελα να γίνει κάτι ανάλογο και για τη Κύπρο. Και θα ήμουν και από τους πρώτους που θα υπόγραφα!!

_________________
Μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης
Rules Are Meant To Be Broken
Η υπογραφή μου
vcore


Μέλος από: 20 Δεκ 2003
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: Crete
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 11 Ιουλ 2005 13:35    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

'Ετσι να τους πάρουμε τα σώβρακα επιτέλους.... νομίζουν ότι 'Ελληνας είναι ζώο και δεν σκέφτεται πλέον

ΤΟΝ ΠΟΥΛΟVITS!!!

OLE

Another pint of beer Another pint of beer Another pint of beer Another pint of beer Another pint of beer Καλό ε! Καλό ε!

_________________
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.
cdhyper
Literature Moderator

Μέλος από: 23 Ιουν 2001
Βοηθήματα: 4
Νέα: 4
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Φωτονερόπετρα
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 11 Ιουλ 2005 13:44    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Εγώ λέω πάλι καλά που έχουμε adsl. Ακόμα στο αναλογικό 56άρι μόντεμ θα έπρεπε να είμαστε σύμφωνα με τη νοοτροπία του οτε.

Ο οτε δεν αλλάζει νοοτροπία. Η μόνη λύση για να αλλάξει νοοτροπία είναι ή να απλώσει καλώδια πανελλαδικά κάποια άλλη εταιρεία ή να στείλει στο μέγαρο ο bin laden τίποτα συντρόφους Καλό ε!

_________________
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org
id12586
στις καρδιές μας

Μέλος από: 23 Ιουν 2003
Βοηθήματα: 6
Νέα: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Far away
View users profile
blog deviantART 
ΜήνυμαΣτις: 11 Ιουλ 2005 14:35    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Εγώ πάντως συμπλήρωσα το petition...
Ας ελπίσουμε να γίνει κάτι..

_________________
Chris at your Services
Sacame de Aqui
Νίκος


Μέλος από: 24 Ιουν 2005
Μηνύματα: 68
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
View users profile Visit posters website
blog facebook linkedin twitter 
ΜήνυμαΣτις: 18 Ιουλ 2005 12:57    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Νομίζω πως η φωτό τα λέει όλα.....100mbit_to_all.jpg
 Description:
 Filesize:  115.93 KB
 Viewed:  298 Time(s)

100mbit_to_all.jpg_________________
web directory
webmaster community
my blog
ledraweb
Honorary Member

Μέλος από: 13 Νοε 2004
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: Λευκωσία
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 18 Ιουλ 2005 20:23    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread


_________________
None Of Us Is As Smart As All Of Us!!!

manolism
Super Moderator

Μέλος από: 25 Ιαν 2004
Βοηθήματα: 66
Νέα: 12
Templates: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Wild West
View users profile
deviantART facebook twitter 
ΜήνυμαΣτις: 18 Ιουλ 2005 20:25    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Τι να κάνουν οι άνθρωποι. Βγήκαν στους δρόμους να βρουν το δίκιο τους


_________________
| :: Βιβλίο Joomla στα Ελληνικά:: | :: Ταξιδιωτικός οδηγός για τη Νέα Υόρκη ::
emphasy
Honorary Member

Μέλος από: 16 Ιαν 2005
Βοηθήματα: 1
Templates: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Genesis Lab
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 18 Ιουλ 2005 21:56    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

As eixa to 1% apo auto pou zhtane kai tpt allo...

_________________
Titak0s™
Logi


Μέλος από: 20 Απρ 2005
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: NRW Germany
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 19 Ιουλ 2005 00:37    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

T-DSL 6000 6.016 KBit/s im Downstream und 576 KBit/s im Upstream

24,99 Euro

Καλό ε!
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 2 [18 Μηνύματα] Σελίδα:  1, 2 Επόμενο
Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις
Τώρα είναι 25 Μαρ 2017 13:33 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos