freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Βοηθεια στη C


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [13 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: Βοήθεια Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
OFI gate -4-


Μέλος από: 28 Ιουν 2004
Μηνύματα: 29

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 10 Αυγ 2005 22:32    Θέμα: Βοηθεια στη C Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Γεια σε ολους. Επειδη προσπαθω να περασω τον Προγραμματισμο στη σχολη και διαβαζω αυτες τις μερες θασ ηθελα τη βοηθεια σας. Ο εισηγητης του μαθηματος παντα μας δινει στην 1η ασκηση κωδικα και μας λεει τι θα βγαλει στην οθονη το προγραμμα και πρεπει να το βγαλουμε φυσικα χωρις compiler. Εκει που εχω κολλησει ειναι ο κωδικας :
κώδικας:
#include <stdio.h>
main ()
{
int count=0;
int ak=0;
do
{
   while(ak++%2)
count+=ak;
printf("%3d%3d\n",ak,count);
}
while(count<10);
}


Ο compiler βγαζει το εξης:
1 0
3 2
5 6
7 12

Για το ak το καταλαβαινω πως βγαινει αλλα εχω σπασει το κεφαλι μου με αυτο το count.
Οποιος δε βαριτει ας δωσει τη βοηθεια του ρε παιδια,
Ευχαριστω.

_________________
www.betinfo.gr
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO

Μέλος από: 09 Οκτ 1999
Βοηθήματα: 95
Νέα: 486
Templates: 1
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Greece
View users profile Visit posters website
blog cv flickr picasa facebook linkedin 
twitter friendfeed deviantART del.icio.us 
ΜήνυμαΣτις: 11 Αυγ 2005 00:32    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

το count+=ak; είναι ίσο με το count=count+ak;

κοίτα και αυτόν τον κώδικα.. κανονικά πρέπει να βγάζει το ίδιο αποτέλεσμα αλλά δεν έχει σύντμηση του iner while.. δες σε ποια λογική σειρά εκτελείται το count+=ak; και θα καταλάβεις γιατί την πρώτη φορά είναι 0 κτλ...

κώδικας:
#include <stdio.h>
main ()
{
int count=0;
int ak=0;
 do  {
   do {
         count+=ak;
   } while(ak++%2);
  printf("%3d%3d\n",ak,count);
 } while(count<10);
}

_________________
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

shadow
Script Master

Μέλος από: 14 Απρ 2005
Βοηθήματα: 1
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 11 Αυγ 2005 01:27    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ετσι είναι πιο σωστό
κώδικας:

#include <stdio.h>
main ()
{
int count=0;
int ak=0;
 do  {
   while(ak%2) {
        ak++;
        count+=ak;
   }ak++;
  printf("%3d%3d\n",ak,count);
 } while(count<10);
}


_________________
Close your eyes
For your eyes will only tell the truth and the truth isnt what you want to see
In the dark, is it easy to pretend that the truth is it ought to be.
Programmers are programmers because they like to code
OFI gate -4-


Μέλος από: 28 Ιουν 2004
Μηνύματα: 29

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 11 Αυγ 2005 18:31    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Το κωδικα τον καταλαβαινω αυτο που δε καταλαβαινω ειναι τι κανει ο κομπαιλερ και βγαζει τα συγκεκριμενα αποτελεσματα κυριως για το count. Δηλαδη το πινακακι που κανουμε στο χαρτι οταν μας δινεται μια τετοια ασκηση για να δουμε τι θα βγαλει το προγραμμα δε μπορω να βγαλω.

_________________
www.betinfo.gr
shadow
Script Master

Μέλος από: 14 Απρ 2005
Βοηθήματα: 1
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 12 Αυγ 2005 00:17    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Εαν "τρέξεις" το πρόγραμμα στο χαρτί θα καταλάβεις ακριβώς πως εκτελούνται οι εντολές. Βέβαια , κατά τη γνώμη μου είναι λίγο κουλό να τα κάνεις αυτά με το χέρι αλλά τέσπα (ελπίζω στην εξέταση να μην χρειάζεται να γράψεις κώδικα στο χαρτί, απαίσιο πράγμα...
Το count αυξάνεται πάντα μέσα στο while loop. Η συνθήκη που πρέπει να ισχύει για να γίνει αύξηση είναι το ak να είναι περιττός (then ak%2 != 0) . Ετσι με το που θα μπούμε μέσα στο while , αρχικά αυξάνεται το ak οποτε θα προκύψει αρτιο νούμερο και το count παίρνει την τιμή count = count + ak (αρτιος + αρτιος ) και είναι ένας άρτιος αριθμός.
Με την έξοδο από το while, το ak ξαναυξάνεται(απο την έξοδο του while παντα το ak θα είναι άρτιος) έτσι ώστε στο επόμενο iteration να ξαναμπούμε μέσα στο while και να γίνει η αύξηση στο count. Αυτό συνεχίζεται μέχρι το count να πάει την τιμη του πρώτου αρτιου αριθμού που ειναι μεγαλύτερος ή ίσος του 10.

_________________
Close your eyes
For your eyes will only tell the truth and the truth isnt what you want to see
In the dark, is it easy to pretend that the truth is it ought to be.
Programmers are programmers because they like to code
OFI gate -4-


Μέλος από: 28 Ιουν 2004
Μηνύματα: 29

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 13 Αυγ 2005 18:30    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Shadow ευχαριστω. Δυστυχως γι αυτο δε μπορω να περασω το μαθημα γιατι οι πιο πολλες ακησεις που μας βαζει στη τελικη εξεταση ειναι του στυλ : τι θα εμφανιστει στην οθονη με την εκτελεση του παρακατω κωδικα. Και προφανως πρεπει να "τρεξεις" το προγραμμα στο χαρτι πραγμα που με δυσκολευει αφανταστα γιατι δεν ημουν τεχνολογικη κατευθυνση. Ετσι χανω το μαθημα εδω κ εναμιση χρονο. Επι της ευκαιριας οποιος εχει στο νου του καποιο βοηθημα για να τρεχεις προγραμμα στο χαρτι ας με βοηθησει.
Ευχαριστω ολους.

_________________
www.betinfo.gr
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO

Μέλος από: 09 Οκτ 1999
Βοηθήματα: 95
Νέα: 486
Templates: 1
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Greece
View users profile Visit posters website
blog cv flickr picasa facebook linkedin 
twitter friendfeed deviantART del.icio.us 
ΜήνυμαΣτις: 13 Αυγ 2005 18:34    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

σε αυτό το στιλ γίνονταν οι εξετάσει και το '90...

_________________
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

shadow
Script Master

Μέλος από: 14 Απρ 2005
Βοηθήματα: 1
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 14 Αυγ 2005 14:23    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

OFI gate -4- ανέφερε:
Επι της ευκαιριας οποιος εχει στο νου του καποιο βοηθημα για να τρεχεις προγραμμα στο χαρτι ας με βοηθησει.
Ευχαριστω ολους.

Δεν χρειάζεσαι βοήθημα για να τρέξεις κάποιον κώδικα στο χαρτί. Το βασικό είναι να μάθεις να διαβάζεις τον κώδικα και αυτο γίνεται μόνο διαβαζοντας για την γλώσσα που σε ενδιαφερει. Αρα χρειάζεσαι ενα καλό βιβλίο για C. Υπάρχουν αρκετά καλά βιβλία, αυτό το οποιο χρησιμοποιώ εγώ, The c programming language.
Edit: το κακο δεν ειναι να σου βάλουν στις εξετάσεις να βρεις ποια θα είναι η εξοδος ενός προγράμματος, το κακο ειναι να σου περιγράψουνε το προβλημα και να σου πούνε γραψε τον κώδικα για αυτό το πρόβλημα...
@cordis Δεν εχουν αλλάξει και πολύ τα πράγματα απο το '90 Καλό ε!

_________________
Close your eyes
For your eyes will only tell the truth and the truth isnt what you want to see
In the dark, is it easy to pretend that the truth is it ought to be.
Programmers are programmers because they like to code
myle


Μέλος από: 18 Ιουν 2005
Μηνύματα: 207
Περιοχή: Πάτρα
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 21 Οκτ 2005 12:08    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

shadow ανέφερε:
Το βασικό είναι να μάθεις να διαβάζεις τον κώδικα και αυτο γίνεται μόνο διαβαζοντας για την γλώσσα που σε ενδιαφερει. Αρα χρειάζεσαι ενα καλό βιβλίο για C. Υπάρχουν αρκετά καλά βιβλία, αυτό το οποιο χρησιμοποιώ εγώ, The c programming language.


Αυτό το βιβλίο μας το μοίρασαν στην σχολή (Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής) για να μάθουμε C!

_________________
shadow
Script Master

Μέλος από: 14 Απρ 2005
Βοηθήματα: 1
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 21 Οκτ 2005 12:32    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

i know that. kai egw apo ekei to exw

_________________
Close your eyes
For your eyes will only tell the truth and the truth isnt what you want to see
In the dark, is it easy to pretend that the truth is it ought to be.
Programmers are programmers because they like to code
myle


Μέλος από: 18 Ιουν 2005
Μηνύματα: 207
Περιοχή: Πάτρα
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 04 Νοε 2005 16:44    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Μήπως γνωρίζετε κανένα compiler της ANSI C να έχω στο σπίτι μου για να κάνω compilation στα προγράμματα που φτιάχνω από το σπίτι μου για να βλέπω αν λειτουργούν;

Δεν με ενδιαφέρει να δημιουργεί εκτελέσιμα αρχεία, αν και καλό θα ήταν...

Αν μου πείτε το Visual Studio, πείτε μου και πως θα κάνω compilation. Απλά .c αρχεία θα φτιάχνω.

_________________
frapes_drinker


Μέλος από: 13 Ιουν 2005
Μηνύματα: 18

View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 14 Δεκ 2005 06:29    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ένας πολύ καλός compiler για να δοκιμάζεις απλά προγράμματα που τρέχεις είναι αυτός της borland. Oδηγίες για το κατέβασμα και την εγκατάσταση του εδώ: http://cplus.about.com/od/compilersandides/l/aa031502a.htm

Αφού κάνεις την εγκατάσταση, φτιάχνεις με το notepad το πρόγραμμά σου, το αποθηκεύεις με κατάληξη .c και όχι με .txt και μετά ανοίγεις το command prompt και γράφεις:

bcc32 blabla.c

(θα γίνει το compile) και μετά γράφεις

blabla

και το εκτελέσιμο θα τρέξει.
myle


Μέλος από: 18 Ιουν 2005
Μηνύματα: 207
Περιοχή: Πάτρα
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 16 Δεκ 2005 12:09    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Σε ευχαριστώ πολύ αλλά ήδη έχω κατεβάσει το Dev C++. Παρ' όλα αυτά θα δοκιμάσω και το πρόγραμμα που μου προτείνεις.

_________________
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [13 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Τώρα είναι 25 Μαρ 2017 21:30 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos