freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Η Κομισιόν ζητά διευκρινίσεις για την απαγόρευση παιγνίων...


 Forum index » Η/Υ, Τεχνολογία & Εφαρμογές » Games (PC, On Line, Console)
Moderators:  Software & Hardware Moderators, Super-Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [3 Μηνύματα]       Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO

Μέλος από: 09 Οκτ 1999
Βοηθήματα: 95
Νέα: 462
Templates: 1
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Greece
View users profile Visit posters website
blog cv flickr picasa facebook linkedin 
twitter friendfeed deviantART del.icio.us 
ΜήνυμαΣτις: 25 Οκτ 2002 15:01    Θέμα: Η Κομισιόν ζητά διευκρινίσεις για την απαγόρευση παιγνίων... Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε επιστολή στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, με την προειδοποίηση ότι ορισμένες από τις διατάξεις του νεοσύστατου νόμου περί απαγόρευσης παιγνίων ίσως παραβιάζουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όπως μεταδίδει σήμερα, Παρασκευή το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων BBC.

H επιστολή αυτή θεωρείται ως το πρώτο βήμα μιας διαδικασίας που θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα μας ενώπιον του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Η Επιτροπή αναφέρει ότι ο ελληνικός νόμος ενδέχεται να παραβιάζει το άρθρο 28 της Συνθήκης ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, επειδή μπορεί να περιορίζει τις εισαγωγές από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ. Το άρθρο 28 απαγορεύει τη λήψη όλων των μέτρων που έχουν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των εισαγωγών μεταξύ κρατών μελών.


Επιπλέον, προειδοποιεί ότι ο νόμος μπορεί να παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας, αφού εισάγει διατάξεις που ξεπερνούν του δεδηλωμένους στόχους του.


Η Κομισιόν απαιτεί επίσημη απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση στα ερωτήματα που θέτει εντός δύο μηνών.


Συνεχίζεται η διαμαρτυρία των Internet cafe


Ο νόμος 3037/2002 τέθηκε σε ισχύ τον Αύγουστο με σκοπό «τον αποτελεσματικό αποκλεισμό του παράνομου τζόγου και των παράνομων εσόδων που αυτός αποφέρει και, συνακόλουθα, την επίλυση των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων που ο τζόγος αυτός δημιουργεί.» Στο άρθρο 3 όμως του νόμου αυτού ορίζεται σαφώς ότι απαγορεύονται τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στα Internet Cafe.


Αμέσως, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Σωματείου Ιδιοκτητών Internet Cafe και τη γενική κατακραυγή από χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τα μέλη του σωματείου υποστηρίζουν ότι αφενός απειλείται η βιωσιμότητα των καταστημάτων τους από την απαγόρευση και αφετέρου ότι είναι αδύνατο να ελέγξουν τις δραστηριότητες των πελατών τους στο διαδίκτυο. Έχουν δε, δηλώσει τη συμπαράστασή τους σε όσες διώξεις έχουν ασκηθεί εναντίον μελών τους -τρεις από τους οποίους αθωώθηκαν αφού κρίθηκε ότι ο νόμος έρχεται σε σύγκρουση με άρθρα του Συντάγματος που αφορούν, μεταξύ άλλων, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.


Oι ιδιοκτήτες Internet cafe ζητούν την υπογραφή κειμένου διαμαρτυρίας από τους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών και ήδη έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες (20.804). Έχουν μάλιστα υποβάλλει μήνυση κατά του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στην οδό Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη «επειδή υπάρχουν υπολογιστές που χρησιμοποιούν σύνδεση με δίκτυο και λογισμικό Windows link to Windows που περιέχει εγκατεστημένα παιχνίδια», στην προσπάθειά τους να αποδείξουν ότι ο νόμος είναι, αν μη τι άλλο, ασαφής.


Ανεπαρκής η διευκρινιστική εγκύκλιος


Στις 24 Σεπτεμβρίου το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο με την οποία επιχειρεί να αποσαφηνίσει την κατάστααση. Σε αυτήν αναφέρει ότι δεν ήταν σκοπός του νόμου να χαρακτηριστούν ως παράνομα αυτά καθεαυτά τα υλικά φορείς ή/και οι μηχανισμοί ή/και τα προγράμματα με τα οποία διεξάγονται παίγνια ή ο κολασμός όσων επιδίδονται σε τέτοια παίγνια και μάλιστα χωρίς να προκύπτει οικονομικό όφελος οποιασδήποτε μορφής υπέρ είτε των επιδιδομένων είτε οποιωνδήποτε τρίτων.


Συμπερασματικά λοιπόν, αναφέρεται στην εγκύκλιο, ότι:


(α) επιτρέπεται η κατασκευή, εισαγωγή, διάθεση και εμπορία των υλικών φορέων ή/και μηχανισμών ή/και των προγραμμάτων με τα οποία διεξάγονται παίγνια.


(β) Δεν απειλούνται κυρώσεις κατά των όσων επιδίδονται σε τέτοια παίγνια.


(γ) Οι ιδιοκτήτες ή κάτοχοι χώρων, που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως χώροι κατοικίας ή διαβίωσης, δεν συγκαταλέγονται στα πρόσωπα του άρθρου 4, τα οποία «ασκούν εκμετάλλευση ή διευθύνουν χώρους», καθόσον δεν νοείται μορφή «εκμετάλλευσης» ή «διεύθυνσης» σε χώρους όπου δεν διεξάγεται επαγγελματική ή επιχειρηματική δραστηριότητα.

( δ) Επιτρέπεται η εγκατάσταση και διεξαγωγή παιγνίων στους χώρους εκείνους που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως χώροι κατοικίας ή διαβίωσης, εφόσον από τη διεξαγωγή δεν προκύπτει οικονομικό όφελος οποιασδήποτε μορφής υπέρ είτε των επιδιδόμενων στα παίγνια είτε οποιωνδήποτε τρίτων.


(ε) Κατ' αναλογική ερμηνεία, επιτρέπεται η εγκατάσταση και διεξαγωγή παιγνίων στους δημόσιους ή ιδιωτικούς εκείνους χώρους στους οποίους διεξάγεται δραστηριότητα εντελώς άσχετη προς αυτήν της παροχής υπηρεσιών διεξαγωγής παιγνίων (όπως, ενδεικτικώς, δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικοί επαγγελματικοί χώροι, καταστήματα πώλησης παιγνίων που διατίθενται νόμιμα στην αγορά, κ.λπ.), εφόσον από την διεξαγωγή δεν προκύπτει οικονομικό όφελος οποιασδήποτε μορφής υπέρ είτε των επιδιδόμενων στα παίγνια είτε οποιωνδήποτε τρίτων.


Διευκρινίζεται τέλος ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για οποιοδήποτε ιδιώτη και για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα και χρησιμοποιούν ιδιόκτητα ηλεκτρονικά ή άλλα παιχνίδια τύπου Playstation, Gameboy, XBox κ.ά.

_________________
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

madrugada


Μέλος από: 11 Σεπ 2002
Μηνύματα: 193

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 25 Οκτ 2002 17:23    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Epishs to Associated Press etoimazei 15' reportaz gia tov tragelafiko nomo...hdh exoun givei girsmata se net cafe sthv glyfada..
agrippas
Script Master

Μέλος από: 18 Ιουλ 2002
Βοηθήματα: 3
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Υπερπέραν
View users profile Visit posters website
twitter 
ΜήνυμαΣτις: 25 Οκτ 2002 18:23    Θέμα: Re: Η Κομισιόν ζητά διευκρινίσεις για την απαγόρευση παιγνίω Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

John Sclavos ανέφερε:

Oι ιδιοκτήτες Internet cafe ζητούν την υπογραφή κειμένου διαμαρτυρίας από τους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών και ήδη έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες (20.804). Έχουν μάλιστα υποβάλλει μήνυση κατά του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στην οδό Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη «επειδή υπάρχουν υπολογιστές που χρησιμοποιούν σύνδεση με δίκτυο και λογισμικό Windows που περιέχει εγκατεστημένα παιχνίδια», στην προσπάθειά τους να αποδείξουν ότι ο νόμος είναι, αν μη τι άλλο, ασαφής.


Προβλέπω να καταδικάζεται το Κέντρο Εξυπηρέτησης, αν μη τι άλλο για να στηριχτεί ο νόμος!!!
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [3 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Η/Υ, Τεχνολογία & Εφαρμογές » Games (PC, On Line, Console)
Τώρα είναι 25 Οκτ 2016 19:22 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos