freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Ένας στους τρεις με Η/Υ και ένας στους 5 με Internet!


 Forum index » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις
Moderators:  Reporters, Super-Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 2 [16 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: internet Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
Σελίδα:  1, 2 Επόμενο
ΑποστολέαςΜήνυμα
Specom


Μέλος από: 05 Οκτ 2004
Νέα: 5
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: London - Edinburgh - Athens
View users profile Send email to user
facebook linkedin twitter digg skype 
ΜήνυμαΣτις: 19 Ιαν 2006 14:31    Θέμα: Ένας στους τρεις με Η/Υ και ένας στους 5 με Internet! Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Στο 27,3% έχει φτάσει το ποσοστό των Ελλήνων που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ το ποσοστό όσων έχουν πρόσβαση στο Internet παραμένει λίγο κάτω από το 20%. Η έρευνα για το 2005, που έγινε από την εταιρία VPRC, για λογαριασμό της ΕΔΕΤ, σκιαγραφεί το προφίλ του Έλληνα χρήστη ηλεκτρονικού υπολογιστή και Internet για το χρόνο που πέρασε.Σύμφωνα με την έρευνα, το 2005 τo 27,3% των Ελλήνων χρησιμοποιεί Η/Υ και το 19,5% κάνει χρήση του Internet.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών χρησιμοποιεί τον ηλεκτρονική υπολογιστή στο σπίτι του (39,4% το 2005) και ένα μικρότερο ποσοστό 19,3% τον χρησιμοποιεί στη δουλειά του. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο το 3,1% των χρηστών Η/Υ τον χρησιμοποιεί στο σχολείο/πανεπιστήμιο/ΤΕΙ/βιβλιοθήκη.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση του Internet, το μεγαλύτερο ποσοστό συνδέεται από το σπίτι του (39,7%), από το σπίτι και τον τόπο εργασίας του το 18,5%, 16,7% μόνο από τη δουλειά, το 6,4% από Internet cafe και ένα μικρό ποσοστό (6,3%) από το σχολείο/πανεπιστήμιο/ΤΕΙ/βιβλιοθήκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι νέοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν περισσότερο τον Η/Υ και το Internet. Ηλικιακά, το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών συγκεντρώνει ομάδα 15 έως 17 ετών και το μικρότερο οι ηλικίες από 65 ετών και πάνω. Επίσης, μικρό παραμένει το ποσοστό των χρηστών που χρησιμοποιεί φορητό υπολογιστή, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία χρησιμοποιεί σταθερό (85,8%).

Στην ερώτηση για ποιο λόγο χρησιμοποιείτε Η/Υ, το μεγαλύτερο ποσοστό συγκέντρωσε η απάντηση: Διασκέδαση, ψυχαγωγία, ηλεκτρονικά παιχνίδια (28,6%). Δεύτερος λόγος είναι η χρήση email και τρίτος η εργασία. Το 20% έχει κάνει online αγορές, και αυτό είναι ενθαρρυντικό για το μέλλον. Όπως και το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί χρήστες Η/Υ θα ήθελαν να χρησιμοποιούν το Ίντερνετ για συναλλαγές με το δημόσιο.

Ενθαρρυντική είναι και η απάντηση στην ερώτηση: Από την εταιρία παροχής υπηρεσιών Ίντερνετ (ISP) που χρησιμοποιείτε σήμερα, πόσο ικανοποιημένος/η είστε; Το 85,9% δηλώνει πολύ έως αρκετά ικανοποιημένος.

Τέλος, ένα από τα θετικά στοιχεία της έρευνας είναι η αύξηση της χρήσης Η/Υ και Internet στις αγροτικές περιοχές. Η χρήση Η/Υ από το 2001 σχεδόν διπλασιάστηκε (από 10% σε 18,3%) και η χρήση Internet σχεδόν τριπλασιάστηκε από 4,5% σε 12,2%.

Πιο αναλυτικά
Σύμφωνα με την έρευνα, η χρήση Η/Υ και Internet στην Ελλάδα δεν παρουσίασε αυξητική τάση το 2005, σε αντίθεση με τη χρήση κινητού τηλεφώνου. Πιο συγκεκριμένα, το 27,3% (34,3% στις ηλικίες 15-65) του ελληνικού πληθυσμού κάνει χρήση Η/Υ, ενώ το 19,5% (24,6% στις ηλικίες 15-65) του πληθυσμού επισκέπτεται το Internet. Γενικά όμως παρατηρείται στασιμότητα τα 3 τελευταία έτη.

Αντίθετα, η κατοχή και χρήση κινητού τηλεφώνου άγγιξε το 73,1% του ελληνικού πληθυσμού, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία (69,4% το 2004 και 64,7% το 2003).

Η ανάλυση της χρήσης Η/Υ και Internet ανά φύλο, ηλικιακή κατηγορία, αστικότητα, μορφωτικό επίπεδο, δείχνει ότι η διείσδυση των νέων τεχνολογιών συνεχίζει να εμφανίζεται πολύ μεγαλύτερη στις μικρότερες ηλικίες (15-34 ετών), στα αστικά κέντρα, στον πληθυσμό με ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση και αρκετά μεγαλύτερη στους άνδρες από τις γυναίκες.

Η ηλεκτρονική αλληλογραφία (email) συνεχίζει να αποτελεί τον κύριο λόγο χρήσης του Διαδικτύου (21,2%) και ακολουθεί η αναζήτηση πληροφοριών (17,6%) και η γενικότερη ενημέρωση (15,2%). Το 20% των χρηστών Internet έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία αγορά online, ενώ ανασταλτικό παράγοντα για οικονομικές διαδικτυακές συναλλαγές αποτελεί η αίσθηση έλλειψης ασφάλειας στις συναλλαγές.

Τα στοιχεία της έρευνας
Η "Εθνική Έρευνα για τις Τεχνολογίες και την Κοινωνία της Πληροφορίας" πραγματοποιείται κάθε χρόνο και εξετάζει τις τάσεις και την αντιμετώπιση από την ελληνική κοινωνία των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Η έρευνα αφορούσε πληθυσμό ηλικίας 15 ετών και άνω, σε δείγμα μεγέθους 2.741 ατόμων και διήρκησε από τις 21 Οκτωβρίου έως τις 23 Νοεμβρίου 2005.

Η έρευνα διεξήχθη από την εταιρία VPRC για το έτος 2005 με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων, για λογαριασμό της ΕΔΕΤ ΑΕ και χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κοινωνία της Πληροφορίας" στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ.

www.forthnet.gr
www.e-businessforum.gr

_________________
CPX Interactive
Internet World
EneMe
Super Moderator

Μέλος από: 09 Ιουλ 2002
Βοηθήματα: 10
Νέα: 11
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Στα όρη, στα άγρια βουνά, μέσα στα κοσμικά χιόνια!
View users profile Visit posters website
blog deviantART twitter deviantART 
ΜήνυμαΣτις: 19 Ιαν 2006 17:28    Θέμα: Re: Ένας στους τρεις με Η/Υ και ένας στους 5 με Internet! Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Specom ανέφερε:
Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο το 3,1% των χρηστών Η/Υ τον χρησιμοποιεί στο σχολείο/πανεπιστήμιο/ΤΕΙ/βιβλιοθήκη.

Mε το καθεστώς που υπάρχει και πολύ είναι!

_________________
AmfissaPress.gr - Ειδήσεις από Φωκίδα - Δήμο Δελφών - Δήμο Δωρίδας
Εκτιμήσεις ακινήτων - Ενεργειακές επιθεωρήσεις - Τοπογραφικά - Οικοδομικές άδειες - Άδειες καταστημάτων
Cmg__


Μέλος από: 29 Μαρ 2005
Βοηθήματα: 1
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 20 Ιαν 2006 12:18    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

poly xrhsimh erevna. Xreiazetai swsth proothish pantws. Ena megalo pososto "fovoyntai" thn anaptyksh ths texnologias. Ayth h nootropia prepei na fygei apo to myalo toy mesoy Ellhna..
Specom


Μέλος από: 05 Οκτ 2004
Νέα: 5
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: London - Edinburgh - Athens
View users profile Send email to user
facebook linkedin twitter digg skype 
ΜήνυμαΣτις: 20 Ιαν 2006 13:23    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Egw den tha elega fovounte, tha elega variounte. Etsi egeine kai me ta kinita kai twra to 73% tou plithismou mas exei kinito. Otan protovgike to kinito pios ithele na mpei sto tripaki na katsei na mathei pws leitourgoun klp, kai twra vlepeis thn giagia pou paei ston germano kai pernei kinito me kamera gia na vgalei to eggonaki ths. H ellada se olous tous tomeis einai upoanaptikth akoma thelei kamia 10aria xronia na ftasei tis ales europaikes xwres. Opws eipe kai enas Ellhnas kathigiths se Panepistimio ths Galias (to eida sthn tv ), h Ellada paei akoma me ta podia, oute ston gaidaro den exei anevei se themata texnologias kai pliroforikhs. Kati 3erei o Dr.

_________________
CPX Interactive
Internet World
KGP
Honorary Member

Μέλος από: 18 Ιουλ 2002
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: Mr Wonderful
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 25 Ιαν 2006 17:56    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

egp pisteuo oti einai kai thema enimeroseis kai marketing (kai pollon allon).

otan vlepeis kathimerina katigorite to meson gia tsondes, mapes kai den simazeuete...oti piasane ton enan me paiderastia ton allon epidi evlepe tsondes kai oti to internet stin ousia den prosferei tipota allo ektos apo ta anotero o kosmos den endiaferete gia na "mplektei".

pali kala pantos pou to dimosio to echei polli active (kai eidika i eforia) kai to penetration einai megalo...den einai ticheo oti echoume vrafeuthei san chora se schesei me to egoverment pou echoume ... alla auta erchontai kai parerchontai to thema einai pos prochorame kai pros pia kateuthinsi....

_________________
*Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι...χάνεις πολύτιμο χρόνο!
*"The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don't have it." -George Bernard Shaw (1856-1950)
*The purpose of argument should not be victory, but progress.
Kotsolis


Μέλος από: 27 Ιουλ 2005
Μηνύματα: 108

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 25 Ιαν 2006 19:26    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα. Η τελευταία που είχα διαβάσει και που δεν θυμάμαι την πηγή, είχε βγάλει το 32% των ελληνικών νοικοκυριών (1 στα 3) να χρησιμοποιούν Internet. Βέβαια η συγκεκριμένη έρευνα έγινε σε άτομα 15 ετών και άνω πράγμα λάθος την στιγμή που τα παιδιά surfάρουν από τα 10 τους χρόνια (και συχνάζουν στα chat και τα forums από 11, 12...)

Εντάξει ακριβό το Internet αλλά ο στόκος ο Έλληνας τουλάχιστον ένα 56άρι modem με έναν free κωδικό αστικής χρέωσης τον οποίο θα χρησιμοποιεί μία φορά την εβδομάδα για να τσεκάρει τα e-mail του, μπορεί να τα έχει.
GasLei


Μέλος από: 03 Μαρ 2006
Μηνύματα: 108
Περιοχή: Κέρκυρα/Μεσολόγγι
View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 13 Μαη 2006 13:45    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Para polu kalh douleia specom. Einai mia paragmatikothta pou th gnoriza alla den eixa ftasei na asxolh8w me ta statistika ths(isws gia na mhn apogohteutw) Kalhtera pantws na mhn prohorisoume kai sto erwthma <<ap'autous pou exoun internet, posoi exoun grigoro internet;>>

_________________
Connor MacLeod
Honorary Member

Μέλος από: 07 Φεβ 2005
Βοηθήματα: 11
Νέα: 16
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Μεσολόγγι έως το 2017
View users profile Send email to user Visit posters website
facebook linkedin twitter deviantART skype 
ΜήνυμαΣτις: 15 Μαη 2006 10:59    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Η ερευνα ειναι μουφα!
Αποκλιετε μονο το 28% των ελληνων να εχουν PC.Για το Internet ενταξη,αλλα για το
Πόσοι εχουν PC δεν νομιζω να ειναι τοσοι χαμιλο το ποσοστο.
Τουλαχιστον ο 1 στους δυο εχει.Αν οχι το 60-65%

_________________
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)
Figaro
Honorary Member

Μέλος από: 08 Φεβ 2004
Βοηθήματα: 1
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 15 Μαη 2006 12:31    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

H Ellada exei kai apo ta megalitera pososta ilikiomenwn stin Europh.
Aftoi len akoma gkoumpiouter.
Mia hara tin vlepw tin ereyna.
yps


Μέλος από: 12 Μαη 2006
Μηνύματα: 4
Περιοχή: athens
View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 15 Μαη 2006 12:52    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

emena pantws ta apotelesmata tis ereynas mou fainontai eksairetika elpidofora.
se deigma 15-65 apo olokliri tin elliniki περιφερεια ???
Connor MacLeod
Honorary Member

Μέλος από: 07 Φεβ 2005
Βοηθήματα: 11
Νέα: 16
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Μεσολόγγι έως το 2017
View users profile Send email to user Visit posters website
facebook linkedin twitter deviantART skype 
ΜήνυμαΣτις: 15 Μαη 2006 13:07    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Τι να πω ρε παιδια.
Να σας πω και εγω τη δική μου έρευνα.
Ολοι μου οι φίλοι και οι γνωστοί έχουν στο σπίτι τους τουλάχιστον απο ένα υπολογιστή,
Στην οικογένιά μου επίσης όλοι εχουν ενα pc εξεριση αποτελεί μόνο η γιαγιά μου και ο παππούς μου.

Αν εβαζα ενα ποσοστο θα έβαζα 75-80%

_________________
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)
Cha0s
SysAdmin

Μέλος από: 28 Ιουλ 2001
Βοηθήματα: 2
Νέα: 1
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 15 Μαη 2006 15:43    Θέμα: Re: Ένας στους τρεις με Η/Υ και ένας στους 5 με Internet! Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Specom ανέφερε:
Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο το 3,1% των χρηστών Η/Υ τον χρησιμοποιεί στο σχολείο/πανεπιστήμιο/ΤΕΙ/βιβλιοθήκη.


Μετρήσανε και τους remote users πάνω σε αυτά τα μηχανήματα; ToolTimes at work

Το μεγαλύτερο ποσοστό του traffic στο ΕΔΕΤ είναι p2p (ftp, whatever...) από μηχανάκια που μένουν αναμένα και κατεβάζουν ToolTimes at work Καλό ε!

_________________
During times of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.
id12586
στις καρδιές μας

Μέλος από: 23 Ιουν 2003
Βοηθήματα: 6
Νέα: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Far away
View users profile
blog deviantART 
ΜήνυμαΣτις: 15 Μαη 2006 16:02    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Κρύψε λόγια Cha0s, κρύψε λόγια....!

Φωτια στα μπατζάκια (και στο bandwidth μας)!!!


_________________
Chris at your Services
Sacame de Aqui
Cha0s
SysAdmin

Μέλος από: 28 Ιουλ 2001
Βοηθήματα: 2
Νέα: 1
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 15 Μαη 2006 16:07    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Να μην πω δηλαδή για τα tunnels ε; Άστο καλύτερα

_________________
During times of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.
id12586
στις καρδιές μας

Μέλος από: 23 Ιουν 2003
Βοηθήματα: 6
Νέα: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Far away
View users profile
blog deviantART 
ΜήνυμαΣτις: 15 Μαη 2006 16:19    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ούτε για τα tunnels ούτε για τα datapipes, ούτε για τπτ. Να το ράψεις κύριε βαγγέλη!

_________________
Chris at your Services
Sacame de Aqui
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 2 [16 Μηνύματα] Σελίδα:  1, 2 Επόμενο
Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις


Σχετικά θέματα
 Θέματα   Απ/σεις   Αποστολέας   Τελευταίο μήνυμα 
Internet of Things Hackathon #iothack 18-19 Μαρτίου, 2016 1 cordis 12 Μαρ 2016 22:02
ailouros Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
 
Τώρα είναι 30 Μαρ 2017 06:50 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos