freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Δωρεάν τηλεφωνήματα


 Forum index » Διάφορα » Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις
Moderators:  Super-Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [7 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: δωρεάν Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
Cmg__


Μέλος από: 29 Μαρ 2005
Βοηθήματα: 1
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 23 Ιαν 2006 20:25    Θέμα: Δωρεάν τηλεφωνήματα Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

παράθεση:
Δωρεάν τηλεφωνήματα προς Ελλάδα και άλλες 52 χώρες

Εταιρείες σαν αυτήν έχουν εμφανιστεί αρκετές στην ιστορία του διαδικτύου και οι περισσότερες ή έχουν εξαφανιστεί όσο ξαφνικά εμφανίστηκαν ή έχουν μετατραπεί σε υπηρεσίες με χρέωση.

Όσο θα διαρκέσουν οι υπηρεσίες της όμως, θα τις χαρούμε και θα τις εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Από εκεί και πέρα ο χρόνος θα κρίνει...

Ο λόγος για την εταιρεία Betamax GmbH & Co.Kg με έδρα τη Γερμανία, η οποία έχει κάνει ένα πρωτοπόρο βήμα στην τηλεφωνία μέσω διαδικτύου, προσφέροντας δωρεάν τηλεφωνήματα σε σταθερές γραμμές, ενώ η χρέωση της αναφορικά με τα κινητά είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

Η Betamax δημιούργησε τρεις δικτυακούς τόπους, κάθε ένας από τους οποίους προσφέρει δωρεάν τηελφωνήματα για μια ομάδα χωρών.

ΤΑ SITES

α) Το www.voipbuster.com δίνει δωρεάν τηλεφωνήματα για σταθερά τηλέφωνα στην Ελλάδα και άλλες 14 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Ισπανία, η Νορβηγία, η Σουηδία κ.α Η χρέωση προς κινητά στην Ελλάδα είναι 0,197 Ευρω/λεπτό (μαζί με το φόρο), τιμή που ισοδυναμεί με την ελάχιστη που δίνουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

β) Το www.voipstunt.com από την άλλη προσφέρει δωρεάν τηλεφωνήματα για Κύπρο και άλλες 36 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αγγλία, οι ΗΠΑ, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Δανία, η Γαλλία, η Αυστραλία, η Ολλανδία, η Κίνα! κ.α.

Στις περιπτώσεις των VoipBuster και VoipStunt οι κλήσεις γίνονται μέσα από λογισμικό που μεταφορτώνετε στον υπολογιστή σας (ασφαλές, χωρίς διαφημιστικά ή spyware), με τη βοήθεια ακουστικού / μικροφώνου.

γ) Το www.sipdiscount.com αποτελεί την λύση της εταιρείας για συσκευές ή προγράμματα που υποστηρίζουν SIP. Μέσω του SipDiscount.com μπορείτε να κάνετε δωρεάν τηλεφωνήματα σε 42 χώρες (και στην Ελλάδα) και να συνδέσετε τη συσκευή σας VoIp για να κάνετε τηλεφωνήματα, χωρίς να έχετε τον υπολογιστή σε λειτουργία. Πρόγραμμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αν δεν διαθέτετε συσκευή SIP, είναι το X-lite της πρώην Xten και νυν CounterPath (www.xten.com).

ΚΟΣΤΟΣ

Η υπηρεσία είναι δωρεάν όπως και η εγγραφή σε αυτήν. Για να τη δοκιμάσετε, σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε δωρεάν τηλεφωνήματα διάρκειας 1 λεπτού . Αν σας αρέσει, καταθέτετε το ποσό των 10 ευρώ για το VoipBuster ή 5 ευρώ για το VoipStunt και το SipDiscount, μία και μόνη φορά, αγοράζοντας μονάδες. Οι μονάδες σας δεν λήγουν, ούτε είστε αναγκασμένοι να αγοράσετε εκ νέου αν δεν το επιθυμείτε.

Από εκεί και πέρα μπορείτε να κάνετε δωρεάν τηλεφωνήματα σε σταθερές γραμμές με πραγματικά μηδενική χρέωση και χωρίς χρονικό περιορισμό, ενώ αν τηλεφωνήσετε σε κινητά ή σε χώρες που δεν είναι δωρεάν, η χρέωση γίνεται από τις μονάδες που έχετε προσθέσει.

Η αρχική αγορά μπορεί να γίνει με τη χρήση πιστωτικής κάρτας ή Moneybookers ή Paypal. Εμείς προτείνουμε τη χρήση Paypal (εταιρεία της Ebay Inc), ως πιο οικονομικής και ασφαλούς μεθόδου, αφού ο αριθμός της πιστωτικής σας κάρτας προστατεύεται και δεν γίνεται ποτέ γνωστός στην εταιρεία. Η προσθήκη των μονάδων και η ενεργοποίηση του λογαριασμού σας γίνεται σε δευτερόλεπτα.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Κατά το παρελθόν έχουμε δοκιμάσει δεκάδες υπηρείες VoIP και με λίγα λόγια τα τρία παραπάνω sites της Betamax δίνουν πραγματικά υπηρεσίες πολύ υψηλής ποιότητας. Μια απλή δοκιμή του 1 λεπτού στο δικό σας τηλέφωνο θα σας πείσει.

Τα μόνα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί σε κάποιες περιπτώσεις είναι να μειώνεται η ποιότητα της φωνής, να υπάρχει μια πολύ μικρή καθυστέρηση ή να μην "βγαίνει" εύκολα γραμμή. Τα φαινόμενα αυτά όμως είναι ιδιαίτερα συνήθη με εταιρείες VoIP και σίγουρα απαντώνται σε μικρότερη έκταση από την αναμενόμενη.

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ

Σχεδόν όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις παραπάνω υπηρεσίες, είτε είναι κάτοικοι Ελλάδας, είτε εξωτερικού. Επιπλέον οι κάτοικοι εξωτερικού μπορούν να λάβουν δωρεάν εισερχόμενο νούμερο (σας καλούν στο εικονικό σας νούμερο και χτυπάει η συσκευή SIP ή ενεργοποιείται το λογισμικό στον υπολογιστή σας).

Το σίγουρο είναι όμως ότι αν και οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες για χρήστες dial-up, η ποιότητα δεν θα είναι η ίδια με μια σύνδεση DSL.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Η Betamax δεν διαφημίζεται. Το άρθρο αυτό δεν αποφέρει κανένα κέρδος σε εμάς, είτε εγγραφείτε την υπηρεσία, είτε όχι. Δείχνει όμως ξεκάθαρα τη δυναμική του διαδικτύου και των υπηρεσιών τηλεφωνίας μέσω αυτού, που στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες.

Τα δικά μας πειράματα με το VoipBuster έγιναν σε υπολογιστές Pentium 3 και 4, σε περιβάλλον Windows 2000 και XP (το λογισμικό της εταιρείας είναι διαθέσιμο προς το παρόν μόνο σε έκδοση για Windows). Η σύνδεση μας στο internet είναι 4.0 Mbps download / 300 Kbps upload.

Οι απαιτήσεις του προγράμματος είναι ιδιαίτερα μικρές και η σύνδεση αρκετά γρήγορη. Μετά από εξαντλητικές δοκιμές δύο μηνών, προχωρήσαμε στην αγορά και χρήση Grandstream Handytone 488 με FXO & FXS port. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία αναφέρει πως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί τέτοια συσκευή με το VoipBuster, παρά μόνο με το SipDiscount, χρησιμοποιήσαμε ως voip server : sip1.voipbuster.com και η σύνδεση έγινε άψοφα όπως και τα δωρεάν τηλεφωνήματα.

Τέλος δοκιμάσαμε και την FXO port του Handytone 488, καλώντας από κινητό στο σταθερό νούμερο του σπιτιού και εν συνεχεία χρησιμοποιώντας τη VoIP σύνδεση πραγματοποιήσαμε δωρεάν τηλεφωνήματα στο εξωτερικό. Η δική μας πρόταση πάντως για τα Ελληνικά δεδομένα είναι τα Handytone 286 και 486 (το τελευταίο έχει ενσωματωμένο NAT/Router, οπότε δεν χρειάζεται να αγοράσετε και router).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Οι υπηρεσίες VoIP της Betamax κρίνονται ως ικανοποιητικές, αν και τα προβλήματα που χαρακτηρίζουν τις επικοινωνίες του είδους δεν είναι ανύπαρκτα. Συγκρινόμενη με τις εταιρείες εναλλακτικής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και "κρύβουν" τον VoIP χαρακτήρα τους, ανεβάζει τον πήχη και αξίζει τουλάχιστον μια δοκιμή. Σίγουρα κανείς δεν πρόκειται να διακόψει τη χρήση της "σίγουρης" τηλεφωνικής του σύνδεσης, ιδιαίτερα για κλήσεις ανάγκης, ο ανταγωνισμός όμως γίνεται ολοένα και πιο έντονος στο πλανητικό μας χωριό.

http://www.groffice.info/greek/news/230106voip.htm
Gnwmh/katastash sas?
EneMe
Super Moderator

Μέλος από: 09 Ιουλ 2002
Βοηθήματα: 10
Νέα: 11
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Στα όρη, στα άγρια βουνά, μέσα στα κοσμικά χιόνια!
View users profile Visit posters website
blog deviantART twitter deviantART 
ΜήνυμαΣτις: 23 Ιαν 2006 22:39    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Έχω ακούσει τα καλύτερα από χρήστες του voipbuster...

_________________
AmfissaPress.gr - Ειδήσεις από Φωκίδα - Δήμο Δελφών - Δήμο Δωρίδας
Εκτιμήσεις ακινήτων - Ενεργειακές επιθεωρήσεις - Τοπογραφικά - Οικοδομικές άδειες - Άδειες καταστημάτων
af
Honorary Member

Μέλος από: 06 Ιουλ 2003
Βοηθήματα: 12
Templates: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Γλυφάδα
View users profile Visit posters website
deviantART 
ΜήνυμαΣτις: 24 Ιαν 2006 05:41    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Kai gw xristria eimai kai enthousiasmeni poy glytosa to OTE

_________________


-= [ http://kalavrita.ws.gr ]=-
Cmg__


Μέλος από: 29 Μαρ 2005
Βοηθήματα: 1
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 24 Ιαν 2006 08:21    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

nai alla leei pws symferei aDSL users , oi 56arhdes kai oi ISDNakhdes?
af
Honorary Member

Μέλος από: 06 Ιουλ 2003
Βοηθήματα: 12
Templates: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Γλυφάδα
View users profile Visit posters website
deviantART 
ΜήνυμαΣτις: 24 Ιαν 2006 10:36    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ναι όντως...συμφωνώ με αυτό που λες , αφού να φανταστείς σε adsl384 δεν μπορεις να επικοινωνησεις καθόλου σχεδόν, εδώ & με 1mb & τις καθυστερήσεις του τις έχει.

_________________


-= [ http://kalavrita.ws.gr ]=-
deninho
Super Moderator

Μέλος από: 17 Ιαν 2004
Βοηθήματα: 1
Νέα: 3
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: σ'άλλη διάσταση
View users profile Visit posters website
flickr facebook twitter 
ΜήνυμαΣτις: 24 Ιαν 2006 14:31    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

kai me tin 10mbit grammi pou exei i aderfi mou stin agglia (pan/mio) exoume kathysteriseis kai epistrofes ston ixo... kata ta alla poly kalo

YG gia tilefwnimata entos athinwn yparxei kai mia efarmogi toy tei pirea

_________________
Δημιουργώ - Graphic Design + 3d Design & Architectural Visualization
Cmg__


Μέλος από: 29 Μαρ 2005
Βοηθήματα: 1
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 24 Ιαν 2006 19:49    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ara vazoyme aDSL kai vlepoyme
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [7 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Διάφορα » Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις
Τώρα είναι 28 Απρ 2017 15:59 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos