freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Δημιουργία internet σταθμού.


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Multimedia - επεξεργασία εικόνας, video & ήχου » επεξεργασία εικόνας, video & ήχου - γενικά
Moderators:  Graphics Moderators, Super-Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 2 [30 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: internetδημιουργία Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
Σελίδα:  1, 2 Επόμενο
ΑποστολέαςΜήνυμα
dizzy_fingers


Μέλος από: 24 Ιουλ 2004
Βοηθήματα: 1
Μηνύματα: 125


View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 04 Φεβ 2006 04:16    Θέμα: Δημιουργία internet σταθμού. Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλησπέρα σας.
Θα ήθελα τη βοήθειά σας.

Υπάρχει μία προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού που θα "παίζει" στο ίντερνετ.
Το πρόγραμμα θα περιέχει περίπου 8 ώρες την ημέρα live εκπομπές και τις υπόλοιπες ώρες του 24ωρου θα παίζει μόνο μουσική.

Για αρχή θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής βασικά:
- Υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό με τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία? Δηλαδή, να μην υπάρχουν downtimes ή προβλήματα?
- Αν ναι, πως θα γίνει αυτό? Δε χρειάζομαι, προς το παρών, τεχνικές λεπτομέρειες. Απλά, τί πρόγραμμα μπορώ να χρησιμοποιήσω για τις εκπομπές (διάβασα για παράδειγμα κάπου για το winamp...είναι αξιόπιστο - εύχρηστο - αποτελεσματικό?), ή τί site αν χρειάζεται (το live365.com είναι έγκυρο)?

Επίσης, θα ήθελα να σας πω ότι:
- Το κόστος ΔΕΝ είναι πρόβλημα. Ότι πρόγραμμα, ότι host, όποιον server χρειάζεται να πληρώσουμε, δεν υπάρχει πρόβλημα, εφόσον αυτά μας δίνουν τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία-ποιότητα-ευχρηστία.
- Υπάρχει η δυνατότητα για ύπαρξη υπολογιστή ανοιχτού ολόκλητο το 24ωρο, host απεριόριστου bandwidth (ή έστω αρκετού για να μην υπάρξει πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα) και κονσόλας ήχου.


Ανακεφαλαιώνοντας, θέλω να μου δώσετε μία απάντηση για το αν γίνεται αυτό που ζητάω και πως, χωρίς να δώσω τεχνικές λεπτομέρειες.

Σκεφτείτε, πως έχω να δώσω έναν φάκελο με την πρόταση δημιουργίας αυτού του σταθμού, σε κάποιους ανώτερους οι οποίοι έχουν το χρήμα, τη θέληση για τη δημιουργία αυτού του σταθμού, αλλά όχι τη γνώση.

Τί θα τους έλεγα?Θα το εκτιμούσα αν με βοηθούσατε αλλά και αν δείχνατε την υπομονή να μου εξηγήσετε κάποιες απορίες (που σίγουρα θα προκύψουν στην πορεία) για την προσπάθεια αυτή.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά .
inertia


Μέλος από: 02 Φεβ 2006
Βοηθήματα: 1
Νέα: 2
Μηνύματα: 93

Περιοχή: Αθήνα-Σύρος
View users profile Visit posters website
blog facebook deviantART del.icio.us 
ΜήνυμαΣτις: 04 Φεβ 2006 05:52    Θέμα: μια πρόχειρη απάντηση Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Θα προσπαθήσω φίλε μου να σου απαντήσω σχετικά άμεσα και σύντομα. Τυχαίνει να έχω ασχοληθεί λίγο με αυτό το ζήτημα για να φτιάξουμε για το τμήμα μου φοιτητικό ραδιοφωνικό σταθμό. Επομένως, από την αναζήτηση και την όποια εμπειρία μου, θα σου πω σε πρώτο επίπεδο πως είναι δυνατόν να χτίσεις ραδιοφωνικό σταθμό που να εκπέμπει στο internet.

Χρειάζεται, τουλάχιστον όσο το έψαξα:
Just an arrow? υπολογιστή, που να τρέχει ως server. Συνεπώς χρειάζεται σταθερότητα και διαθεσιμότητα, ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα.
Just an arrow? χρειάζεσαι έπειτα ένα πρόγραμμα που θα επιτρέψει να καταστήσεις τον υπολογιστή σου server. Κατ'αναλογία με τον web server δηλαδή. Εδώ υπάρχουν απ'όσο γνωρίζω δύο αρκετά δυνατές λύσεις: Το ShoutCast (υποστηριζόμενο από τη Winamp Community), και το IceCast (επίσης δυνατός, στηριζόμενος στο OpenSource Software, και συμβατός και με τις ShoutCast υπηρεσίες.
Just an arrow? Έπειτα, θα χρειαστείς κάποιο πρόγραμμα το οποίο θα αναλάβει να συνδεθεί στον server και το οποίο θα κάνει τον "μεσολαβητή" μεταξύ των πηγών ήχου και του sevice. Υπάρχει τέτοιος "μεσολαβητής" κι ως plug-in για το WinAmp, το λεγόμενο Oddcast. (http://www.oddsock.org/tools/)

Θα αναφέρω λοιπόν εν συντομία το παράδειγμα που είχαμε πραγματοποιήσει πειραματικά. Εγκαταστήσαμε τον IceCast Server (http://www.icecast.org) σε Η/Υ με Windows (περισσότερες δυνατότητες έχουν προβλεφθεί στην περίπτωση Linux) και συνεχής πρόσβαση στο διαδίκτυο, από την παροχή του Πανεπιστημίου μας.
Υπάρχει έπειτα η δυνατότητα σύνδεσης των "μεσολαβητών" είτε άμεσα, με φυσική σύνδεση, έιτε δικτυακά. Πρακτικά μπορείς να συνδέσεις π.χ. στην Line-In/Mic υποδοχή ένα CD-player, μίκτη/κονσόλα, μικρόφωνο οποιαδήποτε γενικά έξοδο ήχου. Το πρόγραμμα-μεσολαβητής "ακούει" τη ροή του ήχου και την μεταφέρει στο server, αφού την κάνει encode-μετατρέπει σε format της επιλογής μας (mp3, ogg κ.λ.π.). Λαμβάνει έπειτα το ψηφιακό αρχείο ο server και το "δημοσιεύει" στο δίκτυο. Η ίδια λύση μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη κι όταν ο "μεσολαβητής" δεν έχει φυσική σύνδεση με τον server. Είναι δυνατόν δηλαδή να συνδεθεί με συγκεκριμένο password με τον server και να εκπέμπει. Με ένα laptop (με μικρόφωνο) για παράδειγμα και γρήγορη σύνδεση internet, μπορείς να συνδεθείς στον server σου και να κάνεις εκπομπή π.χ. από το εξοχικό σου στην Κρήτη, ενώ ο server βρίσκεται στην Αθήνα!! Αυτό που θα γνωρίζει ο ακροατής σου είναι το URL του stream σου. (βλ. παρακάτω)

Μερικά στοιχεία αναφέρονται στα παρακάτω links:
http://my.aegean.gr/web/ftopict-71.html
http://my.aegean.gr/web/ftopict-151.html

Επειδή η προσπάθειά μας δυστυχώς για την φοιτητική κοινότητα της Σύρου "πάγωσε" λόγω διαφόρων άλλων τεχνικών προβλημάτων, θα παραπέμψω και στην ιδιαίτερα αξιόλογη φοιτητική προσπάθεια των φοιτητών στη Σάμο, οι οποίοι δραστηριοποιούνται και έχουν αναπτύξει ένα πολύ ενδιαφέρον ραδιοφωνικό σταθμό http://xoros.samos.aegean.gr/, που εκπέμπει από το 1997 και μέσω διαδικτύου. Τα παιδιά έχουν εφαρμόσει απ'όσο γνωρίζω την ίδια λύση με IceCast Streaming Server.
Εκπέμπουν μάλιστα σε δύο ποιότητες, για χαμηλές και υψηλές συνδέσεις! Επέλεξαν το φορμά βέβαια να είναι σε Ogg Vorbis (.ogg) μουσικά αρχεία, κι όχι mp3. Αυτό σημαίνει πως για να τους ακουσεις χρειάζεσαι συμβατό player, π.χ.Winamp.
http://xoros.samos.aegean.gr:8000/lo.ogg
http://xoros.samos.aegean.gr:8000/hi.ogg

Αυτά προς το παρόν. Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως!

_________________
βάλε στόχο το φεγγάρι...ακόμα και αν "αποτύχεις" θα βρεθείς ανάμεσα στ'αστέρια
fafos
Script Master

Μέλος από: 30 Νοε 2004
Βοηθήματα: 17
Scripts: 6
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 04 Φεβ 2006 16:00    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Des auton: http://www.ellinikosfm.com

Einai etsi feiagmenos pou kanei aperiorista pragmata... einai plhros epaggelatikh h efarmogh pou xrhsimopoiei kai me polles prosarmoges (ego ematha na to doulevo mesa se mish ora!!)
H diaxeirish ths istoselidas ginete paneukola mesa apo control panel...

To atomo po thn efeiakse gnorizei to programma teleia kai perissotera tha sou pei autos gia oti thes na rothseis (onoma den anafero gia na mhn kano diafhmish )

An thes perissoteres plhrofories steile pm...
dizzy_fingers


Μέλος από: 24 Ιουλ 2004
Βοηθήματα: 1
Μηνύματα: 125


View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 04 Φεβ 2006 17:10    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά!

inertia, αυτό:

παράθεση:

Υπάρχει έπειτα η δυνατότητα σύνδεσης των "μεσολαβητών" είτε άμεσα, με φυσική σύνδεση, έιτε δικτυακά. Πρακτικά μπορείς να συνδέσεις π.χ. στην Line-In/Mic υποδοχή ένα CD-player, μίκτη/κονσόλα, μικρόφωνο οποιαδήποτε γενικά έξοδο ήχου. Το πρόγραμμα-μεσολαβητής "ακούει" τη ροή του ήχου και την μεταφέρει στο server, αφού την κάνει encode-μετατρέπει σε format της επιλογής μας (mp3, ogg κ.λ.π.). Λαμβάνει έπειτα το ψηφιακό αρχείο ο server και το "δημοσιεύει" στο δίκτυο. Η ίδια λύση μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη κι όταν ο "μεσολαβητής" δεν έχει φυσική σύνδεση με τον server. Είναι δυνατόν δηλαδή να συνδεθεί με συγκεκριμένο password με τον server και να εκπέμπει. Με ένα laptop (με μικρόφωνο) για παράδειγμα και γρήγορη σύνδεση internet, μπορείς να συνδεθείς στον server σου και να κάνεις εκπομπή π.χ. από το εξοχικό σου στην Κρήτη, ενώ ο server βρίσκεται στην Αθήνα!!


μου έλυσε αρκετές απορίες!


Fafos, ευχαριστώ για τη βοήθεια, θα στείλω mail στο άτομο που έχει το σταθμό γιατί έχω αρκετές απορίες (θα σου στείλω πιθανότατα κι εσένα στο μέλλον ).

Να κάνω μία άλλη ερώτηση τώρα:
Αν χρησιμοποιήσω το winamp, θα μπορούν οι ακροατές να με ακούσουν με άλλα προγράμματα, ή θα πρέπει να έχουν το winamp?
Στο site που έδωσες fafos, βλέπω πως δίνεται η δυνατότητα να διαλέξεις από πολλά players (winamp, wmp, real...). Αυτό γίνεται επειδή χρησιμοποιεί το πρόγραμμα που λες (δε λέμε ονόματα, είπαμε όχι διαφήμιση )?

Πάλι, σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τα λινκ.

_________________
http://www.basketforum.gr
fafos
Script Master

Μέλος από: 30 Νοε 2004
Βοηθήματα: 17
Scripts: 6
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 04 Φεβ 2006 19:56    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

O Yannis (ellinikosfm) mporei na sou dosei plhrofories gyro apo thn leitourgeia tou programmatos kai tou online radio genika.. mhn ton rothseis peri web design, kodika klp... einai oligon ti asxetos

Gia tous players den gnorizo akrivos... gia auta rothse ton Yanni
ellinikosfm


Μέλος από: 04 Φεβ 2006
Μηνύματα: 5

View users profile Send email to user Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 05 Φεβ 2006 00:20    Θέμα:
Περιγραφή θέματος: Δημιουργία internet σταθμού.
Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

kata arxis thelo na kalisperiso olous sas se afto to axiologo site vriskome edo ,tuxaia kitaxa sta pios erxete sto site mou kai eida oti ginete kapia sizitisei edo sto foroum os pros genika plirofories gia dimiourgeia stathmou
eime diathesimos se opia pliroforia os pros to stisimo enos radiofonou ,tora os pros to design selidas exo ena poli kalo epaggelmatia kai <<filo>> yparxei to link sto kato meros tis selidas design by......... mallon o <<filos>> faf.... xerei eyxaristo.
tora kai den xero an eine afto sosto pou tha anafero eime pali prothimos os opios h opia thelei na kanei to diko tou programma sto radio mou hdei afti tin stigmi kanoune 3 atoma kai exo protaseis kai apo allous ,os pros to design tis selidas eime pragmati <<asxetos>> kai yparxoun kati ateleis stin selida opos tha exete dei alla vlepete o designer mou eine poliasholos ,tou exei pesei para poli doulia na ftiaxnei selides kai pisteuo kapia stigmi na diorthosei ta problimatakia stin selida.
inertia


Μέλος από: 02 Φεβ 2006
Βοηθήματα: 1
Νέα: 2
Μηνύματα: 93

Περιοχή: Αθήνα-Σύρος
View users profile Visit posters website
blog facebook deviantART del.icio.us 
ΜήνυμαΣτις: 06 Φεβ 2006 00:12    Θέμα: ...Ena tutorial Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Τι θα λεγατε να δημιουργούσαμε ένα μικρό tutorial για το πώς μπορεί κανείς να εκπέμπει μέσω internet? Πώς να δημιουργήσει τον δικό του ραδιοφωνικό σταθμό? Είμαι πρόθυμος (να φύγει κι η εξεταστική, να έχω λίγο καιρό να το χτίσω) να γράψω κάτι πιο αναλυτικό. Κι ας στείλει όποιος επιθυμεί επίσης τη δική του συνεισφορά! Εγώ θα προσπαθήσω πάντως να είμαι όσο πιο σαφής μπορώ, από τη δική μου (ίσως λιγοστή βέβαια) εμπειρία.

προτείνω μάλιστα να κινηθούμε σε προτάσεις, δίνοντας έμφαση σε λύσεις free και open source, καθώς είναι βασικό για να κάνεις μια αρχή, αν δεν έχεις πολύ budget... αλλά πιστεύω πως κι οι open source λύσεις δνε έχουν να ζηλέψουν τπτ από τις εμπορικές!

Υ.Γ: θα ήθελα να παραθέσω ένα link που βρήκα, το οποίο περιγράφει με πολύ καλό τρόπο τη λειτουργία του IceCast server, και με τη χρήση συμπληρωματικων FREE addons, για την εκπομπή του stream, και την δημιουργία 2 εκδόσεων, σε φορμά mp3 και ogg!! Και για να απαντήσω σε παραπάνω ερώτηση, ΔΕΝ χρειάζεται (τουλάχιστον από τις λύσεις που έχω βρει) πρόγραμμα συγκεκριμένο για συγκεκριμένα ειδη αρχείων. Στο παράδειγμα μπορείς να εκπέμπεις σε πολλά είδη φορμά. Απλά γίνεται reencoding τους σε άλλο φορμά, ζωντανά!
http://www.oddsock.org/tools/streamTranscoderV3/demos/
είτε: http://www.oddsock.org/tools/streamTranscoderV3/demos/win32/streamT...32_controller.swf
(το αρχείο είναι ένα βίντεο σε μορφή swf player. Είναι capture από την οθόνη του χρήστη που μας κάνει την επιδειξη. Δυστυχώς είναι μεγάλο σχετικά για να το κατεβάσει κανείς. αλλά είναι καλό παράδειγμα, βήμα-βήμα.)

keep up!

_________________
βάλε στόχο το φεγγάρι...ακόμα και αν "αποτύχεις" θα βρεθείς ανάμεσα στ'αστέρια
veriotis
Graphics Moderator

Μέλος από: 22 Δεκ 2003
Βοηθήματα: 48
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Βέροια
View users profile Send email to user Visit posters website
deviantART facebook skype 
ΜήνυμαΣτις: 06 Φεβ 2006 10:10    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Είχα κάνει πριν χρόνια ένα tutorial σε ένα φόρουμ που έκλεισε για εκπομπή με το winamp ,ευτυχώς πάντα κρατώ αντίγραφα στο pc μου και θα ψάξω να το βρω
Καλό θα ήταν όπως ανέφερες να δούμε και με άλλα software πως λειτουργεί
vasilij


Μέλος από: 18 Δεκ 2005
Μηνύματα: 62
Περιοχή: sweden
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 06 Μαρ 2006 21:24    Θέμα: Zito voithia Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Giasas den ksero ean grafo sto sosto meros ean ohi signomi.
katarhin eho web server 2000 mesa eho tin selida mou ke eho kani ena radiofonoola doulevoune sosta ma den mporo na vgalo stin epifania to mikrofono apo to (shoutcast) eno stis dokimes pou ekana se ena alo ps me to win XP douleve poli kala.
kamia idea apo kapion pou kseri

http://www.stoudio5.mine.nu:8000/listen.pls
http://www.stoudio5.mine.nu

Mipos eiparhi kapio alo programa pou mpori na voithisi
veriotis
Graphics Moderator

Μέλος από: 22 Δεκ 2003
Βοηθήματα: 48
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Βέροια
View users profile Send email to user Visit posters website
deviantART facebook skype 
ΜήνυμαΣτις: 07 Μαρ 2006 10:50    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Δοκίμασε αυτό ,άνοιξε το winamp πήγαινε στο Dsp/efe πάτα κανένα και μετά ξανά πάτα στο shoutcast ,καμία φορά κολάι και δεν εμφανίζετε (αν και δεν ξέρω τη γίνετε σε server 2000 )
vasilij


Μέλος από: 18 Δεκ 2005
Μηνύματα: 62
Περιοχή: sweden
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 07 Μαρ 2006 16:52    Θέμα: Radio Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

agapite mou file to shoutcast emfanizete ma to mikrofono doulevi mono mesa sto ps sta eihia ohi sto radio afto to provlima eho
veriotis
Graphics Moderator

Μέλος από: 22 Δεκ 2003
Βοηθήματα: 48
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Βέροια
View users profile Send email to user Visit posters website
deviantART facebook skype 
ΜήνυμαΣτις: 07 Μαρ 2006 17:47    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

veriotis ανέφερε:

Εάν θέλετε να μιλάτε με το μικρόφωνο ενδιάμεσα στα τραγούδια πατήστε στο Input, και αλλάχτε το (input Device ) σε soundcard Input (photo.1) και στο soundcard Mixer επιλέξτε Microphone (photo.2) τώρα την ώρα της εκπομπής όταν θέλουμε να μιλήσουμε κρατάμε πατημένο το push to Talk (photo.3) και αυτόματα θα κατέβη η ένταση της μουσικής και αντίστοιχα ανέβη η ένταση του μικροφώνου για να ακουστούμε
Αν δεν δουλεύει σημαίνει ότι το μικρόφωνο δεν είναι ανοικτό ,το ανοίγουμε πατώντας το Open Mixer και στο νέο παράθυρο το τσεκάρουμε


Κάνε μια επαλήθευση αν έκανες σωστά τα βήματα ,πιθανόν στο mixer να μην το έχεις επιλεγμένο
vasilij


Μέλος από: 18 Δεκ 2005
Μηνύματα: 62
Περιοχή: sweden
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 08 Μαρ 2006 01:12    Θέμα: radio Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ola agrivos opos ke ta dikasas alaksa ke mikrofono mono sto ps to akouo
vasilij


Μέλος από: 18 Δεκ 2005
Μηνύματα: 62
Περιοχή: sweden
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 08 Μαρ 2006 02:51    Θέμα: radio Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

gia ke pali molis to vazo apo winamp(recomedera) sto (soundcard Input (photo.1) tote h mousiki hanete apo to alo ps pou tin akouo ke oute ke to mikrofono den akougete ma ston server ola doulevoun opos akrivos mou eksigis esi ke go eho pelagosi giati nomizo oti ta ekana ola sosta ekana 4 epalithefsis ehtes ke pali signimi pou sas eho priksi
veriotis
Graphics Moderator

Μέλος από: 22 Δεκ 2003
Βοηθήματα: 48
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Βέροια
View users profile Send email to user Visit posters website
deviantART facebook skype 
ΜήνυμαΣτις: 08 Μαρ 2006 11:02    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω τη μπορεί να γίνετε (πρόβλημα με driver ίσος )
Εάν δουλεύεις και τα 2 pc βάλε το server του ράδιο στον σερβερ σου και κάνε εκπομπή με το winamp από τα xp
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 2 [30 Μηνύματα] Σελίδα:  1, 2 Επόμενο
Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Multimedia - επεξεργασία εικόνας, video & ήχου » επεξεργασία εικόνας, video & ήχου - γενικά
Τώρα είναι 25 Οκτ 2016 08:40 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos