freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Εορτολόγιο


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Multimedia - επεξεργασία εικόνας, video & ήχου » Silverlight & Flash » Flash τα δικά μας scripts
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [15 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: εορτολόγιοσυνταγή Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
spookyb52


Μέλος από: 23 Ιαν 2002
Βοηθήματα: 26
Scripts: 5
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Lost in the mansion
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 03 Μαρ 2006 13:19    Θέμα: Εορτολόγιο
Περιγραφή θέματος: Συνταγή μαγειρικής για κουνουπίδια
Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

κώδικας:
// ------ ΟΔΗΓΙΕΣ
/*
Όλες οι γιορτές αποθηκεύονται σε ένα πίνακα. Τον πίνακα giortes.
Μπορείτε να συμπληρώσετε όσες ημερομηνίες θέλετε. Η αρίθμηση στον πίνακα αρχίζει από το μηδέν και συνεχίζει με αύξηση μίας
μονάδας για κάθε νέο στοιχείο

giortes[0]
giortes[1]
giortes[2]
.
..
...
giortes[ν]

Σo πρώτο στοιχείο κάθε πίνακα αποθηκεύουμε την ημερομηνία και στο δεύτερο το όνομα (η τα ονόματα)
Για παράδειγμα στο πρώτο στοιχείο του πίνακα

giortes[0] = ['1201', ['Γαρούφιος', 'Οράτιος']];

Το '1201' είναι η ημερομηνία που σημαίνει 12/01 δηλαδή 12 Ιανουαρίου
Το δευτερο στοιχείο είναι ένας εσωτερικός πίνακας (nested array) που περιέχει τα ονόματα που γιορτάζουν την συγκεκριμένη ημερομηνία
χωρισμένα με κόμμα ---> 'Γαρούφιος', 'Οράτιος'

Σε περίπτωση που σε κάποια ημερομηνία έχουμε μόνο μια γιορτή τότε θα πρέπει να συμπληρώσουμε το όνομα με το αντίστοιχο άρθρο
'ο Ιωάννης'   'η Λίτσα"    'Η Μαρία' κτλ

Όπως συμβαίνει και στο 3 στοιχείο του πίνακα giortes ->
giortes[2] = ['0303', ['η Κλάραμπελ']];

[αυτό φυσικά δέν είναι απαραίτητο, απλά για να φαίνεται καλά το μήνυμα] Σε περίπτωση
που αλλάξετε το κείμενο του μηνύματος (δές παρακάτω) μπορεί φυσικά η προσθήκη του άρθρου να είναι περιττή

Το τελικό μήνυμα δίνεται από την μεταβλητή mssg (μπορείτε να διαγράψετε την trace στο τέλος του κώδικα)
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μεταβλητή σε κάποιο dynamic textbox -> mytext.text = mssg; ή να την επεξεργαστείτε παραπέρα
 
Μπορείτε να αλλάξετε τα κείμενα με αυτά που θέλετε. (Μόνο τα κείμενα που είναι σε εισαγωγικα ''    ΌΧΙ τον κώδικα)

πχ απο
mssg = 'Σήμερα γιορτάζει '+giortes[i][1][0];

σε
mssg = 'Κοίτα να δέις! ...σήμερα γιορτάζουν οι '+giortes[i][1][0];

Μπορείτε να διαγράψετε τα comments από τον κώδικα */
giortes = [];
giortes[0] = ['1201', ['Γαρούφιος', 'Οράτιος']];
giortes[1] = ['1402', ['πίπι η φακιδομύτη', 'Όσιος Γκουσγκούνης']];
giortes[2] = ['0303', ['η Κλάραμπελ']];
giortes[3] = ['0904', ['η Ποκαχόντας']];
giortes[4] = ['1406', ['ναυαγοί', 'προδότες']];
giortes[5] = ['3011', ['ο Manny Calavera']];
//-----
mydate = new Date();
d=mydate.getDate(), m=mydate.getMonth()+1;
for (var i = 0; i<giortes.length; ++i) {
   if (Number(giortes[i][0].substr(0, 2)) == d && Number(giortes[i][0].substr(2, 2)) == m) {
      if (giortes[i][1].length == 1) {
         mssg = 'Σήμερα γιορτάζει '+giortes[i][1][0];
      } else {
         mssg = 'Σήμερα γιορτάζουν οι '+giortes[i][1].join(", ");
      }
      break;
   }
}
if (mssg == undefined) {
   mssg = 'Σήμερα δέν υπάρχει καμία ονομαστική εορτή';
}
trace(mssg);


Όποιο είναι αρκετά καλό παιδάκι ώστε να συμπληρώσει και τις πραγματικές γιορτές (οδηγίες στα comments του script) άς κάνει τον κόπο να μας το στείλει για να υπάρχει ολοκληρωμένο.
Sfinaki


Μέλος από: 08 Ιουν 2003
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτη
View users profile Send email to user Visit posters website
blog cv portfolio facebook deviantART skype 
ΜήνυμαΣτις: 03 Μαρ 2006 13:30    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Σκέφτομαι να ολοκληρώσω το script και να συμπληρώσω τις εορτές, αλλά δεν κατάλαβα το πως θα το βάλει κάποιος στο site του?

_________________
www.sfinaki.gr
spookyb52


Μέλος από: 23 Ιαν 2002
Βοηθήματα: 26
Scripts: 5
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Lost in the mansion
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 03 Μαρ 2006 13:42    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Είναι script για flash. Το Βάζεις μέσα σε ένα keyframe στο flash και χρησιμοποιείς την μεταβλητή mssg που περιέχει το τελικό κείμενο.



mssg.gif
 Description:

Download
 Filename:  mssg.gif
 Filesize:  8.68 KB
 Downloaded:  1370 Time(s)

spookyb52


Μέλος από: 23 Ιαν 2002
Βοηθήματα: 26
Scripts: 5
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Lost in the mansion
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 03 Μαρ 2006 14:01    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Και επειδή ζήλεψα από το script του Sfinaki από το grjava πλέον υπάρχει και σε δέυτερη έκδοση με έλεγχο για τις επόμενες 2 ημέρες. Καλό ε!

Άν δέν θέλετε έλεγχο για κάποια από τις 2 ημέρες απλά διαγράψτε την αντίστοιχη for loopa.

Επίσης άν θέλει κάποιος να εμφανίζονται και οι ημερομηνίες άς το πεί να δώσω οδηγίες

κώδικας:
Ο κώδικας πήγε για service



v2.gif
 Description:

Download
 Filename:  v2.gif
 Filesize:  9.47 KB
 Downloaded:  1323 Time(s)


Last edited by spookyb52 on 01 Μαη 2006 13:58, edited 1 time in total
Sfinaki


Μέλος από: 08 Ιουν 2003
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτη
View users profile Send email to user Visit posters website
blog cv portfolio facebook deviantART skype 
ΜήνυμαΣτις: 03 Μαρ 2006 15:44    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

spookyb52 ανέφερε:
Είναι script για flash. Το Βάζεις μέσα σε ένα keyframe στο flash και χρησιμοποιείς την μεταβλητή mssg που περιέχει το τελικό κείμενο.

Sorry, αλλά από flash δεν έχω ιδέα!

_________________
www.sfinaki.gr
Wolfi


Μέλος από: 20 Φεβ 2005
Μηνύματα: 162

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 30 Απρ 2006 15:34    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Υπαρχει τροπος αυτο το Output να μορφοποιηθει καπως ωστε να εχει κινηση κλπ?
spookyb52


Μέλος από: 23 Ιαν 2002
Βοηθήματα: 26
Scripts: 5
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Lost in the mansion
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 01 Μαη 2006 14:01    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Αν και δέν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λές κίνηση...
Just an arrow? Το output είναι η μεταβλητή mssg μπορείς να την πάρεις και να την κάνεις ότι θές. Να την βάλεις σε ένα textbox μέσα σε ένα movie symbol η να φτιάξεις κάτι παραπέρα με κώδικα κτλ.

_________________
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner
Wolfi


Μέλος από: 20 Φεβ 2005
Μηνύματα: 162

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 05 Μαη 2006 22:50    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

πωσ μπορει να γινει αυτο? δηλαδη εγω με βαση αυτο το εορτολογιο θα μπορουσα να κανω ενα script Που να βγαζει ας πουμε ενα "ποιημα της ημερας"? που αυτο να ειναι τροποποιημενο ωστε να φαινετε ωραιο?
spookyb52


Μέλος από: 23 Ιαν 2002
Βοηθήματα: 26
Scripts: 5
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Lost in the mansion
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 07 Μαη 2006 14:27    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Απλά αλλάζεις τα κείμενα στα εισαγωγικά "" άν θές να το μετατρέψεις από εορτολόγιο σε κάτι άλλο.

πχ αντί για

κώδικας:
giortes[2] = ['0303', ['η Κλάραμπελ']];


να έχεις

παράθεση:
giortes[2] = ['0303', ['Ανέβηκα στην πιπεριά να κόψω ένα πιπέρι μα πέρασε ο cordis και μου έκοψε το χέρι!']];


ταυτόχρονα τροποποιείς και τα κείμενα πιό κάτω

πχ διαγράφεις άν δέν σου χρειάζεται το παρακάτω η το αφήνεις κενό "" ή αλλάζεις το κείμενο

κώδικας:
if (mssg == undefined) {
   mssg = 'Σήμερα δέν υπάρχει καμία ονομαστική εορτή';
}


καθώς και τις γραμμές


κώδικας:
if (giortes[i][1].length == 1) {
         mssg = 'Σήμερα γιορτάζει '+giortes[i][1][0];
      } else {
         mssg = 'Σήμερα γιορτάζουν οι '+giortes[i][1].join(", ");
      }



σε

κώδικας:
mssg = giortes[i][1][0];


ή όπως σε βολεύουν

_________________
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner
Wolfi


Μέλος από: 20 Φεβ 2005
Μηνύματα: 162

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 08 Μαη 2006 22:02    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

με βαση το script σου προσπαθησα να βαλω την ημερα και τον μηνα σε μια μεταβλητη (σημειωση δεν ξερω πολλα απο actionscript)
ορισα πχ οτι η Α= Μ(μηνας) +D(day) οταν ομως εκανα trace(A) αν πχ ειναι 11/05 μου βγαζει 16. αλλα εγω θελω να μου βγαζει 1105. πως μπορω να το κανω στο A νσ καταχωρουντε οι μεταβλητες με αυτον τον τροπο δηλαδη αλφαριθμιτικα?
spookyb52


Μέλος από: 23 Ιαν 2002
Βοηθήματα: 26
Scripts: 5
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Lost in the mansion
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 09 Μαη 2006 11:54    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Για αριθμούς γενικά Just an arrow? Βάζεις τους αριθμούς σε εισαγωγικά
κώδικας:
A = '11'+'05';
trace(A);


Για αριθμό που επιστρέφει κάποιο αντικείμενο βάλτο μέσα σε String()

πχ

κώδικας:
String(mydate.getDate())


η εναλλακτικά

κώδικας:
mydate.getDate().toString();


Για το script όμως που έχω φτιάξει δέν χρειάζεται να κάνεις κάτι τέτοιο..

Και ένα απλοποιημένο παράδειγμα με βάση όσα σου είπα στο προηγούμενο μήνυμα. Άν ακολούθησες πάντως τις οδηγίες μου το ίδιο θα έφτιαξες και εσύ. Δέν έκανα κάτι διαφορετικό

κώδικας:
giortes = [];
giortes[0] = ['0905', ['Αυτό είναι το κείμενο της ημέρας']];
//-----
mydate = new Date();
d=mydate.getDate(), m=mydate.getMonth()+1;
for (var i = 0; i<giortes.length; ++i) {
   if (Number(giortes[i][0].substr(0, 2)) == d && Number(giortes[i][0].substr(2, 2)) == m) {
      mssg = giortes[i][1][0];
      break;
   }
}
if (mssg == undefined) {
   mssg = 'Σήμερα δέν υπάρχει κάποιο κείμενο';
}
trace(mssg);

_________________
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner
wizzard


Μέλος από: 09 Μαρ 2006
Μηνύματα: 5

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 02 Ιουν 2006 10:20    Θέμα: Re: Εορτολόγιο
Περιγραφή θέματος: Συνταγή μαγειρικής για κουνουπίδια
Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Και με τις κινητές εορτές;;; τί γίνεται;;;

spookyb52 ανέφερε:
κώδικας:
// ------ ΟΔΗΓΙΕΣ
/*
Όλες οι γιορτές αποθηκεύονται σε ένα πίνακα. Τον πίνακα giortes.
Μπορείτε να συμπληρώσετε όσες ημερομηνίες θέλετε. Η αρίθμηση στον πίνακα αρχίζει από το μηδέν και συνεχίζει με αύξηση μίας
μονάδας για κάθε νέο στοιχείο

giortes[0]
giortes[1]
giortes[2]
.
..
...
giortes[ν]

Σo πρώτο στοιχείο κάθε πίνακα αποθηκεύουμε την ημερομηνία και στο δεύτερο το όνομα (η τα ονόματα)
Για παράδειγμα στο πρώτο στοιχείο του πίνακα

giortes[0] = ['1201', ['Γαρούφιος', 'Οράτιος']];

Το '1201' είναι η ημερομηνία που σημαίνει 12/01 δηλαδή 12 Ιανουαρίου
Το δευτερο στοιχείο είναι ένας εσωτερικός πίνακας (nested array) που περιέχει τα ονόματα που γιορτάζουν την συγκεκριμένη ημερομηνία
χωρισμένα με κόμμα ---> 'Γαρούφιος', 'Οράτιος'

Σε περίπτωση που σε κάποια ημερομηνία έχουμε μόνο μια γιορτή τότε θα πρέπει να συμπληρώσουμε το όνομα με το αντίστοιχο άρθρο
'ο Ιωάννης'   'η Λίτσα"    'Η Μαρία' κτλ

Όπως συμβαίνει και στο 3 στοιχείο του πίνακα giortes ->
giortes[2] = ['0303', ['η Κλάραμπελ']];

[αυτό φυσικά δέν είναι απαραίτητο, απλά για να φαίνεται καλά το μήνυμα] Σε περίπτωση
που αλλάξετε το κείμενο του μηνύματος (δές παρακάτω) μπορεί φυσικά η προσθήκη του άρθρου να είναι περιττή

Το τελικό μήνυμα δίνεται από την μεταβλητή mssg (μπορείτε να διαγράψετε την trace στο τέλος του κώδικα)
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μεταβλητή σε κάποιο dynamic textbox -> mytext.text = mssg; ή να την επεξεργαστείτε παραπέρα
 
Μπορείτε να αλλάξετε τα κείμενα με αυτά που θέλετε. (Μόνο τα κείμενα που είναι σε εισαγωγικα ''    ΌΧΙ τον κώδικα)

πχ απο
mssg = 'Σήμερα γιορτάζει '+giortes[i][1][0];

σε
mssg = 'Κοίτα να δέις! ...σήμερα γιορτάζουν οι '+giortes[i][1][0];

Μπορείτε να διαγράψετε τα comments από τον κώδικα */
giortes = [];
giortes[0] = ['1201', ['Γαρούφιος', 'Οράτιος']];
giortes[1] = ['1402', ['πίπι η φακιδομύτη', 'Όσιος Γκουσγκούνης']];
giortes[2] = ['0303', ['η Κλάραμπελ']];
giortes[3] = ['0904', ['η Ποκαχόντας']];
giortes[4] = ['1406', ['ναυαγοί', 'προδότες']];
giortes[5] = ['3011', ['ο Manny Calavera']];
//-----
mydate = new Date();
d=mydate.getDate(), m=mydate.getMonth()+1;
for (var i = 0; i<giortes.length; ++i) {
   if (Number(giortes[i][0].substr(0, 2)) == d && Number(giortes[i][0].substr(2, 2)) == m) {
      if (giortes[i][1].length == 1) {
         mssg = 'Σήμερα γιορτάζει '+giortes[i][1][0];
      } else {
         mssg = 'Σήμερα γιορτάζουν οι '+giortes[i][1].join(", ");
      }
      break;
   }
}
if (mssg == undefined) {
   mssg = 'Σήμερα δέν υπάρχει καμία ονομαστική εορτή';
}
trace(mssg);


Όποιο είναι αρκετά καλό παιδάκι ώστε να συμπληρώσει και τις πραγματικές γιορτές (οδηγίες στα comments του script) άς κάνει τον κόπο να μας το στείλει για να υπάρχει ολοκληρωμένο.
spookyb52


Μέλος από: 23 Ιαν 2002
Βοηθήματα: 26
Scripts: 5
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Lost in the mansion
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 02 Ιουν 2006 16:08    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Τις ποιές? Αυτές τις είχα ξεχάσει!!! ωχ! το μάτι μου! ToolTimes at work

Λοιπόν. Θα το φτιάξω κάποια στιγμή να ελέγχει και όσες δέν είναι σταθερές. Βασικά θα πρέπει να βρώ πρώτα τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζουμε πότε πέφτει το πάσχα καθώς και εύρεσης της ημέρας σε μιά ημερομηνία. Το πρώτο νομίζω ότι το βρήκα άν και μου φάνηκε ιδιαίτερα κουλός ο τρόπος υπολογισμού Το δεύτερο θα το ψάξω...

Αυτό που έμαθα είναι ότι οι κινητές εορτές χωρίζονται σε 2 κατηγορίες

1) Σε αυτές που προσθέτουμε- αφιρούμε ημέρες από το πάσχα για να δούμε πότε πέφτουν

2) Σε αυτές που είναι ειδικές περιπτώσεις. πχ δέν μπορούν να πέσουν καθημερινή η μετατίθονται άν το πάσχα πέφτει την ίδια η επόμενη μέρα απο μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Και καθώς θα το φτιάξω θα το συμπληρώσω και με τις κοινές ονομαστικές εορτές να είναι ολοκληρωμένο...

Υγ : Δέν χρειαζόταν πάντως να κάνεις quote ολόκληρο των κώδικα

_________________
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner
coyote


Μέλος από: 21 Ιουν 2004
Μηνύματα: 104
Περιοχή: Αθήνα
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 04 Ιαν 2007 16:30    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

πολυ καλο tutorial !! τι κανουμε στην περίπτωση αν θελουμε να βαλουμε δικα μας γραφικα ? (δηλαδη jpg) ?
vspartan


Μέλος από: 03 Δεκ 2007
Μηνύματα: 57

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 03 Δεκ 2007 04:15    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Κάπως έτσι δεν λειτουργεί και το πρόγραμμα Today?

_________________
Οι Θερμοπύλες απέδειξαν ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι,αλλά ολίγοι άνδρες.
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [15 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Multimedia - επεξεργασία εικόνας, video & ήχου » Silverlight & Flash » Flash τα δικά μας scripts
Τώρα είναι 03 Δεκ 2016 04:28 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos