freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Υπάρχει κάποια συνάρτηση στην c που να ψάχνει στον κατάλογο?


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [5 Μηνύματα]       Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
teo_ramones


Μέλος από: 15 Απρ 2005
Μηνύματα: 55

View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 04 Μαρ 2006 20:38    Θέμα: Υπάρχει κάποια συνάρτηση στην c που να ψάχνει στον κατάλογο? Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Υπάρχει κάποια συνάρτηση στην C που να ψάχνει στον κατάλογο που είμαι?
Δηλαδή έστω είμαι στο C:teo/lib/ πως μπορώ να ψάξω να βρώ τα αρχεία που βρίσκονται στον κατάλογο lib?
Αν δεν υπάρχει συνάρτηση , υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος?

Ευχαριστώ παιδιά
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 04 Μαρ 2006 21:58    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ψάξε στο google για findfirst / findnext.
soteres2002
S. & H. Moderator

Μέλος από: 05 Μαρ 2004
Βοηθήματα: 1
Νέα: 1
Scripts: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Ιωάννινα
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 05 Μαρ 2006 17:27    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

kati poli aplo pou boreis kai monos sou na ftiakseis einai na fortoseis ta dirent.h ena example

κώδικας:

#include <stdio.h>
#include <dirent.h>
#include <stdlib.h>
#include <fcntl.h>

int main() {
    //edo mesa kseskizeis tin search
}

//{{
int search(char *fname) {
     DIR d;
     char *file;
     boolean found = false;
 
     if((d == opendir(getenv("DIR"))) == NULL) {
         printf("(*) Cannot establish stream!\n");
         return -1;
     }
     
     while((file = readdir(d)) != NULL) {
          if(file == fname) {
               printf("(*) File found! \n");
               found = true;
          }
     }

     if(!found) {
         printf("(*) File does not exist in current directory...\n");
     }
     
     closedir(d);
     return 0;
}
//}}



i getenv tha doulepsei mono se linux, an thes se windows bazeis ena argument akoma me pointer stin sinartisi kai anti gia tin getenv bazeis to onoma tis metablitis.

dinontas apo ena UNIX shell tin entoli

παράθεση:

#printenv


tha deis oles tis metablites periballontos an den einai DIR tha einai kapos paremferes tha kanei bam.

hope i've helped.
teo_ramones


Μέλος από: 15 Απρ 2005
Μηνύματα: 55

View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 05 Μαρ 2006 20:01    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ευχαριστώ πολύ με βοηθήσατε αρκετά, νομίζω θα τα καταφέρω να το πετύχω αυτό που θέλω.

Και το παράδειγμα πολύ κατατοπιστικό

Άμα κολλήσω πουθενά θα ξανακάνω post

THANX AGAIN para poli
soteres2002
S. & H. Moderator

Μέλος από: 05 Μαρ 2004
Βοηθήματα: 1
Νέα: 1
Scripts: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Ιωάννινα
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 06 Μαρ 2006 18:33    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ekana mia diorthosi ston kodika pls ksana dose basi

κώδικας:

#include <stdio.h>
#include <dirent.h>
#include <stdlib.h>
#include <fcntl.h>

int main() {
    //edo mesa kseskizeis tin search
}

//{{
int search(char *fname) {
     DIR d;
     FILE *file;
     boolean found = false;
 
     if((d == opendir(getenv("DIR"))) == NULL) {
         printf("(*) Cannot establish stream!\n");
         return -1;
     }
     
     while((file = readdir(d)) != NULL) {
          if(file.d_name == fname) {
               printf("(*) File found! \n");
               found = true;
          }
     }

     if(!found) {
         printf("(*) File does not exist in current directory...\n");
     }
     
     closedir(d);
     return 0;
}
//}}

Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [5 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Τώρα είναι 29 Μαρ 2017 11:14 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos