freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Επεκτείνεται το κοινωνικό πρόγραμμα της MICROSOFT


 Forum index » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις
Moderators:  Reporters, Super-Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [1 Μήνυμα]      Bookmarks Tags: microsoftΠρόγραμμα Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO

Μέλος από: 09 Οκτ 1999
Βοηθήματα: 95
Νέα: 490
Templates: 1
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Greece
View users profile Visit posters website
blog cv flickr picasa facebook linkedin 
twitter friendfeed deviantART del.icio.us 
ΜήνυμαΣτις: 22 Μαρ 2006 17:23    Θέμα: Επεκτείνεται το κοινωνικό πρόγραμμα της MICROSOFT Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Επεκτείνεται περαιτέρω το κοινωνικό πρόγραμμα της Microsoft link to Microsoft «UP – Απεριόριστες Δυνατότητες» στην Ελλάδα. Στόχος του προγράμματος είναι η αύξηση των ευκαιριών μάθησης έξω από τα κλασικά και θεσμοθετημένα περιβάλλοντα εκπαίδευσης, εστιάζοντας στην παροχή τεχνολογικών δεξιοτήτων μέσα από τη δημιουργία κοινοτικών κέντρων επιμόρφωσης στις νέες τεχνολογίες.

Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του 4ου Ανοικτού Φόρουμ για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα του Δήμου Αθηναίων, η συνεργασία που έχει ξεκινήσει από το φθινόπωρο του 2005 μεταξύ της Microsoft Ελλάς και του Κέντρου Απασχόλησης & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων (ΚΑΕ), επεκτείνεται με την ίδρυση τριών νέων κέντρων επιμόρφωσης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Τα τρία αυτά κέντρα έρχονται να προστεθούν στο κέντρο επιμόρφωσης που ήδη λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Διαπολιτισμικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων και στο οποίο έχουν εκπαιδευτεί 60 άτομα μέχρι σήμερα. Στόχος του προγράμματος είναι να επιμορφωθούν αρχικά 400 άτομα μέσα στο 2006, και μακροπρόθεσμα να καλυφθούν οι ανάγκες επιμόρφωσης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων όπως οι μακροχρόνια άνεργοι και οι υποαπασχολούμενοι νέοι, οι μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών αλλά και οι μετανάστες-πρόσφυγες. Τα τέσσερα κέντρα εντάσσονται στη συνολικότερη δέσμευση της Microsoft Ελλάς για την ίδρυση και λειτουργία δέκα κέντρων επιμόρφωσης σε όλη την Ελλάδα μέχρι το 2010, όπως αυτή εκφράζεται και στη Στρατηγική Συμφωνία που υπογράφτηκε πρόσφατα με το Ελληνικό Δημόσιο.

Κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του Φόρουμ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς, κ. Χρήστος Τσάγκος, δήλωσε σχετικά, «Η συνέχιση της συνεργασίας μας με το Δήμο Αθηναίων μας δίνει την ευκαιρία να απευθυνθούμε σε ακόμη περισσότερους πολίτες που χρειάζονται σύγχρονες τεχνολογικές δεξιότητες και να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε με επιτυχία πριν από μερικούς μήνες. Πρόθεσή μας είναι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην καταπολέμηση του ψηφιακού χάσματος και στη δημιουργία μιας συμμετοχικής ψηφιακής κοινωνίας για όλους, ανεξάρτητα από οικονομικές ή κοινωνικές παραμέτρους. Στη Microsoft πιστεύουμε στις δυνατότητες κάθε ανθρώπου και θεωρούμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα στη γνώση και στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Θεόδωρος Μπεχράκης, αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία επισημαίνοντας, «Το Φόρουμ για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα είναι το επιστέγασμα συνειδητών πρωτοβουλιών που ανέλαβε και ανέπτυξε ο Δήμος Αθηναίων τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με σκοπό να φέρουμε τους πολίτες και, ιδιαίτερα τους νέους, εργαζόμενους και μη, κοντά στην αγορά εργασίας και τον επιχειρηματικό κόσμο. Για το λόγο αυτό, εκτός των άλλων, ο Δήμος αναζήτησε και επιδίωξε συνεργασία με ιδιωτικές επιχειρήσεις που διαθέτουν πόρους και τεχνογνωσία για την ανάπτυξη και την υλοποίηση εναλλακτικών προγραμμάτων καλλιέργειας δεξιοτήτων, μέσα από τον σχεδιασμό ευέλικτων δράσεων, χωρίς περιττή γραφειοκρατία αλλά με διαφάνεια και κοινωνική ευαισθησία. Η συνεργασία με την εταιρία Microsoft, στο πλαίσιο του Προγράμματός της «UP - Απεριόριστες Δυνατότητες», το οποίο υποστηρίζει σε πολλές χώρες του κόσμου, είναι το πιο δυναμικό και χαρακτηριστικό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Το παγκόσμιο πρόγραμμα της Microsoft «UP – Απεριόριστες Δυνατότητες» (Unlimited Potential) ξεκίνησε το 2003 προσβλέποντας στη δημιουργία κοινωνικών και οικονομικών ευκαιριών που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων, μετασχηματίζουν τις τοπικές κοινωνίες και στηρίζουν τις τοπικές οικονομίες. Συγκεκριμένα, από τον Μάιο του 2003, η Microsoft έχει επενδύσει περισσότερα από 152 εκατομμύρια δολάρια στο πρόγραμμα UP σε 95 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με αφορμή την πρόσφατη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Ενίσχυση της Αγοράς Εργασίας. Η συμμαχία αυτή ανακοινώθηκε το Φεβρουάριο στο πλαίσιο του Φόρουμ Ευρωπαίων Ηγετών της Microsoft και αφορά τη συνεργασία της Ευρωπαϊκή Ένωσης με τον ιδιωτικό τομέα και ανεξάρτητους οργανισμούς για τη δημιουργία ενός προγράμματος κατάρτισης εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Συγκεκριμένα, η συμμαχία δημιουργήθηκε για την υποστήριξη των προσπαθειών της βιομηχανίας και των τοπικών κοινοτήτων, με στόχο την εκπαίδευση των υποψήφιων εργαζομένων, και κυρίως ομάδων που συμπεριλαμβάνουν νέους άνεργους, άτομα με ειδικές ανάγκες και ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.

Στο πλαίσιο της Συμμαχίας θα εκπαιδευτούν 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρη τη Ευρώπη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Η Microsoft πρωτοστατεί σε αυτή την προσπάθεια με τη δυναμική συμμετοχή της στη Συμμαχία και συγκεκριμένα με τη δημιουργία ψηφιακού διδακτικού υλικού το οποίο θα υποστηρίξει περαιτέρω το υπάρχον πρόγραμμα UP. Το ψηφιακό διδακτικό πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο δωρεάν μέσω του Διαδικτύου σε κυβερνήσεις, σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής διδασκαλίας καθώς και προσωπικές αξιολογήσεις προόδου.

_________________
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [1 Μήνυμα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις


Σχετικά θέματα
 Θέματα   Απ/σεις   Αποστολέας   Τελευταίο μήνυμα 
Microsoft Ελλάς και Found.ation συνδιοργανώνουν το Hack.athon #{SmartCities} 0 cordis 02 Δεκ 2016 15:59
cordis Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
To πρόγραμμα Microsoft Innovative Educator Expert για το 2016-2017 0 cordis 28 Νοε 2016 16:00
cordis Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Η Google μπαίνει και αυτή στην κοινότητα Microsoft .NET 0 cordis 22 Νοε 2016 15:25
cordis Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Samsung συμμετέχει στην κοινότητα Microsoft .NET 0 cordis 18 Νοε 2016 15:02
cordis Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Η Microsoft γίνετε μέλος του Linux Foundation ως Platinum member. 0 cordis 17 Νοε 2016 18:40
cordis Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
 
Τώρα είναι 29 Μαρ 2017 03:24 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos