freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Ένα απλό User Login σε PHP


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » PHP Προγραμματισμός και εφαρμογές » PHP τα δικά μας scripts
Moderators:  PHP Moderators, Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 9 από 16 [240 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: php Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
Σελίδα:  Προηγούμενο  1, 2, 3, ..., 7, 8, 9, 10, 11, ..., 14, 15, 16 Επόμενο
ΑποστολέαςΜήνυμα
avax31


Μέλος από: 11 Ιουν 2009
Μηνύματα: 95

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 20 Οκτ 2009 14:15    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

μου βγάζει το εξής
Parse error: parse error, unexpected T_EXIT, expecting ',' or ';' in I:\xampp\htdocs\aqua\administrator\protupo.php on line 5
οπότε δεν μπορώ να δοκιμάσω τον επόμενο κώδικα.
avax31


Μέλος από: 11 Ιουν 2009
Μηνύματα: 95

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 20 Οκτ 2009 14:22    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Έβαλα όμως αυτό στο login.php...
κώδικας:
  $_SESSION['username'] = $username;
  echo $username=$_SESSION["username"];
     } else {
   echo "Ανεπιτυχές Login, δοκιμάστε πάλι";
   $error=1; }

και μου εμφανίζει το username
Apostolis_38


Μέλος από: 14 Φεβ 2008
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 20 Οκτ 2009 14:52    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Το θέμα είναι να το εμφανίζει στο index,για να δούμε αν δουλεύει το $_SESSION.

Το μήνυμα λέει οτι δεν κλείνει σωστά ο κώδικας. Κανένα λάθος ; ή }
avax31


Μέλος από: 11 Ιουν 2009
Μηνύματα: 95

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 23 Οκτ 2009 02:07    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ηθελε ενα ;...
αλλα το τρελλο είναι αλλο. επειδη το έχω σε stick το ετρεξα στο laptop και δουλεψε κανονικα...
τεσπα
ευχαριστω πολυ για την βοήθεια φιλε :]
avax31


Μέλος από: 11 Ιουν 2009
Μηνύματα: 95

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 26 Οκτ 2009 02:20    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Πρόβλημα 2ο.

το ανεβασα σε server με PHP 5.2.8 και όταν κάνω login μου βγαζει αυτο το μνμ:

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/.../login.php on line 9

Η γραμμή 9 είναι η εξής:
κώδικας:
$rows=mysql_num_rows($result);


Σε τοπικο server (xampp) που το δοκιμαζω με PHP 5.1.4 λειτουργει κανονικα.

Εχει να κανει με την διαφορα εκδοσης? τι συμβαινει σε αυτη την γραμμη? (ετσι για να μαθαινω κι ολας) :]

Και πως μπορεί να λυθεί?
Apostolis_38


Μέλος από: 14 Φεβ 2008
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 26 Οκτ 2009 10:06    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καμμία φορά είναι τελείως τυπικό το θέμα.
Δηλαδή ίσως με το "γράμμα του νόμου" να ήθελε (π.χ.)
mysql_fetch.
Ισως πάλι (ειδικά αν δεν είναι σε select) να μην χρειάζεται καθόλου.
Εχει άμεση σχέση με το πως εκτελείς όλο το query σου.

Αλλες φορές πάλι όντως μπορεί να προκύψει πρόβλημα.

Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις είναι αν σου δημιουργεί προβλήματα στο script.
Αν όχι και δεν μπορείς να βρείς άκρη μπορείς ακόμα και να το αγνοήσεις.
Επίσης μην ξεχάσεις να απενεργοποιήσεις τα errors όταν τελειώσεις με το site.

Οσο για τη διαφoρά έκδοσης δεν νομίζω. Αυτές είναι functions οι οποίες χρησιμοποιούνται ίδιες κι απαράλλαχτες απο το ξεκίνημα της php. Δεν έχω βρεί ποτέ κάποιο bug fix ή update γι αυτές τις εντολές. Βέβαια δεν ορκίζομαι κι όλας.
Μάλλον δεν έχεις ενεργοποιήσει το αντίστοιχο E_WARNING στον τοπικό σου server.
korgr
Honorary Member

Μέλος από: 07 Οκτ 2008
Βοηθήματα: 5
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Corinth
View users profile
portfolio skype 
ΜήνυμαΣτις: 26 Οκτ 2009 10:18    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Αυτο το μηνυμα σημαινει πως το query απο το οποιο προκυπτει η $result δεν εκτελεσθηκε σωστα, λογω καποιου λαθους συνταξης, ή αναφοράς σε λάθος πεδιο ή ακομα αναφορα σε table που δεν υπαρχει!

Να κανω και μια αστεια υποθεση..
Το script το ανεβασες στο server
Την βαση δεδομενων την ανεβασες αντιστοιχα?

_________________
Projects: www.topgr.gr | www.ktizo.gr | Odyssey CMS | Οικονομική διαχείριση εσόδων-εξόδων
avax31


Μέλος από: 11 Ιουν 2009
Μηνύματα: 95

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 26 Οκτ 2009 11:49    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

To: Apostolis_38
επεξεργάζομαι την απαντησηση σου γιατι μεχρι να καταλαβω τι εννοεις θα βγαλω μαλλια :]
Οπως καταλαβαίνεις ειναι τα πρωτα μου βηματα στο αντικειμενο και δυσκολευομαι αρκετα να κατανοησω καποια πραγματα που εσεις θεωρειτε αυτονοητα αλλα που θα μου παει θα το βρω :]

Το: Korg

Την βαση την εκανα import απο αυτη που ειχα φτιαξει στο xampp (τα tables δλδ). Μηπως πρεπει να τα φτιαξω απο την αρχη κανονικα?

Σας ευχαριστω για την βοηθεια θα επιστρεψω συντομα
avax31


Μέλος από: 11 Ιουν 2009
Μηνύματα: 95

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 26 Οκτ 2009 12:30    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ωρα για πριξημο...
Δοκιμασα να διμιουργησω απο την αρχη την βαση και τους αντιστοιχους πινακες του στον server. Ανακαλυψα οτι δεν δεχεται εγγραφες. Δλδ όταν κανω register, συμφωνα παντα με το παραπανω παραδειγμα του παροντος tutorial, οι πινακες μου μενουν αδειοι. μαλλον κατι φταιει με την βαση μου στον server. Αλλα τι?
Καμια ιδεα?
korgr
Honorary Member

Μέλος από: 07 Οκτ 2008
Βοηθήματα: 5
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Corinth
View users profile
portfolio skype 
ΜήνυμαΣτις: 26 Οκτ 2009 12:33    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Οχι, οκ αν την εκανες import, ολα καλα.
Δηλαδη στον τοπικο σου server ενα ζευγος user-pass δουλευει κανονικα και κανει επιτυχες login και τα ιδια στοιχεια σου βγαζουν αυτο το error στον server?

Επισης το
$rows=mysql_num_rows($result);

καλο ειναι να "παγιδευεται" λιγο πχ
κώδικας:
if($result){
$rows=mysql_num_rows($result);
}

_________________
Projects: www.topgr.gr | www.ktizo.gr | Odyssey CMS | Οικονομική διαχείριση εσόδων-εξόδων
korgr
Honorary Member

Μέλος από: 07 Οκτ 2008
Βοηθήματα: 5
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Corinth
View users profile
portfolio skype 
ΜήνυμαΣτις: 26 Οκτ 2009 12:36    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

avax31 ανέφερε:
Ωρα για πριξημο...
Δοκιμασα να διμιουργησω απο την αρχη την βαση και τους αντιστοιχους πινακες του στον server. Ανακαλυψα οτι δεν δεχεται εγγραφες. Δλδ όταν κανω register, συμφωνα παντα με το παραπανω παραδειγμα του παροντος tutorial, οι πινακες μου μενουν αδειοι. μαλλον κατι φταιει με την βαση μου στον server. Αλλα τι?
Καμια ιδεα?


Οταν κανεις register δεν σου βγαζει καποιο error or warning?

Νεο MySQL user για την βαση σου με τα καταλληλα "δικαιωματα" δημιουργησες?

_________________
Projects: www.topgr.gr | www.ktizo.gr | Odyssey CMS | Οικονομική διαχείριση εσόδων-εξόδων
Apostolis_38


Μέλος από: 14 Φεβ 2008
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 26 Οκτ 2009 12:56    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Με πρόλαβε ο korgr, πρώτα απ' όλα κοίτα τα δικαιώματα του user και μετά κοιτάμε και τα άλλα.


Οσον αφορά τα υπόλοιπα.

Το "με καράφλιασες" το έχω ξανακούσει.
Το "μου έβγαλες μαλλιά" πρώτη φορά!


Υπάρχουν διάφορες functions για να τραβήξεις τα αποτελέσματα ενός query.

Μέσα σε αυτές υπάρχουν και οι functions που επιστρέφουν έναν αριθμό ή το σύνολο των εγγραφών που πληρούν τα κριτίρια ενός query.
κώδικας:
mysql_num_rows  -  mysql_fetch_array  -  mysql_fetch_assoc - mysql_ fetch_ field
κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π.
Δές εδώ: http://www.php.net/manual/en/ref.mysql.php




Ολες υπάρχουν για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Προφανώς επειδή κάνουν κάτι συγκεκριμένο καλύτερα απ' ότι θα το έκανε κάποια άλλη function.
Η ίσως και να μην χρειάζονται καν. Μια περίπτωση που πιθανόν να μην χρειάζονται είναι όταν κάνεις insert ή update.


Παρ' όλα αυτά υπάρχει περίπτωση το επιθυμητό αποτέλεσμα να έρθει ακόμα κι αν χρησιμοποιήσεις την όχι ιδανική function η χρησιμοποιώντας μια "περιτή" function (όπως στο insert).
Σε αυτή την περίπτωση η php θα σου τυπώσει το αποτέλεσμα που θέλεις αλλά θα σου χτυπήσει και ένα error.
Αν "γίνεται η δουλειά σου" δεν υπάρχει λόγος να τρελλαθείς να το φτιάξεις τέλεια μιας και δεν γίνεται να σου επιστρέψει τις μισές εγγραφές του πίνακα αντί για όλες. Τουλάχιστον εμένα δεν μου έχει τύχει ποτέ.
Αλλά φυσιολογικά, αν θέλεις να είσαι σωστός και να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο θα πρέπει να το ψάξεις.
avax31


Μέλος από: 11 Ιουν 2009
Μηνύματα: 95

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 26 Οκτ 2009 12:56    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

korgr ανέφερε:
avax31 ανέφερε:
Ωρα για πριξημο...
Δοκιμασα να διμιουργησω απο την αρχη την βαση και τους αντιστοιχους πινακες του στον server. Ανακαλυψα οτι δεν δεχεται εγγραφες. Δλδ όταν κανω register, συμφωνα παντα με το παραπανω παραδειγμα του παροντος tutorial, οι πινακες μου μενουν αδειοι. μαλλον κατι φταιει με την βαση μου στον server. Αλλα τι?
Καμια ιδεα?


Οταν κανεις register δεν σου βγαζει καποιο error or warning?

Νεο MySQL user για την βαση σου με τα καταλληλα "δικαιωματα" δημιουργησες?


Εκανα MySQL user με ολα τα δικαιωματα. βγαζει οτι δεν μπορει να γινει η εγγραφη βαση αυτου:
κώδικας:
mysql_query($sql) or die("den egine eggrafh");
avax31


Μέλος από: 11 Ιουν 2009
Μηνύματα: 95

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 26 Οκτ 2009 13:03    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Apostolis_38
ειμαι ηδη καραφλος οποτε η επομενη επιλογη που μου μενει ειναι να βγαλω μαλλια :]

Βασικα εχω μπερδευτει τελειως lol
Ζητω ταπεινα την καταννοηση σας για την ασχετοσυνη μου :]

Last edited by avax31 on 26 Οκτ 2009 13:09, edited 1 time in total
korgr
Honorary Member

Μέλος από: 07 Οκτ 2008
Βοηθήματα: 5
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Corinth
View users profile
portfolio skype 
ΜήνυμαΣτις: 26 Οκτ 2009 13:07    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Κατι πρεπει να παιζεται στο connection στη βαση.
Δες εκει στο script σου μηπως κατι δεν συμφωνει με τη νεα βαση.
Ενα τυπικο δειγμα σωστης συνδεσης σε βαση ειναι το :
κώδικας:

$DBUser = "εδω βαλε το username της βασης";
$DBPass = "εδω βαλε το password της βασης";
$DBName = "εδω βαλε το ονοματης βασης";
$DBHost = "localhost"; // για τους πιο πολλους servers αυτο ειναι αρκετο
$DBLink= mysql_connect($DBHost, $DBUser, $DBPass);
mysql_select_db($DBName);

_________________
Projects: www.topgr.gr | www.ktizo.gr | Odyssey CMS | Οικονομική διαχείριση εσόδων-εξόδων
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 9 από 16 [240 Μηνύματα] Σελίδα:  Προηγούμενο  1, 2, 3, ..., 7, 8, 9, 10, 11, ..., 14, 15, 16 Επόμενο
Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » PHP Προγραμματισμός και εφαρμογές » PHP τα δικά μας scripts
Τώρα είναι 10 Δεκ 2016 14:44 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos