freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Ένα απλό User Login σε PHP


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » PHP Προγραμματισμός και εφαρμογές » PHP τα δικά μας scripts
Moderators:  PHP Moderators, Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 2 από 16 [240 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: php Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
Σελίδα:  Προηγούμενο  1, 2, 3, 4, ..., 14, 15, 16 Επόμενο
ΑποστολέαςΜήνυμα
wwf


Μέλος από: 16 Οκτ 2005
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: THESS
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 19 Ιουλ 2006 12:56    Θέμα: Re: Ένα απλό User Login σε PHP Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Επειδή τάρα ξεκινάω να μαθαίνω κάποια πράγματα θα σας παιδεύψω λίγο

Από την αρχη.
Άνοιξα το phpmyadmin έφτιαξα μια βαση με το ονομα users.
Οραια.
Μετα λες παμε στον πίνακα για usernames και τα passwords των μελών μας. που βρίσκετε αυτο.
εγω μολης εκανα την βαση πάτησα πάνω της και με έβγαλε
Όνομα: Number of fields:.

και ακομα κατι τον κωδικα αυτο που τον βαζω...

κώδικας:
CREATE TABLE `usertable` (
`id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`username` TEXT NOT NULL ,
`password` TEXT NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( `id` )
);


μετα αν το λισω αυτο θα εχουμε την συνεχεια.
billt


Μέλος από: 20 Φεβ 2004
Βοηθήματα: 1
Scripts: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 20 Ιουλ 2006 01:51    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Το βάζεις εκεί που εκτελούνται οι εντολές SQL, κάπου έχει ένα tab που λέει SQL

_________________
E-Commerce Services , Official Google Partner , My Interview
Affiliate Management: Urbangreen (SaS), Ladopano (LW) , e-mpomponiera (LW)
wwf


Μέλος από: 16 Οκτ 2005
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: THESS
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 20 Ιουλ 2006 12:40    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

billt ανέφερε:
Το βάζεις εκεί που εκτελούνται οι εντολές SQL, κάπου έχει ένα tab που λέει SQL


οκ το εκανα και τα php αρχεια εκανα, και τωρα..
Πως θα το κανω να δουλεψει.
μεσα στην index.php πως θα του πω οτι πρεπει να κανω login ε..
sorry αλλα οπως ειπα και πρην δεν ξερω πολλα πολλα.
billt


Μέλος από: 20 Φεβ 2004
Βοηθήματα: 1
Scripts: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 20 Ιουλ 2006 12:50    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Κοίτα, σε όποια σελίδα θέλεις να έχουν πρόσβαση μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες βάζεις στην κορυφή :

κώδικας:
<?php
session_start();
if(!session_is_registered(authenticated)){
header("location:login.php");
}
?>


Αυτό λέει ότι αν κάποιος δεν είναι γραμμένος τον πάει στην login.php , αν είναι γραμμένος βλέπει το site

_________________
E-Commerce Services , Official Google Partner , My Interview
Affiliate Management: Urbangreen (SaS), Ladopano (LW) , e-mpomponiera (LW)
wwf


Μέλος από: 16 Οκτ 2005
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: THESS
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 20 Ιουλ 2006 13:02    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ααα μαλιστα..
Και κατι ακομα εγω εχω πχ την index.php και ενα κουμπι οπου παει στην index2.php οπου εκει εχω βαλει τον παραπανω κωδικα τοτε του λεει οτι πρεπει να κανει login.


Ειναι ασχετο που εχω βαλει μεσα στην σελιδα μου τα αρχεια σε ενα φακελο text μαζι με το index.php το mysql το βλεπει οπου και αν ειναι..

_________________
stonekgraph.com | Web - Graphic Designer
wwf


Μέλος από: 16 Οκτ 2005
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: THESS
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 20 Ιουλ 2006 13:07    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

α και κατι ακομα αν δεν σου ειναι δυσκολο για να το τεσταρο,εχεις να μου δωσεις μια index.php και μια αλλη σελιδα με τον κωδικα να δω αν δουλευει γιατι το εκανα και μου εβγαλε λιγο προβλημα και σκεφτικα οτι κατι φταει η σελιδες που εβαλα.

_________________
stonekgraph.com | Web - Graphic Designer
LordOfRings


Μέλος από: 22 Νοε 2006
Μηνύματα: 79

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 15 Μαρ 2007 23:05    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Αν θέλουμε να έχουμε το Login form σε κάθε σελίδα...

Πώς μπορουμε να το κάνουμε να μην εμφανίζει την φόρμα. . αλλα πχ Hi User ..
mrpc
WebDev Moderator

Μέλος από: 03 Μαη 2000
Βοηθήματα: 6
Νέα: 5
Scripts: 4
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Εξάρχεια
View users profile Visit posters website
blog portfolio picasa myspace facebook linkedin 
hi5 sync twitter deviantART digg del.icio.us 
skype 
ΜήνυμαΣτις: 16 Μαρ 2007 02:31    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

κώδικας:
<?php
session_start();
if(!session_is_registered(authenticated)){
?> <!--Εδώ μπαίνει η φόρμα--> <?
}
else {
?>Hi user!<?
}
?>

_________________
[ Ψάχνεις babysitter; | Pramnos.net | Ικαρία | Ομορφιά | mrpc's Blog ]
efthgeo


Μέλος από: 10 Μαη 2005
Μηνύματα: 4

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 13 Απρ 2007 19:11    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ερώτηση από άσχετο με την php.
Έχω την index.php, δεν έχω κάνει login και με πηγαίνει στην login.php. Αφού κάνω login μου λέει Επιτυχής Login.
Τί πρέπει να γράψω τώρα ώστε να ξαναπάει στη index.php ώστε να τη βγάλει με το login να έχει γίνει τώρα;

Ευχαριστώ.
MichalisS
Honorary Member

Μέλος από: 03 Ιαν 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 14 Απρ 2007 03:13    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Δεν θα ήταν καλό να γίνει βοήθημα το συγκεκριμένο θέμα;
katerina1123


Μέλος από: 11 Απρ 2007
Μηνύματα: 216

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 14 Απρ 2007 16:04    Θέμα: Ma giati
Περιγραφή θέματος: Ma giati
Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

To paradiegma sou einai poli kalo.
Ego se ena login pou kano me ligo diaforetiko tropo pou ekana exo provlima me ton md5.
Eimai sigouri oti sigreinei to kodiko pou einai sti vasi se md5 me kodiko otan ginete oto login xoris md5 eno tou exo valei. Na sas dikso na deite kai eseis.



Selida register.
<?

$loginname=$_POST['loginname'];
$password=md5($_POST['password']);

$mysql=mysql_connect('localhost',,'xxxx','xxxx');


if(!$mysql)
{
echo"DEN EGINE SINDESI";

exit();
}


else

{
echo"EGINE SINDESI";
echo'<br>';

}

$link=mysql_select_db('kodes',$mysql);

if(!$link)

{
echo"DEN SINDETHIKE ME TI BASI DEDOMENON";

echo'<br>';
exit();
}

else
{
echo"SINDTHEDIKE ME TI BASI";

}
$userpassword = $_SESSION['userpassword'];
$query="UPDATE kodes SET loginname='$loginname',password='$password' WHERE book_id ='$userpassword'";


$result=mysql_query($query,$mysql);

if(!$result)
{

echo"I egrafi den egine";
}

else
{

echo'<br>';

echo"I EGRAFI EGINE EPITIXOS";



}
?>



Selida login


<?
$loginname=$_POST['loginname'];
$password=md5($_POST['password']);

$mysql=mysql_connect('localhost','xxxx','xxxx');



if(!$mysql)
{
echo'canot connect';
exit;
}


else
{
echo"database conection";
echo'<br>';
}



$link=mysql_select_db('kodes',$mysql);

if(!$link)

{

echo'could not connect with database';


exit;

}
else{

echo'connection established';

}

$query="select loginname and password from kodes where loginname='$loginname' and password='$password'";


$result=mysql_query($query,$mysql);

if (mysql_num_rows($result) == 0)
{
echo "No rows found, nothing to so am exiting";
echo "<script language='javascript'>
alert('Βαλατε λαθος Κωδικο');history.back();</script>";
}
else
{
echo "se vrika";
}


?>

Exo dokimase xoris katholou kriptogarafisi kai douleyei ithela na do mipos to lathos itan allou...
kouklitsa


Μέλος από: 02 Απρ 2006
Μηνύματα: 18

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 10 Μαη 2007 10:22    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

vazo sti vasi times gia username kai password kai sti selida otan pao na kano login vgazei
anepityxes login. giati?

euxaristo
billt


Μέλος από: 20 Φεβ 2004
Βοηθήματα: 1
Scripts: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 10 Μαη 2007 10:28    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Βλέπω ότι το tutorial μου έχει γίνει δημοφιλείς

Λοιπόν στη βάση μπαίνει το md5 του password και όχι το password αυτούσιο. Υπάρχει ένα απλό tool εδώ http://www.allhype.co.uk/tools/md5/

Έτσι πχ το password='test' αντιστοιχεί σε 098f6bcd4621d373cade4e832627b4f6

_________________
E-Commerce Services , Official Google Partner , My Interview
Affiliate Management: Urbangreen (SaS), Ladopano (LW) , e-mpomponiera (LW)
medred


Μέλος από: 18 Μαη 2007
Μηνύματα: 33
Περιοχή: Rethymno
View users profile Visit posters website
twitter deviantART 
ΜήνυμαΣτις: 16 Σεπ 2007 14:14    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Γεια σας,
εχω μερικα προβλήματα.(δεν εχω ιδέα από php/mysql, αλλά είπα
να δοκιμάσω το tutorial)
Έκανα τα παραπάνω βήματα.Έβαλα και ένα χρήστη στον πίνακα usertable
με κωδικό και pass.Τρέχω την index.php και βάζω username και pass.
Τα προβλήματα είναι δύο.
1)ξέρει κάποιος πού είναι το αρχείο και πως λέγεται...(το my.ini είναι?)
να αλλάξω σε utf-8? καθώς μετά το log in μου πετάει ���������� Login, ��������� ���.
2)και σύμφωνα με αυτό πάμε στο δεύτερο πρόβλημα..προφανός αυτό λέει
Ανεπιτυχές Login, δοκιμάστε πάλι...
Μήπως όταν έβαζα στο usertable χρήστη έπρεπε να αλλάξω και τίποτα άλλο στα php αρχεία?
Το μόνο που άλλαξα είναι το <?php
mysql_connect("localhost", "root", "")or die("cannot connect");
mysql_select_db("users")?>

το οποίο έκανα
<?php
mysql_connect("localhost", "root", "root")or die("cannot connect");
mysql_select_db("users")?> γιατί έχω σαν user kai pass στο phpmyadmin root kai root.

Κάτι τελευταίο που τόχα γενική απορία...φτιάχνουμε μια βάση δεδομένων στο phpmyadmin.
μετά ειπάρχει κάποιο αρχείο sql μέσα στο apserv το οποίο χρειαζόμαστε αν πάρουμε όλα τα αρχεία και πάμε σε άλλο pc?

Ευχαριστώ πολύ


Another pint of beer
Banavas
Script Master

Μέλος από: 21 Νοε 2004
Βοηθήματα: 2
Templates: 1
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+


View users profile Send email to user Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 16 Σεπ 2007 14:31    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

medred ανέφερε:
Γεια σας,
.......................
Κάτι τελευταίο που τόχα γενική απορία...φτιάχνουμε μια βάση δεδομένων στο phpmyadmin.
μετά ειπάρχει κάποιο αρχείο sql μέσα στο apserv το οποίο χρειαζόμαστε αν πάρουμε όλα τα αρχεία και πάμε σε άλλο pc?

Ευχαριστώ πολύ
Another pint of beer


Αφού δημιουργήσεις την βάση με το phpmyadmin τρέχεις το αρχείο .sql από το phpmyadmin (import file ή κάτι τέτοιο) για να δημιουργηθούν οι πίνακες και ενδεχομένως να εισαχθούν και κάποια πρώτα δεδομένα.
Αυτό μάλλον θα σου λύσει και τα άλλα προβλήματα τα οποία προφανώς προκύπτουν από το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία της βάσης.

_________________
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 2 από 16 [240 Μηνύματα] Σελίδα:  Προηγούμενο  1, 2, 3, 4, ..., 14, 15, 16 Επόμενο
Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » PHP Προγραμματισμός και εφαρμογές » PHP τα δικά μας scripts
Τώρα είναι 04 Δεκ 2016 08:04 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos