freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Ένα απλό User Login σε PHP


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » PHP Προγραμματισμός και εφαρμογές » PHP τα δικά μας scripts
Moderators:  PHP Moderators, Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 11 από 16 [240 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: php Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
Σελίδα:  Προηγούμενο  1, 2, 3, ..., 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 Επόμενο
ΑποστολέαςΜήνυμα
avax31


Μέλος από: 11 Ιουν 2009
Μηνύματα: 95

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 28 Οκτ 2009 13:21    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

mariosal ανέφερε:
I think I found the error :) :) :) :)

Στο login.php στη σειρά 5 έχεις αρχίσει μία if που δεν την κλείνει.

Δηλαδή γράφεις

κώδικας:
if($username!='' && $password!='' && $error!=1)
{
$sql="SELECT * FROM usertable WHERE username='$username' AND password='$password'";
$result=mysql_query($sql);
$rows=mysql_num_rows($result);


Άλλαξετο με το

κώδικας:
if($username!='' && $password!='' && $error!=1)
{
$sql="SELECT * FROM usertable WHERE username='$username' AND password='$password'";
$result=mysql_query($sql);
$rows=mysql_num_rows($result);
}


Οχι κλείνει στην γραμμη 126
κώδικας:
<?php }?>

δεν ξερω για ποιον λόγο ειναι ετσι... λες να φταιει αυτο?
avax31


Μέλος από: 11 Ιουν 2009
Μηνύματα: 95

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 28 Οκτ 2009 13:29    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

γιατι ομως το τελευταιο }else{ ειναι κενο και ανοικτο? ειναι σωστο συντακτικα?
mariosal
Honorary Member

Μέλος από: 09 Νοε 2007
Βοηθήματα: 1
Νέα: 2
Scripts: 1
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 28 Οκτ 2009 13:53    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

μα την τελευταία else κλείνεις με το <?php } ?>

Δοκίμασε να κάνεις αυτό που είπα. Δε θα χάσεις
Basilakis
PHP Moderator

Μέλος από: 17 Νοε 2003
Βοηθήματα: 68
Νέα: 7
Templates: 3
Scripts: 3
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Womans' Brain
View users profile Send email to user Visit posters website
blog deviantART flickr myspace facebook linkedin 
hi5 sync twitter deviantART skype 
ΜήνυμαΣτις: 28 Οκτ 2009 14:03    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

το <?php } ?> σιγουρα είναι εκεί, για να κλείσει την εlse. Τώρα για τα ποιο πάνω δεν είδα το script, αλλα λέω να πάρω τη βοήθεια του μάριου και να τον εμπιστευτείς...

_________________
Κατασκευη Ιστοσελιδων
korgr
Honorary Member

Μέλος από: 07 Οκτ 2008
Βοηθήματα: 5
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Corinth
View users profile
portfolio skype 
ΜήνυμαΣτις: 28 Οκτ 2009 23:35    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Λοιπον ολα οκ στο συστημα μου!
Το register δουλευει τελεια!
Το login δουλευει τελεια!
Το μονο λαθος που βρηκα ηταν πως μετα το επιτυχες login ειχες ενα ατερμονο header("Location: index.php") στην ...index.php

Ειχες δηλαδη:
κώδικας:
<?
session_start();
if(!session_is_registered(authenticated)){
header("location:login.php");
}else{
   header("location:index.php");
   }
 $username=$_SESSION['username'];
?>


Την php που εχεις στην αρχη του index.php κανε την:

κώδικας:

<?
session_start();
if(!session_is_registered(authenticated)){
header("Location: login.php");
exit;
}
 $username=$_SESSION['username'];
?>

_________________
Projects: www.topgr.gr | www.ktizo.gr | Odyssey CMS | Οικονομική διαχείριση εσόδων-εξόδων
avax31


Μέλος από: 11 Ιουν 2009
Μηνύματα: 95

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 29 Οκτ 2009 02:16    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Το register δουλευει και σ' εμενα.
Το login εξακολουθει να μου κανει λουπα και να μην με οδηγει στην index.php :[
Τωρα οταν το ανεβαζω στον server μου βγαζει αυτο:

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/avax31/public_html/aqua/administrator/login.php on line 9

εβαλα αυτο στον κωδικα:
κώδικας:
if($rows=mysql_num_rows($result)){
return $row;
}else{
print(mysql_error());
}


και μου εμφανιζει αυτο:
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/avax31/public_html/aqua/administrator/login.php on line 9
No database selectedΑνεπιτυχές Login, δοκιμάστε πάλι

Τι συμαινει αυτο? Δεν εννοειται πως ειναι ηδη συνδεδεμενο με την βαση μεσω του include?
korgr
Honorary Member

Μέλος από: 07 Οκτ 2008
Βοηθήματα: 5
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Corinth
View users profile
portfolio skype 
ΜήνυμαΣτις: 29 Οκτ 2009 09:51    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Περιεργο!
Το μηνυμα αυτο σημαινει πως δεν διαβασε την
κώδικας:
mysql_select_db("aquasana");

Δοκιμασε με
κώδικας:
require_once('db_connect');
αντι της include, για να δουμε τι μηνυμα λαθους θα βγαλει...
Παντως στον κωδικα ολα ειναι οκ αφου εμενα μου δουλεψε (απλα mysql user αλλαξα για να μην δημιουργησω τον δικο σου)

_________________
Projects: www.topgr.gr | www.ktizo.gr | Odyssey CMS | Οικονομική διαχείριση εσόδων-εξόδων
Apostolis_38


Μέλος από: 14 Φεβ 2008
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 29 Οκτ 2009 21:29    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

avax31, αν οι δύο databases έχουν διαφορά έστω και ένα κενό/γράμμα/ψηφίο το connect δεν θα γίνει.
Είναι σίγουρο οτι τα host, user name, password είναι εντάξει;
Επίσης ένα πολύ συνηθισμένο σφάλμα προκύπτει οταν πολλοί servers βάζουν κάποιο πρόθεμα μπροστά.
π.χ. αν είσαι στην εταιρεία avax και φτιάξεις την βάση apostolis τότε η βάση θα είναι η avax_apostolis
avax31


Μέλος από: 11 Ιουν 2009
Μηνύματα: 95

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 30 Οκτ 2009 01:15    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Apostolis_38 ανέφερε:
avax31, αν οι δύο databases έχουν διαφορά έστω και ένα κενό/γράμμα/ψηφίο το connect δεν θα γίνει.
Είναι σίγουρο οτι τα host, user name, password είναι εντάξει;
Επίσης ένα πολύ συνηθισμένο σφάλμα προκύπτει οταν πολλοί servers βάζουν κάποιο πρόθεμα μπροστά.
π.χ. αν είσαι στην εταιρεία avax και φτιάξεις την βάση apostolis τότε η βάση θα είναι η avax_apostolis


Δεν αποκλειεται να εχω κανει καμια τετοια πατατα γιατι εκει που το ανεβαζω μου βαζει προθεμα. Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι στον Korg ετρεξε μια χαρα...
Σημερα δοκιμασα με την τελευταια εκδοση του xampp, προσπαθησα και με το appserv αλλα με αυτο ηταν χειροτερα. Θα δοκιμασω με το xampp και θα σας ενημερωσω πιο νεο προβλημα μου βγαζει, γιατι σιγουρα θα βγαλει.
Εχω αρχισει και απογοητευομαι :]
Apostolis_38


Μέλος από: 14 Φεβ 2008
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 30 Οκτ 2009 08:29    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

- Μπορεί ο korgr να δημιούργησε τη βάση με το όνομα που της έχεις δώσει.
- Μην απελπίζεσαι. Είναι εκνευριστικό να σου βγάζει συνέχεια σφάλματα αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις. Επίσης εγώ θα σου πρότεινα να "έρθεις" όσο πιο κοντά γίνεται σε πραγματικό περιβάλλον. Οποτε έχεις χρόνο προσπάθησε να στήσεις έναν κανονικό server με Apache - PHP - MySQL κι όχι με xampp και άλλα τέτοια εξωτικά. Αυτά τα προγράμματα κάνουν αρκετή " δουλειά για σένα" και στην ουσία σου κρύβουν προβλήματα τα οποία είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσεις όταν ανεβάζεις το site σου σε ένα κανoνικό server.
korgr
Honorary Member

Μέλος από: 07 Οκτ 2008
Βοηθήματα: 5
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Corinth
View users profile
portfolio skype 
ΜήνυμαΣτις: 30 Οκτ 2009 09:28    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ναι, ρητα δημιουργησα την βαση εδω στο δικο μου localhost (που τρεχω xampp), πληκτρολογωντας το ονομα και φυσικα χωρις προθεμα.

_________________
Projects: www.topgr.gr | www.ktizo.gr | Odyssey CMS | Οικονομική διαχείριση εσόδων-εξόδων
avax31


Μέλος από: 11 Ιουν 2009
Μηνύματα: 95

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 30 Οκτ 2009 11:49    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Apostolis_38
θα το δοκιμασω κι αυτο. παω να διαβασω πως γινεται και επιστρεφω
Apostolis_38


Μέλος από: 14 Φεβ 2008
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 30 Οκτ 2009 18:17    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread


Εγώ μια ιδέα έριξα.
Πάντως πέρα απο την πλάκα, προσωπικά πάντα, πιστεύω πως θα σε βοηθήσει γιατί στήνοντας τις εφαρμογές με την μικρότερη δυνατή αυτοματοποίηση, θα καταλάβεις πως συνδέονται τα τρία αυτά προγράμματα, συνεπώς ορισμένα προβλήματα θα σου είναι πιο κατανοητά.
Οταν φτάσεις στο επίπεδο του korgr και των άλλων εδώ μέσα κάτι xampp και κάτι τέτοια θα τα έχεις για πλάκα...
avax31


Μέλος από: 11 Ιουν 2009
Μηνύματα: 95

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 31 Οκτ 2009 01:35    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Εχεις δικιο αλλα ο παραγοντας χρονος ειναι εινα θεμα :]
Παντος σε μια πρωτη επαφη ψιλοχαθηκα...
avax31


Μέλος από: 11 Ιουν 2009
Μηνύματα: 95

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 31 Οκτ 2009 09:46    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλημερα κατ αρχας.
Μου βγαζει τωρα αυτο το μνμ:

Parse error: syntax error, unexpected $end in J:\xampp\htdocs\aqua\administrator\index.php on line 141

Στην line 141 ειναι το </html>
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 11 από 16 [240 Μηνύματα] Σελίδα:  Προηγούμενο  1, 2, 3, ..., 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 Επόμενο
Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » PHP Προγραμματισμός και εφαρμογές » PHP τα δικά μας scripts
Τώρα είναι 07 Δεκ 2016 20:14 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos