freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Περί spam - σχετικής νομοθεσίας στην Ελλάδα και προστασία


 Forum index » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις
Moderators:  Reporters, Super-Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 5 [62 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: ΕλλάδαspamΠροστασία Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
Σελίδα:  1, 2, 3, 4, 5 Επόμενο
ΑποστολέαςΜήνυμα
dimsis
Reporter

Μέλος από: 25 Ιουλ 2001
Βοηθήματα: 9
Νέα: 89
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 27 Ιουν 2006 13:29    Θέμα: Περί spam - σχετικής νομοθεσίας στην Ελλάδα και προστασία Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Μετά από επώνυμη καταγγελία μου στην Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων για spam από μια εταιρεία που διαφήμιζε τα προϊόντα της σπαμάροντας όλο το .gr domain (στα γνωστά webmaster@[domain].gr, info@[domain].gr) και χωρίς ποτέ να έχω εγγραφεί σε κάποιο newsletter της και αφού πέρασε κάποιος χρόνος μου ήρθε και η παρακάτω απάντηση, που δείχνει πως υπάρχουν και σχετικοί νόμοι στην Ελλάδα για το spam και αρχές στις οποίες μπορεί κάποιος να απευθυνθεί και να διακαιωθεί.

Από την απάντηση βγάζω μόνο τα ονόματα για ευνόητους λόγους:


ΘΕΜΑ: Η υπ' αρ. πρωτ. 3764/02-06-2006 καταγγελία σας

Απαντώντας στην υπ' αρ. πρωτ. 3764/02-06-2006 προσφυγή σας στην Αρχή με την οποία καταγγέλλετε παράνομη επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την εταιρεία “[Εταιρεία που με σπάμαρε]” - η οποία προέβη σε μετάδοση μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) από την ηλεκτρονική διεύθυνση "[email account από όπου στέλναν το spam]" στο στοιχείο επαφής σας "dimitris@siskopoulos.gr", με σκοπό την απ' ευθείας εμπορική προώθηση προιόντων ή υπηρεσιών, και συγκεκριμένα για διαφήμιση [προιόν που πουλούσαν] - σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
Τα στοιχεία αναγνώρισης συνδρομητών, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επαφής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αφού αναφέρονται στο υποκείμενο των δεδομένων αυτών και το προσδιορίζουν αμέσως ή εμμέσως, εμπίπτουν στην έννοια των προσωπικών δεδομένων, η επεξεργασία των οποίων υπόκειται στους όρους των νόμων 2472/1997 (γενικός νόμος) και 2774/1999 (ειδικός νόμος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στον τηλεπικοινωνιακό τόμέα).
Η αζήτητη ηλεκτρονική επικοινωνία (γνωστή και ως spam) ρυθμίζεται στη χώρα μας κυρίως από το άρθρο 9 παρ. 1 και 2 του ν. 2774/1999.

Είτε εφαρμοστεί η διάταξη του άρθρου 9 παρ. 1 του ν. 2774/1999 (η αζήτητη επικοινωνία για την προώθηση υπηρεσιών ή προϊόντων ή για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση συνδρομητών που έχουν δώσει εκ των προτέρων τη συγκατάθεσή τους) είτε η διάταξη του άρθρου 9 παρ. 2 του ίδιου νόμου (η αζήτητη επικοινωνία δεν επιτρέπεται εφόσον ο συνδρομητής έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί γενικώς να δέχεται τέτοιες κλήσεις), από την προσφυγή σας προκύπτει ότι, μετά από δική σας διαμαρτυρία, ο υπεύθυνος επεξεργασίας (εν προκειμένω, η εταιρεία “[Εταιρεία που με σπάμαρε]”) προέβη σε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων από τα αρχεία που τηρεί ώστε να μην είναι δυνατή η αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων στο μέλλον.
Με βάση το περιεχόμενο της αναφοράς σας, κρίνουμε ότι το συγκεκριμένο αίτημά σας έχει ικανοποιηθεί.
Για το λόγο αυτό, η εν λόγω προσφυγή σας θα τεθεί στο αρχείο της Αρχής.
Σάς ενημερώνουμε ωστόσο ότι η Αρχή έχει συστήσει Ομάδα Εργασίας για το θέμα της αζήτητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας και πρόκειται να εκδώσει σχετική Οδηγία.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις.

Mε εντολή του Προέδρου

[Ονοματεπώνυμο ελέγκτριας),
Ελέγκτρια

--------------
Έκανα bold όσα θεωρώ και ποιο ουσιαστικά από την απάντηση και το δημοσιεύω ώστε να καταλάβουμε όλοι πως το spam ΕΙΝΑΙ παράνομο και στην χώρα μας και ότι αν όλοι μας λάβουμε τα μέτρα μας, θα καταφέρουμε να γλιτώσουμε από τους Έλληνες spammers που από ότι βλέπω καθημερινά αυξάνονται.
Μια καταγγελία στο http://www.dpa.gr/ με συνημμένο το spam mail που σας έστειλαν και να δείτε πως βάζουν μυαλό οι spammers. (ΠΡΟΣΟΧΗ SPAM - όχι newlsetters τα οποία πιθανών να είχατε κάνει εγγραφή και το ξεχάσατε ή σας έγραψε κανένα φιλαράκι)
supernet
Honorary Member

Μέλος από: 22 Μαρ 2001
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: Thessaloniki
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 27 Ιουν 2006 21:12    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Θα παραθέσω και γω κάτι σχετικό. Είναι από μία ακριβώς ίδια υπόθεση, που με απασχόλησε το 2003. Είχα ενημερώσει και γω (οπως και κάποιος άλλος κύριος) την Αρχή Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Το κείμενο απευθύνεται προς τον spammer (ΧΧΧΧ), με κοινοποίηση σε μας τους 2. Τον ΑΑΑΑ και τον ΒΒΒΒ

=========================================================

Κύριε XXXX,

Σύμφωνα με την από 8-2-2002 απόφαση της Αρχής, την οποία όπως αναφέρετε στην επιστολή σας είχατε λάβει από την Αρχή, που βασίζεται στο άρθρο 9 του Ν. 2774/99, η αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων «για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς» είναι επιτρεπτή μόνο στην περίπτωση συνδρομητών, οι οποίοι έχουν δώσει εκ των προτέρων τη συγκατάθεσή τους.

Από την εν λόγω διάταξη προκύπτει ότι:

α) η απαγόρευση καλύπτει όχι μόνο τους σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών αλλά κάθε είδους διαφημιστικό σκοπό

β) ότι προκρίνεται η λεγόμενη λύση opt-in, δηλ. η ρητή συγκατάθεση, η οποία εξάλλου από τον συνδυασμό των ρυθμίσεων των Ν. 2472/97 (άρθρο 2 ια) και 2774/99 (άρθρο 2 ) δεν μπορεί να είναι τεκμαιρόμενη ή σιωπηρή αλλά ρητή, ειδική, εν πλήρη επιγνώσει και πρέπει να προηγείται πληροφόρηση.

Συνεπώς προσφερόμενη δυνατότητα opt-out (δια του πατήματος του οικείου «κλικ» από όσους δεν επιθυμούν να λαμβάνουν) δεν ανταποκρίνεται στις επιταγές αλλά και το πνεύμα του νόμου.

Για τους ανωτέρω λόγους σας καλούμε να μας απαντήσετε αμέσως για τα ακόλουθα:


1. Είχατε λάβει τη ρητή συγκατάθεση για την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων από τον κ. AAAAA και από τον κάτοχο της διεύθυνσης του domain AAAAA.gr από την οποία προωθήθηκε μήνυμά σας στον κ. AAAAA; Αν ναι, με ποιο τρόπο λάβατε και πως μπορείτε να αποδείξετε τη συγκατάθεση αυτή;

2. Είχατε λάβει τη ρητή συγκατάθεση του κ. BBBB για την αποστολή σε αυτόν των διαφημιστικών ή ενημερωτικών σας μηνυμάτων; Αν ναι, με ποιο τρόπο είχατε λάβει και πως μπορείτε να αποδείξετε τη συγκατάθεση αυτή;

3. Ποια είναι διαδικασία λήψης ρητής συγκατάθεσης των 12.000 αποδεκτών των ηλεκτρονικών σας μηνυμάτων; Ποια πληροφόρηση προηγήθηκε σχετικά;Κατ΄ εντολή Προέδρου

Το όνομα του Προϊστάμενου Ελεγκτών
cdhyper
Literature Moderator

Μέλος από: 23 Ιουν 2001
Βοηθήματα: 4
Νέα: 4
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Φωτονερόπετρα
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 27 Ιουν 2006 22:03    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Τα'χουμε χιλιοσυζητήσει και θα μπλέξουμε πάλι γιατί ξανάμανά θα λέει ο KGP ότι υπάρχουν ντιρεκτίβες της ΕΕ, μετά θα αναφέρουμε κάτι που ακούσαμε από τις ΗΠΑ και πάει λέγοντας. Το θέμα όμως δεν είναι νομικό, τουλάχιστον γι αυτούς που όντως δεν θέλουν ενοχλήσεις γιατί πρέπει να ξέρουν ότι οτιδήποτε χαρακτηρίζεται παράνομο δεν σημαίνει ότι θα παύσει ή θα μειωθεί να συμβαίνει.

Δύο ερωτήσεις από μένα και μπορείτε να απαντήσετε. Δεν επιθυμώ νομική κουβέντα γιατί είναι εντελώς βαρετή. Θα ήθελα να μιλήσουμε ουσιαστικά. Λοιπόν:

1) Για τη μ@λ@κία που δέρνει τον μέσο Έλληνα χρήστη που κάνει το προσωπικό email του φέιγ βολάν έχει προβλέψει η αρχή;
2) Το ότι οι επιχειρήσεις για παράδειγμα αναφέρουν ειδικά το email τους ακόμα και στις προμετωπίδες των καταστημάτων τους ή σε διαφημιστικές καταχωρήσεις, για ποιο λόγο το κάνουν; Δεν λένε εκ των πραγμάτων ότι "είναι ανοιχτοί σε επικοινωνία;". Εγώ έστω ότι πουλάω χαρτί εκτύπωσης που το έχουν ανάγκη και τους προτείνω συνεργασία μέσω email είμαι spammer; Σύμφωνα με τον και καλά νόμο φυσικά είμαι spammer γιατί ο άλλος δεν έχει δηλώσει ρητά ότι θέλει να πάρει email από εμένα τον άγνωστο. Ουσιαστικά όμως είμαι; Όταν η επιχείρηση αναρτά επιδεικτικά δημόσια το email της δεν δίνει τη συγκατάθεσή της σε αλληλογραφία με αγνώστους; (διαφορετικά γιατί το αναρτά, για να το δουν οι φίλοι και οι ήδη υπάρχοντες συνεργάτες τους;) Δεν είναι πρόσκληση αυτό; Και αν είναι πρόσκληση, πώς η αλληλογραφία θα είναι απρόσκλητη;

Αν λάβουμε άλλες 1002 παραμέτρους υπόψη θα καταλήξουμε στο εύλογο συμπέρασμα ότι ο όρος "απρόσκλητη αλληλογραφία" είναι πολύ γενικός όπως και το "ανεπιθύμητη αλληλογραφία" γιατί απλούστατα είναι πάρα μα πάρα πολύ σχετικό το τι είναι πρόσκληση και τι επιθυμία και πώς αυτά υποδηλώνονται. Οι αφορισμοί της αρχής του στυλ "αν δε δώσεις ρητά συγκατάθεση, απαγορεύεται" είναι ουσιαστικά γελοίοι γιατί αγνοεί την προφορική ή την εκ των πραγμάτων συγκατάθεση. Γιατί λοιπόν το κάνει; Μα απλά για να δικαιολογήσει τον ρόλο της και τα διορισμένα κομματικά της όργανα.

Και όλα αυτά σας τα λέει κάποιος που ακόμα και όταν ήταν σχολείο και ήθελε να πουλήσει κανά cd με παιχνίδια το θεωρούσε ακόμα και τότε ξεφτίλα να κάνει spam.

_________________
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org
KGP
Honorary Member

Μέλος από: 18 Ιουλ 2002
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: Mr Wonderful
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 27 Ιουν 2006 23:57    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

tha sou doso ena poli aplo case
-den chriazete na anaferdo se directives i nomous kathos echoun anaferthei-


pes oti echeis kanei paidi pou ena atiches peristatiko i gia opiodipote logo to chaneis...

kapia stigmi meta apo ena mina ena eksamino ena chrono sou stelnei ena email mia asfalistiki eteria, mia trapeza, mia viotechnia rouchon etc

kai sou diafimizei/proothei proionta gia paidia kai merikes fores kai ligo prosopiimena...px "to paidi sas", "paidi sou" etc

mporeis na mou analiseis, dikaiologiseis i den ksero kai ego ti theleis allo na peis gia auto to case?

btw eiparchoun san kai auto apeira cases.

tha ithela episis tin gnomi sou pos sou fenete to cold email, cold calling etc se sindiasmo me ta genikotera business ethics...

_________________
*Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι...χάνεις πολύτιμο χρόνο!
*"The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don't have it." -George Bernard Shaw (1856-1950)
*The purpose of argument should not be victory, but progress.
cdhyper
Literature Moderator

Μέλος από: 23 Ιουν 2001
Βοηθήματα: 4
Νέα: 4
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Φωτονερόπετρα
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 28 Ιουν 2006 00:45    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Με αυτή τη λογική πρέπει να κλείνεις και την τηλεόραση και τα ραδιόφωνα και να μην επικοινωνείς με τον κόσμο γενικά γιατί κάθε φορά που βλέπεις κάποια διαφήμιση που πιθανώς απευθύνεται στο χαμένο παιδί σου αισθάνεσαι άσχημα.

_________________
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org
KGP
Honorary Member

Μέλος από: 18 Ιουλ 2002
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: Mr Wonderful
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 28 Ιουν 2006 00:53    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ma einai epilogi sou na anoikseis tin tileorasi i ochi opos gia to an tha vgeis ekso i ochi

den einai epilogi sou an tha dekteis i ochi ena tetio email.

kai den einai mono auto to case pou sou eipa eiparchoun kai alla polla apla auto to thimame charaktiristika

asfalistiki eteria -elliniki- eiche idiotiko sinfonitiko me maieutirio apo opou eperne ta stoichia meta apo ena chroniko diastima eperne tilefono i estelne email -kai email kala diavases- px tha thelate o mikros sas panagiotis na min echei to ena i to allo...i an pathei tipota na min echei kalipsi etc...

kapioi goneis omos eichane chasei ton mikro tous ton panagioti.

sinepithete to thema opos echo ksanapei einai para poli simantiko.

den ksero an echeis pote vrethei se thesei thimatos i thiti kai pos echeis vrethei alla kai mono epichirimatika na to valeis kostizei.

stin diki mou periptosi echo afierosei peripou mia ora imerisios gia ta email mou genikotera, megalo pososto auto einai stin antimetopisi ton "anepithimiton email", "aposkliton email" ? opos theleis parto...

pantos teleutea perno kateuthian tous spammer tilefono kai omologo oti diakrino fovia....

alla toulachiston echei pio grigora apotelesmata apo tin elliniki archi

_________________
*Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι...χάνεις πολύτιμο χρόνο!
*"The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don't have it." -George Bernard Shaw (1856-1950)
*The purpose of argument should not be victory, but progress.
cdhyper
Literature Moderator

Μέλος από: 23 Ιουν 2001
Βοηθήματα: 4
Νέα: 4
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Φωτονερόπετρα
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 28 Ιουν 2006 00:57    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Επιλογή μου είναι να βλέπω τηλεοπτικές εκπομπές και όχι διαφημίσεις.

_________________
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org
KGP
Honorary Member

Μέλος από: 18 Ιουλ 2002
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: Mr Wonderful
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 28 Ιουν 2006 05:24    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

kala kaneis gia auto echeis to rimadi to remote control gia na kaneis zapping otan echei diafimiseis

_________________
*Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι...χάνεις πολύτιμο χρόνο!
*"The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don't have it." -George Bernard Shaw (1856-1950)
*The purpose of argument should not be victory, but progress.
dimsis
Reporter

Μέλος από: 25 Ιουλ 2001
Βοηθήματα: 9
Νέα: 89
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 28 Ιουν 2006 09:42    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Για κάτσε ρε φίλε cdhyper, και η διεύθυνση μας στα σπίτια μας εμφανής είναι και με μεγάλη ευκολία όποιος θέλει την βρίσκει. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να δέχομαι αλληλογραφία και μάλιστα διαφημιστική αλληλογραφία με σκοπό δηλαδή την προώθηση προϊόντων από την κάθε άσχετη εταιρεία;

Το ίδιο ισχύει και με το τηλέφωνο σου. Όποιος θέλει το βρίσκει αν ψάξει σε ένα τηλεφωνικό κατάλογο ή στο internet, αυτό δίνει το δικαίωμα να παίρνουν 50 άτομα την μέρα για να σου πουλήσουν την σαβούρα τους; Αυτό ισχύει για οποιαδήποτε ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ πληροφορία όπως είναι και τα email accounts.

Η την βρίσκεις με τα διαφημιστικά φυλάδια που σου πετάνε στην πόρτα σου από τα super market και τα φαγάδικα κλπ; Δηλαδή για να αποφύγεις και αυτό του είδος "spamming" τι πρέπει να κάνεις; να κρατάς κρυφή και την διεύθυνση σου;

Οι επιχειρήσεις δίνουν τα email τους κυρίως για επαφές με μελλοντικούς ή υπάρχοντες πελάτες και όχι προς αναζήτηση προμηθευτών! Με αυτούς συνήθως συνεργάζονται με το που ανοίγουν και αν θέλουν νέους, ψάχνουν μόνοι τους και κάνουν τις επαφές. (που μπορεί να είναι με email στον προμηθευτή που και αυτός ψάχνει στην ουσία πελάτες για αυτό δίνει το email του.)
cdhyper
Literature Moderator

Μέλος από: 23 Ιουν 2001
Βοηθήματα: 4
Νέα: 4
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Φωτονερόπετρα
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 28 Ιουν 2006 10:11    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Δεν αναφέρθηκα σε περιπτώσεις σπιτιών/τηλ. καταλόγων.

_________________
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org
dimsis
Reporter

Μέλος από: 25 Ιουλ 2001
Βοηθήματα: 9
Νέα: 89
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 28 Ιουν 2006 10:30    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Αναφέρθηκα εγώ και σου έγραψα πως όπως είναι η διεύθυνση του σπιτιού μου και το τηλέφωνο μου προσωπικά δεδομένα και όχι προς "χρήση" από οποιονδήποτε άσχετο για αποστολή διαφημίσεων, έτσι είναι και το email μου.
cdhyper
Literature Moderator

Μέλος από: 23 Ιουν 2001
Βοηθήματα: 4
Νέα: 4
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Φωτονερόπετρα
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 28 Ιουν 2006 10:35    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Αναφέρομαι πιο πάνω σε ποιες περιπτώσεις το email σου ή οποιοδήποτε όπως το λες "προσωπικό δεδομένο" μπορεί να αποτελέσει πρόσκληση ή να συμμετέχει στην εκδήλωση επιθυμίας. Αν θες προσωπικά δεδομένα, πρέπει να τους συμπεριφέρεσαι και ως τέτοια.

_________________
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org
dimsis
Reporter

Μέλος από: 25 Ιουλ 2001
Βοηθήματα: 9
Νέα: 89
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 28 Ιουν 2006 10:54    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

παράθεση:
Αν θες προσωπικά δεδομένα, πρέπει να τους συμπεριφέρεσαι και ως τέτοια.

Κάπου μπερδεύεσε μου φαίνεται, "προσωπικά δεδομένά" δεν σημαίνει κράτα τα μυστικά και μόνο για την πάρτυ σου.
http://www.dpa.gr/faq.htm

Σου έφερα ως παράδειγμα την διαφημιστική αλληλογραφία που σου στέλνουν στο σπίτι σου και το τηλέφωνο σου (spam μέσω sms, τηλεφωνικές κλήσεις για να αγοράσεις ΧΨ υπηρεσίες), για τα οποία δεν απάντησες τίποτε. Μήπως τα θεωρείς διαφορετική περίπτωση από αυτήν των spam emails και αν ναι, γιατί;
cdhyper
Literature Moderator

Μέλος από: 23 Ιουν 2001
Βοηθήματα: 4
Νέα: 4
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Φωτονερόπετρα
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 28 Ιουν 2006 11:24    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Μη μου στέλνεις link από dpa για να δικαιολογήσεις την άποψή σου. Η dpa είναι η δουλειά της να σου τα λέει και να στα γράφει αυτά. Γι αυτό πληρώνεται. Δεν θα μιλήσω νομικά όπως σου είπα.

Η άποψή μου είναι ότι ο όρος προσωπικά δεδομένα πρέπει να είναι όντως ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεδομένα. Κάτι το προσωπικό δεν το βάζεις ούτε σε καταλόγους ούτε σε οποιουδήποτε είδους δημόσιες καταχωρήσεις. Για ποιο λόγο καταχωρείς το τηλέφωνό σου σε καταλόγους; Δεν σε ξέρουν οι φίλοι και οι γνωστοί σου; Τότε για ποιούς κάνεις την καταχώρηση και με ποια κοινώς αποδεκτά κριτήρια θα ορίσεις κάτι ως ανεπιθύμητο; Η όμορφη συμμαθήτριά σου από το γυνάσιο που θέλει να ακούσει νέα σου για παράδειγμα είναι επιθυμητή (πέστην spammer αν θες ). Ο άσπονδος φίλος σου από το λύκειο όμως που σου είχε φάει γκόμενα είναι ανεπιθύμητος. Αν σε πάρουν από εταιρεία για να σου χαρίσουν κάτι (πραγματικά να σου χαρίσουν και όχι δήθεν, λέμε τώρα αν) είναι επιθυμητοί. Διαφορετικά, αν θέλουν να σου πουλήσουν κάτι που δεν χρειάζεσαι είναι ανεπιθύμητοι.

Η επιθυμία διαφέρει από περίσταση σε περίσταση και δεν μπορεί να οριστεί. Αν θες προσωπικά δεδομένα μην καταχωρείσαι. Αν καταχωρηθείς, δεν πρέπει να περιμένεις μόνο τα "επιθυμητά" από την κοινωνία αλλά και τα "ανεπιθύμητα" για τον απλούστατο λόγο ότι η κοινωνία δεν ξέρει τι πραγματικά επιθυμείς και τι όχι.

Σου αναδιατύπωσα με λίγα λόγια την παραπάνω άποψη για να γίνει περισσότερο κατανοητή.

_________________
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org
dimsis
Reporter

Μέλος από: 25 Ιουλ 2001
Βοηθήματα: 9
Νέα: 89
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 28 Ιουν 2006 12:25    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Όπου και να διαβάσεις τι εννοούμε όταν λέμε προσωπικά δεδομένα αυτό που γράφει και στο dpa θα γράφει.

SPAM (γιατί είναι διαφορετικό το επιθυμητό και ανεπιθύμητο όπως τα αναφέρεις στα παραδείγματα σου) email, sms, mms, φυλλάδιο κλπ είναι οτιδήποτε έρχεται από ΑΓΝΩΣΤΟ προς εσένα αποστολέα, που δεν του έχεις δώσει εσύ τα στοιχεία σου, ούτε ασφαλώς την έγκριση να σου στέλνει οτιδήποτε. Εννοείτε πως δεν είναι spam τα email πιθανών πελατών που ζητάνε πληροφορίες για προιόντα και υπηρεσίες σε εταιρικό email καθώς και τα newsletters στα οποία έχεις κάνει εγγραφή (και δεν σε έχουν κάνει από μόνοι τους).

παράθεση:
Αν σε πάρουν από εταιρεία για να σου χαρίσουν κάτι (πραγματικά να σου χαρίσουν και όχι δήθεν, λέμε τώρα αν) είναι επιθυμητοί.

Σαφώς και είναι επιθυμητό, αλλά δεν παύει να είναι spam!

Στο είχα ξαναγράψει και σε άλλο thread, δεν είναι λύση το να κρύβεσαι για να μη σε βρίσκουν, δηλαδή να μη καταχωρείς τα νούμερα των τηλεφώνων σου σε καταλόγους, ή να δίνεις το email σου μόνο σε φίλους και γνωστούς και να τους βάζεις να υπογράφουν και κάνα συμβόλαιο εχεμύθειας μη τυχών και διαρρεύσει ...
Καλώς ή κακώς υπάρχουν και νόμοι που οφείλουν να τηρούνται.

Δεν το συνεχίζω άλλο γιατί δεν βγαίνει άκρη από την στιγμή που ο καθένας μας έχει την δική του, διαφορετική άποψη, για το θέμα. Ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους όσοι διαβάζουν το thread και ακόμα καλύτερα ας γράψουν και οι υπόλοιποι τις δικές τους απόψεις.
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 5 [62 Μηνύματα] Σελίδα:  1, 2, 3, 4, 5 Επόμενο
Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις


Σχετικά θέματα
 Θέματα   Απ/σεις   Αποστολέας   Τελευταίο μήνυμα 
Η Lenovo παρουσιάζει το νέο Yoga Book στην Ελλάδα! 1 cordis 19 Νοε 2016 14:16
nikolas27 Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
H SAP εγκαινιάζει το πρώτο παγκοσμίως Data Science Delivery Hub στην Ελλάδα 0 cordis 07 Νοε 2016 16:39
cordis Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Viber, δωρεάν κλήσεις σε σταθερά και κινητά, μόνο για την Ελλάδα! 4 cordis 14 Σεπ 2016 15:32
cordis Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Η SAP δημιουργεί το πρώτο Data Science Delivery Hub στην Ελλάδα 0 cordis 07 Ιουλ 2016 13:08
cordis Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Η Amanda από την Ελλάδα ανάμεσα στις ομάδες που θα διαγωνιστούν στους Τελικούς Imagine Cup 0 cordis 07 Ιουλ 2016 13:04
cordis Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
 
Τώρα είναι 23 Μαρ 2017 22:14 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos