freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Δημιουργία δικτύου (webring?) φοιτητικών κοινοτήτων...


 Forum index » Internet Marketing και Διαφήμιση » Διαφήμιση & Προώθηση Ιστοσελίδων » Ανταλλαγή διαφήμισης, συνεργασίες
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [7 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: δημιουργία Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
inertia


Μέλος από: 02 Φεβ 2006
Βοηθήματα: 1
Νέα: 2
Μηνύματα: 93

Περιοχή: Αθήνα-Σύρος
View users profile Visit posters website
blog facebook deviantART del.icio.us 
ΜήνυμαΣτις: 27 Ιαν 2007 09:45    Θέμα: Δημιουργία δικτύου (webring?) φοιτητικών κοινοτήτων...
Περιγραφή θέματος: Μια προσπάθεια για τη διασύνδεση φοιτητικών κοινοτήτων...
Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλημέρες σε όλους!
Σημείωση: Δεν ξέρω αν εδώ είναι ο κατάλληλος χώρος, οπότε, αν υπάρχει πρόβλημα, πρακαλώ τους συντονιστές να βοηθήσουν!!

Θα ήθελα να εκφράσω μια ιδέα-project που ξεκινήσαμε και αναπτύσσουμε δειλά-δειλά μέσα από την φοιτητική μας κοινότητα-πρωτοβουλία. Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση ως spam και δεν έχουμε τέτοια διάθεση! Ζητούμε απλώς κάθε μορφής ιδέα ή συμβολή, καθώς είμαστε "στα πρώτα μας βήματα!"...
Πρόκειται για μια ιδέα δημιουργίας μιας Μηχανής Αναζήτησης, με βάση το Custom Google Search και αυτό στη συνέχεια μας έδωσε μια άλλη ιδέα, να ξεκινήσουμε την αναζήτηση και συνεργασία με φοιτητικές κοινότητες της Ελλάδας, ει δυνατόν από όλα τα Πανεπιστήμια και να δημιουργήσουμε έτσι κάτι σαν ένα δίκτυο ανταλλαγής νέων και εμπειριών μεταξύ όλων.

Θα ήθελα όσοι μπορούν και θα ήθελαν να μας κατατοποίσουν λίγο σχετικά με την ιδέα του webring και ό,τι άλλες ιδέες πιθανώς θα είχατε, για την πιο αποτελεσματική υλοποίηση των ιδεών μας, σε τεχνικό κυρίως επίπεδο... Είναι μια αυθόρμητη ιδέα, με στόχο καθαρά μη κερδοσκοπικό, αλλά με διάθεση δημιουργικής συμμετοχής και εξέλιξης προς το καλύτερο στο φοιτητικό κοινό.

Παραθέτω την ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε σήμερα κι όλας στον ειδικό χώρο της δικτυακής πύλης μας:
παράθεση:
Τα πρώτα βήματα ενημέρωσης και προώθησης της ιδέας ξεκίνησαν και προσδοκούμε στην συμμετοχική δραστηριοποίηση όσο περισσότερων γίνεται για να υλοποιήσουμε το λεγόμενο "Spirits Within Project"!!

Όπως αναφέρθηκε σε κείμενο-δημοσίευμα που έχει ήδη αναρτηθεί και αναρτάται σιγά σιγά και σε άλλες φοιτητικές κοινότητες:

παράθεση:
Επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε λοιπόν τη γνώση και να δημιουργηθεί σε ένα πρώτο επίπεδο, μια λίστα με όλες της φοιτητικές κοινότητες/fora/περιοδικά η οποία να αξιοποιείται από τις δυνατότητες του Google Search. Να δημιουργήσουμε μια Μηχανή Αναζήτησης, η οποία θα επιτρέπει σε κάποιον να βλέπει/ψάχνει/βρίσκει νέα και "αφουγκράζεται" την καθημερινότητα και τις εμπειρίες των φοιτητών, από τους ίδιους τους φοιτητές! Θα μπορεί λοιπόν να μαθαίνει για κάποιο τμήμα, ή την πανεπιστημιακή ζωή "εκ των έσω".

Τι φιλοδοξούμε να επιτύχουμε:
1) Ένα πρώτο "πάτημα" συνεργασίας μεταξύ των φοιτητικών πρωτοβουλιών όλης της Ελλάδας, απαλλαγμένο από κάθε κομματικοποιημένο χαρακτήρα, αλλά ουσιαστικό, αυθόρμητο, αυθεντικό.

2) Ένα εύχρηστο εργαλείο που να παρέχει στους ίδιους τους υποψηφίους Λυκείου ενημέρωση και δυνατότητα να μάθουν και να δουν νέα και τεκταινόμενα της φοιτητικής ζωής, πέρα από τις τυπικές πληροφορίες που αναρτώνται ενδεχομένως στις διάφορες ιστοσελίδες τμημάτων!

3) Ένα έμμεσο εργαλείο ποιοτικής αναβάθμισης και αυτο-κριτικής των ίδιων των καταστάσεων και εμπεριών και ιδρυμάτων, καθώς μέσα από δημιουργικό διάλογο μπορεί κανείς να έχει ένα δυνατό "feedback" όπως λέμε του τι συμβαίνει και πώς αντιμετωπίζεται στο κάθε χώρο!


Μέχρι στιγμής, έχουμε εντοπίσει τους 3 παραπάνω κύριους στόχους!

Η διάθεσή μας και η σκέψη μας έγινε εντελώς αυθόρμητα και με κίνητρα, όπως λέμε, να δοθεί μια νέα και διαφορετική ώθηση στην έννοια «φοιτητική κοινότητα» και να μεταφέρουμε παράλληλα τον όρο σε μια σφαίρα πιο ευρεία, για τα ελληνικά δεδομένα. Είμαστε όλοι μας ούτως ή άλλως μέλη ενός ακαδημαϊκού χώρου, νέοι με πάθος για δημιουργία και εκπληκτικές δυνατότητες, τις οποίες μένει να τις ανακαλύψουμε περισσότερο να τις αξιοποιούμε όσο μπορούμε καλύτερα!

Η πρωτοβουλία αυτή ακόμη είναι σε ένα πρώιμο στάδιο, γι’αυτό και δεν έχουμε χαράξει κάποιες καθαρές γραμμές κινήσεων. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να προχωρήσουμε στα εξής βήματα:

Just an arrow? 1) Να συλλέξουμε όσο γίνεται περισσότερους δικτυακούς τόπους από όλη την Ελλάδα, ει δυνατόν από κάθε τμήμα και σχολή ή Πανεπιστήμιο γενικότερα, το οποίο γίνεται σε επίπεδο επίσημων ιστότοπων στο άλλο θυγατρικό project μας στο http://www.google.com/coop/cse?cx=013134826489537718742%3A102i4rxvxiu (Δεν γνωρίζουμε αν έχει υπάρξει ήδη όμοια κίνηση, ωστόσο, αν ναι, θα ήταν χαρά μας να συμμετείχαμε. Αν όχι, τότε είναι επίσης χαρά μας να την προωθήσουμε!!)

Just an arrow? 2) Να εστιάσουμε την προσοχή μας στους δικτυακούς τόπους φοιτητικών κοινοτήτων, με στόχους τους παραπάνω 3 που αναφέρθηκαν. Παράλληλα, θα είναι ενδιαφέρον όλοι αυτοί οι ιστότοποι να ενσωμάτωναν (κώδικας είναι απλός και μπορεί εύκολα να διατεθεί) το συγκεκριμένο Google Custom Search box, και έτσι, θα ήταν μια εύκολη κίνηση δια-σύνδεσης, σε πρώτο επίπεδο ενδεχομένως!

Just an arrow? 3) Σε μια μετέπειτα φάση, θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες διαβουλεύσεις γύρω από την κίνηση αυτή και την δημιουργία σελίδων ανταλλαγής νέων (π.χ. μέσω RSS κλπ), είτε κοινών χώρων συζητήσεων ή συνδέσμων σε topics, κάτι σαν ένα φοιτητικό WebRing όπως λέγεται και αλλού.

Απώτερος στόχος θα μπορούσε να είναι η δημιουργία ενός ενεργού χάρτη-τοπίου φοιτητικών κοινοτήτων, που να επιτρέπει την έκφραση, τη δημιουργική επικοινωνία και ενημέρωση όλων των ακαδημαϊκών χώρων της Ελλάδας. Σε μια πιο «ρομαντική» εκδοχή, θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα ενιαία συνειδητοποιημένο φοιτητικό κοινό, σε πλαίσια διάθεσης φιλικής και ουσιαστικής συμμετοχής! Ενός ίσως φοιτητικού οργανισμού, όπου θα μπορούσαν να διοργανώνονται και συνέδρια, ημερίδες, συμπόσια ή ανταλλαγές εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά πολύ πιο εύκολα. Και θα μπορούσε να μοιράζεται η γνώση, η τεχνογνωσία, οι εμπειρίες πολύ πιο εύκολα, υπό ένα τέτοιο πρίσμα.

Ίσως πολλά από αυτά ακούγονται ουτοπικά και «μακρινά», αλλά πιστεύουμε πως αξίζει να κάνουμε μια αρχή και να θέσουμε μερικές πρώτες βάσεις σε ένα όραμα που μπορεί να δημιουργήσει ένα ενωτικό πνεύμα προώθησης παράλληλα και της έρευνας και της ίδιας της επαγγελματικής μετέπειτα ζωής!

Αν πιστεύετε λοιπόν πως έστω κάτι από αυτά θα είχε ένα ενδιαφέρον να υλοποιηθεί και να το προωθήσουμε, είστε πάντα ευπρόσδεκτοι και θα χαρούμε να το ξεκινήσουμε και να το εξελίξουμε ακόμη πιο δυναμικά! Αναμένουμε και τις δικές σας προτάσεις φυσικά, καθώς στοχεύουμε στη συμμετοχικότητα και τη δημιουργική διάθεση πάνω απ’όλα!

Έχουμε πιλοτικά ανοίξει μια νέα κατηγορία στο Forum μας, για το ξεκίνημα συζητήσεων πάνω στο θέμα αυτό και άλλες συγενικές ιδέες/ προτάσεις! Θα είναι χαρά μας να σας έχουμε κοντά μας και όσους περισσότερους γίνεται!!
http://my.aegean.gr/web/forum-36.htmlΑναμένουμε με χαρά τις απόψεις, προτάσεις, σκέψεις σας!
Spread the Word!!!


Σας ευχαριστώ θερμά και όσοι ενδιαφέρονται, πραγματικά θα ήταν πολύτιμη βοήθεια αν μας δίνατε και ιδέες γύρω από την κίνηση αυτή!! Φιλόδοξη αρκετά, αλλά ελπίζουμε να πετύχουμε κάτι... Αν στοχεύεις σε κάτι υψηλό, θα καταφέρεις έστω κάτι χαμηλότερο ως στόχο, να το κερδίσεις!!
Ευχαριστώ θερμά και πάλι!

Εκ μέρους της δραστηριότητας myAegean Πανεπιστημίου Αιγαίου.

_________________
βάλε στόχο το φεγγάρι...ακόμα και αν "αποτύχεις" θα βρεθείς ανάμεσα στ'αστέρια
Julax


Μέλος από: 19 Φεβ 2006
Μηνύματα: 35

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 27 Ιαν 2007 18:04    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Mpravo. kai oti thema tethei edo eimaste emeis.
inertia


Μέλος από: 02 Φεβ 2006
Βοηθήματα: 1
Νέα: 2
Μηνύματα: 93

Περιοχή: Αθήνα-Σύρος
View users profile Visit posters website
blog facebook deviantART del.icio.us 
ΜήνυμαΣτις: 31 Ιαν 2007 14:38    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλησπέρες φίλτατοι και φίλτατες από τα ανήσυχα Αιγαιακά νερά!

@Julax: ευχαριστούμε θερμά και οπωσδήποτε, ό,τι χρειαστεί, θα ανατρέξουμε στο πάντα αγαπημένο freestuff.gr !! Αν έχετε, αν έχει ο οποιοσδήποτε κάποια ιδέα, ως πιο έμπειροι, που να μπορούσαμε να λάβουμε υπόψιν μας, είναι ευπρόσδεκτη!!

Στη συνέχεια των ανακοινώσεων, αναφέρουμε πως έχει δημιουργηθεί στο Forum μας μια ειδική κατηγορία αφιερωμένη για τους σκοπούς της κίνησης διασύνδεσης όλων των φοιτητικών κοινοτήτων της Ελλάδας στο σύνδεσμο: http://my.aegean.gr/web/forum-36.html

Επίσης, αναφέρουμε πως στη Σελίδα Αναζήτησης: http://my.aegean.gr/web/search.html υπάρχει συγκεκριμένο πεδίο μέσα από το οποίο μπορείτε να αναζητήσετε σε ένα πλήθος ιστοσελίδων που υπάρχουν ήδη στη λίστα!! Ελπίζουμε και ευχόμαστε να σας έχουμε κοντά μας και κάθε ιδέα ή πληροφορία "αλιεύετε" είναι ευπρόσδεκτη!!!

Εναλλακτικά, από την hosted στο Google σελίδα:
http://www.google.com/coop/cse?cx=013134826489537718742%3Afdkfkxkfn-8

Να περνάτε όλοι σας όμορφα!!

_________________
βάλε στόχο το φεγγάρι...ακόμα και αν "αποτύχεις" θα βρεθείς ανάμεσα στ'αστέρια
inertia


Μέλος από: 02 Φεβ 2006
Βοηθήματα: 1
Νέα: 2
Μηνύματα: 93

Περιοχή: Αθήνα-Σύρος
View users profile Visit posters website
blog facebook deviantART del.icio.us 
ΜήνυμαΣτις: 15 Απρ 2007 01:44    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Παραθέτουμε τα κομμάτια κώδικα σε HTML που μπορείτε να τοποθετήσετε στην ιστοσελίδα σας για να εμφανίσετε το Search Box κι εσείς!!

Στην ανανεωμένη σελίδα "Αναζήτηση": http://my.aegean.gr/web/search.html

Για την αναζήτηση στα sites του Πανεπιστημίου Αιγαίου:
κώδικας:
<!-- Google CSE Search Box Begins -->
<form id="searchbox_013134826489537718742:6qyqn_pwyjm"  target="_blank" action="http://www.google.com/search">
<input type="hidden" name="cx" value="013134826489537718742:6qyqn_pwyjm" />
<input type="hidden" name="cof" value="FORID:0" />
<input name="q" type="text" size="40" />
<input type="submit" name="sa" value="Search" />
<img src="http://www.google.com/coop/images/google_custom_search_smnar.gif" alt="Google
Custom Search" />
</form>
<!-- Google CSE Search Box Ends -->


Για αναζήτηση στα sites Φοιτητικών Κοινοτήτων σε όλη την Ελλάδα:
κώδικας:
<!-- Google CSE Search Box Begins  -->
<form id="searchbox_013134826489537718742:fdkfkxkfn-8" target="_blank" action="http://www.google.com/search">
<input type="hidden" name="cx" value="013134826489537718742:fdkfkxkfn-8" />
<input type="hidden" name="cof" value="FORID:0" />
<input name="q" type="text" size="40" />
<input type="submit" name="sa" value="Search" />
<img src="http://www.google.com/coop/images/google_custom_search_smnar.gif" alt="Google Custom Search" />
</form>
<!-- Google CSE Search Box Ends -->


Δοκιμάστε και πείτε μας αν όλα είναι ΟΚ και αν πάλι έχετε κάποιο πρόβλημα, εδώ είμαστε και πάλι!! Another pint of beer

_________________
βάλε στόχο το φεγγάρι...ακόμα και αν "αποτύχεις" θα βρεθείς ανάμεσα στ'αστέρια
KGP
Honorary Member

Μέλος από: 18 Ιουλ 2002
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: Mr Wonderful
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 15 Απρ 2007 02:30    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

kai giati den "ftiachnete" kati san to http://qlique.com ?

_________________
*Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι...χάνεις πολύτιμο χρόνο!
*"The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don't have it." -George Bernard Shaw (1856-1950)
*The purpose of argument should not be victory, but progress.
inertia


Μέλος από: 02 Φεβ 2006
Βοηθήματα: 1
Νέα: 2
Μηνύματα: 93

Περιοχή: Αθήνα-Σύρος
View users profile Visit posters website
blog facebook deviantART del.icio.us 
ΜήνυμαΣτις: 16 Απρ 2007 11:32    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

KGP ανέφερε:
kai giati den "ftiachnete" kati san to http://qlique.com ?
Χαίρετε! Να πω την αλήθεια, δεν το είχα προσέξει και δεν έχω ιδέα τι ακριβώς είναι αυτό.. αλλά σε ευχαριστώ πολύ που μου το έφερες στα υπόψιν μου!.. Θα το κοιτάξω! ..να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και σε τι σημείο μπορούμε να φτάσουμε (δεν είμαστε κ experts, αλλά πολεμάμε )

Αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση ή highlight για να δούμε είναι ευπρόσδεκτο!!

Ευχαριστώ και πάλι!

_________________
βάλε στόχο το φεγγάρι...ακόμα και αν "αποτύχεις" θα βρεθείς ανάμεσα στ'αστέρια
KGP
Honorary Member

Μέλος από: 18 Ιουλ 2002
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: Mr Wonderful
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 16 Απρ 2007 15:23    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

epikinoniste me tous tipous pou to ftiaksane... einai webring gia ellines se ameriki

_________________
*Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι...χάνεις πολύτιμο χρόνο!
*"The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don't have it." -George Bernard Shaw (1856-1950)
*The purpose of argument should not be victory, but progress.
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [7 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Internet Marketing και Διαφήμιση » Διαφήμιση & Προώθηση Ιστοσελίδων » Ανταλλαγή διαφήμισης, συνεργασίες
Τώρα είναι 24 Απρ 2017 19:01 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos