Η σελίδα μας αναβαθμίστηκε, γι' αυτό τον λόγο τα μέλη μας θα πρέπει να ζητήσουν νέο κωδικό πρόσβασης από την υπηρεσία "Αποστολή κωδικού πρόσβασης".
Εάν το email με τον νέο κωδικό δεν έρθει στο inbox κοιτάξτε και στο spam folder. Ο server είναι φρέσκος και δεν έχει το reputation που του αξίζει.

Ας διαβάσουμε μερικά στοιχεία...

Μια περιοχή όπου τα μέλη μας μπορούν να βάζουν τα PHP scripts που έχουν φτιάξει και θέλουν να τα μοιραστούν με τα υπόλοιπα μέλη.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
_Invisible_
Δημοσιεύσεις: 418
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2006 16:47
Τοποθεσία: Greece

Ας διαβάσουμε μερικά στοιχεία...

Δημοσίευση από _Invisible_ » 31 Ιαν 2007 19:26

Γεια σας.

Παίζοντας με τα functions file_get_contents() και explode() έκανα κάποια scriptakia. To πρώτο που postaro αν δοθεί όνομα user (πχ: file.php?user=username), διαβάζει το youtube.com και εμφανίζει τις προβολές χρήστη του προφίλ που έχουμε ορίσει στο ?user=XXX.

Δηλαδή: file.php?user=invi θα καλέσει αυτό το url: http://www.youtube.com/profile?user=invi (δεν είμαι εγώ) και θα μας εμφανίσει τις προβολές του Προφίλ.

youtube_profile_views.php:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

// filename&#58; youtube_profile_views.php

if &#40; isset&#40;$_GET&#91;'user'&#93;&#41; &#41;
&#123;
	$file = &#40;string&#41; $_GET&#91;'user'&#93;;

	$contents = file_get_contents&#40;"http&#58;//www.youtube.com/profile?user=" . urlencode&#40;$file&#41;&#41;;

	$contents = explode&#40;"<span class=\"smallText\">Channel Views&#58;</span> <b>", $contents&#41;;

	$contents = explode&#40;"<span class=\"smallText\">Subscribers&#58;</span> <b>", $contents&#91;1&#93;&#41;;

	$contents = explode&#40;"</b><br/>", $contents&#91;0&#93;&#41;;

	echo "Profile Views&#58; " . $contents&#91;0&#93;;

&#125;
else
&#123;
	die&#40;"Invalid user Parameter"&#41;;
&#125;

?>
και το δεύτερο script αν δωθεί user id (file.php?u=XXX <- πρεπει να είναι integer), τότε συνδέεται με την σελίδα profile.php του freestuff. Δηλαδή το http://www.freestuff.gr/forums/profile. ... file&u=373, θα μας εμφανίσει το προφίλ του cordis και το script μας θα εμφανίσει τα συνολικά posts του cordis!

freestuff_total_posts.php:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

if &#40; isset&#40;$_GET&#91;'u'&#93;&#41; &#41;
&#123;
	$file = &#40;int&#41; $_GET&#91;'u'&#93;;

	$file_read = file_get_contents&#40;"http&#58;//www.freestuff.gr/forums/profile.php?mode=viewprofile&u=" . $file&#41;;

	$contents = explode&#40;"Viewing profile &#58;&#58; ", $file_read&#41;;

	$contents = explode&#40;"</th>", $contents&#91;1&#93;&#41;;

	echo "User's username&#58; <b>" . $contents&#91;0&#93; . "</b>";

	$total_posts = explode&#40;"<td valign=\"top\"><b><span class=\"gen\">", $file_read&#41;;

	$total_posts = explode&#40;"</span></b><br /><span class=\"genmed\">&#91;", $total_posts&#91;1&#93;&#41;;

	echo "<br />";
	echo "Total Posts&#58; <b>" . $total_posts&#91;0&#93; . "</b>";

&#125;
else
&#123;
	die&#40;"Invalid user parameter"&#41;;
&#125;

?>
Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να είναι χρήσιμο αυτό το script (βασικά για εμένα είναι άχρηστο), απλά το έκανα για κάποια άτομα που ίσως θέλουν να "παίξουν" περισσότερο με αυτά τα functions και να ανακαλύψουν καινούργια πράγματα.

Επίσης θα ήθελα να μου κάνετε σχόλια για τον κώδικά μου. Δηλαδή αν έχει σφάλματα σαν κώδικας, αν χρησιμοποιήσα κάτι περιττό που δεν θα χρησιμοποιούσατε εσείς ή πώς θα το γράφατε εσείς κλπ κλπ κλπ.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας,
Invi

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP τα δικά μας scripts”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες