Η σελίδα μας αναβαθμίστηκε, γι' αυτό τον λόγο τα μέλη μας θα πρέπει να ζητήσουν νέο κωδικό πρόσβασης από την υπηρεσία "Αποστολή κωδικού πρόσβασης".
Εάν το email με τον νέο κωδικό δεν έρθει στο inbox κοιτάξτε και στο spam folder. Ο server είναι φρέσκος και δεν έχει το reputation που του αξίζει.

Ερώτηση :Για την θέση των module σ'ένα temlate!!!

Joomla! Extensions (Components, Modules, Plugins)

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
grepi
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 22 Δεκ 2005 23:55
Τοποθεσία: GREECE

Ερώτηση :Για την θέση των module σ'ένα temlate!!!

Δημοσίευση από grepi » 09 Φεβ 2007 13:04

Γειά σας,
θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει και μπορεί να με βοηθήσεις στο εξής:

Καταρχήν ασχολούμε με το joomla για να φτιαξω μία σελιδα!Χρησιμοποιώ ένα template όπου έχει θέση για module μόνο αριστερά(όπου έχω βάλει και το μενού),αυτό που θέλω να κάνω είναι να πειράξω τον κώδικα στο dreamweaver ώστε να δημιουργήσω θέση module και στα δεξιά!Έχω προσπαθήσει διάφορους τρόπους αντιγράφοντας τον κώδικα του ήδη υπάρχον module αλλάζοντας βέβαια το left σε right, επίσης έχω πειράξει και το css αρχείο....αλλα τπτ.Δηλαδή, αυτο που θέλω είναι να εμφανίζεται το μενού αριστερά και να μπορώ να έχω και κάποιο module στην δεξιά πλευρά του site.Μέχρι τώρα το μόνο που έχω καταφέρει με τις προσπάθειες είναι να μου μεταφέρει ή μόνο το μενού δεξιά ή μόνο το module ,και τα δύο στην θέση που θέλω πάντως δεν τα έχει βάζει.

Μεταφέρω τον κώδικα παρακάτω μήπως βοηθήσει!

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div id="container">
		<div id="side-a">
			<?php mosLoadModules &#40; 'left',-2&#41;; ?>		</div>
					
	         &#91;i&#93;<!--<div id="side-c">
			 <?php mosLoadModules &#40; 'right,-2'&#41;; ?> </div>-->αυτο είναι μια από τις                 προσπάθειες&#91;/i&#93;
		
		<div id="side-b">
			<div class="rbroundbox">
	<div class="rbtopbig"><div><?php mospathway&#40;&#41; ?></div></div>
		<div class="rbcontent_big">
			<div class="cnt"><?php mosMainBody&#40;&#41;; ?></div>
			</div> 


Αν ξέρει κάποιος ....HELP!!!

Άβαταρ μέλους
alexandr0s
Δημοσιεύσεις: 1064
Εγγραφή: 25 Απρ 2006 17:16
Τοποθεσία: localhost
Επικοινωνία:

Ερώτηση :Για την θέση των module σ'ένα temlate!!!

Δημοσίευση από alexandr0s » 10 Φεβ 2007 17:56

Καταρχάς αυτό που λες γίνεται, οπότε πρέπει απλά να δούμε πώς γίνεται

Ερωτήσεις:
- Ο κώδικας που έχεις γράψει παρακάτω τι αποτέλεσμα έχει?
- Απ'ότι κατάλαβα το template δεν χρησιμοποιεί tables αλλά CSS float κτλ για να έχει αυτό το effect. Μήπως πρέπει να μας κάνεις copy paste το CSS ή να μας πεις από που το κατέβασες?

grepi
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 22 Δεκ 2005 23:55
Τοποθεσία: GREECE

Ερώτηση :Για την θέση των module σ'ένα temlate!!!

Δημοσίευση από grepi » 11 Φεβ 2007 13:02

Καταρχήν Σε ευχαριστώ για την απάντηση...
Επίσης Το template που χρησιμοποιώ το κατέβασα από: http://www.joomla24.com/8/64.html και είναι το ΚΙΤΝ.

Αυτό το τμήμα στον κώδικα το έβαλα εγώ για να δώ αν μπορώ να δημιουργήσω και θέση Module στα δεξιά.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div id="side-c">
          <?php mosLoadModules &#40; 'right,-2'&#41;; ?> </div
Επίσης στο css έκανα copy το

Κώδικας: Επιλογή όλων

#side-a &#123;
	float&#58; left;
	width&#58; 205px;
	padding&#58; 0;
	margin&#58; 0;    


και απλώς το μετέτρεψα έτσι, ώστε να αφορά το side-c:

Κώδικας: Επιλογή όλων

#side-c &#123;
	float&#58; right;
	width&#58; 205px;
	padding&#58; 0;
	margin&#58; 0;
Το θέμα είναι ότι παρόλ'αυτά στο site δεν φαίνεται καμία αλλαγή.
Δεν ξέρω αν γνωρίζεις από joomla,απλώς μετά από τα παραπάνω έκανα Publish ένα module στα δεξιά να δω αν το εμφανίζει και δυστηχώς πάλι δεν έγινε καμία αλλαγή.

Επίσης άλλη μια προσπάθεια που έκανα για να καταλάβω τι συμβαίνει ήταν:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div id="side-a">
         <?php mosLoadModules &#40; 'right',-2&#41;; ?>      </div> 
φυσικά το άλλαξα και στο css.Σ'αυτή την περίπτωση...το module που είχα ορίσει να μπει στα δεξιά φαίνεται,και όταν ορίζω και το μενού να φαίνεται δεξιά ...φαίνεται κι αυτό.

Γενικώς έχω μπερδευτεί λίγο...ελπίζω να κατάλαβες περίπου τι συμβαίνει με τα παραπάνω!!
Αν έχεις κάτι να προτείνεις ...περιμένω απάντηση!
Ευχαριστώ και πάλι! :)

Άβαταρ μέλους
alexandr0s
Δημοσιεύσεις: 1064
Εγγραφή: 25 Απρ 2006 17:16
Τοποθεσία: localhost
Επικοινωνία:

Ερώτηση :Για την θέση των module σ'ένα temlate!!!

Δημοσίευση από alexandr0s » 12 Φεβ 2007 10:00

Λοιπόν
Άλλο αυτό
<?php mosLoadModules ( 'right,-2'); ?>
και άλλο αυτό
<?php mosLoadModules ( 'right',-2); ?>
Όπως φαντάζεσαι το 2ο είναι το σωστό, οπότε προσθέτοντας το side-c στο css πρέπει να πειραματιστείς για να εμφανιστεί σωστά

grepi
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 22 Δεκ 2005 23:55
Τοποθεσία: GREECE

Ερώτηση :Για την θέση των module σ'ένα temlate!!!

Δημοσίευση από grepi » 12 Φεβ 2007 13:14

Έκανα τόσες προσπάθειες χωρίς να παρατηρήσω ότι ένα ' ήταν σε λάθος θέση και ότι θα έκανε τη διαφορά...
Σ'ευχαριστώ πολύ...για την βοήθεια!
Επιτέλους έβαλε το module στη σωστή θέση!!!!
:D :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “Joomla! Extensions (Components, Modules, Plugins)”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες