Η σελίδα μας αναβαθμίστηκε, γι' αυτό τον λόγο τα μέλη μας θα πρέπει να ζητήσουν νέο κωδικό πρόσβασης από την υπηρεσία "Αποστολή κωδικού πρόσβασης".
Εάν το email με τον νέο κωδικό δεν έρθει στο inbox κοιτάξτε και στο spam folder. Ο server είναι φρέσκος και δεν έχει το reputation που του αξίζει.

Tutorial σε c++

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
maria_X
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 04 Μαρ 2007 17:06

Tutorial σε c++

Δημοσίευση από maria_X » 04 Μαρ 2007 17:15

Δεν είχα και πολύ τύχη με τη c++ μέχρι τώρα αλλά επειδή πρέπει να τη μάθω μήπως έχετε υπόψη σας κανένα καλό online βοηθό?Έχω βρει μερικούς αλλά δε με βοήθησαν αρκετά.Επιπλέον ξεκινάνε από τα πολύ βασικά και με κουράζουν λίγο.
ευχαριστώ :crash:

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13297
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στα όρη, στα άγρια βουνά, μέσα στα κοσμικά χιόνια!
Επικοινωνία:

Tutorial σε c++

Δημοσίευση από EneMe » 04 Μαρ 2007 19:38

Όχι ότι έχω ιδέα, αλλά μήπως -από τα λεγόμενά σου συμπεραίνοντας- δεν έχεις "πάρει" σωστά τα βασικά (ακριβώς επειδή τα προσπερνάς βιαστικά) και γι' αυτό "δεν έχεις τύχη";

maria_X
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 04 Μαρ 2007 17:06

Tutorial σε c++

Δημοσίευση από maria_X » 04 Μαρ 2007 19:50

Μπορεί...
Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις?
Tell them it’s me who made you sad...
Tell them the fairytale gone bad ......

Άβαταρ μέλους
papageorge
Δημοσιεύσεις: 122
Εγγραφή: 11 Ιαν 2006 20:54
Τοποθεσία: HRAKLEIO

Tutorial σε c++

Δημοσίευση από papageorge » 04 Μαρ 2007 23:46

Εξαρτάται και τι θές να κάνεις :roll: εγώ βρήκα πολύ χρήσιμο αυτό :

http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/

αλλά για να παινέψουμε και λίγο τα γένια μας αν θές να δείς και κάποια παραπάνω πράγμτα που κάνει η c++ από μαθηματικής τουλάχιστον άποψης δες από εδώ :

http://www.materials.uoc.gr/~tetycpp/notes.html

τα Standard Library ή τις κλάσεις.

maria_X
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 04 Μαρ 2007 17:06

Tutorial σε c++

Δημοσίευση από maria_X » 05 Μαρ 2007 00:19

thanks papageorge καλό μου φαίνεται το πρώτο!
Ελπίζω να με βοηθήσει...

maria_X
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 04 Μαρ 2007 17:06

Tutorial σε c++

Δημοσίευση από maria_X » 23 Μαρ 2007 00:20

Δεν έχω καταλάβει τη λειτουργία της virtual.
Αν έχω π.χ. τη τάξη :
class Vehicle {
protected:
string name;
public:
Vehicle(const string& nameIn) : name(nameIn) {
cout << "Construction of vehicle " << name << "." << endl;
}
virtual
~Vehicle() { cout << "Destruction of vehicle " << name << "." << endl; }
virtual
void greeting() const {
cout << "Hi. I'm " << name << ". I'm a vehicle." << endl;
}
};
.
.
.
.
.
H οποία μετά εχει και μια main για να εκτελείται ,
αν αφεραίσω το virtual τοτε τι αλλαγες θα γινουν?
Tell them it’s me who made you sad...
Tell them the fairytale gone bad ......

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Tutorial σε c++

Δημοσίευση από dva_dev » 23 Μαρ 2007 11:35

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα δεν θα αλλάξει τίποτα.

Από μόνες τους οι virtual classes/functions δεν έχουν και πολύ νόημα. Αυτό το αποκτούν κυρίως όταν χρησιμοποιείς όλο το τρίπτυχο (virtual + κληρονομικότητα + πολυμορφισμός).
Πρέπει να ρίξεις μια ματιά και στα υπόλοιπα δύο πριν προσπαθήσεις να καταλάβεις σε τι βολεύουν οι virtual classes/functions.

Σε γενικές γραμμές μπορείς να θεωρήσεις ότι μία virtual function σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις overwrite την υλοποίηση που έχει, με μια άλλη που κάνει περισσότερα / λιγότερα πράγματα (καλό είναι να αποφύγεις να κάνει διαφορετικά).

Άβαταρ μέλους
loxy
Δημοσιεύσεις: 208
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2007 01:18

Tutorial σε c++

Δημοσίευση από loxy » 12 Αύγ 2007 20:45

Ηι παιδες!!!
Ξερει καποιος πως μπορω να δω τις διευθυνσεις στην μνημη
που καταλαμβανει καθε μεταβλητη ενος προγραμματος C??

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες