freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

βιβλιοθήκη καταγραφής logging


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [7 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: βιβλιοθήκη Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
B-nana


Μέλος από: 13 Ιουν 2007
Μηνύματα: 4

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 13 Ιουν 2007 14:18    Θέμα: βιβλιοθήκη καταγραφής logging
Περιγραφή θέματος: πρόβλημα κατασκευής βιβλιοθήκης καταγραφής logging
Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Χρειάζομαι βοήθεια για την κατασκευή βιβλιοθήκης καταγραφής logging για την
καταγραφή συμβάντων(σημαντικά λάθηή κάποιες
πληροφορίες) κατά την εκτέλεση ενός προγράμματος.Σε C++.Που πρέπει να απευθυνθώ?
cherouvim
Script Master

Μέλος από: 13 Ιουλ 2005
Βοηθήματα: 7
Νέα: 1
Scripts: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Athens, Greece
View users profile Visit posters website
blog linkedin twitter 
ΜήνυμαΣτις: 13 Ιουν 2007 15:45    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Πρέπει οπωσδήποτε να το κάνεις εσύ;

http://logging.apache.org/

_________________
blog
B-nana


Μέλος από: 13 Ιουν 2007
Μηνύματα: 4

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 13 Ιουν 2007 16:14    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

nai prepei na to kanw egw...isws bebaia voh8ouse kai kati etoimo an ksereis
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 14 Ιουν 2007 04:48    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Που θα αποθηκεύονται αυτά που θα κάνεις log?
Τι πληροφορίες θα κρατάς στο log?
Εχεις υπόψη σου (αν θα χρησιμοποιήσεις) κάποια τυποποίηση στο logging (αν αυτό που καταγράφεις είναι λάθος/πληροφορία/..., που συνέβη/τι περιλαμβάνει/...)?
Η βιβλιοθήκη που θέλεις να φτιάξεις σε τι λειτουργικό θέλεις να την κάνεις (linux, windows link to windows)?
Η βιβλιοθήκη θα είναι στατική (πχ .lib που θα κάνεις link στο πρόγραμμα σου) ή δυναμική (πχ .dll που θα μπορείς να την φορτώσεις δυναμικά);

Δες επίσης:
http://www.codeproject.com/atl/atllog.asp
http://www.nedbatchelder.com/text/log-style-guide.html
http://www.codeproject.com/managedcpp/smartlog.asp
http://builder.com.com/5100-6370_14-5072104.html
B-nana


Μέλος από: 13 Ιουν 2007
Μηνύματα: 4

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 14 Ιουν 2007 17:00    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Έχω κατασκευάσει 2 βασικές κλάσεις Logger και Appender απο την οποιία κληρονομούν οι ConsoleAppender, FileAppender οι οποίες αντίστοιχα καταγράφουν μηνύματα για καταχώρηση (logging) και ορίζουν τον τρόπο
αποθήκευσης των μηνυμάτων(στην οθόνη ή σε αρχείο).
Η κλάση Logger
{
private:
LoggerMessageLevel level_;
vector < Appender > myappender;
public:
Logger();
~Logger();
Logger getLogger(String name
void addAppender(Appender appender);
LoggerMessageLevel getLevel();
void setLevel(LoggerMessageLevel userLevel_);
void debug(string message);
void info(string message);
void warn(string message);
void error(string message);
void fatal(string message);
}

To message λογικά θα΄ναι της μορφής:
<ημερομηνία> <ώρα> <επίπεδο> <όνομα αρχείου> <αριθμό γραμμής> <μήνυμα>

Επίσης έχω την κλάση layout με παράγωγες της HtmlLayout και SimpleLayout και μορφοποίηση του message.

Στο progect μου πρέπει να χρησιμοποιήσω μοτίβα σχεδίασης όπως το Factory Pattern,
το Singleton,το Mediator Pattern.[/img][/list]
B-nana


Μέλος από: 13 Ιουν 2007
Μηνύματα: 4

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 14 Ιουν 2007 17:37    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Η βιβλιοθήκη θα είναι στατική σε windows link to windows
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 15 Ιουν 2007 17:10    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Αν κατάλαβα καλά αυτό που θέλεις να κάνεις, τότε αρκεί να φτιάξεις ένα νέο Win32 project και στα application settings να του δώσεις Static Library, μετά προσθέτεις στο project τα αρχεία που θέλεις (αυτά με τις κλάσεις Logger, Appender και όποια άλλα θέλεις).
Το τελικό παραδοτέο θα πρέπει να περιέχει το <project name>.lib, τα .h αρχεία που έχουν τους headers με τις κλάσεις (ώστε να μπορεί κάποιος που θα πάρει τη βιβλιοθήκη να γνωρίζει τι κλάσεις περιέχει και να τις χρησιμοποιήσει) και τέλος το σχετικό documentation της βιβλιοθήκης.

Αλλιώς αν αυτο που έχεις ήδη είναι δυναμική βιβλιοθήκη (.dll project) και δεν σου παράγει το .lib (που είναι το ζητούμενο), μπορείς στο Project Settings -> Configuration Type να βάλεις "Static library (.lib)"

Ελπίζω να βοήθησα
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [7 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Τώρα είναι 29 Μαρ 2017 11:15 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos