freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Απενεργοποίηση κουμπιού


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [12 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: clickκουμπι Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
ABLADE


Μέλος από: 18 Ιουλ 2007
Μηνύματα: 110
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 20 Ιουλ 2007 15:16    Θέμα: Απενεργοποίηση κουμπιού
Περιγραφή θέματος: Πως μπορώ να απενεργοποιήσω άνα κουμπί μετά το click?
Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Γεια και πάλι,
Πως μπορώ σε μία φόρμα να απενεργοποίησω ένα κουμπί που δίνει εντολή εκτύπωσης, μετά το clιck? Να μπορώ δηλαδή να τυπώσω μόνο μία φορά. Το ε΄΄ιδα κάπου άλλα δεν κατάλαβα πως γίνεται...!!!! ToolTimes at work
Ευχαριστώ και πάλι....
ΥΓ Φτάνει τόσες ερωτήσεις για σήμερα, ερκατά σας έπριξα.....
georiege


Μέλος από: 09 Ιουλ 2007
Μηνύματα: 79

View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 20 Ιουλ 2007 16:03    Θέμα: Απενεργοποίηση κουμπιού Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Φίλε καλησπέρα !

Για απενεργοποιήσεις το κουμπί μετά την εκτύπωση πρέπει να κανείς τα παρακάτω :

Σε κατάσταση σχεδιασμού της φόρμας πήγαινε επάνω στο κουμπί και πάτα δεξί πλήκτρο και ιδιότητες .

Αρχικά θα πρέπει να βρεις το όνομα του κουμπιού (προγραμματιστικά εννοώ).
Στις ιδιότητες πήγαινε στην κατηγόρια (Άλλα) και η πρώτη επιλογή είναι το όνομα του κουμπιού. Μην αλλάξεις τίποτα , απλά σημείωσε κάπου το όνομα του κουμπιού γιατί θα σου χρειαστεί παρακάτω.

Αφού σημειώσεις το όνομα , πήγαινε ακριβός στην αριστερή κατηγορία τον ιδιοτήτων που λέγετε (Συμβάν).
Πήγαινε στον συμβάν (Με το κλικ) και δεξιά θα δεις επιλεγμένο το (διαδικασία συμβάντος) . Ακριβός δεξιά από εκεί έχει 2 κουμπάκια. Πάτα στο δεξί κουμπάκι με τις 3 τελείες (…)

Θα σου ανοίξει ένα άλλο πρόγραμμα (η Visual Basic) . Εκεί μην πειράξεις τίποτα άλλο παρά μόνο τα παρακάτω.
Σε κάποιο σημείο 2-3 γραμμές κάτω από εκεί που είναι ο κέρσορας θα δεις την εντολή (DoCmd.PrintOut).
Ακριβός κάτω από αυτήν την εντολή πήγαινε και πρόσθεσε τα :
Onoma.Enabled = False

Μόνο που αντί για την λέξη Onoma , θα βάλεις το όνομα του κουμπιού που είχες σημειώσει πριν.

Μην αλλάξεις τίποτα άλλο.
Κλείσε με το Χ επάνω δεξιά το πρόγραμμα της Visual Basic που σου έχει ανοίξει (δεν χρειάζεται να κανείς Save).

Τώρα τρέξε την φόρμα σου κανονικά και κάνε Save την φόρμα πριν την κλήσεις.


Καλή τύχη ! Καλό ε!

_________________
I do this for Aiur

http://www.aspx.gr
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 20 Ιουλ 2007 16:34    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Πριν κάνεις disable το κουμπί σου πρέπει να έχει το focus κάποιο άλλο κουμπί ή πεδίο που να είναι ενεργό.
Οπότε πρέπει να κάνεις
κώδικας:
AlloPedio.SetFocus           'Κάποιο άλλο πεδίο/κουμπί που παραμένει ενεργό
Onoma.Enabled = False
ABLADE


Μέλος από: 18 Ιουλ 2007
Μηνύματα: 110
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 23 Ιουλ 2007 15:50    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

παιδια ευχαριστώ πολύ. Δούλεψε όλα καλά

Δεν ρίχνεται μια ματιά και στο άλλο post???

Τηανχ
ABLADE


Μέλος από: 18 Ιουλ 2007
Μηνύματα: 110
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 23 Ιουλ 2007 17:41    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Τελικά θέλω κάτι ακόμα. Το κουμπί που απενεργοποιώ τυπώνει μία εγγραφή απο μία φόρμα. Πως θα γίνει να απενεργοποιείται μόνο για αυτή την εγγραφή και όχι για τις άλλες?
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 24 Ιουλ 2007 09:22    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Πρέπει με κάποιο τρόπο μαγικό η εγγραφή σου να ξέρει αν έχει τυπωθεί η όχι και ανάλογα να ενεργοποιεί ή όχι το κουμπί.
Με λιγότερο μαγικό τρόπο μπορείς να προσθέσεις ένα πεδίο ακόμα πχ. boolean (true/false) στον πίνακα που όταν τυπώνεις την εγγραφή να κάνεις για την συγκεκριμένη εγγραφή το πεδίο true (με default τιμή false).
Στην φόρμα κάθε φορά που δείχνει μια εγγραφή πρέπει να ελέγχεις το πεδίο και να κάνεις enable/disable το κουμπί (πιάσε το event OnCurrent, όχι τα OnOpen/OnLoad, γιατί αφού έχει ανοίξει η φόρμα να ενημερώνεται όταν ματακινείσαι στην επόμενη/προηγούμενη εγγραφή).
ABLADE


Μέλος από: 18 Ιουλ 2007
Μηνύματα: 110
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 24 Ιουλ 2007 14:49    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

dva_dev ανέφερε:
Στην φόρμα κάθε φορά που δείχνει μια εγγραφή πρέπει να ελέγχεις το πεδίο και να κάνεις enable/disable το κουμπί (πιάσε το event OnCurrent, όχι τα OnOpen/OnLoad, γιατί αφού έχει ανοίξει η φόρμα να ενημερώνεται όταν ματακινείσαι στην επόμενη/προηγούμενη εγγραφή).

Με ποιο τρόπο γίνεται αυτό. Έκανα την αλλαγή του πεδίου σε true όταν εκτυπωνω αλλα με τι εντολες θα κάνω έλεγχο όταν ανοίγει η φόρμα και σε ποιανού στοιχείου τα properties πρέπει να το προσθέσω?
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 24 Ιουλ 2007 21:58    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Αυτό θα το κάνεις στο OnCurrent της φόρμας. Δες τον κώδικα της φόρμας στη βάση που έχω.



db1.zip
 Description:

Download
 Filename:  db1.zip
 Filesize:  13.13 KB
 Downloaded:  333 Time(s)

ABLADE


Μέλος από: 18 Ιουλ 2007
Μηνύματα: 110
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 27 Ιουλ 2007 13:36    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

όλα καλά με το κουμπί. Με παίδεψε λίγο λόγο διαφοράς των ονομάτων και των πολλών κουμπιών που έχω αλλά τα κατάφερα τελικά.
Ευχαριστώ για την βοήθεια και συνεχίζω σε νέο post.....!!!!!
ABLADE


Μέλος από: 18 Ιουλ 2007
Μηνύματα: 110
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 27 Ιουλ 2007 15:29    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Όταν ανοίγω την φόρμα να κάνω καινουργια εγγραφη είνια κλειδωμένο. Πρέπει να πάω σε άλλη εγγραφή και να ξαναέρθω για να ξεκλειδώσει. Πως γίνεται να το διορθώσω? Μήπως παίζει ρόλο ότι το κουμπί ειναι στο υποσέλιδο?
Το μετέφερα στην κύρια φόρμα και πάλι δεν άλλαξε τίποτα...
Και κάτι ακόμα. Έχω προσθέση κουμπί add record αλλά όταν ανοίγει η νέα φόρμα δεν εστιάζει στο 1ο tab αλλά μένει εστιασμένο στο κουμπί. Πως το αλλάζω?
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 27 Ιουλ 2007 19:56    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

παράθεση:
Όταν ανοίγω την φόρμα να κάνω καινουργια εγγραφη είνια κλειδωμένο. Πρέπει να πάω σε άλλη εγγραφή και να ξαναέρθω για να ξεκλειδώσει. Πως γίνεται να το διορθώσω?

Μπορείς να κάνεις δύο πράγματα:
α) Να προσθέσεις στη φόρμα σου το πεδίο isPrinted, να του δώσεις default value 0, να το κάνεις hidden και disabled
β) Να πιάσεις την "Before Insert" της φόρμας σου (αν δεν το έχεις κάνει ήδη - ίσως να μην το έχεις χρειαστεί), και να αρχικοποιήσεις το πεδίο isPrinted με κώδικα. Εγώ αυτό θα σου προτείνω.

Τέλος να πιάσεις την "Before Insert" της φόρμας σου και να ελέγξεις αν το κουμπί πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ή όχι.

Στο τέλος πρέπει να έχεις κάτι τέτοιο:
κώδικας:
Private Sub Form_BeforeInsert(Cancel As Integer)
    ...
    Me.isPrinted = False
    ...
    CheckToDisablePrintButton
End Sub


παράθεση:
Έχω προσθέση κουμπί add record αλλά όταν ανοίγει η νέα φόρμα δεν εστιάζει στο 1ο tab αλλά μένει εστιασμένο στο κουμπί.

Στην OnClick του κουμπιού "Add Record" θα βάλεις στο τέλος κώδικα ώστε να μετακινείται το focus στο πεδίο που θέλεις. Π.χ.
κώδικας:
    Me.myfield.SetFocus
ABLADE


Μέλος από: 18 Ιουλ 2007
Μηνύματα: 110
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 27 Ιουλ 2007 21:22    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Thanx dva_dev για άλλη μια φορά.
Όλα λειτούργησαν σωστά. Το είχα σκεφτεί και εγώ με το setfocus αλλά το είχα βάλει σε άλλη command!!! Μάθημα για να βάζω ονόματα στα κουμπιά και να μην τα αφήνει command40 και command43.....

Κατι ακόμα όμως. Σε μία υποφόρμα (την οποία εμφανίζω ως πίνακα μέσα σε μία φόρμα) έχω ορίσει σε ένα πεδίο γλώσσα πληκτρολογίου Αγγλικά. Και δεν την αλλάζει. Σε αντίθεση με ένα άλλο πεδίο της κεντρικής φόρμας που το έχω ορίσει Ελληνικά και αλλάζει την γλώσσα ότι και να είναι. Γιατί μπορεί να συμβαίνει?
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [12 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Τώρα είναι 23 Μαρ 2017 00:11 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos