Η σελίδα μας αναβαθμίστηκε, γι' αυτό τον λόγο τα μέλη μας θα πρέπει να ζητήσουν νέο κωδικό πρόσβασης από την υπηρεσία "Αποστολή κωδικού πρόσβασης".
Εάν το email με τον νέο κωδικό δεν έρθει στο inbox κοιτάξτε και στο spam folder. Ο server είναι φρέσκος και δεν έχει το reputation που του αξίζει.

Απενεργοποίηση κουμπιού

Συζητήσεις για την τοπική βάση δεδομένων Access της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
ABLADE
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2007 18:55
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Απενεργοποίηση κουμπιού

Δημοσίευση από ABLADE » 20 Ιούλ 2007 16:16

Γεια και πάλι,
Πως μπορώ σε μία φόρμα να απενεργοποίησω ένα κουμπί που δίνει εντολή εκτύπωσης, μετά το clιck? Να μπορώ δηλαδή να τυπώσω μόνο μία φορά. Το ε΄΄ιδα κάπου άλλα δεν κατάλαβα πως γίνεται...!!!! :hammer:
Ευχαριστώ και πάλι....
ΥΓ Φτάνει τόσες ερωτήσεις για σήμερα, ερκατά σας έπριξα.....

Άβαταρ μέλους
georiege
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2007 11:29
Επικοινωνία:

Απενεργοποίηση κουμπιού

Δημοσίευση από georiege » 20 Ιούλ 2007 17:03

Φίλε καλησπέρα !

Για απενεργοποιήσεις το κουμπί μετά την εκτύπωση πρέπει να κανείς τα παρακάτω :

Σε κατάσταση σχεδιασμού της φόρμας πήγαινε επάνω στο κουμπί και πάτα δεξί πλήκτρο και ιδιότητες .

Αρχικά θα πρέπει να βρεις το όνομα του κουμπιού (προγραμματιστικά εννοώ).
Στις ιδιότητες πήγαινε στην κατηγόρια (Άλλα) και η πρώτη επιλογή είναι το όνομα του κουμπιού. Μην αλλάξεις τίποτα , απλά σημείωσε κάπου το όνομα του κουμπιού γιατί θα σου χρειαστεί παρακάτω.

Αφού σημειώσεις το όνομα , πήγαινε ακριβός στην αριστερή κατηγορία τον ιδιοτήτων που λέγετε (Συμβάν).
Πήγαινε στον συμβάν (Με το κλικ) και δεξιά θα δεις επιλεγμένο το (διαδικασία συμβάντος) . Ακριβός δεξιά από εκεί έχει 2 κουμπάκια. Πάτα στο δεξί κουμπάκι με τις 3 τελείες (…)

Θα σου ανοίξει ένα άλλο πρόγραμμα (η Visual Basic) . Εκεί μην πειράξεις τίποτα άλλο παρά μόνο τα παρακάτω.
Σε κάποιο σημείο 2-3 γραμμές κάτω από εκεί που είναι ο κέρσορας θα δεις την εντολή (DoCmd.PrintOut).
Ακριβός κάτω από αυτήν την εντολή πήγαινε και πρόσθεσε τα :
Onoma.Enabled = False

Μόνο που αντί για την λέξη Onoma , θα βάλεις το όνομα του κουμπιού που είχες σημειώσει πριν.

Μην αλλάξεις τίποτα άλλο.
Κλείσε με το Χ επάνω δεξιά το πρόγραμμα της Visual Basic που σου έχει ανοίξει (δεν χρειάζεται να κανείς Save).

Τώρα τρέξε την φόρμα σου κανονικά και κάνε Save την φόρμα πριν την κλήσεις.


Καλή τύχη ! :kaloe:
I do this for Aiur

http://www.aspx.gr

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Απενεργοποίηση κουμπιού

Δημοσίευση από dva_dev » 20 Ιούλ 2007 17:34

Πριν κάνεις disable το κουμπί σου πρέπει να έχει το focus κάποιο άλλο κουμπί ή πεδίο που να είναι ενεργό.
Οπότε πρέπει να κάνεις

Κώδικας: Επιλογή όλων

AlloPedio.SetFocus           'Κάποιο άλλο πεδίο/κουμπί που παραμένει ενεργό
Onoma.Enabled = False

ABLADE
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2007 18:55
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Απενεργοποίηση κουμπιού

Δημοσίευση από ABLADE » 23 Ιούλ 2007 16:50

παιδια ευχαριστώ πολύ. Δούλεψε όλα καλά

Δεν ρίχνεται μια ματιά και στο άλλο post???

Τηανχ

ABLADE
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2007 18:55
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Απενεργοποίηση κουμπιού

Δημοσίευση από ABLADE » 23 Ιούλ 2007 18:41

Τελικά θέλω κάτι ακόμα. Το κουμπί που απενεργοποιώ τυπώνει μία εγγραφή απο μία φόρμα. Πως θα γίνει να απενεργοποιείται μόνο για αυτή την εγγραφή και όχι για τις άλλες?

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Απενεργοποίηση κουμπιού

Δημοσίευση από dva_dev » 24 Ιούλ 2007 10:22

Πρέπει με κάποιο τρόπο μαγικό η εγγραφή σου να ξέρει αν έχει τυπωθεί η όχι και ανάλογα να ενεργοποιεί ή όχι το κουμπί.
Με λιγότερο μαγικό τρόπο μπορείς να προσθέσεις ένα πεδίο ακόμα πχ. boolean (true/false) στον πίνακα που όταν τυπώνεις την εγγραφή να κάνεις για την συγκεκριμένη εγγραφή το πεδίο true (με default τιμή false).
Στην φόρμα κάθε φορά που δείχνει μια εγγραφή πρέπει να ελέγχεις το πεδίο και να κάνεις enable/disable το κουμπί (πιάσε το event OnCurrent, όχι τα OnOpen/OnLoad, γιατί αφού έχει ανοίξει η φόρμα να ενημερώνεται όταν ματακινείσαι στην επόμενη/προηγούμενη εγγραφή).

ABLADE
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2007 18:55
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Απενεργοποίηση κουμπιού

Δημοσίευση από ABLADE » 24 Ιούλ 2007 15:49

dva_dev έγραψε:Στην φόρμα κάθε φορά που δείχνει μια εγγραφή πρέπει να ελέγχεις το πεδίο και να κάνεις enable/disable το κουμπί (πιάσε το event OnCurrent, όχι τα OnOpen/OnLoad, γιατί αφού έχει ανοίξει η φόρμα να ενημερώνεται όταν ματακινείσαι στην επόμενη/προηγούμενη εγγραφή).
Με ποιο τρόπο γίνεται αυτό. Έκανα την αλλαγή του πεδίου σε true όταν εκτυπωνω αλλα με τι εντολες θα κάνω έλεγχο όταν ανοίγει η φόρμα και σε ποιανού στοιχείου τα properties πρέπει να το προσθέσω?

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Απενεργοποίηση κουμπιού

Δημοσίευση από dva_dev » 24 Ιούλ 2007 22:58

Αυτό θα το κάνεις στο OnCurrent της φόρμας. Δες τον κώδικα της φόρμας στη βάση που έχω.
Συνημμένα
db1.zip
(13.13 KiB) Μεταφορτώθηκε 335 φορές

ABLADE
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2007 18:55
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Απενεργοποίηση κουμπιού

Δημοσίευση από ABLADE » 27 Ιούλ 2007 14:36

όλα καλά με το κουμπί. Με παίδεψε λίγο λόγο διαφοράς των ονομάτων και των πολλών κουμπιών που έχω αλλά τα κατάφερα τελικά.
Ευχαριστώ για την βοήθεια και συνεχίζω σε νέο post.....!!!!!

ABLADE
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2007 18:55
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Απενεργοποίηση κουμπιού

Δημοσίευση από ABLADE » 27 Ιούλ 2007 16:29

Όταν ανοίγω την φόρμα να κάνω καινουργια εγγραφη είνια κλειδωμένο. Πρέπει να πάω σε άλλη εγγραφή και να ξαναέρθω για να ξεκλειδώσει. Πως γίνεται να το διορθώσω? Μήπως παίζει ρόλο ότι το κουμπί ειναι στο υποσέλιδο?
Το μετέφερα στην κύρια φόρμα και πάλι δεν άλλαξε τίποτα...
Και κάτι ακόμα. Έχω προσθέση κουμπί add record αλλά όταν ανοίγει η νέα φόρμα δεν εστιάζει στο 1ο tab αλλά μένει εστιασμένο στο κουμπί. Πως το αλλάζω?

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Απενεργοποίηση κουμπιού

Δημοσίευση από dva_dev » 27 Ιούλ 2007 20:56

Όταν ανοίγω την φόρμα να κάνω καινουργια εγγραφη είνια κλειδωμένο. Πρέπει να πάω σε άλλη εγγραφή και να ξαναέρθω για να ξεκλειδώσει. Πως γίνεται να το διορθώσω?
Μπορείς να κάνεις δύο πράγματα:
α) Να προσθέσεις στη φόρμα σου το πεδίο isPrinted, να του δώσεις default value 0, να το κάνεις hidden και disabled
β) Να πιάσεις την "Before Insert" της φόρμας σου (αν δεν το έχεις κάνει ήδη - ίσως να μην το έχεις χρειαστεί), και να αρχικοποιήσεις το πεδίο isPrinted με κώδικα. Εγώ αυτό θα σου προτείνω.

Τέλος να πιάσεις την "Before Insert" της φόρμας σου και να ελέγξεις αν το κουμπί πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ή όχι.

Στο τέλος πρέπει να έχεις κάτι τέτοιο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Private Sub Form_BeforeInsert(Cancel As Integer)
    ...
    Me.isPrinted = False
    ...
    CheckToDisablePrintButton
End Sub
Έχω προσθέση κουμπί add record αλλά όταν ανοίγει η νέα φόρμα δεν εστιάζει στο 1ο tab αλλά μένει εστιασμένο στο κουμπί.
Στην OnClick του κουμπιού "Add Record" θα βάλεις στο τέλος κώδικα ώστε να μετακινείται το focus στο πεδίο που θέλεις. Π.χ.

Κώδικας: Επιλογή όλων

    Me.myfield.SetFocus

ABLADE
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2007 18:55
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Απενεργοποίηση κουμπιού

Δημοσίευση από ABLADE » 27 Ιούλ 2007 22:22

Thanx dva_dev για άλλη μια φορά.
Όλα λειτούργησαν σωστά. Το είχα σκεφτεί και εγώ με το setfocus αλλά το είχα βάλει σε άλλη command!!! Μάθημα για να βάζω ονόματα στα κουμπιά και να μην τα αφήνει command40 και command43.....

Κατι ακόμα όμως. Σε μία υποφόρμα (την οποία εμφανίζω ως πίνακα μέσα σε μία φόρμα) έχω ορίσει σε ένα πεδίο γλώσσα πληκτρολογίου Αγγλικά. Και δεν την αλλάζει. Σε αντίθεση με ένα άλλο πεδίο της κεντρικής φόρμας που το έχω ορίσει Ελληνικά και αλλάζει την γλώσσα ότι και να είναι. Γιατί μπορεί να συμβαίνει?

Απάντηση

Επιστροφή στο “MS Access”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες