freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

ιστόγραμμα


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [4 Μηνύματα]       Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
gblar


Μέλος από: 16 Οκτ 2007
Μηνύματα: 6

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 20 Οκτ 2007 11:27    Θέμα: ιστόγραμμα Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλημέρα .Μήπως ξέρει κανένας στο ποιο κάτω πρόγραμμα τι πρέπει να προσθέσω για να υπολογίσω το ποσοστό (%) της εμφάνισης κάθε γράμματος και μετά να τα τοποθετήσω σε ιστόγραμμα.

#include <stdio.h>
#include <ctype.h>


/* Main program */

int main ()
{
int freq[26];
int c, i;
char filename[20];
long nc;
int total;
FILE *fp; /* δηλώνουμε έναν δείκτη σε αρχείο */
printf("Δώστε το όνομα του αρχείου: ");
scanf("%s", filename);
if ((fp = fopen(filename, "r")) == NULL);

/* Initialize */

for (i = 0; i < 26; i++)
freq[i] = 0;


/* Read the text and compute frequencies */

while ((c = fgetc(fp)) != EOF)
if (isalpha(c))
freq[tolower(c) - 'a']++;

/* Print the results */

for (i = 0; i < 26; i++)
printf("%c:%d \n", 'a' + i, freq[i]);
return 0;

}
Programmer


Μέλος από: 22 Σεπ 2007
Μηνύματα: 67

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 20 Οκτ 2007 23:10    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Μου δίνεις την εντύπωση ότι μας δημοσιεύεις ασκήσεις σου... Αν είναι έτσι επιβεβαίωσε την υπόθεση μου..

Το ιστόγραμμα τίείναι ? βιβλιοθήκη γραφικών συναρτήσεων της C? κάτι άλλο?

για τον υπολογισμό του ποσοστού πρόσθεσε τα παρακάτω...

int nLetters = 0;
....


for (i = 0; i < 26; i++)
nLetters += freq[i];
....

if( nLetters > 0 )
for (i = 0; i < 26; i++)
printf("%c: %.2f %\n", 'a' + i, 100 * ((float)freq[i] / nLetters) );
....
gblar


Μέλος από: 16 Οκτ 2007
Μηνύματα: 6

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 21 Οκτ 2007 00:17    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καταρχήν πρέπει να σε ευχαριστήσω για την βοήθεια που μου προσφέρεις.
Πράγματι είναι εργασία που παλεύω να την λύσω αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν έχω κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Τρωω πάρα πολλές ώρες στο να φτιάξω τα προγράμματα και λόγο έλλειψης γνώσεων χρειάζομαι μια κατεύθυνση να ακολουθήσω.
Programmer


Μέλος από: 22 Σεπ 2007
Μηνύματα: 67

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 21 Οκτ 2007 19:01    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

είναι φανερό ότι πρόκειται για εργασία...
Εγώ σε αυτήν την περίπτωση θα σε βοηθήσω μέχρις ενός βαθμού, δηλαδή μόνο θα σε ξεκολήσω αν χρειαστεί με κάποιες περιορισμένες υποδείξεις...
Απαιτείται να διαβάσεις για να λύσεις τις ασκήσεις σου...

Για το ιστόγραμμα που ζητάς λογικά πρέπει να έχεις στην διάθεση σου μια βιβλιοθήκη συναρτήσεων γραφικών... Αυτες οι βιβλιοθήκες δεν είναι μέρος της στάνταρ C γι΄ατό αυτό κάντο μόνος σου...
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [4 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Τώρα είναι 26 Μαρ 2017 18:51 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos