freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Τα Κελια του StringGrid από AnsiString σε Int


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [6 Μηνύματα]       Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
Rallia


Μέλος από: 06 Νοε 2007
Μηνύματα: 24
Περιοχή: Σερρες
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 06 Νοε 2007 12:45    Θέμα: Τα Κελια του StringGrid από AnsiString σε Int Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καταρχήν καλημέρα...
Είμαι καινούρια στο Forum...
Ψάχνωντας να βρω μια λύση στο πρόβλημα μου το ανακάλυψα, και από το λίγο που το είδα, μου φάνηκε πολύ καλό...

Να μπω στο θέμα μου όμως...
Έχω μια εργασία για την σχολή σε οπτικό προγραμματισμό και φυσικά σε γλώσσα c++(λογικό θα μου πείτε αφού είσαι στην κατηγορία c,c++ )

Όπως λέει και ο τίτλος προσπαθώ να μετατρέψω τα κελιά του StringGrid από AnsiString σε Int έτσι ώστε να μπορούν να γίνονται πράξεις, αλλά δεν μπορώ... Βρήκα κάτι έτοιμους κώδικες στο Internet αλλά μου πετάει λάθος... Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα πολυ...

Α, και επειδή μπορεί να υπάρχουν διαφορές απο c σε c εγώ χρησιμοποιώ τη:

Borland C++ Builder 5

Αυτά και ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο που θα διαθέσετε για το πρόβλημά μου.
Alice_Cooper


Μέλος από: 10 Μαη 2007
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Ioannina
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 06 Νοε 2007 13:21    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

xmmm gia look
http://www.cplusplus.com/reference/clibrary/cstdlib/

_________________

linkedin
Rallia


Μέλος από: 06 Νοε 2007
Μηνύματα: 24
Περιοχή: Σερρες
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 06 Νοε 2007 13:34    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ευχαριστώ για την βοήθειά σου, αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί... Βλέπεις, δεν ειναι string αλλά AnsiString και μoy βγάζει error:

[C++ Error] Unit1.cpp(94): E2034 Cannot convert 'AnsiString' to 'const char *'

Δεν ξέρω αν έκανα εγώ κάποιο λάθος στον τρόπο που το χρησιμοποίησα, αλλά δεν νομίζω γιατί το έκανα βάση του παραδείγματος
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 06 Νοε 2007 18:24    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Για να μην τα γράφω αφού υπάρχουν ήδη:

http://www.boards.ie/vbulletin/archive/index.php/t-84892.html
http://www.c-plusplus.de/forum/viewtopic-var-p-is-284303.html
http://forum.hardware.fr/hfr/Programmation/C-2/convertir-ansistring...sujet_83918_1.htm
Rallia


Μέλος από: 06 Νοε 2007
Μηνύματα: 24
Περιοχή: Σερρες
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 06 Νοε 2007 20:43    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Δεν είναι ότι δεν το έψαξα το θέμα... Το έψαξα.. Και δοκίμασα αυτα που προτείνεται...
Αλλά είτε μου βγάζει το λάθος που ανέφεραι και πριν είτε αυτο:
[C++ Error] Unit1.cpp(93): E2277 Lvalue required

Κυριολεκτικά έχω δοκιμάσει ότι συναρτήσεις υπάρχουν για μετατροπη σε int άλλα άκρη δεν έβγαλα...

Εχω σπάσει το κεφάλι μου αλλά τίποτα...

_________________
Rallia


Μέλος από: 06 Νοε 2007
Μηνύματα: 24
Περιοχή: Σερρες
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 07 Νοε 2007 11:32    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Τελικά βρήκα άκρη....
Μου ήρθε έμπνευση το πρωί που ξύπνησα και χουζούρευα στο κρεβατάκι μου...

Αυτή είναι η λύση που είχα δοκιμάσει και εξ' αρχής:

a=StringGrid1->Cells[1][i+1].ToInt();
a=a+3;
StringGrid1->Cells[1][i+1]=a;

Αλλά μου έγαζε λάθος όταν έτρεχα το πρόγραμμα και εκτελούσα το κουμπί που είχα γραμμένο τον κώδικα...
Αυτό όμως το έκανε γτ δεν έδινα μια αρχική τιμή στα κελιά... Οπότε με ένα 0 σε όλα τα κελιά στο OnCreat της φόρμας, μου λύθηκε το πρόβλημα...

Δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει κάποιος πιο σύντομος τρόπος, πάντως εγώ αυτόν βρήκα....

_________________
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [6 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Τώρα είναι 22 Ιαν 2017 12:11 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos