freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

αυτόματη συμπλήρωση πεδίου σε φόρμα


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [4 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: φόρμα Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
aterzakis


Μέλος από: 28 Νοε 2007
Μηνύματα: 57

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 28 Νοε 2007 00:17    Θέμα: αυτόματη συμπλήρωση πεδίου σε φόρμα Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

γεια σε όλους..είμαι νέο μέλος..πολύ καλό μου φαίνεται το forum εκ πρωτης.. έχω το εξής πρόβλημα..πώς μπορώ να διαλέγω μία τιμή από ένα combo box και ανάλογα με την τιμή που διάλεξα να εμπεριέχονται σε ένα άλλο combo μόνο οι τιμές που σχετίζονται με την τιμή του 1ου. όλα στην ίδα φόρμα. πχ αν διαλέγω τη μάρκα αυτοκινήτων στο πρώτο, στο 2ο να εμφανίζονται όλα τα μοντέλα μόνο αυτής της μάρκας. αλλάζω μάρκα..να φιλτράρονται κάπως στο 2ο combo και να εμφανίζονται τα μοντέλα της άλλης μάρκας. ή να διαλέγω μοντέλο και να εμφανίζεται η τιμή σε ένα πλαίσιο. φαντάζομαι ότι πρέπει να υπάρχουν περασμένα σε έναν πίνακα με πεδία ΜΑΡΚΑ,ΜΟΝΤΕΛΟ,ΤΙΜΗ.. από εκεί και περα όμως... please help me.. έχω ψάξει τα πάντα..
Programmer


Μέλος από: 22 Σεπ 2007
Μηνύματα: 67

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 28 Νοε 2007 03:32    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Όχι και έχεις ψάξει τα πάντα! αν έψαχνες για παράδειγμα εδώ
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=32442 θα έβρισκες απάντηση. (είναι αυτήν την στιγμή δύο ερωτήματα μακρύτερα από το δικό σου!)

Τεσπα θα σου πω στα γρήγορα τι πρέπει να κάνεις... Στο συμβάν αλλαγής επιλογής του ενός combo θα γράψεις κώδικα που θα κάνει requery στο άλλο. Το ερώτημα που θα τροφοδοτέι το δέυτερο θα λαμβάνει υπ' όψη την επιλεγμένη τιμή στο πρώτο combo. Αν δεν καταλαβαίνεις και πολλά απο όσα σου λέω άστο... προς το παρόν... είναι έξω από τις γνώσεις σου... Όταν αποκτήσεις γνώσεις και το καταλάβεις κάντο. (τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο, ή τοσο σπάνιο ώστε να μην μπορέις να το βρεις κάπου γραμμένο. Μάλλον το προσπέρασες αν έψαξες φυσικά αρκετά οπως μας λες ).
aterzakis


Μέλος από: 28 Νοε 2007
Μηνύματα: 57

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 28 Νοε 2007 12:02    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

έχεις δίκαιο φίλε μου..απλά εγώ όταν ελεγα τα πάντα ότι έψαξα εννοούσα γενικά όχι στο forum.το forum το βρήκα τυχαία χτες το βράδυ, ανακουφίστηκα και postαρα την απορία μου. δεν το έψαξα καθόλου μήπως και υπήρχε ήδη λόγο ώρας.δεν προλάβαινα. ευχαριστώ πάντος και για το χρόνο σου και για τα links.. θα το παλέψω μόλις τώρα..
aterzakis


Μέλος από: 28 Νοε 2007
Μηνύματα: 57

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 28 Νοε 2007 12:56    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ΤΕΛΕΙΑ

δουλεύει μια χαρά..με τον ίδιο τρόοπ θα μπορούσε να δουλέψει και το εξής?
βάζω μια τιμή στο 1ο combo
το δεύτερο φιλτράρεται όπως πολύ ωραία το έχετε εξηγήσει. μπορεί με τον ίδιο τρόπο να εμφανιστεί αυτόματα σε ένα άλλο πεδίο μια τιμή που βρίσκεται στον ίδιο πίνακα με το 2ο combo?
συγκεκριμένα στο παράδειγμα που ανέφερα πριν: έχω σε έναν πίνακα εταιριες αυτοκινήτων
σε έναν άλλο πίνακα μοντέλα και τιμές
θέλω να φτιάξω ενα combo που θα διαλέγω εταιρία και θα φιλτράρει από κάτω το άλλο combo για να φαίνονται τα αντίστοιχα μοντέλα. (το κάναμε αυτό μια χαρά) από εκεί και πέρα όταν θα διαλέγεις στο 2 combo το μοντέλο θέλω να εμφανίζει κατευθείαν την τιμή του που βρίσκεται στον ίδιο πίνακα. Αυτό με το ίδιο τέχνασμα θα το λύσουμε ή προτείνετε κάτι καλύτερο?
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [4 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Τώρα είναι 22 Ιαν 2017 12:07 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos