freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Photoplay Εργασια-Απορίες


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [11 Μηνύματα]       Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
bL-4-cK_DeViL


Μέλος από: 12 Νοε 2004
Μηνύματα: 26
Περιοχή: larisa
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 23 Δεκ 2007 17:36    Θέμα: Photoplay Εργασια-Απορίες Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλησπέρα σε όλους και εύχομαι οι γιορτίνες μας μέρες να είναι ήρεμες φέτος για όλους μας..

Έχω αναλάβει εργασία σε μάθημα σχετικό με οπτικό προγραμματισμό έχω κάποιες απορίες..

Καταρχάς κάνω εργασία για την δημιουργία ερωτήσεων σωστού λάθους π.χ.
Θα φτιάξω κοντά στις 20 forms με εικόνες, highscore
1. Έφτιαξα μια φόρμα αρχική με image και 3 buttons για PLAY, Highscore και Εxit, έβαλα ένα menu με File/Highscore-Exit, About και Help!!!Το menu δεν το εμφανίζει όταν τρέχω το Project...
2. Στο Button1 του PLAY έγραψα τον παρακάτω κώδικα για να μου εμφανίσει την 2η φόρμα με ένα memo που εχω...

if (Button1->Enabled)
{
Form2->Show();
Form1->Close();
}

Όταν τρέχω το πρόγραμμα δεν μου εμφανίζει την Form2 και κλείνει όλο το πρόγραμμα!!!

3. Μια γενική Απορία...Πως μπορώ ένα Button όταν το πατάω να μένει πατημένο και να γίνεται πράσινο η κόκκινο??(Αυτή η απορία είναι για λόγους αισθητικής στο Photoplay)!!

Έχω ήδη αρχήσει την εργασία και προχωράω απλά κάποια σημεία δεν τα αποστήθησα καλά από τα εργαστήρια γιατί τα pc μας εκεί είναι....ας μην πω!!!

Ότι μπορείτε παιδιά σας ευχαριστώ πολύ και καλές γιορτές να έχετε!!
bL-4-cK_DeViL


Μέλος από: 12 Νοε 2004
Μηνύματα: 26
Περιοχή: larisa
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 23 Δεκ 2007 17:40    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Το πρώτο για το Menu το βρήκα παίδες ψάχτηκα λίγο και εντάξει;)

Τα άλλα δύο αν μπορέιτε...Σας ευχαριστώ
Programmer


Μέλος από: 22 Σεπ 2007
Μηνύματα: 67

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 24 Δεκ 2007 04:54    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Κοίταξε να αναφέρεις πρώτα σε ποια βιβλιοθήκη εργάζεσαι... Πχ. MFC (visual C++), Borland C++...

Αν είναι σε MFC μπορώ να σε βοηθήσω... Αν είναι σε Borland C++ δεν θα ασχοληθώ...

Το κακό με τις εφαρμογές που αναπτύσονται σε οπτικά περιβάλλοντα, είναι ότι σου δίνουν την εντύπωση του εύκολου, αλλά δεν ειναι...

Το πιθανότερο λάθος που κάνεις και σου κλέινει η φόρμα είναι ότι κλέινεις την κύρια φόρμα της εφαρμογής με αποτέλεσμα να κλέινουν και οι θυγατρικές της και η εφαρμογή να σταματά...
Να καθήσεις και να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει και να σχεδιάσεις μια εφαρμογη καλή.... Δεν χρειάζεσαι δύο ή παραπάνω φόρμες αλλά μία (την κύρια με τα μενού και τα χειριστήρια)... που θα αλλάζει το περιεχόμενο της ανάλογα με τις ενέργειες του χρήστη...

Το να χρωματίζεις το πλήκτρο άστο καλύτερα... δεν είναι για σένα... Για να το κρατάς πατημένο... γράψε..

στο συμβάν πατήματος...
SendMessage( hwndButton, BM_SETSTATE, (WPARAM) TRUE, (LPARAM) 0);

όπου hwndButton είναι το handle του button π.χ button1->m_hWnd, ή button1->GetHandle() ή ότι άλλο έχει η βιβλιοθήκη που χρησιμοποιείς και επιστρέφει το window handle του button.

Η συνάρτηση SendMessage πρέπει να λειτουργέι και στον κώδικα που δημιουργήται απο τα οπτικά περιβάλλοτα... Το TRUE σημαίνει να παραμέινει πατημένο και μια τιμή FALSE να μην παραμείνει.

Κανονικά η βιβλιοθήκη σου πρεπει να σου παρέχει τέτοια δυνατότητα... αλλά τί να λέμε τώρα... αυτά τα πράγματα απαιτούν ενασχόληση και μεγάλη προσπάθεια για να τα μάθεις...

Ο οπτικός προγραμματισμός αν θέλεις μια εφαρμογή που να κάνει κάτι άλλο απο αυτό που προσφερουν οι αυτόματοι δημιουργοί εφαρμογης, μόνο οπτικός τελικά δεν είναι....
bL-4-cK_DeViL


Μέλος από: 12 Νοε 2004
Μηνύματα: 26
Περιοχή: larisa
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 24 Δεκ 2007 11:38    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Έλα φίλε μου σε BORLAND κάνουμε εφαρμογή της C++...Όντως είναι δύσκολα και ας φαίνονται απλά όσο για την φόρμα έχεις δίκιο..Ίσως θα μπορούσα να προσπαθήσω απλά να μην είναι visible!!
Σε ευχαριστώ αλλά γιατί να μην ασχοληθείς με BORLAND??

Είναι απορία μου τώρα και αυτό,χεχε!!

ΥΓ: Καλές Γιορτές Σε Όλους Μας ,Πάνω Από Όλα Υγέια και Εύχομαι ο Νέος Χρόνος Να Είναι Αποδοτικός Για Όλους Μας Όσοι Προσπαθούμε Γενικά....
Programmer


Μέλος από: 22 Σεπ 2007
Μηνύματα: 67

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 24 Δεκ 2007 23:43    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

παράθεση:
Σε ευχαριστώ αλλά γιατί να μην ασχοληθείς με BORLAND??

Είναι απορία μου τώρα και αυτό,χεχε!!


τι ζητάς τωρα.
1) να ψάξω να βρω και να εγκαταστήσω μια τελευταία έκδοση του περιβάλλοντος της borland.
2) να κοιτάξω τις βιβλιοθήκες τάξεων που διαθέτει
3) και μετά σαν καλός σκλάβος σου να σου φτιάξω και την εφαρμογή...
5) Ρε δε πα να.....

Καλές γιορτές!
GreenMadness


Μέλος από: 18 Ιουλ 2007
Μηνύματα: 6

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 24 Δεκ 2007 23:58    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ρε φίλος ρώτησε είναι ανάγκη να απαντάς έτσι... ;
bL-4-cK_DeViL


Μέλος από: 12 Νοε 2004
Μηνύματα: 26
Περιοχή: larisa
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 25 Δεκ 2007 18:48    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ...

1) Zήτησα μια βοήθεια σε απλές απορίες και όχι να μ λύσεις καμια εργασία
2) Αν έκανες τον κόπο να δεις τι Πόσταρα και στο ΤOPIC: Δεν λύνουμε εργασίες αλλων...
θα καταλάβαινες...
3) Μιλάω με καλή διάθεση και αν δεν θες να με βοηθήσεις μην απαντάς...
4) Δεν σε μίλησα εγω με τόσο ειρωνικό τρόπο και καλό θα τανε να μάθεις πως να φέρεσαι...
5) Δεν θα ζητούσα από κανέναν να μου λύσει εργασία
6) ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ....κομπλεξικός και προκατελειμένος δεν είμαι...

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΥΓΕΙΑ....
id12586
στις καρδιές μας

Μέλος από: 23 Ιουν 2003
Βοηθήματα: 6
Νέα: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Far away
View users profile
blog deviantART 
ΜήνυμαΣτις: 25 Δεκ 2007 18:57    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Programmer ανέφερε:
παράθεση:
Σε ευχαριστώ αλλά γιατί να μην ασχοληθείς με BORLAND??

Είναι απορία μου τώρα και αυτό,χεχε!!


τι ζητάς τωρα.
1) να ψάξω να βρω και να εγκαταστήσω μια τελευταία έκδοση του περιβάλλοντος της borland.
2) να κοιτάξω τις βιβλιοθήκες τάξεων που διαθέτει
3) και μετά σαν καλός σκλάβος σου να σου φτιάξω και την εφαρμογή...
5) Ρε δε πα να.....

Καλές γιορτές!


Φιλαράκι, αυτός δεν είναι τρόπος απάντησης.

Αν βαριέσαι μην απαντάς. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές.
Οκ?

_________________
Chris at your Services
Sacame de Aqui
bL-4-cK_DeViL


Μέλος από: 12 Νοε 2004
Μηνύματα: 26
Περιοχή: larisa
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 26 Δεκ 2007 05:17    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Τέλος πάντων μην γίνεται παραπάνω θέμα, αλλα φίλε programmer απάντα ποιο ήρεμα και μην κρίνεις τον αλλον με βάση προηγούμενους!!!
dikere


Μέλος από: 18 Ιουν 2006
Μηνύματα: 158
Περιοχή: Τhessaloniki,Serres kai sta Sinnefa
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 27 Δεκ 2007 01:54    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

παράθεση:

2. Στο Button1 του PLAY έγραψα τον παρακάτω κώδικα για να μου εμφανίσει την 2η φόρμα με ένα memo που εχω...

if (Button1->Enabled)
{
Form2->Show();
Form1->Close();
}

Όταν τρέχω το πρόγραμμα δεν μου εμφανίζει την Form2 και κλείνει όλο το πρόγραμμα!!!

3. Μια γενική Απορία...Πως μπορώ ένα Button όταν το πατάω να μένει πατημένο και να γίνεται πράσινο η κόκκινο??(Αυτή η απορία είναι για λόγους αισθητικής στο Photoplay)!!

Έχω ήδη αρχήσει την εργασία και προχωράω απλά κάποια σημεία δεν τα αποστήθησα καλά από τα εργαστήρια γιατί τα pc μας εκεί είναι....ας μην πω!!!

Ότι μπορείτε παιδιά σας ευχαριστώ πολύ και καλές γιορτές να έχετε!!


αν θυμαμε καλα απο την borland (και στο pc που καθομαι δεν εχει την borland) πρεπει
απο το μενου File να κανεις καποια δηλωση τις φορμεσ που εχεις ωστε το αρχειο *.h να τις δει , κατι σαν "unit1.h kai unit2.h", κατι τετοιο αν θυμαμε καλα γιατι ειχα και εγω ενα τετοιο προβλημα στις αρχες!
Λογικα θα σας το εχουν πει στην ταξη και θα το εχει στις σημειωσεις στα εισαγωγηκα μαθηματα του οπτικου!
Ελπιζω να σε βοηθησα!


και programmer

παράθεση:
παράθεση:
Σε ευχαριστώ αλλά γιατί να μην ασχοληθείς με BORLAND??

Είναι απορία μου τώρα και αυτό,χεχε!!


τι ζητάς τωρα.
1) να ψάξω να βρω και να εγκαταστήσω μια τελευταία έκδοση του περιβάλλοντος της borland.
2) να κοιτάξω τις βιβλιοθήκες τάξεων που διαθέτει
3) και μετά σαν καλός σκλάβος σου να σου φτιάξω και την εφαρμογή...
5) Ρε δε πα να.....

Καλές γιορτές!


δες λιγο αυτο το τοπικ απο αυτο το φορουμ, http://www.linuxformat.gr/forum/forum_posts.asp?TID=243&PN=1 ,
θα μαθεις πια ειναι η θεση σου εδω και θα γινεις πολυ καλυτερος απο την προηγουμενη σου απαντηση !!!



[/b]

_________________
hasta la victoria siempre
Programmer


Μέλος από: 22 Σεπ 2007
Μηνύματα: 67

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 27 Δεκ 2007 05:03    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Οκ δεν είναι ανάγκη να απαντώ με τέτοιο τρόπο, όπως δεν είναι και ανάγκη να απαντώ με οποιονδήποτε τρόπο...

και .... είμαι λίγο περίεργος να δω ποιος θα απαντήσει με καλύτερο τρόπο...

ελπίζω να μην είστε καλοί μόνο στις ηθικολογίες... και πιάνετε και κανα ψάρι παραπάνω ρε παιδί....
ή να υποθέσω ότι δεν είστε και για τίποτα άλλο, και αυτό σας υποχρεώνει να το παίξετε ηθικολόγοι? (με τρόπο μάλιστα αν κρίνω και εγώ τα σχόλια μερικών, καθόλου ηθικό )

για να δούμε....
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [11 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Τώρα είναι 16 Ιαν 2017 12:40 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos