freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Δυναμικές Δομές Δεδομένων (C++)


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [4 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: δεδομένων Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
zerard


Μέλος από: 16 Απρ 2006
Μηνύματα: 46

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 05 Φεβ 2008 18:52    Θέμα: Δυναμικές Δομές Δεδομένων (C++) Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλησπέρα,
Είμαι μαθητής 3ης Λυκείου και μαθαίνω C++ για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής. Δεδομένου οτι δωρεάν στο internet δεν υπάρχουν πολλά αξιόλογα αναγνώσματα (και οι σημειώσεις των ελληνικών πανεπιστημίων ομολογώ δεν με έχουν βοηθίσει) στιρήζομαι κυρίως στο αγγλικό tutorial του www.cplusplus.com. Επειδή όμως δεν είμαι και τέλειος γνώστης αγγλικών θα ήθελα αν μπορείτε να μου κάνετε μια μικρή εισαγωγή στις Δυναμικές Δομές Δεδομένων και στον τρόπο (χωρίς πολλές λεπτομέρειες) λειτουργίας τους. Σε αναμονή της απάντησης σας,
Ευχαριστώ.
Kainourios
Ruby Moderator

Μέλος από: 18 Μαη 2005
Βοηθήματα: 2
Νέα: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Κορυδαλλός
View users profile Send email to user Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 05 Φεβ 2008 19:28    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Δε ξέρω αν έχεις δει τις σημειώσεις αυτές, νομίζω όμως ότι είναι αρκετά καλές και σχετικά λίγες (100 σελίδες περίπου οι οποίες οι 50-60 είναι κώδικας και οι άλλες εξήγηση). Νομίζω άνετα διαβάζονται σε μια μέρα.
soteres2002
S. & H. Moderator

Μέλος από: 05 Μαρ 2004
Βοηθήματα: 1
Νέα: 1
Scripts: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Ιωάννινα
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 05 Φεβ 2008 21:04    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Φίλε, αν θες να μάθεις σχετικά με τη δυναμική δέσμευση σε C/C++ μπορείς να παρακολουθήσεις από μόνος σου το μάθημα C II που διδάσκεται στο τμήμα πληροφορικής, πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από τον καθηγητή Απόστολο Ζάρρα. Στη σελίδα http://cs.uoi.gr/~zarras/c-progr.htm θα βρείς διαφάνειες σχετικά με τη δυναμική δέσμευση καθώς και δυνατές ασκήσεις πάνω σε αυτά. Η δυναμική δέσμευση με C είναι εκεί που πρέπει να αρχίσεις και μπορείς να τα ενσωματώσεις και στον C++ κώδικά σου. H χρήση new και delete για δυναμική δέσμευση και καταστροφή αντικειμένων δεν θα σε βοηθήσει να μάθεις πώς δουλεύουν αυτά εσωτερικά.

Επειδή κι εγώ έχω πάρει μέρος σε αυτόν τον διαγωνισμό μπορώ να σου φτιάξω κι εγώ μερικά παρανοϊκά θεματάκια αν θες καθώς και κάποια samples με εξειδικευμένη χρήση δομών δεδομένων για αναπαράσταση δομημένης πληροφορίας. Να σου τονίσω ότι αν θές να έχεις αποτέλεσμα, πρέπει να μάθεις και κάποιες βασικές έννοιες σχετικές με δομές δεδομένων καθώς είναι το επόμενο λογικό βήμα μετά τους δείκτες. Για αλγορίθμους μπορείς να δανιστείς/αγοράσεις το κλάσσικό Introduction to algorithms, MIT press.

Ό,τι απορίες έχεις είμαστε εδώ! Να σημειώσω πως απο όσο ξέρω δεν υπάρχει κάποιο σύγγραμμα για δυναμικές δομές δεδομένων με υλοποίηση σε cpp που να σε καλύψει, οπότε πρέπει να γίνεσαι όλο και καλύτερος στην γλώσσα όσο θα μελετάς και θα αφομοιώνεις τους σχετικούς αλγορίθμους.

Ε, να σε ρωτήσω κάτι; Είσαι σίγουρος ότι έχεις ελεύθερο χρόνο να τα πιάσεις όλα αυτά από την αρχή όντας 3η Λυκείου και χωρίς φόβο να γειώσεις τα υπόλοιπα;
zerard


Μέλος από: 16 Απρ 2006
Μηνύματα: 46

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 05 Φεβ 2008 23:56    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Σας ευχαριστώ για τα link, δεν τα έχω ξαναδεί οπότε θα τα κοιτάξω.
Φίλε soteres2002 ευχαριστώ για το ενδιφέρον αλλά νομίζω πως μέχρι στιγμής κρατάω μια καλή ισορροπία. Ο διαγωνισμός δεν ειναι η προτερεότητα απλά στον χρόνο που θα διάβαζα Ανάπτυξη εφαρμογών ασχολούμε με την C++, για όσους ξέρουν αύτο που διδάσκουν στα σχολεία είναι μια κακή απομοίμιση της pascal.
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [4 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Τώρα είναι 25 Μαρ 2017 02:04 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos