Η σελίδα μας αναβαθμίστηκε, γι' αυτό τον λόγο τα μέλη μας θα πρέπει να ζητήσουν νέο κωδικό πρόσβασης από την υπηρεσία "Αποστολή κωδικού πρόσβασης".
Εάν το email με τον νέο κωδικό δεν έρθει στο inbox κοιτάξτε και στο spam folder. Ο server είναι φρέσκος και δεν έχει το reputation που του αξίζει.

Πως μπορώ να κάνω υπερσύνδεσμο σε ένα flash site;

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
orthoula_100
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 12 Φεβ 2008 21:13

Πως μπορώ να κάνω υπερσύνδεσμο σε ένα flash site;

Δημοσίευση από orthoula_100 » 13 Φεβ 2008 13:05

Θα ήθελα να σας ρωτήσω πως μπορώ να κάνω υπερσύνδεσμο σε ένα flash site.
Δηλαδή με το που θα κάνω κλικ σε μια λέξη πάνω στο flash site να μου βγάζει καινούργια σελίδα.
Πήγα στο Dreamweaver και επέλεξα την λέξη που είναι να κάνω υπερσύνδεσμο και μετά πήγα στις ιδιότητες κάτω εκεί που λέει url και έβαλα το όνομα της άλλης σελίδας αλλά δεν κάνει τίποτα.
Τι πρέπει να κάνω;
Κάνω κάτι λάθος;

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

Πως μπορώ να κάνω υπερσύνδεσμο σε ένα flash site;

Δημοσίευση από Garakatsamol » 13 Φεβ 2008 14:42

Καλωσήρθες ορθούλα
Τελικά στο dreamweaver δουλεύεις ή στο flash?
Πάντως στο flash μπορείς να το κάνεις με τον τρόπο που περιέγραψες αλλά πρόσεχε 1-2 πράγματα:
Αν η διεύθυνση που δίνεις είναι απόλυτη (δηλαδή δίνεις την ακριβή διεύθυνση της σελίδας) πρέπει να συμπεριλάβεις και το http://www.)
Αν είναι σχετική (δηλαδή αν τη βάζεις σχετικά με το αρχείο swf που δουλεύεις) πρόσεξε τους συσχετισμούς στα directories
Πχ αν η σελίδα που θες να κάνεις υπερσύνδεσμο είναι στον ίδιο φάκελο με αυτόν που είναι και το swf τότε βάζεις απλώς το όνομα της σελίδας πχ onomaselidas.html. Αν είναι σε κάποιο υποφάκελο γράφεις /fakelos/onomaselidas.html
κοκ

Άβαταρ μέλους
iNDEFiX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2569
Εγγραφή: 20 Δεκ 2002 00:48
Τοποθεσία: κλειστή λόγω έργων
Επικοινωνία:

Πως μπορώ να κάνω υπερσύνδεσμο σε ένα flash site;

Δημοσίευση από iNDEFiX » 13 Φεβ 2008 15:10

Υπερσύνδεσμο?! :D Χωρίς παρεξήγηση είναι η πρώτη φορά που ακούω το "link" με τέτοια ονομασία! χεχε

filthmaniac
Δημοσιεύσεις: 80
Εγγραφή: 26 Μαρ 2005 03:52
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Πως μπορώ να κάνω υπερσύνδεσμο σε ένα flash site;

Δημοσίευση από filthmaniac » 13 Φεβ 2008 15:17

link = hyperlink = υπερσύνδεσμος :)

Για να κάνεις ένα link λοιπόν στο flash πρώτα φτιάνεις ένα κουμπί και βάζεις τον ακόλουθο κώδικα πάνω του :

on (release){
getURL("link.html","_parent");
}

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

Πως μπορώ να κάνω υπερσύνδεσμο σε ένα flash site;

Δημοσίευση από Garakatsamol » 13 Φεβ 2008 15:19

ναι αλλά νομίζω ότι αναφέρεται σε μια λέξη ενός κειμένου όμως οπότε με το κουμπί που λες δε βολεύει και πολύ :wink:

Άβαταρ μέλους
iNDEFiX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2569
Εγγραφή: 20 Δεκ 2002 00:48
Τοποθεσία: κλειστή λόγω έργων
Επικοινωνία:

Πως μπορώ να κάνω υπερσύνδεσμο σε ένα flash site;

Δημοσίευση από iNDEFiX » 13 Φεβ 2008 15:20

filthmaniac έγραψε:link = hyperlink = υπερσύνδεσμος :)
Λόλα να ένα μήλο.
Λόλα να ένα URL.

:kaloe: :kaloe: :kaloe:

filthmaniac
Δημοσιεύσεις: 80
Εγγραφή: 26 Μαρ 2005 03:52
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Πως μπορώ να κάνω υπερσύνδεσμο σε ένα flash site;

Δημοσίευση από filthmaniac » 13 Φεβ 2008 18:52

Garakatsamol έγραψε:ναι αλλά νομίζω ότι αναφέρεται σε μια λέξη ενός κειμένου όμως οπότε με το κουμπί που λες δε βολεύει και πολύ :wink:
Σε αυτή τη περίπτωση φτιάχνεις ένα dynamic textField στο stage με instance name txt. Κλικάρεις πάνω στο frame και βάζεις το παρακάτω κώδικα

Κώδικας: Επιλογή όλων

txt.html = true;
txt.htmlText = "<a href='testLink.html'>Δοκιμαστικός υπερσύνδεσμος</a>";
iNDEFiX έγραψε:Λόλα να ένα μήλο.
Λόλα να ένα URL.
????

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης