freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Αλφαρηθμιτικό με περιορισμούς


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [6 Μηνύματα]       Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
takiskAK


Μέλος από: 04 Μαρ 2008
Μηνύματα: 3

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 05 Μαρ 2008 09:33    Θέμα: Αλφαρηθμιτικό με περιορισμούς Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

έχω ένα πεδίο αριθμός μητρώου υλικού της μορφής
L\-99999;0;. θέλω το πρώτο γράμμα να είναι μόνο ελληνικό και
όταν το ψηφία είναι λιγότερα απο 5 να συμπληρώνονται αυτόματα μηδέν
στα αριστερά ώστε να γίνονται 5.
μπορεί κανείς να βοηθήσει;
ευχαριστώ
kon73
Script Master

Μέλος από: 13 Απρ 2008
Βοηθήματα: 3
Μηνύματα: 224


View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 14 Απρ 2008 00:36    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Φίλε takiskAK
Όπως απάντησα και σε ένα άλλο Post δεν ξέρω αν τελικά βρήκες λύση στο πρόβλημα σου καθότι μόλις σήμερα έγινα μέλος του Forum. Μπορώ όμως να σου δώσω μία λύση αν δεν το βρήκες. Φυσικά αυτό που ζητάς γίνεται μόνο με VBA. (Η αλήθεια είναι ότι δεν χρησιμοποιώ μακροεντολές). Λοιπόν για τον εντοπισμό του Ελληνικού αλφάβητου θα χρειαστείς το KeyPress Event όπου θα βλέπει πιο KeyAscii έχει πληκτρολογηθεί. Τα ελληνικά πχ το α είναι το 945 κωδικός και β το 946 άρα βάζεις έναν περιορισμό εκεί αλλά μετά στους αριθμούς δεν βάζεις κανέναν περιορισμό. Όσο για να συμπληρώνει τα υπόλοιπα πεδία με 0 θα πρέπει στο AfterUpdate να μετρά το Len και όταν είναι μικρότερο του 5 να χρησιμοποιήσεις την συνάρτηση spaces και replace. Το space θα δημιουργεί κενά και το replace θα αλλάζει τα κενά με το 0.
Δηλαδή εν ολίγεις θέλει VBA. Αν είναι στείλε μου msg αν δεν μπορείς με VBA να δω τι μπορώ να κάνω.
Φιλικά
kon73
takiskAK


Μέλος από: 04 Μαρ 2008
Μηνύματα: 3

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 22 Απρ 2008 09:49    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

[quote="kon73"]Φίλε takiskAK
Όπως απάντησα και σε ένα άλλο Post δεν ξέρω αν τελικά βρήκες λύση στο πρόβλημα σου καθότι μόλις σήμερα έγινα μέλος του Forum. Μπορώ όμως να σου δώσω μία λύση αν δεν το βρήκες. Φυσικά αυτό που ζητάς γίνεται μόνο με VBA. (Η αλήθεια είναι ότι δεν χρησιμοποιώ μακροεντολές). Λοιπόν για τον εντοπισμό του Ελληνικού αλφάβητου θα χρειαστείς το KeyPress Event όπου θα βλέπει πιο KeyAscii έχει πληκτρολογηθεί. Τα ελληνικά πχ το α είναι το 945 κωδικός και β το 946 άρα βάζεις έναν περιορισμό εκεί αλλά μετά στους αριθμούς δεν βάζεις κανέναν περιορισμό. Όσο για να συμπληρώνει τα υπόλοιπα πεδία με 0 θα πρέπει στο AfterUpdate να μετρά το Len και όταν είναι μικρότερο του 5 να χρησιμοποιήσεις την συνάρτηση spaces και replace. Το space θα δημιουργεί κενά και το replace θα αλλάζει τα κενά με το 0.
Δηλαδή εν ολίγεις θέλει VBA. Αν είναι στείλε μου msg αν δεν μπορείς με VBA να δω τι μπορώ να κάνω.
Φιλικά
kon73[/quote

φίλε kon73 ευχαριστώ.
βοηθησες αρκετά. τα keyAscii που που θα τα βρώ; υπάρχει κάποιος πίνακας;
με VBA τα πάω σχετικά καλά.
kon73
Script Master

Μέλος από: 13 Απρ 2008
Βοηθήματα: 3
Μηνύματα: 224


View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 22 Απρ 2008 20:32    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Σε ένα mdb αρχείο δώσε F1 και στο Answer Wizard δώσε Character Set (128 – 255)
Μια καλύτερη λύση είναι να δώσεις σε ένα loop το chr ώστε να δεις καλύτερα την αντιστοιχία των ελληνικών με το Ascii.
Private Sub AsciiKeys()
For i = 128 To 255
Debug.Print "Ο κωδικός : " & i & " είναι το σύμβολο : " & Chr(i)
Next i
End Sub
Το παραπάνω τυπώνει τις τιμές και βλέπεις ποιος κώδικας είναι το καθένα

Πιστεύω να βοήθησα.

Φιλικά
kon73
takiskAK


Μέλος από: 04 Μαρ 2008
Μηνύματα: 3

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 02 Μαη 2008 12:43    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ευχαριστώ πάρα πολύ.
φίλε Kon73 είσαι φοβερός.
kon73
Script Master

Μέλος από: 13 Απρ 2008
Βοηθήματα: 3
Μηνύματα: 224


View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 02 Μαη 2008 13:49    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Φίλε takiskAK
Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Για κώδικα που σιγά σιγά αναπτύσω και θα συμπεριλαμβάνω στον site δες και το http://www.MsAccess.gr

Φιλικά

Kon 73

_________________
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [6 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Τώρα είναι 04 Δεκ 2016 10:09 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos