freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Δημιουργία φόρμας υπολογισμού προυπηρεσίας


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [5 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: δημιουργία Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
gianis kalpiris


Μέλος από: 24 Οκτ 2007
Μηνύματα: 3

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 31 Μαρ 2008 20:20    Θέμα: Δημιουργία φόρμας υπολογισμού προυπηρεσίας Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Έχω μια βάση δεδομένων που έχει πίνακες με καθηγητές. Κάθε καθηγητής κάνει κάποιες ώρες την εβδομάδα σε διαφορετικά σχολεία. Πώς μπορώ να οργανώσω τη βάση μου έτσι ώστε κάθε στιγμή να μπορώ να βγάζω την προυπηρεσία του καθενός χωριστά και για κάθε σχολείο και συνολικά.
Είναι η πρώτη φορά που γράφω και ελπίζω να είναι κατανοητή η ερώτησή μου. Σας ευχαριστώ
koYkoY


Μέλος από: 23 Μαρ 2006
Μηνύματα: 19

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 31 Μαρ 2008 21:29    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Θα πρέπει να μας γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πως έχεις κατανέμει τα δεδομένα σου στη βάση (πίνακες και πεδία).
gianis kalpiris


Μέλος από: 24 Οκτ 2007
Μηνύματα: 3

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 31 Μαρ 2008 22:01    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Επειδή δουλεύω σε Γραφείο Εκπ/σης έχω φτιάξει βάσεις σε μόνιμους εκπαιδευτικούς που δίνουν τα πάντα: Bεβαιώσεις αποδοχών, προυπηρεσίας κλπ.
ΕΔώ όμως έχω ωρομίσθιους που δουλεύουν σε πολλά σχολεία(3-4) και θέλω να μπορώ να βγάζω την προυπηρεσία κατά σχολείο και συνολικά. Δεν έχω σχεδιάσει ακόμη τη βάση. Ψάχνω ιδέες για το πως θα το στήσω. Αυτό που θα ζητάω στη βεβαίωση είναι: όνομα. επώνυμο, κλπ και το σύνολο των ωρών ανα σχολείο και συνολικά
Ευχαριστώ
koYkoY


Μέλος από: 23 Μαρ 2006
Μηνύματα: 19

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 02 Απρ 2008 16:16    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ας πούμε έχεις τρεις πίνακες:
tblTeachers με πεδία TeacherID (αυτόματη αρίθμηση - βασικό κλειδί), TeacherName (Κείμενο)
tblSchools με πεδία SchoolID (αυτόματη αρίθμηση - βασικό κλειδί), SchoolName (Κείμενο)
tblHours με πεδία EntryID (αυτόματη αρίθμηση - βασικό κλειδί), TeacherID, SchoolID, Hours (αριθμός)

Για τα πεδία TeacherID και SchoolID στον τύπο δεδομένων πάτησε τον οδηγό αναζήτησης που ακολουθώντας τον θα μπορέσεις να δημιουργήσεις μία αναδιπλούμενη λίστα με τους καθηγητές και τα σχολεία και αυτόματα τις σχέσεις μεταξύ των πινάκων σου.

Δημιουργώντας μία φόρμα με προέλευση εγγραφών τον πίνακα tblHours θα μπορείς να εισάγεις τις ώρες που ήδη έχουν κάνει οι καθηγητές αλλά και τις νέες που θα κάνουν.

Τέλος το ερώτημα qrHours σου προσφέρει τις πληροφορίες που θέλεις
SELECT tblHours.TeacherID, tblHours.SchoolID, Sum(tblHours.Hours) AS TotalPerSchool, DSum("Hours","tblHours","TeacherID=" & [TeacherID]) AS GrandTotal
FROM tblHours
GROUP BY tblHours.TeacherID, tblHours.SchoolID;
gianis kalpiris


Μέλος από: 24 Οκτ 2007
Μηνύματα: 3

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 02 Απρ 2008 17:29    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

koYkoY με ξεκόλλησες.
I have an idea! Ειχα κολλήσει με άλλο τρόπο και το μυαλό δεν γύριζε.
Επειδή θέλω και ανα μήνα, προφανώς θα δημιουργήσω και tablemonth.
Ξεκινάω και ελπίζω αν χρειαστώ τη βοήθειά σου θα την έχω.
Ευχαριστώ πολύ
:fl4:
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [5 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access


Σχετικά θέματα
 Θέματα   Απ/σεις   Αποστολέας   Τελευταίο μήνυμα 
Δημιουργία Βάσης Δεδομένων MS Access με αντιστοιχιση σε γραφικό στοιχείο 1 Charalampos77 22 Ιουλ 2016 13:22
cordis Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
 
Τώρα είναι 08 Δεκ 2016 11:48 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos