Η σελίδα μας αναβαθμίστηκε, γι' αυτό τον λόγο τα μέλη μας θα πρέπει να ζητήσουν νέο κωδικό πρόσβασης από την υπηρεσία "Αποστολή κωδικού πρόσβασης".
Εάν το email με τον νέο κωδικό δεν έρθει στο inbox κοιτάξτε και στο spam folder. Ο server είναι φρέσκος και δεν έχει το reputation που του αξίζει.

c++ & mySQL

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
rou
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 15 Μάιος 2008 15:18

c++ & mySQL

Δημοσίευση από rou » 15 Μάιος 2008 17:47

πως μπορω να στειλω την εξοδο ενος προγραμματος c++ μεσα σε ενα πινακα τησ βασης που εχω δημιουργησεi ??? υπαρχει καποια ονομασια με την οποια πρεπει να ψαξω ? πρεπει να εγκαταστησω καποιο component ή κατι αλλο εκτοσ απο c++ και sql?? καποιο οναμα εντολησ που σχετιζεται με αυτο ??

ευχαριστω :)

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

c++ & mySQL

Δημοσίευση από dva_dev » 15 Μάιος 2008 22:03

Μάλλον μια αναζήτηση στο google θα σου δώσει το αποτέλεσμα που θέλεις, αλλά σε γενικές γραμμές αυτό που θα χρειαστείς είναι να φτιάξεις μια βάση και τους πίνακες που θέλεις σε mysql, να συνδεθείς στη βάση και να γράψεις στους πίνακες τις εγγραφές που βγάζει το c++ πρόγραμμα αυτή τη στιγμή στην οθόνη σου.
Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη σύνταξη που να κάνει αυτό το πράγμα αυτόματα όπως το ">" στη σύνταξη εντολών στο dos που στέλνει την έξοδο σε κάποιο αρχείο που θα του πείς, αλλά πρέπει να γίνει με κώδικα.
Χρήσιμο θα ήταν αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιον OO-wrapper αντί του C api που δίνει η mysql, ώστε να αποφύγεις τις "βαρετές λεπτομέρειες" (π.χ. mysql++).

rou
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 15 Μάιος 2008 15:18

c++ & mySQL

Δημοσίευση από rou » 22 Αύγ 2008 13:53

:) geiaaa :)
loipon .. exw ftiaxei th vash mou k to programataki mou se c++. sumvouleytika apo ayth th selida [http://www.sqlapi.com/HowTo/connect.html] . trigyrisa arketa mesa sto site k zalistika ligo omologw:) prospathisa na xrhsimopoihsw ton kwdika pou dinei kai [ti periergo :)] mou xtypaei lathh. sigoura kanw kati lathos .. tha to psaxw perissotero. de pisteyw na katevasa lathos arxeio ? [SQLAPI++ Library (trial version, Win32) for MSVC++ (x86 and x86-64), Borland C++ 5.5, MinGW g++ version 3.4.2. apo http://www.sqlapi.com/Download/index.html]. prin asxisw tis spazokefalies me ton kwdika , yparxei periptwsh na yparxei provlhma symvatothta metaxy sql k c? exw visual c++ 6.0 kai sql server servise manager version 8.00.194 kai ..... vis

rou
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 15 Μάιος 2008 15:18

c++ & mySQL

Δημοσίευση από rou » 22 Αύγ 2008 13:53

vista :S

rou
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 15 Μάιος 2008 15:18

c++ & mySQL

Δημοσίευση από rou » 22 Αύγ 2008 13:54

eyxaristwwww :))

rou
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 15 Μάιος 2008 15:18

c++ & mySQL

Δημοσίευση από rou » 22 Αύγ 2008 16:15

xrisimopoihsa k auto :
(http://www.sqlapi.com/Examples/step1.cpp), pou ap oti katalava enai apla etoimo gia xrhsh .. alla pali mou xthphse lathi.ennoeitai oti prepei na symplhrwsw analogws ta pedia database name, user name, password, SA_XXX_Client. an k to mono pou xerw sigoura einai to onoma ths vashs ..sthn opoia an de kanw lathos mpainw san diaxeirisths k de xrhsimopoiw password :( exw na kalupsw polla kena:(

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

c++ & mySQL

Δημοσίευση από soteres2002 » 22 Αύγ 2008 17:02

κατέβασε την βιβλιοθήκη libmysql++ και μέσα στη διανομή έχει ένα φάκελο με sample code. Οι methods είναι με τα ίδια ονόματα όπως στο mysql wrapper της PHP, της C κτλ => άν έχεις χρησιμοποιήσει κάτι παρόμοιο από πριν δεν υπάρχει δυσκολία.

rou
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 15 Μάιος 2008 15:18

c++ & mySQL

Δημοσίευση από rou » 22 Αύγ 2008 20:17

dstyxws den exw xanakanei kati tetoio . th to koitaxw alla exw sql server .. nomizw den einai to idio me th my sql .. h kanw lathos?

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

c++ & mySQL

Δημοσίευση από soteres2002 » 23 Αύγ 2008 02:41

Βασικά καθαρά για έναν προγραμματιστή που χρησιμοποιεί μια lib για να κάνει απλώς τη δουλειά του, η διαφορά είναι στα ονόματα των συναρτήσεων. Από κει και πέρα συνήθως διαφέρει το μοντέλο σύνδεσης με τη βάση (δηλαδή 1 κώδικας για mysql μπορεί να στήνεται διαφορετικά σε σχέση πχ με μια Firebird, MSSQL βάση, πάντα εξαρτάται από την βιβλιοθήκη). Όπως και να έχει, είναι πρόκληση να μάθεις πως γίνεται. :wink: Πάντως, για τις περισσότερες γνωστές open source βασεις ο τρόπος είναι ο ίδιος (πχ για firebird, postgresql, mysql όσον αφορά τη C++ συγκεκριμένα (και όχι μόνο)). Για αρχή σου συστήνω να διαβάσεις/δοκιμάσεις μερικά samples και όχι απευθείας την τεκμηρίωση, όχι μόνο για να μάθεις πως συνδιάζονται οι συναρτήσεις και τι παραμέτρους παίρνουν ανάλογα με την περίπτωση αλλά για να μάθεις και πως να στήνεις γενικά τον DBclient κώδικά σου με τη βάση που χρησιμοποιείς κἀθε φορά.

rou
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 15 Μάιος 2008 15:18

c++ & mySQL

Δημοσίευση από rou » 25 Αύγ 2008 16:10

:( exw ena soro kena :S

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες