freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Γλώσσα C-Προτάσεις ελέγχου-Βρόχοι ....


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [6 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: γλώσσα Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
vspartan


Μέλος από: 03 Δεκ 2007
Μηνύματα: 57

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 31 Μαη 2008 18:58    Θέμα: Γλώσσα C-Προτάσεις ελέγχου-Βρόχοι ....
Περιγραφή θέματος: Απορίες,συζήτηση,προβληματισμοί
Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Χρησιμοποιώ τον Dev για να κάνω τις ασκήσεις στην C.Θέλω να μου πέιτε αν σκέφτομαι σωστά την <εκφώνηση> και την λύση της εν λόγω άσκησης.

κώδικας:
#include <stdio.h>
void main ()
{
int ak;

printf("dwse enan int\n");
scanf("%d",&ak);

if(ak>6)
if(ak<12)
printf("plisiazies\n");
else
printf("exases ena giro\n");


system ("pause");
return 0;
}



1)Εχω δηλώσει μία ακεραια μεταβλητή την ak.
2)Ακολουθούν οι εντολές printf-στην οποία ο χρήστης πληκτρολογεί έναν αριθμό και αμέσως μετά η scanf η οποία διαβάζει τον αριθμό αυτό.
3)if(ak>6)-> αν είναι αληθής η παράσταση,τότε θα <εκτελεστεί> η αμέσως επόμενη εντολή δλδ η αμέσως επόμενη if(ak<12),ενώ αν δεν είναι αληθής τότε δεν θα εκτελεστεί και θα πάει στο else και θα εκτελέσει την εντολή Printf.

Σωστά το διατύπωσα?

_________________
Οι Θερμοπύλες απέδειξαν ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι,αλλά ολίγοι άνδρες.
nirvana


Μέλος από: 01 Σεπ 2005
Μηνύματα: 241
Περιοχή: Αγ. Παρασκευή
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 31 Μαη 2008 21:51    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Γιατι δεν βαζεις ομως αγκύλες στα if-else σου?

κώδικας:

if(ak>6){
     if(ak<12){
          printf("plisiazies\n");
     }
}
else{
     printf("exases ena giro\n");
}


Η αλήθεια είναι οτι δεν χρειαζονται ολες αυτες οι αγκύλες αναγκαστικα αλλα ετσι γινεται ξεκαθαρος ο κωδικας. Αλλωστε τσαμπα ειναι.

Ετσι οπως το ειχες το else πηγαινε στο if(ak<12). Και λογικα θα πρεπει να σου εβγαζε λαθη..
vspartan


Μέλος από: 03 Δεκ 2007
Μηνύματα: 57

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 31 Μαη 2008 22:31    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

κώδικας:
#include <stdio.h>
void main ()
{
int ak;

printf("dwse enan int\n");
scanf("%d",&ak);

if(ak>6)
{                                 
if(ak<12)
printf("plisiazies\n");
}                                     
else
printf("exases ena giro\n");


system ("pause");
return 0;
}


Αυτό το νέο κομμάτι δεν είναι <ισοδύναμο> με τον αρχικο κώδικα που έγραψα?
Πρόσθεσα τις αγγύλες μετά απο το 1 If.

_________________
Οι Θερμοπύλες απέδειξαν ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι,αλλά ολίγοι άνδρες.
Basilakis
PHP Moderator

Μέλος από: 17 Νοε 2003
Βοηθήματα: 68
Νέα: 7
Templates: 3
Scripts: 3
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Womans' Brain
View users profile Send email to user Visit posters website
blog deviantART flickr myspace facebook linkedin 
hi5 sync twitter deviantART skype 
ΜήνυμαΣτις: 01 Ιουν 2008 02:14    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

κώδικας:

#include <stdio.h>
void main ()
{
int ak;

printf("dwse enan int\n");
scanf("%d",&ak);

if(ak>6 || ak<12)
{                                 
printf("plisiazies\n");
}         
                           
else
printf("exases ena giro\n");


system ("pause");
return 0;
}

_________________
Κατασκευη Ιστοσελιδων
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 01 Ιουν 2008 10:01    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Basilakisweb ανέφερε:
κώδικας:

...
if(ak>6 || ak<12)
...

Αυτό δεν μου φαίνεται σωστό. Οποιον αριθμό και να δώσεις ή θα είναι μεγαλύτερος του 6 ή μικρότερος του 12 ή και τα δύο μαζί.
vspartan


Μέλος από: 03 Δεκ 2007
Μηνύματα: 57

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 01 Ιουν 2008 12:02    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ο κώδικας του Basilakisweb,δεν νομίζω να είναι σωστός.Θα συμφωνήσω με τον dva_dev.

κώδικας:

#include <stdio.h>
void main ()
{
int ak;

printf("dwse enan int\n");
scanf("%d",&ak);

if(ak>6 || ak<12)
{                                 
printf("plisiazies\n");
}         
                           
else
printf("exases ena giro\n");


system ("pause");
return 0;
}


Εκανα μία τροποποίηση:

κώδικας:
#include <stdio.h>

main ()
{
int ak;

printf("dwse enan int\n");
scanf("%d",&ak);

if(ak>6 && ak<12)
printf("plisiazies\n");
                                   
else
printf("exases ena giro\n");

system ("pause");
return 0;
}


Εβαλα αντί για ||, && και επίσης έβγαλα στην πρώτη if τις αγγύλες μιας και τις θεώρησα άσκοπες,θα τις έβαζα αν είχα ένα <γκρουπ> εντολών.

_________________
Οι Θερμοπύλες απέδειξαν ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι,αλλά ολίγοι άνδρες.
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [6 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Τώρα είναι 16 Ιαν 2017 16:54 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos