freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Ερώτημα πολλαπλων παραμετρων και μεταφορά του σε φόρμα


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [8 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: Μεταφοραφόρμα Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
Black_Angel


Μέλος από: 19 Δεκ 2001
Μηνύματα: 79

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 16 Ιουλ 2008 09:40    Θέμα: Ερώτημα πολλαπλων παραμετρων και μεταφορά του σε φόρμα
Περιγραφή θέματος: Ερώτημα πολλαπλων παραμετρων και μεταφορά του σε φόρμα
Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Έχω βάση δεδομένων με εργασίες σε ορισμένες ημερομηνίες. Ξέρω να κάνω αναζήτηση μέσα σε ορισμένο χρονικό διάστημα (BETWEEN κλπ) και το έχω μεταφέρει σε φόρμα. Αυτό που θέλω είναι να βάζω και δεύτερη ή και τρίτη παράμετρο (πράγμα εύκολο επίσης), αλλά θέλω να μπορώ να αφήνω κενά τα πεδία των άλλων παραμέτρων αν θέλω, και να κάνω query μόνο με τις υπόλοιπες παραμέτρους. Τώρα αν βάζω σε όλα τα πεδία κάτι, μου βγαζει αποτελέσματα. Αν αφήσω όμως έστω και ένα πεδίο κενό, τότε μου επιστρέφει μηδενικά αποτελέσματα σε αριθμό. Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή. Κάτι με null πρέπει να είναι αλλα δεν ξέρω πως να το κάνω. Ευχαριστώ
kon73
Script Master

Μέλος από: 13 Απρ 2008
Βοηθήματα: 3
Μηνύματα: 224


View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 18 Ιουλ 2008 01:04    Θέμα: Re: Ερώτημα πολλαπλων παραμετρων και μεταφορά του σε φόρμα
Περιγραφή θέματος: Ερώτημα πολλαπλων παραμετρων και μεταφορά του σε φόρμα
Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Φίλε Black Angel

Θα δώσεις στο Query/Ερώτημα σου στα κριτήρια Forms!FormName!FormsField or Forms!FormName!FormsField is null
όπου FormName to όνομα φόρμας και FormsField το όνομα του αντικειμένου της φόρμας.
Θα πρέπει αν είναι query το recordsource που θα εξάγει το αποτέλεσμα στο AfterUpdate του αντικειμένου της φόρμας να βάλεις το method Requery.

Αν θέλεις στείλε την βάση σου να στο περάσω σε όποιο ερώτημα μου υποδείξεις.

Φιλικά
Kon73

_________________
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Black_Angel


Μέλος από: 19 Δεκ 2001
Μηνύματα: 79

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 18 Ιουλ 2008 10:50    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Η βάση αγαπητέ φίλε

Θα ήθελα να υπάρχουν στη φόρμα "Αναζητήσεις" εκτός από το χρονικό διάστημα και πεδία παραμέτρων αναζήτησης "Πινακίδας", "Μάρκας" και "Τύπου" οχήματος. Αν συμπληρώσεις μόνο το ένα πεδίο, τα άλλα δύο τα κάνω κι εγώ όμοια. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση.

Last edited by Black_Angel on 12 Οκτ 2008 20:59, edited 1 time in total
Black_Angel


Μέλος από: 19 Δεκ 2001
Μηνύματα: 79

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 18 Ιουλ 2008 13:16    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Αγαπητέ kon73. Το πεδίο με την παράμετρο "Πινακίδας" το έκανα και με τον τρόπο που είπες πέτυχε. Αν το αφήσω κενό, μου δίνει αποτελέσματα με τις υπόλοιπες παραμέτρους που συμπλήρωσα. Δυστυχώς το πρόβλημα είναι πως τα άλλα δύο πεδία παραμέτρων που θέλω είναι Σύθετα Πλαίσια (combo boxes) και παίρνουν τιμές από συγκεκριμένους πίνακες. Δεν ξέρω πως γίνεται με σύνθετα πλαίσια. Οι πινακίδες ήταν απλό text. Ευχαριστώ.
kon73
Script Master

Μέλος από: 13 Απρ 2008
Βοηθήματα: 3
Μηνύματα: 224


View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 18 Ιουλ 2008 16:38    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Φιλε Black Angel

Σου στέλνω το αρχείο σου mdb σε rar και σου αναφέρω ότι σ'αυτό κράτησα το ερώτημα σου με το όνομα old και στο τρέχων έβαλα το κριτήριο ώστε να δουλέψει το ερώτημα σου.

Στην Φόρμα έβαλα ένα combo CmbMarka από το οποίο το ερώτημα παίρνει τις τιμές.

Τώρα τι έγινε. Στον Πίνακα σου είχες combo το πεδίο Μάρκες και σ'αυτό αποθηκεύονταν η πρώτη κρυφή στήλη του combo και εμφανίζονταν η δεύτερη φανερή στήλη του combo. Το ίδιο γίνεται και στο combo της φόρμας οπότε και δουλεύει το ερώτημα σου.

Φιλικά
Kon73

_________________
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Black_Angel


Μέλος από: 19 Δεκ 2001
Μηνύματα: 79

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 18 Ιουλ 2008 17:46    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Όλα υπέροχα αγαπητέ con73. Σαν επιστέγασμα, αν μπορούσα να έχω και απάντηση σε ερώτημα με τα έσοδα (σε €) σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (από-έως) και άρα να γίνεται αυτόματη άθροιση, θα ήταν ευχής έργο. Έτσι θα τα έβλεπα όλα στην απλή μου βάση για το συγκεκριμένο πλυντήριο!
kon73
Script Master

Μέλος από: 13 Απρ 2008
Βοηθήματα: 3
Μηνύματα: 224


View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 18 Ιουλ 2008 22:25    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Για να έχεις Σύνολο σε € Ευρώ φίλε μου Black Angel υπάρχουν πολλές δυνατότητες, και συγκεκριμένα.

1.α. Ένα ερώτημα που θα φιλτράρεται με το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αυτό το ερώτημα θα είναι το RecordSource μιας φόρμας το οποίο θα έχει και ένα Calculated Field Sum όπου θα προσθέτει δυναμικά τις εμφανιζόμενες εγγραφές.
β. Ένα Ερώτημα διασταύρωσης που θα έχει ως Sum το πεδίο Ποσό και έτσι θα έχεις σε μία γραμμή το σύνολο

2. Αν χρειάζεται αυτό το Sum να το επεξεργαστούμε και περαιτέρω μπορείς με λίγο VBA να βάλεις το DSum δηλαδή να ενημέρωνει ένα πεδίο calculated είτε bound σε μία φόρμα.
Ορίστε το λοιπόν στο παράδειγμα σου το Dsum
DSum("Ποσό","Υπηρεσίες","Ημερομηνία>=#01/31/08# and Ημερομηνία<=#02/01/08#") επιστρέφει 50 €.

Με RecordSets ή SQL String μπορείς να ενημέρωνεις το αποτέλεσμα του Dsum στους πίνακες σου.

Να προσέξεις ότι η ημερομηνία γράφετε Μήνας/Ημέρα/Έτος και επομένως αν δεν είναι σταθερά όπως στο παράδειγμα μου θα πρέπει να κάνεις Format σε mm/dd/yyyy.
Οι Ημερομηνίες γράφονται σε Αμερικάνο Format ανάμεσα σε # και ισχύει οπουδήποτε επέρχεται κώδικας σε VBA.

Φιλικά
Kon73

_________________
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Black_Angel


Μέλος από: 19 Δεκ 2001
Μηνύματα: 79

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 19 Ιουλ 2008 00:35    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση. Θα το παλέψω με τις εναρκτήριες γενικές αλλα βασικές οδηγίες σου σαν οδηγό. Καληνύχτα ToolTimes at work
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [8 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Τώρα είναι 11 Δεκ 2016 13:51 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos