Γεια σας παιδιά. Εδώ και 1 βδομάδα έχω φάει τον τόπο. Διάβασα πολλά όμορφα άρθρα καθώς το θέμα έχει αναφερθεί αν δεν κάνω λάθος για παραπάνω από 1.000.000 φορές. Ωστόσο όσα κι αν διάβασα τα εφάρμοσα αλλά δεν βρήκα αποτέλεσμα. Έτσι σκέφτηκα πως 1.000.001 φορές δεν είναι και τίποτα τελικά!
Έχω λοιπόν ένα site. Η MySQL είναι σε UTF-8. Μην με ρωτήσετε charset και collation όλα utf-8 είναι. Το site όμως ήταν σε ελληνικά iso. Έτσι υπήρχε ένα πρόβλημα. Όταν έβαζα στο site κάτι μέσω της φόρμας όλα ήταν κινέζικα στην MySQL μόνο! Αποφάσισα εφόσον το σωστό είναι site και MySQL να έχουν ίδιο encoding να βάλω κι εδώ UTF-8....
Αυτή τη στιγμή έχω καταφέρει από τα κινέζικα να μου τα δείχνει σε γιαπωνέζικα! χεχε Λοιπόν ένα παράδειγμα το γράμμα
ι μου το δείχνει
& # 9 5 3 ; (χωρίς κενά όμως) στην MySQL μόνο! Στο site κανονικά ι. Εξακολουθεί δηλαδή να υπάρχει πρόβλημα σε αυτό που θέλω να κάνω. Αυτό όμως που είναι καλύτερο τώρα νομίζω είναι πως αυτό που δείχνει τώρα είναι ένα απευθείς decoding του γράμματος ι στην utf-8. Μπορώ λοιπόν να επέμβω με κάποιον τρόπο και έτσι μόλις προσθέτω κάτι να μην το κάνει decode στην βάση MySQL? Αν ναι τι μπορώ να κάνω ώστε να έχω σωστά ελληνικά?
** Είμαι νέος σε αυτά επομένως sorry αν τα είπα μπερδεμένα. Επίσης αν είστε πρόθυμοι να βοηθήσετε μην μιλήσετε λες κι είμαι προγραμματιστής διότι τότε δεν θα βρω λύση με τίποτα! Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας για άλλη μια φορά!!