freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Φορμα επιλογής


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [5 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: φόρμα Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
ABLADE


Μέλος από: 18 Ιουλ 2007
Μηνύματα: 110
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 16 Σεπ 2008 12:39    Θέμα: Φορμα επιλογής Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλημέρα,
Σε μία φόρμα επιλογής στην Access 07 έχω ενα combo box το οποίο παίρνει τιμές απο το πεδίο "Επωνυμία" του πίνακα "Εγκαταστάτες". Θέλω πάντωντας το ΟΚ να ανοίγει η φόρμα που έχω για να εισάγω δεδομένα στον πίνακα "Εγκατατάτες " και να μου δείχνει μόνο την εγγραφή που έχω επιλέξει. Έχω βάλει στην συνθήκη "όπου" του κουμπιού ΟΚ (στην ενσωματωμένη μακρο) forms!εγκαταστάτες!επωνυμία=forms!επιλογή!combo1 αλλά μου ανοίγει αδεια φόρμα. Τι κάνω λάθος?

_________________
kon73
Script Master

Μέλος από: 13 Απρ 2008
Βοηθήματα: 3
Μηνύματα: 224


View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 16 Σεπ 2008 16:41    Θέμα: Re: Φορμα επιλογής Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ABLADE ανέφερε:
Καλημέρα,
Σε μία φόρμα επιλογής στην Access 07 έχω ενα combo box το οποίο παίρνει τιμές απο το πεδίο "Επωνυμία" του πίνακα "Εγκαταστάτες". Θέλω πάντωντας το ΟΚ να ανοίγει η φόρμα που έχω για να εισάγω δεδομένα στον πίνακα "Εγκατατάτες " και να μου δείχνει μόνο την εγγραφή που έχω επιλέξει. Έχω βάλει στην συνθήκη "όπου" του κουμπιού ΟΚ (στην ενσωματωμένη μακρο) forms!εγκαταστάτες!επωνυμία=forms!επιλογή!combo1 αλλά μου ανοίγει αδεια φόρμα. Τι κάνω λάθος?


Φίλε ABLADE καλημέρα...

Βάλε στο Event Open της Φόρμας σου (Πχ. Όνομα Φορμας Εγκαταστάτες) τον κώδικα

me.filter="Επωνυμία='"&forms!επιλογή!combo1 &"'"
me.filteron=true

Μετά το = είναι το ' και μετά το combo1 είναι " ' " δηλαδή απόστροφο αν δεν φαίνεται καλά επειδή έχεις κείμενο.

Να με συγχωρέσεις που δεν σου δίνω την λύση σε μακροεντολές αλλά σε κώδικα VBA.

Αν έχεις και πάλι πρόβλημα μια και είσαι από Θεσσαλονίκη βρισκόμαστε και στο δείχνω από κοντά

Φιλικά

Kon73

_________________
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
ABLADE


Μέλος από: 18 Ιουλ 2007
Μηνύματα: 110
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 17 Σεπ 2008 10:40    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Κώστα ευχαριστώ πολύ,
δούλεψε έτσι αλλά το προβλημα είναι ότι την φόρμα αυτή την ανοίγω και με άλλο κουμπί για να εισάγω στοιχεία και εκεί μου δημιουργεί πρόβλημα τώρα.
Μπορεί η εντολή αυτή να μπεί στο κουμπί και αν ναι με ποια μορφή?
Όσο για την συνάντηση, θα μαζέψω απορίες και θα τα πούμε κάποια στιγμή και απο κοντα όπως είχαμε πει και στα mail.

_________________
ABLADE


Μέλος από: 18 Ιουλ 2007
Μηνύματα: 110
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 17 Σεπ 2008 12:06    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Το βρήκα. Έτσι δουλεύει μια χαρά. Με κώδικα στο κουμπί ΟΚ.
DoCmd.OpenForm "Τεχνικά Γραφεία", , , "Επωνυμία='" & Forms!επιλογήεγκατ!Combo1 & "'"
Ευχαριστώ πάντως...

_________________
kon73
Script Master

Μέλος από: 13 Απρ 2008
Βοηθήματα: 3
Μηνύματα: 224


View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 17 Σεπ 2008 13:25    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ABLADE ανέφερε:
Το βρήκα. Έτσι δουλεύει μια χαρά. Με κώδικα στο κουμπί ΟΚ.
DoCmd.OpenForm "Τεχνικά Γραφεία", , , "Επωνυμία='" & Forms!επιλογήεγκατ!Combo1 & "'"
Ευχαριστώ πάντως...


Σωστός φίλε ABLADE. Φυσικά και μπορείς να φιλτράρεις την φόρμα σου και στο Docmd.OpenForm.
Εάν θέλεις να ανοίγεις την φόρμα και από άλλα αντικείμενα σου εκτός από το κουμπί Οκ το φιλτράρισμα γίνεται στο Docmd.OpenForm.

Το πρόβλημα σου όμως στο κώδικα που μου έδειξες ήταν στο ότι δεν έβαζες την απόστροφο ' καθότι το πεδίο Επωνυμία είναι string.

Φιλικά
kon73

_________________
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [5 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Τώρα είναι 08 Δεκ 2016 13:52 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos