freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Πρόβλημα με Dsum δεν μπορώ να γράψω σωστά τα κριτήρια


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [3 Μηνύματα]       Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
majuranus


Μέλος από: 01 Μαρ 2006
Βοηθήματα: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Veria
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 22 Νοε 2008 14:37    Θέμα: Πρόβλημα με Dsum δεν μπορώ να γράψω σωστά τα κριτήρια
Περιγραφή θέματος: Τι πρόβλημα έχει και δεν δουλεύει
Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Χρησιμοποιώ μια Dsum για να εμφανίσω το άθροισμα από εγγραφές μόνο όμως αυτές που στο πεδίο plirothike(Τύπος δεδομένων True/false) έχουν τιμή true

Βάζω αυτό το κώδικα σε ένα text field

=DSum("poso";"listapliromon";[plirothike]=True)

poso= Το όνομα πεδίου
listapliromon= Το ερώτημα που έχει τις εγγραφές
plirothike= Το πεδίο true/false που λέει αν είναι πληρωμένη μια εγγραφή

Να πω επίσης ότι αν γράψω =DSum("poso";"listapliromon") δουλεύει αλλά μου εμφανίζει το άθροισμα από όλες τις εγγραφές και δεν είναι σωστό έτσι...

_________________

Ειδήσεις από όλη την Ελλάδα
kon73
Script Master

Μέλος από: 13 Απρ 2008
Βοηθήματα: 3
Μηνύματα: 224


View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 22 Νοε 2008 22:37    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Φίλε Majuranus,

Δεν παρατηρώ κάτι λάθος στην συνάρτηση παρά μόνο ότι δεν έχεις βάλει το κριτήριο και αυτό σε " καθότι και το κριτήριο είναι String.

Εφόσον το βάλεις και αυτό δηλαδή η συνάρτηση γίνει

=DSum("poso";"listapliromon";"[plirothike]=True")

Θα δουλέψει με την εξής όμως δική μου σημείωση. Αντί για ; (Ερωτηματικό Ελληνικό) θα βάζεις , (Κόμμα) όταν την συνάρτηση την εμπεριέχεις σε Module ενώ αν είναι οπουδήποτε αλλού (Ερώτημα, Υπολογιζόμενο πεδίο κλπ) τότε σωστά είναι ερωτηματικό.

Φιλικά

kon73

_________________
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
majuranus


Μέλος από: 01 Μαρ 2006
Βοηθήματα: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Veria
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 22 Νοε 2008 23:00    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Όντως αυτό έφταιγε το πρόβλημα λύθηκε
Ευχαριστώ πολύ θα το έχω υπ' όψιν !

_________________

Ειδήσεις από όλη την Ελλάδα
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [3 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Τώρα είναι 09 Δεκ 2016 09:38 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos