freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Δουλεύοντας με δυο πινάκες


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [3 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: πίνακες Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
big_dio


Μέλος από: 09 Απρ 2004
Βοηθήματα: 1
Μηνύματα: 84

Περιοχή: corfu
View users profile Send email to user Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 25 Νοε 2008 13:44    Θέμα: Δουλεύοντας με δυο πινάκες
Περιγραφή θέματος: Πράξεις με δύο πίνακες
Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλημέρα σε όλο το forum.
Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει στο ακόλουθο πρόβλημα;
Έχω 2 πινάκες (Αγορές) (Πωλήσεις) και οι δύο πινάκες περιέχουν ένα πεδίο που ονομάζετε σύνολο που λειτουργεί αθροιστικά.
Μπορώ με κάποιο τρόπο να πάρω το σύνολο των αγορών και να το αφαιρέσω από το σύνολο πωλήσεων με κάποιο ερώτημα, έκθεση, ή φόρμα;

_________________
kon73
Script Master

Μέλος από: 13 Απρ 2008
Βοηθήματα: 3
Μηνύματα: 224


View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 25 Νοε 2008 15:00    Θέμα: Re: Δουλεύοντας με δυο πινάκες
Περιγραφή θέματος: Πράξεις με δύο πίνακες
Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλημέρα,

Λοιπόν ο πίνακας Αγορές ας υποθέσουμε λέγεται TblPurchases και ο πίνακας Πωλήσεις
TblSales.
Έχεις και στους δύο πίνακες το πεδίο Amount
Χρησιμοποιείς την συνάρτηση Dsum("Amount","TblPurchases")-Dsum("Amount","TblSales")
και έτσι έχεις το σύνολο των αγορών μείον των πωλήσεων.

Το κόμμα στη συνάρτηση Dsum αλλάζει σε ; (Ελληνικό ερωτηματικό) εάν η συνάρτηση χρησιμοποιηθεί σε ερώτημα ή φόρμα.

Να σημειώσουμε ότι το Dsum λειτουργεί και με κριτήρια δηλαδή αγορές που να είναι > 100 το Amount και θα γίνει πχ .Dsum("Amount","TblPurchases","Amount>100")

Φιλικά


kon73


big_dio ανέφερε:
Καλημέρα σε όλο το forum.
Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει στο ακόλουθο πρόβλημα;
Έχω 2 πινάκες (Αγορές) (Πωλήσεις) και οι δύο πινάκες περιέχουν ένα πεδίο που ονομάζετε σύνολο που λειτουργεί αθροιστικά.
Μπορώ με κάποιο τρόπο να πάρω το σύνολο των αγορών και να το αφαιρέσω από το σύνολο πωλήσεων με κάποιο ερώτημα, έκθεση, ή φόρμα;

_________________
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 25 Νοε 2008 20:40    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Αφού το πεδίο λειτουργεί αθροιστικά ίσως και να αρκεί να γίνει αφαίρεση των πεδίων μόνο των τελευταίων εγγραφών του κάθε πίνακα.

Μάλλον είναι καλό να μας δείξεις 2-3 εγγραφές του κάθε πίνακα (να δείχνουν οι τιμές στο συγκεκριμένο πεδίο με νούμερα, πως διαμορφώνεται) και ποιό είναι το αποτέλεσμα που θέλεις να έχεις.
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [3 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Τώρα είναι 06 Δεκ 2016 02:49 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos