freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

δεν μπορώ να πάρω την τιμή από ένα ερώτημα


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [7 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: τιμή Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
aterzakis


Μέλος από: 28 Νοε 2007
Μηνύματα: 57

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 01 Δεκ 2008 14:18    Θέμα: δεν μπορώ να πάρω την τιμή από ένα ερώτημα Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

εκτελώ ένα ερώτημα (α) που εμφαζίζει το πλήθος των εγγραφών επό ένα άλλο ερωτημα (β)-στο τελευταίο ερώτημα υπάρχει ένας περιορισμός. το αποτέλεσμα που μου δίνει το (α) είνια σωστό. απλά εγώ θέλω να παίρνω αυτήν την τιμή και ανάλογα να κάνω κάτι. πώς μπορώ ? για να γίνω πιο σαφής φανταστείτε ένα πίνακα με στοιχεία πελατών. Τρέχω το β ερώτημα με κάποιο επίθετο. με το α ερώτημα βλέπω αν με το συγκεκριμένο επίθετο υπάρχει εγγραφή περασμένη ή όχι (αν μου δώσει 1 ή 0).. αν δεν υπάρχει θέλω να δημιουργήσω μια εγγραφή.. τώρα που το γράφω το θέμα σαν να μου φαίνεται ότι πολύ το έχω κουράσει? μήπως θα μποούσα και πιο απλά?
anyway.. σε αυτό που ρωτάω εξ αρχής τί μπορώ να κάνω..έχω φάει 2 μέρες και δεν μπορώ..
ευχαριστώ
kon73
Script Master

Μέλος από: 13 Απρ 2008
Βοηθήματα: 3
Μηνύματα: 224


View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 01 Δεκ 2008 16:25    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Φίλε Artezakis,

Εκ πρώτης για να μπορείς να πάρεις την τιμή την τελευταία που σου επιστρέφει ένα ερώτημα το κάνεις με RecordSets. Αλλά επειδή δεν κατάλαβα το πρόβλημα σου αν μπορείς να στείλεις ένα Demo της βάσης σου ή αν γίνεται να μας παρουσιάσεις ένα πλήρες παράδειγμα.

Φιλικά


kon73

_________________
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
aterzakis


Μέλος από: 28 Νοε 2007
Μηνύματα: 57

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 01 Δεκ 2008 17:55    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

που να στο στείλω?

_________________
www.rctime.gr
kon73
Script Master

Μέλος από: 13 Απρ 2008
Βοηθήματα: 3
Μηνύματα: 224


View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 01 Δεκ 2008 19:07    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Στείλτο σε PM ή μπες στην σελίδα μου www.MsAccess.gr και στείλτο εκεί που αναφέρω Contact στο e-mail εκείνο, εφόσον μου αναφέρεις και το τι ακριβώς θέλεις.

Φιλικά

Kon73

_________________
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
aterzakis


Μέλος από: 28 Νοε 2007
Μηνύματα: 57

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 01 Δεκ 2008 21:07    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ok to εστειλα στο email..ευχαριστώ πάρα πολύ

_________________
www.rctime.gr
kon73
Script Master

Μέλος από: 13 Απρ 2008
Βοηθήματα: 3
Μηνύματα: 224


View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 01 Δεκ 2008 22:05    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Φίλε aterzaki,

Λοιπόν αν και η λύση με Recordset είναι εφικτή εν τούτης θεωρώ πιο δραστική και γρήγορη λύση την Dlookup η οποία ψάχνει στον πίνακα σου πχ rantevou την ημερομηνία και αν επιστρέψει τιμή δεν είναι Null αλλιώς είναι. Δηλαδή εφόσον θέλεις έστω και μία φορά αν υπάρχει να απορριφθεί ισχύει το Dlookup. Αντί της Dlookup με την ίδια σύνταξη μπορείς να χρησιμοποιήσεις την Dcount η οποία θα σου επέστρεφε και το πλήθος των εγγραφών με ίδιο κριτήριο με την Dlookup. Η Dcount μπορεί να σου επέστρεφε πχ 0 αν έβρισκε καμία ή 1, 2 ανάλογα με το πόσες εγγραφές ταιριάζαν στο κριτήριο που έδωσες.

κώδικας:

Πχ isnull(dlookup("date","rantevou","date=#12/11/2008#"))
Όμως επειδή θα έχεις μεταβλήτη πχ dtDate
isnull(dlookup("date",rantevou","date=#"&Format(dtDate,"mm/dd/yyyy")&"#") όπου το isnull επιστρέφει true όταν δεν βρεθεί τιμή και False όταν βρεθεί τιμή


Φιλικά

kon73

_________________
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
aterzakis


Μέλος από: 28 Νοε 2007
Μηνύματα: 57

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 01 Δεκ 2008 23:35    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ναι!!! δούλεψε..σε ευχαριστώ πολύ...
πάμε για άλλα τώρα..

_________________
www.rctime.gr
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [7 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Τώρα είναι 05 Δεκ 2016 10:28 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos