freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

πάτημα ενός κουμπιού με εντολή


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [5 Μηνύματα]       Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
aterzakis


Μέλος από: 28 Νοε 2007
Μηνύματα: 57

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 05 Δεκ 2008 09:07    Θέμα: πάτημα ενός κουμπιού με εντολή Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

πως θα μπορούσα με εντολή σε VBA να προγραμματίσω και να πατιέται ένα κουμπί..
το ουμπί περιέχει ένα κώδικα ο οποίος θέλω να εκτελείτε μετά από κάποιο άλλο συμβάν..χωρίς ο χρήστης να το πατάει..κάπου το είχε πάρει το μάτι μου αλλά δεν..
aterzakis


Μέλος από: 28 Νοε 2007
Μηνύματα: 57

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 05 Δεκ 2008 11:38    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

κατι βρήκα
με Call onoma_Click?
είναι σε διαφοριτικές φόρμες-και οι 2 ανοιχτές όμως.
δηλαδή πχ το κλικ σε ένα κουμπί της form1 να προκαλέσει και το κλικ της form2. πώς μπορεί να γίνει?

_________________
www.rctime.gr
kon73
Script Master

Μέλος από: 13 Απρ 2008
Βοηθήματα: 3
Μηνύματα: 224


View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 05 Δεκ 2008 13:39    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Φίλε Artezaki

Τα Events της φόρμας ακόμα και το απλό click ενός αντικειμένου είναι Private δηλαδή έχουν εμβέλεια φόρμας. Ότι θέλεις να κάνει το click μπορεις να το βάλεις σε ένα public Sub σε ένα module/Λειτουργικές Μονάδες ορίζοντας το πχ.
κώδικας:

Public Sub FrmClick()
' Κώδικας που τρέχει για το Click
End Sub

Το καλείς αυτό το FrmClick σωστά όπως ανέφερες με Call FrmClick σε όποιο event και σε όποια φόρμα θέλεις.

Φιλικά

kon73

_________________
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
aterzakis


Μέλος από: 28 Νοε 2007
Μηνύματα: 57

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 05 Δεκ 2008 19:05    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ο κώδικας του κουμπιού είναι
Dim rs As Object

Set rs = Me.Recordset.Clone
rs.FindFirst "[code_asth] = " & Str(Nz(Me![aaa], 0))
If Not rs.EOF Then Me.Bookmark = rs.Bookmark

άρα στο Public Sub FrmClick()
πρέπει αντί για Me ναι βάλω το όνομα της φόρμας?
γίνεται λίγο χαμός..
διαφορετικά εγώ σε ένα συμβάν αλλάζω την τιμή ενός αδέσμευτου πλαισίου και με το πάτημα του μουμιού έβρισκε την εγγραφή που είχε ίdio code. πώς θα μπορούσα αλλιώς να το κανω? δηλαδή τον κώδικα του κουμπιού να τον έβαζα σε κάποιο συμβάν του πλαισίου που ενημερώνεται..αλλά τα ε΄χω δοκιμα΄σει όλα και δεν παίζει..και με είσοδο, αλλαγή κτλ

_________________
www.rctime.gr
kon73
Script Master

Μέλος από: 13 Απρ 2008
Βοηθήματα: 3
Μηνύματα: 224


View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 05 Δεκ 2008 21:33    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Φίλε artezaki

Πρέπει εφόσον ο παραπάνω κώδικας μπει σε Public Sub και σε Module / Λειτουργική μονάδα το me εδώ όντως να αλλαχθεί με αναφορά της Φόρμας. Επειδή είναι δύο διαφορετικές φόρμες μπορείς να αντικαταστήσεις το me με το Screen.ActiveForm.Name που σημαίνει το Όνομα της Φόρμας που είναι Ενεργή.
Όσο για το ποιο πεδίο να ψάχνει με ποια τιμή βάλτα σε μεταβλητές της Sub Δηλαδή

κώδικας:

Public Sub FrmClick(StrField, IDField as string)
rs.FindFirst "["& StrField & "] = " & Str(Nz(Forms(Screen.ActiveForm.Name).controls(IDField) , 0))


Φιλικά

Kon73

_________________
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [5 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access


Σχετικά θέματα
 Θέματα   Απ/σεις   Αποστολέας   Τελευταίο μήνυμα 
Δημιουργία Βάσης Δεδομένων MS Access με αντιστοιχιση σε γραφικό στοιχείο 1 Charalampos77 22 Ιουλ 2016 13:22
cordis Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
 
Τώρα είναι 09 Δεκ 2016 09:38 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos