freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.
 

Επιλογή id σε φόρμα.


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » PHP Προγραμματισμός και εφαρμογές » PHP Προγραμματισμός
Moderators:  PHP Moderators, Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [4 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: επιλογήφόρμα Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
geo87


Μέλος από: 16 Ιουν 2008
Μηνύματα: 79
Περιοχή: Αθήνα
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 12 Δεκ 2008 08:51    Θέμα: Επιλογή id σε φόρμα. Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Γεια σας παιδιά και πάλι. Τελικώς έπεσα με τα μούτρα στην php κι έχω μάθει αρκετά. Το πρόβλημα που έχω τώρα είναι το παρακάτω.

Έχω ας πούμε 50 ψηφοφορίες στην ιστοσελίδα. Το θέμα είναι πως ήθελα να μου αλλάζει η κάθε ψηφοφορία κάθε φορά που θα κάνει κλικ ο άλλος. Πράγματι το κατάφερα. Το πρόβλημα όμως τώρα είναι πως μου βγάζει όλες τις ψηφοφορίες (κάτι που δεν το θέλω) θέλω να ορίζω εγώ με τα id τους ή με κάποιον άλλο τρόπο ποιες προσωπικά θέλω να βγουν καθώς μερικές είναι κλειδωμένες κι άδικα εμφανίζονται! Υπάρχει κάποια λύση; Θα με βοηθούσατε πολύ αν μου εξηγούσατε τι να κάνω στην php.

Ελπίζω να μου απαντήσετε και να μην με ξεχάσετε!! Ευχαριστώ πολύ και καλή σας μέρα!
Apostolis_38


Μέλος από: 14 Φεβ 2008
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 12 Δεκ 2008 11:39    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Λές οτι θέλεις να τραβάς τις εγγραφές σύμφωνα με τα id.

Αν θέλεις συνέχεια τα ίδια id (αν και δεν νομίζω οτι αυτό θέλεις) τότε μπορείς να κάνεις select * from (πίνακας) where id = (το id ) and id = (το id ) κ.λ.π. κ.λ.π.
Αν οι εγγραφές είναι πολλές και δεν θέλεις να γράψεις 10 σελίδες id = (το id ), μπορείς να κάνεις select * from (πίνακας) where id != (το id ) and id != (το id ) κ.λ.π. κ.λ.π. όπου εδώ θα βάλεις τα id που δεν πληρούν τα κριτήρια που θέλεις.
Αυτοί οι τρόποι όμως προϋποθέτουν οτι θα τραβάς συνέχεια τις ίδιες εγγραφές.

Αν θέλεις να τραβάς τίς εγγραφές που έχουν δεχτεί τροποποίηση μπορείς να βάλεις ένα extra πεδίο (π.χ. id_changed = 0 αν δεν έχει τροποποιηθεί και id_changed = 1 αν έχει τροποποιηθεί) και να κάνεις το ανάλογο select * from (πίνακας) where id_changed = 1.
Αυτό σημαίνει βέβαια οτι όταν θα κάνει κλίκ ο χρήστης θα περνάς και στη βάση το $id_changed = '1';

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι θέλεις σαν extra πεδίο ή να κάνεις και συνδυασμό πεδίων.
π.χ. id_changed και date_changed όπου βάζεις id και ημερομηνία και μετά κάνεις select * from (πίνακας) where id_changed = 1 and date_changed > (σήμερα).

Και με τον τρόπο που λες μπορείς να τραβάς τις εγγραφές που δεν είναι κλειδωμένες. Πρέπει όμως με κάποιον παρόμοιο τρόπο να δηλώνεις οτι μία εγγραφή είναι ή δεν είναι κλειδωμένη.

Το θέμα είναι τι σε βολεύει.
geo87


Μέλος από: 16 Ιουν 2008
Μηνύματα: 79
Περιοχή: Αθήνα
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 12 Δεκ 2008 20:51    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Φίλε μου χίλια χίλια ευχαριστώ. Τώρα μπορεί να μην τα εξηγήσω καλά επειδή δεν είμαι προγραμματιστής αλλά με έσωσε η 2η ιδέα σου. Έφτιαξα ένα πεδίο κι έβαλα τα κλειδωμένα ως 1 και τα μη κλειδωμένα ως 0. Έπειτα όρισα να μου δείχνει μόνο τα όσα έχουν 0 και όλα οκ! Δεν ξέρω πως να σε ευχαριστώ ρε μεγάλε με έσωσες! Respect!
Apostolis_38


Μέλος από: 14 Φεβ 2008
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 15 Δεκ 2008 12:14    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Victory!
Μπράβο σου που τα κατάφερες.

Και οι ευχαριστίες δεν χρειάζονται. Με βοηθάνε και βοηθάω (όσο μπορώ κι εγώ, που να δείς άλλοι εδώ μέσα πόσα ξέρουνε).
Ετσι πάει.
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [4 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » PHP Προγραμματισμός και εφαρμογές » PHP Προγραμματισμός


Σχετικά θέματα
 Θέματα   Απ/σεις   Αποστολέας   Τελευταίο μήνυμα 
βοήθεια για εμφάνιση ελληνικών σε php φόρμα επικοινωνίας 1 nwntas Χθες στις 15:56
majuranus Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Καταχώρηση στοιχείων σε φόρμα και αποστολή σε βάση δεδομένων 4 manolisfrou 08 Οκτ 2013 07:47
geomagas Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
PHP... vlookup, if, κλπ... 0 NikosJC 18 Μαη 2013 18:02
NikosJC Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Πως γεμίζω μια php μεταβλητή από html φόρμα 17 txc 24 Ιαν 2013 20:45
fafos Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Επιλογή size / χρώματος σε προϊόν 4 txc 14 Ιαν 2013 22:39
txc Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
 
Τώρα είναι 02 Σεπ 2014 06:19 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos