freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Custom Module στο Joomla 1.5.x


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Joomla! » Joomla! Extensions (Components, Modules, Plugins)
Moderators:  PHP Moderators, Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 2 [20 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: tutorialjoomlacustommodule Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
Σελίδα:  1, 2 Επόμενο
ΑποστολέαςΜήνυμα
The Razor


Μέλος από: 10 Φεβ 2007
Βοηθήματα: 3
Νέα: 4
Μηνύματα: 256+


View users profile Send email to user Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 12 Ιαν 2009 11:58    Θέμα: Custom Module στο Joomla 1.5.x
Περιγραφή θέματος: Tutorial
Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Σε αυτό το βοήθημα θα μάθουμε πως θα βάλουμε ένα custom module στο joomla 1.5.x δηλάδή ένα "δικό μας" position για το module (εκτός απο το προυπαρχοντα user1,header,footer,breadcrumbs,top,left,right κτλ.)

1.Πρώτα θα επεξεργαστούμε το index.php του template που χρησιμοποιούμε απο το admin panel
template manager ---> προεπιλεγμένο template (πχ ja purity) ---> edit html

2.Eκεί θα βρούμε το μέρος όπου θέλουμε να μπεί το module (πχ πριν τα αρθρα)
και θα βάλουμε τον παρακάτω κώδικα:

κώδικας:
<?php if ($this->countModules('το όνομα του module)) : ?>
    <div>
        <jdoc:include type="modules" name="το όνομα του module" style="xhtml" />
    </div><?php endif; ?>


3.Αφού το κάναμε αυτό και το βάλαμε στην σωστή θέση, θα επεξεργαστούμε το templatedetails.xml στον φάκελο του template με έναν text editor και αφού βρούμε κωδικα του τύπου:

κώδικας:
      <position>user1</position>


Θα βάλουμε απο κάτω τον δικό μας κώδικα:

κώδικας:
      <position>το όνομα του module</position>


4.Το ανεβάζουμε στον server και όλα είναι έτοιμα! Τώρα όταν αποθηκεύετε ένα module θα το βάζετε όπου έσεις θελετε και όχι στις προεπιλεγμένες θέσεις του template

_________________
Ελληνική τηλεόραση
Όλοι οι κωδικοί για το αγαπημένο σας παιχνίδι!
VoFa.gr | H νέα παρέα
Basilakis
PHP Moderator

Μέλος από: 17 Νοε 2003
Βοηθήματα: 68
Νέα: 7
Templates: 3
Scripts: 3
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Womans' Brain
View users profile Send email to user Visit posters website
blog deviantART flickr myspace facebook linkedin 
hi5 sync twitter deviantART skype 
ΜήνυμαΣτις: 12 Ιαν 2009 12:28    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Nice nice

Keep going with Joomla ;D

_________________
Κατασκευη Ιστοσελιδων
Sklhros


Μέλος από: 09 Μαρ 2009
Μηνύματα: 3

View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 09 Μαρ 2009 22:23    Θέμα: Re: Custom Module στο Joomla 1.5.x
Περιγραφή θέματος: Tutorial
Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

The Razor ανέφερε:
Σε αυτό το βοήθημα θα μάθουμε πως θα βάλουμε ένα custom module στο joomla 1.5.x δηλάδή ένα "δικό μας" position για το module (εκτός απο το προυπαρχοντα user1,header,footer,breadcrumbs,top,left,right κτλ.)

1.Πρώτα θα επεξεργαστούμε το index.php του template που χρησιμοποιούμε απο το admin panel
template manager ---> προεπιλεγμένο template (πχ ja purity) ---> edit html

2.Eκεί θα βρούμε το μέρος όπου θέλουμε να μπεί το module (πχ πριν τα αρθρα)
και θα βάλουμε τον παρακάτω κώδικα:

κώδικας:
<?php if ($this->countModules('το όνομα του module)) : ?>
    <div>
        <jdoc:include type="modules" name="το όνομα του module" style="xhtml" />
    </div><?php endif; ?>


3.Αφού το κάναμε αυτό και το βάλαμε στην σωστή θέση, θα επεξεργαστούμε το templatedetails.xml στον φάκελο του template με έναν text editor και αφού βρούμε κωδικα του τύπου:

κώδικας:
      <position>user1</position>


Θα βάλουμε απο κάτω τον δικό μας κώδικα:

κώδικας:
      <position>το όνομα του module</position>


4.Το ανεβάζουμε στον server και όλα είναι έτοιμα! Τώρα όταν αποθηκεύετε ένα module θα το βάζετε όπου έσεις θελετε και όχι στις προεπιλεγμένες θέσεις του template


Καλησπέρα εγώ χρησιμοποιώ ένα template με λίγες θέσεις....
Δεν καταλαβαίνω σε ποιο σημείο του κώδικα πρέπει να κανω paste τον παραπάνω κώδικα....
αλλά ακόμα και όταν τον κανω καπου τυχαία το templatedetails.xml δε μου εμφανίζει καμία θέση του τύπου <position>user1</position> .....

αν μπορούσες να δώσεις κάποιες επιπλέον πληροφορίες θα ήταν ευχάριστο....

_________________
1000000000000000000000000000000000000000 myges den mporei na kanoun lathos....fae kai sy s**t*!!!!
The Razor


Μέλος από: 10 Φεβ 2007
Βοηθήματα: 3
Νέα: 4
Μηνύματα: 256+


View users profile Send email to user Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 09 Μαρ 2009 22:35    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Τι να σου πω..... Οσα templates εχω δει το έχουν μέσα

_________________
Ελληνική τηλεόραση
Όλοι οι κωδικοί για το αγαπημένο σας παιχνίδι!
VoFa.gr | H νέα παρέα
Sklhros


Μέλος από: 09 Μαρ 2009
Μηνύματα: 3

View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 09 Μαρ 2009 22:43    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

χρησιμοποιώ το siteground-j15-71 template...και δεν την εχει...μα τόσο γκαντέμης πια????...

αν κοιτάξω ένα αλλο template και δω που την έχει αντίστοιχα μπορώ να την τοποθετήσω εγώ η' να κανω κατι???....και αν μπορώ μπορεις σε παρακαλω να μου πεις που να κανω paste τον πρωτο κωδικα που λες για να εμφανίσω θέση στο κεντρο της σελιδας????....εκει που εμφανιζονται τα αρθρα ας πούμε???

_________________
1000000000000000000000000000000000000000 myges den mporei na kanoun lathos....fae kai sy s**t*!!!!
The Razor


Μέλος από: 10 Φεβ 2007
Βοηθήματα: 3
Νέα: 4
Μηνύματα: 256+


View users profile Send email to user Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 09 Μαρ 2009 23:20    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Δεν ξέρω που ακριβως αλλά καπού πριν το content

_________________
Ελληνική τηλεόραση
Όλοι οι κωδικοί για το αγαπημένο σας παιχνίδι!
VoFa.gr | H νέα παρέα
Sklhros


Μέλος από: 09 Μαρ 2009
Μηνύματα: 3

View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 09 Μαρ 2009 23:36    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καπου πριν το content δλδ???...οπου να ναι????...οταν λες ''Eκεί θα βρούμε το μέρος όπου θέλουμε να μπεί το module (πχ πριν τα αρθρα)
και θα βάλουμε τον παρακάτω κώδικα'' που το εννοεις??

_________________
1000000000000000000000000000000000000000 myges den mporei na kanoun lathos....fae kai sy s**t*!!!!
ZoiSpa


Μέλος από: 18 Αυγ 2010
Μηνύματα: 32
Περιοχή: Αθήνα
View users profile Visit posters website
blog facebook deviantART 
ΜήνυμαΣτις: 20 Αυγ 2010 03:08    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Επειδή όπως και ο φίλος Sklhros και γω δεν μπορώ να καταλάβω που να βάλω τους κώδικες που δίνεις....κάνε μου την χάρη και βάλτα εσυ :

κώδικας:
<?php
defined('_JEXEC') or die('Restricted access'); // no direct access
require_once dirname(__FILE__) . DIRECTORY_SEPARATOR . 'functions.php';
$document = null;
if (isset($this))
  $document = & $this;
$baseUrl = $this->baseurl;
$templateUrl = $this->baseurl . '/templates/' . $this->template;
artxComponentWrapper($document);
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="<?php echo $this->language; ?>" lang="<?php echo $this->language; ?>" >
 <head>
  <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE7" />
<jdoc:include type="head" />
  <link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl; ?>/templates/system/css/system.css" type="text/css" />
  <link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl; ?>/templates/system/css/general.css" type="text/css" />

  <link rel="stylesheet" type="text/css" href="<?php echo $templateUrl; ?>/css/template.css" />
  <!--[if IE 6]><link rel="stylesheet" href="<?php echo $templateUrl; ?>/css/template.ie6.css" type="text/css" media="screen" /><![endif]-->
  <!--[if IE 7]><link rel="stylesheet" href="<?php echo $templateUrl; ?>/css/template.ie7.css" type="text/css" media="screen" /><![endif]-->
  <script type="text/javascript" src="<?php echo $templateUrl; ?>/script.js"></script>
 </head>
<body>
<div id="art-main">
<div class="art-Sheet">
    <div class="art-Sheet-body">
<div class="art-Header">
    <div class="art-Header-jpeg"></div>

</div>
<jdoc:include type="modules" name="user3" />
<jdoc:include type="modules" name="banner1" style="artstyle" artstyle="art-nostyle" />
<?php echo artxPositions($document, array('top1', 'top2', 'top3'), 'art-block'); ?>
<div class="art-contentLayout">
<?php if (artxCountModules($document, 'left')) : ?>
<div class="art-sidebar1"><?php echo artxModules($document, 'left', 'art-block'); ?>
</div>
<?php endif; ?>
<div class="art-<?php echo artxGetContentCellStyle($document); ?>">

<?php
  echo artxModules($document, 'banner2', 'art-nostyle');
  if (artxCountModules($document, 'breadcrumb'))
    echo artxPost(null, artxModules($document, 'breadcrumb'));
  echo artxPositions($document, array('user1', 'user2'), 'art-article');
  echo artxModules($document, 'banner3', 'art-nostyle');
?>
<?php if (artxHasMessages()) : ?><div class="art-Post">
    <div class="art-Post-tl"></div>
    <div class="art-Post-tr"></div>
    <div class="art-Post-bl"></div>
    <div class="art-Post-br"></div>
    <div class="art-Post-tc"></div>
    <div class="art-Post-bc"></div>
    <div class="art-Post-cl"></div>
    <div class="art-Post-cr"></div>
    <div class="art-Post-cc"></div>
    <div class="art-Post-body">
<div class="art-Post-inner">
<div class="art-PostContent">

<jdoc:include type="message" />

</div>
<div class="cleared"></div>

</div>

      <div class="cleared"></div>
    </div>
</div>
<?php endif; ?>
<jdoc:include type="component" />

<?php echo artxModules($document, 'banner4', 'art-nostyle'); ?>
<?php echo artxPositions($document, array('user4', 'user5'), 'art-article'); ?>
<?php echo artxModules($document, 'banner5', 'art-nostyle'); ?>
</div>
<?php if (artxCountModules($document, 'right')) : ?>
<div class="art-sidebar2"><?php echo artxModules($document, 'right', 'art-block'); ?>
</div>
<?php endif; ?>

</div>
<div class="cleared"></div>

<?php echo artxPositions($document, array('bottom1', 'bottom2', 'bottom3'), 'art-block'); ?>
<jdoc:include type="modules" name="banner6" style="artstyle" artstyle="art-nostyle" />
<div class="art-Footer">
 <div class="art-Footer-inner">
  <?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?>
  <div class="art-Footer-text">
  <?php if (artxCountModules($document, 'copyright') == 0): ?>
<p>Copyright &copy; 2009 ---.<br />
All Rights Reserved.</p>

  <?php else: ?>
  <?php echo artxModules($document, 'copyright', 'art-nostyle'); ?>
  <?php endif; ?>
  </div>
 </div>
 <div class="art-Footer-background"></div>
</div>

      <div class="cleared"></div>
    </div>
</div>
<div class="cleared"></div>
<p class="art-page-footer">Designed by zoispa.</p>
</div>

</body>
</html>


Κύττα να μην μου το κάνεις μπάχαλο μόνο.... May the force be with you...

_________________
www.forwomenonly.gr

projects: www.sdgrapsas.gr * www.spyropoulos-texnometal.gr * www.cosmoservice.gr * www.iatrikoprofil.gr * www.gamos-party.gr * www.feelcook.com * www.cindeco.com
korgr
Honorary Member

Μέλος από: 07 Οκτ 2008
Βοηθήματα: 5
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Corinth
View users profile
portfolio skype 
ΜήνυμαΣτις: 20 Αυγ 2010 08:07    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Συγνωμη για ενα μικρο offtopic αλλα θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει συγκεκριμενος λογος για την συνταξη των if στα joomla templates.
Δηλαδη το
κώδικας:
<?php if (artxCountModules($document, 'right')) : ?>
<div class="art-sidebar2"><?php echo artxModules($document, 'right', 'art-block'); ?>
</div>
<?php endif; ?>


θα μπορουσε να συνταχθει με την κλασσικη μεθοδο;

κώδικας:

<?php
if (artxCountModules($document, 'right')) {
?>
<div class="art-sidebar2"><?php echo artxModules($document, 'right', 'art-block'); ?>
</div>
<?php
}
?>

_________________
Projects: www.topgr.gr | www.ktizo.gr | Odyssey CMS | Οικονομική διαχείριση εσόδων-εξόδων
ZoiSpa


Μέλος από: 18 Αυγ 2010
Μηνύματα: 32
Περιοχή: Αθήνα
View users profile Visit posters website
blog facebook deviantART 
ΜήνυμαΣτις: 20 Αυγ 2010 08:22    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

θα σε γελάσω...είμαι ασχετη από προγραμματισμό....τα templates μου τα φτιάχνω με το artisteer ....

_________________
www.forwomenonly.gr

projects: www.sdgrapsas.gr * www.spyropoulos-texnometal.gr * www.cosmoservice.gr * www.iatrikoprofil.gr * www.gamos-party.gr * www.feelcook.com * www.cindeco.com
alou
Script Master

Μέλος από: 24 Αυγ 2007
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 23 Αυγ 2010 16:30    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

korgr ανέφερε:
Συγνωμη για ενα μικρο offtopic αλλα θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει συγκεκριμενος λογος για την συνταξη των if στα joomla templates.


Ο συγκεκριμένος κώδικας παράγεται από ένα πρόγραμμα για να φτιάχνεις template χωρίς να γράψεις ούτε ένα τάγκ οπότε προφανώς είναι ανούσια πολύπλοκος, όμως η ερώτησή σου αφορά και την κλασσική σύνταξη, π.χ. από το παράδειγμά του The Razor:


κώδικας:

<?php if ($this->countModules('το όνομα του module)) : ?>
    <div>
        <jdoc:include type="modules" name="το όνομα του module" style="xhtml" />
    </div><?php endif; ?>


θα μπορούσε ενδοχομένως να είναι

κώδικας:

<?php if ($this->countModules('το όνομα του module)) { ?>
    <div>
        <jdoc:include type="modules" name="το όνομα του module" style="xhtml" />
    </div>
<?php
}
?>


και ναι, μια χαρά δουλεύει και έτσι βέβαια καθώς το έχω δοκιμάσει. Φαντάζομαι ότι υπερίσχυσε ο πρώτος τρόπος για λόγους ευκολίας και τυποποίησης κάποιων standards που θα κάνουν ευκολότερες τις αναβαθμίσεις.
korgr
Honorary Member

Μέλος από: 07 Οκτ 2008
Βοηθήματα: 5
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Corinth
View users profile
portfolio skype 
ΜήνυμαΣτις: 23 Αυγ 2010 23:05    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

thanks alou

_________________
Projects: www.topgr.gr | www.ktizo.gr | Odyssey CMS | Οικονομική διαχείριση εσόδων-εξόδων
pasxal


Μέλος από: 16 Απρ 2010
Μηνύματα: 83

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 24 Αυγ 2010 00:07    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Δεν ξέρω αν το έχουν κάνει για αυτό τον λόγο αλλά αυτή η σύνταξη είναι καλύτερη από πλευράς απόδοσης.
Μιλάμε για απειροελάχιστες διαφορές που φαίνονται μόνο σε πολύ μεγάλα sites. πχ facebook link to facebook.

Offtopic ->Τώρα που είπα για facebook έχει δοκιμάσει κανείς το hip hop;
cpulse
Script Master

Μέλος από: 21 Μαρ 2006
Βοηθήματα: 8
Νέα: 1
Scripts: 3
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Αθήνα village
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 24 Αυγ 2010 16:41    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Αυτό το συντακτικό είναι της PHP2 ή PHP3

κώδικας:

<?php if ($this->countModules('το όνομα του module)) : ?>
    <div>
        <jdoc:include type="modules" name="το όνομα του module" style="xhtml" />
    </div><?php endif; ?>


--

Αυτό το συντακτικό είναι της PHP4+

κώδικας:

<?php if ($this->countModules('το όνομα του module)) { ?>
    <div>
        <jdoc:include type="modules" name="το όνομα του module" style="xhtml" />
    </div>
<?php
}
?>


Πέρα από αυτό, μάλλον για να διαβάζεται καλύτερα το γράφουν με το παλιό συντακτικό. Αν και κατα την γνώμη μου κανένα από τα δύο δεν διαβάζεται καλά.

_________________
Imagine Creative Pulse
cpulse
Script Master

Μέλος από: 21 Μαρ 2006
Βοηθήματα: 8
Νέα: 1
Scripts: 3
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Αθήνα village
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 24 Αυγ 2010 16:50    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Νομίζω ο τίτλος αυτής της συζήτησης δεν είναι σωστός.
Θα έπρεπε να είναι Custom Position, όχι Custom Module.

_________________
Imagine Creative Pulse
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 2 [20 Μηνύματα] Σελίδα:  1, 2 Επόμενο
Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Joomla! » Joomla! Extensions (Components, Modules, Plugins)


Σχετικά θέματα
 Θέματα   Απ/σεις   Αποστολέας   Τελευταίο μήνυμα 
Gallery για joomla 0 aguila21 15 Φεβ 2017 16:04
aguila21 Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
 
Τώρα είναι 30 Μαρ 2017 06:47 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos