freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

IE 8 ο τελευταίος browser της MS με τη σημερινή engine;


 Forum index » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις
Moderators:  Reporters, Super-Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [8 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: browserengine8 Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
dimsis
Reporter

Μέλος από: 25 Ιουλ 2001
Βοηθήματα: 9
Νέα: 89
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 12 Μαρ 2009 23:14    Θέμα: IE 8 ο τελευταίος browser της MS με τη σημερινή engine; Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Αρκετές φήμες γράφονται στο διαδίκτυο που υποστηρίζουν πως ο γνωστός browser της Microsoft link to Microsoft Internet Explorer μετά την έκδοση 8 θα σταματήσει να χρησιμοποιεί την σημερινή μηχανή (rendering engine) που αναλαμβάνει την εμφάνιση των ιστοσελίδων του διαδικτύου στους υπολογιστές μας και πως έπειτα θα αρχίσει να χρησιμοποιεί ως rendering engine την WebKit, δηλαδή την μηχανή που χρησιμοποιούν σήμερα οι Apple Safari και Google Chrome ή ότι θα χρησιμοποιήσει μια εντελώς νέα δική της μηχανή ονόματι Gazelle που υποτίθεται πως είναι πιο ασφαλής και από τον Firefox και από τον Chrome κρατώντας τα plugins του browser απομονωμένα από τον υπόλοιπο κώδικα του web browser.

Όποια μηχανή και να επιλέξει θα πρέπει να βρει κάποια λύση συμβατότητας με την ActiveX που καλώς ή κακώς χρησιμοποιείται σε χιλιάδες εφαρμογές και η περίπτωση διακοπής υποστήριξης θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα με τις ήδη εγκατεστημένες εφαρμογές που την κάνουν χρήση.

Ένα άλλο μέγιστο θέμα είναι κατά πόσο θα γίνει σωστή υποστήριξη των Web Standards σε περίπτωση που υπάρξει νέα μηχανή, τομέας όπου η Microsoft δεν τα έχει πάει και τόσο καλά στο παρελθόν και προσπαθεί να επιδιορθώσει - αν και όχι τόσο επιτυχώς όσο δείχνουν οι πρώτες δοκιμές - με τον Internet Explorer 8. Για την ιστορία, ιδιαίτερα ο Internet Explorer 6 τείνει να επικηρυχτεί ως φονιάς των web standards από τους απανταχού web developers που προτείνουν όλους τους χρήστες να αναβαθμίσουν σε νεώτερες εκδόσεις ή να χρησιμοποιήσουν άλλους συμβατότερους browsers.

Γενικώς όλα δείχνουν πως φουντώνει καθημερινά και περισσότερο η μάχη των web browsers και λογικό είναι αφού πλέον ο browser είναι η πλατφόρμα όπου τρέχουμε τις εφαρμογές μας που πλέον μετακομίζουν από το desktop μας και μεταφέρονται σε διαδικτυακό περιβάλλον.

Πηγές:
Microsoft PDF για τη Gazelle
MacWorld
weblog.infoworld.com
jcxp.net

Αναδημοσίευση από log.gr "Θα είναι ο Internet Explorer 8 ο τελευταίος browser της Microsoft που χρησιμοποιεί την σημερινή rendering engine; "
21century


Μέλος από: 11 Ιουλ 2002
Μηνύματα: 256+

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 14 Μαρ 2009 19:50    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Σημασία έχει να γίνεται ταχύτατα το rendering των ιστοσελίδων και να μην εχουμε κολλήματα στις καρτέλλες, μου έχει τύχει πολλες φορές όταν φορτώνει επόμενο tab, στην Αλεπού δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα...

_________________
Freegr network Η πύλη των PC - http://freegr.blogspot.com
generalMoKaToR


Μέλος από: 02 Ιουν 2008
Μηνύματα: 37
Περιοχή: Mesa sto mualo sou
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 23 Μαρ 2009 23:42    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ki ego me firefox eimai mia xara.an kai kapoies fores travaei gera kolima alla to apodido stin sindesi pou merikes fores ap oti katalaveno kovete sinexia..to simantiko ontos ienai na anoigi grigora tis selides
EkLekTos
WebDev Moderator

Μέλος από: 07 Απρ 2005
Βοηθήματα: 40
Νέα: 2
Templates: 11
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Inside the Effects
View users profile
facebook linkedin twitter 
ΜήνυμαΣτις: 24 Μαρ 2009 03:26    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Kai egw me ff eimai alla trabaei paaaaaaara polu mnimi... Kati prepei na kanoun gia auto... An einai pio elafris o ie, tha balw ie!

_________________
* Apple Technical Support Specialist *
* Apple Sales & Product Professional Certificate since 2011 *
Follow me @Twitter
alexsoft
Φιλοξενούμενος





ΜήνυμαΣτις: 24 Μαρ 2009 06:28    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

EkLekTos ανέφερε:
Kai egw me ff eimai alla trabaei paaaaaaara polu mnimi... Kati prepei na kanoun gia auto... An einai pio elafris o ie, tha balw ie!


o ff πράγματι ώρες - ώρες δεν μπορώ να καταλάβω τι παθαίνει, τρώει τόση μνήμη που στο τέλος φουσκώνει τόσο πολύ που κολλάει......

άρα εάν η αλεπού δεν στρωθεί να κάνει δίαιτα δεν βλέπω να μπορεί να κυνηγήσει τον (Ι)διότροπο (Ε)μοίρη, ακόμη και αν αυτός μεσ' το μεθύσι της μοναξιάς του, κάνει παραπατήματα και (8)ρια ......
dimsis
Reporter

Μέλος από: 25 Ιουλ 2001
Βοηθήματα: 9
Νέα: 89
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 24 Μαρ 2009 09:26    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

http://arstechnica.com/microsoft/news/2009/03/microsofts-own-speed-...hrome-firefox.ars
Απλώς ας ληφθεί υπόψη ότι αυτά τα στατιστικά είναι της ίδιας της MS ...
http://www.microsoft.com/windows/internet-explorer/videos.aspx

Ήδη έπιασε και κοντά στο 1% ο ΙΕ8: http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp
Aflex


Μέλος από: 16 Δεκ 2007
Templates: 1
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 25 Μαρ 2009 14:49    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

παράθεση:
άρα εάν η αλεπού δεν στρωθεί να κάνει δίαιτα δεν βλέπω να μπορεί να κυνηγήσει τον (Ι)διότροπο (Ε)μοίρη, ακόμη και αν αυτός μεσ' το μεθύσι της μοναξιάς του, κάνει παραπατήματα και (8)ρια ......


ΛΟΛ!!! Καλό ε! Καλό ε! Καλό ε!

Πόσο δίκιο έχεις πάντως...

Και εγώ έχω παρατηρήσει κολλήματα σε άκυρες στιγμές με τον ff. Θα δοκιμάσω και τον 8, και αν αποδειχτεί αξιόλογος θα αρχίσω να τον χρησιμοποιώ σαν κύριο browser.

_________________
alexsoft
Φιλοξενούμενος





ΜήνυμαΣτις: 01 Απρ 2009 14:44    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Σήμερα κάνοντας δοκιμές πάνω στο CMS μου διαπίστωσα ότι δυστυχώς ο ΙΕ8 έχει προβλήματα με τις Ασιατικές γλώσσες και συγκεκριμένα με την Κινέζικη και την Ταϊβανέζικη (Κινέζικα παραδοσιακά). Και αυτό είναι πολύ κακό για sites και συστήματα που τρέχουν σε πολλές γλώσσες.

Πάντως με την επιλογή της συμβατότητας για ΙΕ7 οι χαρακτήρες αυτοί εμφανίζονται σωστά.
Όπως δηλαδή μου εμφανιζόταν και με τον ΙΕ7.

Πρέπει να το λύσουν και αυτό το πρόβλημα, διότι μπορεί να υπάρχουν σφάλματα και για άλλες γλώσσες πάνω σε UTF-8, και σίγουρα πάντως το καθιστούν browser προς αποφυγή για όσους χρησιμοποιούν τέτοιους χαρακτήρες.

Επίσης ένα ακόμη που θα πρέπει να λύσουν, είναι και τα πολύγλωσσα κείμενα μέσα σε dropdown menus ή επιλογές select. Εκεί έχει πρόβλημα και ο ΙΕ7.
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [8 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις
Τώρα είναι 03 Δεκ 2016 17:38 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos