Η σελίδα μας αναβαθμίστηκε, γι' αυτό τον λόγο τα μέλη μας θα πρέπει να ζητήσουν νέο κωδικό πρόσβασης από την υπηρεσία "Αποστολή κωδικού πρόσβασης".
Εάν το email με τον νέο κωδικό δεν έρθει στο inbox κοιτάξτε και στο spam folder. Ο server είναι φρέσκος και δεν έχει το reputation που του αξίζει.

Βοήθεια σε Access

Συζητήσεις για την τοπική βάση δεδομένων Access της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
marios1984
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 11:59
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε Access

Δημοσίευση από marios1984 » 18 Μαρ 2009 12:08

Καλημέρα....συγχαρητήρια για το foroum και ευχαριστώ που με κάνατε μέλος...

Θα ήθελα να κανω μια ερώτηση...

έχω φτιάξει εναν πίνακα στην access με πολλές στήλες...εχω φτιάξει υποπίνακες οι οποίοι περιέχουν στήλες του πρώτου πίνακα...
πως μπορώ να συμπληρώνω τον πρώτο πίνακα και αυτοματα αυτα που καταχωρώ να πηγαίνουν στους υποπίνακες ανάλογα με την κατηγορία τους??
δηλαδή να καταχωρούνται στον τελικό πινακα και μετα αυτοματα να καταχωρούνται και στους άλλους πίνακες??

Προσπάθησα με σχέσεις αλλά τιποτα

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε Access

Δημοσίευση από dva_dev » 18 Μαρ 2009 14:47

Για να καταχωρήσεις αυτόματα πράγματα που εισάγεις σε έναν πίνακα και σε άλλους πίνακες μάλλον θα χρειαστείς triggers που δεν νομίζω να υποστηρίζει η access.

Μήπως αυτό που χρειάζεσαι είναι άλλο (πχ. views ή queries στην access) και όχι υποπίνακες;

Άβαταρ μέλους
marios1984
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 11:59
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε Access

Δημοσίευση από marios1984 » 19 Μαρ 2009 10:02

καλημέρα...ναι ίσως γίνεται και με συναρτήσεις δεν ξερω....παντως αν καποιος ξερει αν μπορει να γινει ή με καποιο κολπακι να βγει , δλδ με δομηση συμβαντος ή κατι τέτοιο θα με βοηθούσε πολύ

NERON
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 01 Φεβ 2009 01:47

Βοήθεια σε Access

Δημοσίευση από NERON » 20 Μαρ 2009 17:37

Mονο με ερώτημα ενημέρωσης πινακα θα κάνεις δουλεια.Το ερώτημα θα περιέχει τα πεδία από τους πίνακες που θέλεις να ενημερώσεις καθώς επισης και με τίς τιμές που θά παίρνουν.Μετά αν έχεις φόρμα θα φτιάξεις ένα κουμπι που θα εκτελέις το ερώτημα ή να γράψεις συμβαν που θα εκτελειται το ερώτημα. Τέλος μπορείς να φτιάξεις μια προσαρμοσμένη γραμμη εργαλειων και να προσθέσεις το ερώτημα στην γραμμή εργαλείων.Αυτά.

Άβαταρ μέλους
marios1984
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 11:59
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε Access

Δημοσίευση από marios1984 » 24 Μαρ 2009 12:03

Καλημέρα…Τελικά το έλυσα το πρόβλημα….κατήργησα τον κεντρικό πίνακα που είχα και δημιούργησα υποπινακες και με βάση αυτούς έφτιαξα την κεντρική μου φόρμα…και μέσω των σχέσεων πέτυχα αυτό που ήθελα…τώρα έχω ένα άλλο πρόβλημα…
Έχω φτιάξει μια έκθεση και θέλω να βγάζω σύνολα…να σας δώσω ένα παράδειγμα …
Έχω τον λογαριασμό 1 με budget 50.000€ στον οποίο έχω χρεώσει 2 τιμολόγια 10.000 και 15.000 αντίστοιχα…
Έχω τον λογαριασμό 2 με budget 100.000€ στον οποίο έχω χρεώσει 3 τιμολόγια 5.000€ , 10.000€ και 12.000€ αντίστοιχα..
Θέλω να εμφανίσω τα σύνολα των τιμολογίων στον κάθε λογαριασμό χωριστά…
Δηλαδή στον λογαριασμό 1 θέλω να μου εμφανίζει σύνολο 25.000€ και στον λογαριασμό 2 27.000€ ….
Προσπάθησα μέσω συναρτήσεων χρησιμοποιώντας το sum αλλά μου παίρνει αθροιστικά όλα τα τιμολόγια.. και όχι τα τιμολόγια ανά λογαριασμό όπως θα ήθελα…
Θα πρέπει δλδ να του ορίσω να κοιτάει στο άθροισμα τα ποσά του συγκεκριμένου λογαριασμού και να μου βγάζει το άθροισμα …αλλά δεν μπορώ να βρω πως γίνεται…
Συγγνώμη αν οι ερωτήσεις μου είναι κουτές …είμαι λιγάκι αρχάριος…αλλά το παλεύω….
Το forum σας είναι καταπληκτικό …έχω μάθει πολλά συνεχίστε έτσι

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε Access

Δημοσίευση από dva_dev » 24 Μαρ 2009 13:38

Θέλεις sum μαζί με group by

Αντί να έχεις "select sum(poso) from timologia", θα πρέπει να κάνεις κάτι του στυλ "select logariasmos, sum(poso) from timologia group by logariasmos".

Άβαταρ μέλους
marios1984
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 11:59
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε Access

Δημοσίευση από marios1984 » 26 Μαρ 2009 10:33

Καλημέρα σας...το εβαλα αλλα δεν έκανε κάτι...στην σελιδα εχω τα εξής κελία
κωδικός λογαριασμού σαν κεφαλιδα και απο κατω τα κελία
ποσο εγκρισης ( το ποσο του καθε τιμολογιου )
άθροισμα ( το αθροισμα των τιμολογιων )
budjet
υπολοιπο


Το θέμα ειναι οτι σε καθε λογαριασμο θελω να βγάζω το συνολο για τα τιμολόγια που ανήκουν στον συγκεκριμένο λογαριασμό...
αυτο που κανω εγω και μου βγανει λαθος ειναι π.χ στον λογαριασμο 1 εχω 15.000 και στον λογαριασμο 2 17.000 . στο συνολο ομως και του πρωτου και του δευτερου λογαριασμου μου βγαζει το ιδιο συνολο 32.000 δλδ
Αν μπορειτε βοηθειστε με...ευχαριστω εκ των προτερων για την ολη βοηθεια που μου εχετε προσφερει

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε Access

Δημοσίευση από dva_dev » 26 Μαρ 2009 14:07

Ωπα, λάθος κατάλαβα, εσύ το θέλεις σε report σωστά;

Θα πρέπει στο report σου να κάνεις ομαδοποίηση στο πεδίο "κωδικός λογαριασμου΄" και να εμφανίζεις για αυτό το group και το header και το footer.
Στο group header θα βάλεις το "κωδικός λογαριασμού" (όχι στο page header ή στο report header) και λογικά και το budget
Στο details θα αφήσεις τα στοιχεία των τιμολογίων
Στο group footer θα βάλεις ένα text box (για το άθροισμα) με control source =sum([ποσό έγκρισης]) (Να μην είναι στο page footer ούτε στο report footer)

Πάρε ένα δείγμα και κοίταξε το.
Συνημμένα
s1.rar
(13.24 KiB) Μεταφορτώθηκε 522 φορές

Άβαταρ μέλους
marios1984
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 11:59
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε Access

Δημοσίευση από marios1984 » 26 Μαρ 2009 14:29

Είσαι Θεός.....Μόνο αυτό μπορώ να πω...ευχαριστώ πολύ....δουλεύει απίστευτα...
και παλι ευχαριστώ ήταν αυτο που ήθελα....

Άβαταρ μέλους
marios1984
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 11:59
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε Access

Δημοσίευση από marios1984 » 31 Μαρ 2009 12:42

καλημερα...τι κανετε καλα?
αλλη μια απορια...τελευταια ελπιζω....ειδα ενα παλιο θεμα για το wheel του ποντικιου...
σαν πρωτευον κλειδι εχω ορισει το Αναγνωριστικο...
ο κωδικος που εχω βαλει στην φορμα ειναι ο παρακατω:

Private Sub Form_Current()
If Me.NewRecord = False Then Me.Filter = "Áíáãíùñéóôéêü=" & Me.Áíáãíùñéóôéêü
End Sub

Private Sub Form_KeyDown(KeyCode As Integer, Shift As Integer)
On Error Resume Next
If KeyCode = vbKeyDown Or KeyCode = vbKeyUp Then
Dim varID As Variant, RcdSet As DAO.Recordset
varÁíáãíùñéóôéêü = Me.Áíáãíùñéóôéêü
Me.FilterOn = False
Set RcdSet = Me.RecordsetClone
RcdSet.FindFirst ("Áíáãíùñéóôéêü=" & varÁíáãíùñéóôéêü)
Me.Bookmark = RcdSet.Bookmark
Me.AllowAdditions = True
If KeyCode = vbKeyDown Then DoCmd.GoToRecord , , acNext
If KeyCode = vbKeyUp Then DoCmd.GoToRecord , , acPrevious
Else
Me.FilterOn = True
End If
End Sub

Private Sub Form_MouseWheel(ByVal Page As Boolean, ByVal Count As Long)
If Me.NewRecord = False Then Me.Filter = "Áíáãíùñéóôéêü=" & Me.Áíáãíùñéóôéêü
Me.FilterOn = True
Me.AllowAdditions = False
End Sub

τωρα οταν μπαινω στην φορμα και γυρναω την ροδελα μου βγαζει το εξης μηνυμα...
run_time error '3075' syntax error ( missing operator ) in qeury expression αναγνωριστικο...

καποια μπουρδα εχω κανει αλλα δεν μπορω να βρω που ακριβως...ευχαριστω εκ των προτερων....α και χρησιμοποιω access 2003

Άβαταρ μέλους
marios1984
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 11:59
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε Access

Δημοσίευση από marios1984 » 31 Μαρ 2009 12:48

βασικα δεν βγηκε καλα ο κωδικος ...κατεβασα ενα αψψεσσ αρχειο που εχετε φτιαξει εκανα copy paste τον κωδικο και οπου υπηρχε το id που το εχετε ορισει σαν πρωτευον κλειδι εβαλα το αναγνωριστικο που ειναι το δικο μου πωτευον κλειδι

http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=39486

απο δω το πηρα το αρχειο ....το τελευταιο ....

Άβαταρ μέλους
marios1984
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 11:59
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε Access

Δημοσίευση από marios1984 » 31 Μαρ 2009 12:57

και αλλες φορες μου βγαζει αυτο το μηνυμα και αλλες μου λειτουργει κανονικα...μονο που οταν γυρναω την ροδελα με παει σε μια εγγραφη και δεν λειτουργουν τα κουμπια εντολης που εχω...δλδ οταν παταω το κουμπι για νεα εγγραφη κολλαει....
καλα μπορω να βρω μια λυση....σβηνω τον κωδικα και αφηνω το ροδακι να λειτουργει κανονικα...αλλα για να αποφυγω αυτο μηπωςς εχετε καμια ιδεα τι βλακεια εχω κανει?συγγνωμη για τα πολλα συνεχιζομενα post απλα θελω να δωσω μια ακριβη εικονα για το τι παιζει

Άβαταρ μέλους
marios1984
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 11:59
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε Access

Δημοσίευση από marios1984 » 01 Απρ 2009 14:41

Καλημερα και καλο μηνα....μηπως σαν ειναι ευκολο να μου προτεινεται και κανα βιβλιο για sql γλωσσα προγραμματισμου?για αρχαριους παντα

Απάντηση

Επιστροφή στο “MS Access”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης