freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Βοήθεια σε Access


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [13 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: access Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
marios1984


Μέλος από: 18 Μαρ 2009
Μηνύματα: 51

View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 18 Μαρ 2009 12:08    Θέμα: Βοήθεια σε Access Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλημέρα....συγχαρητήρια για το foroum και ευχαριστώ που με κάνατε μέλος...

Θα ήθελα να κανω μια ερώτηση...

έχω φτιάξει εναν πίνακα στην access με πολλές στήλες...εχω φτιάξει υποπίνακες οι οποίοι περιέχουν στήλες του πρώτου πίνακα...
πως μπορώ να συμπληρώνω τον πρώτο πίνακα και αυτοματα αυτα που καταχωρώ να πηγαίνουν στους υποπίνακες ανάλογα με την κατηγορία τους??
δηλαδή να καταχωρούνται στον τελικό πινακα και μετα αυτοματα να καταχωρούνται και στους άλλους πίνακες??

Προσπάθησα με σχέσεις αλλά τιποτα
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 18 Μαρ 2009 14:47    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Για να καταχωρήσεις αυτόματα πράγματα που εισάγεις σε έναν πίνακα και σε άλλους πίνακες μάλλον θα χρειαστείς triggers που δεν νομίζω να υποστηρίζει η access.

Μήπως αυτό που χρειάζεσαι είναι άλλο (πχ. views ή queries στην access) και όχι υποπίνακες;
marios1984


Μέλος από: 18 Μαρ 2009
Μηνύματα: 51

View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 19 Μαρ 2009 10:02    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

καλημέρα...ναι ίσως γίνεται και με συναρτήσεις δεν ξερω....παντως αν καποιος ξερει αν μπορει να γινει ή με καποιο κολπακι να βγει , δλδ με δομηση συμβαντος ή κατι τέτοιο θα με βοηθούσε πολύ
NERON


Μέλος από: 01 Φεβ 2009
Μηνύματα: 5

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 20 Μαρ 2009 17:37    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Mονο με ερώτημα ενημέρωσης πινακα θα κάνεις δουλεια.Το ερώτημα θα περιέχει τα πεδία από τους πίνακες που θέλεις να ενημερώσεις καθώς επισης και με τίς τιμές που θά παίρνουν.Μετά αν έχεις φόρμα θα φτιάξεις ένα κουμπι που θα εκτελέις το ερώτημα ή να γράψεις συμβαν που θα εκτελειται το ερώτημα. Τέλος μπορείς να φτιάξεις μια προσαρμοσμένη γραμμη εργαλειων και να προσθέσεις το ερώτημα στην γραμμή εργαλείων.Αυτά.
marios1984


Μέλος από: 18 Μαρ 2009
Μηνύματα: 51

View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 24 Μαρ 2009 12:03    Θέμα: Αθροίσματα στην Access Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλημέρα…Τελικά το έλυσα το πρόβλημα….κατήργησα τον κεντρικό πίνακα που είχα και δημιούργησα υποπινακες και με βάση αυτούς έφτιαξα την κεντρική μου φόρμα…και μέσω των σχέσεων πέτυχα αυτό που ήθελα…τώρα έχω ένα άλλο πρόβλημα…
Έχω φτιάξει μια έκθεση και θέλω να βγάζω σύνολα…να σας δώσω ένα παράδειγμα …
Έχω τον λογαριασμό 1 με budget 50.000€ στον οποίο έχω χρεώσει 2 τιμολόγια 10.000 και 15.000 αντίστοιχα…
Έχω τον λογαριασμό 2 με budget 100.000€ στον οποίο έχω χρεώσει 3 τιμολόγια 5.000€ , 10.000€ και 12.000€ αντίστοιχα..
Θέλω να εμφανίσω τα σύνολα των τιμολογίων στον κάθε λογαριασμό χωριστά…
Δηλαδή στον λογαριασμό 1 θέλω να μου εμφανίζει σύνολο 25.000€ και στον λογαριασμό 2 27.000€ ….
Προσπάθησα μέσω συναρτήσεων χρησιμοποιώντας το sum αλλά μου παίρνει αθροιστικά όλα τα τιμολόγια.. και όχι τα τιμολόγια ανά λογαριασμό όπως θα ήθελα…
Θα πρέπει δλδ να του ορίσω να κοιτάει στο άθροισμα τα ποσά του συγκεκριμένου λογαριασμού και να μου βγάζει το άθροισμα …αλλά δεν μπορώ να βρω πως γίνεται…
Συγγνώμη αν οι ερωτήσεις μου είναι κουτές …είμαι λιγάκι αρχάριος…αλλά το παλεύω….
Το forum σας είναι καταπληκτικό …έχω μάθει πολλά συνεχίστε έτσι
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 24 Μαρ 2009 13:38    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Θέλεις sum μαζί με group by

Αντί να έχεις "select sum(poso) from timologia", θα πρέπει να κάνεις κάτι του στυλ "select logariasmos, sum(poso) from timologia group by logariasmos".
marios1984


Μέλος από: 18 Μαρ 2009
Μηνύματα: 51

View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 26 Μαρ 2009 10:33    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλημέρα σας...το εβαλα αλλα δεν έκανε κάτι...στην σελιδα εχω τα εξής κελία
κωδικός λογαριασμού σαν κεφαλιδα και απο κατω τα κελία
ποσο εγκρισης ( το ποσο του καθε τιμολογιου )
άθροισμα ( το αθροισμα των τιμολογιων )
budjet
υπολοιπο


Το θέμα ειναι οτι σε καθε λογαριασμο θελω να βγάζω το συνολο για τα τιμολόγια που ανήκουν στον συγκεκριμένο λογαριασμό...
αυτο που κανω εγω και μου βγανει λαθος ειναι π.χ στον λογαριασμο 1 εχω 15.000 και στον λογαριασμο 2 17.000 . στο συνολο ομως και του πρωτου και του δευτερου λογαριασμου μου βγαζει το ιδιο συνολο 32.000 δλδ
Αν μπορειτε βοηθειστε με...ευχαριστω εκ των προτερων για την ολη βοηθεια που μου εχετε προσφερει
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 26 Μαρ 2009 14:07    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ωπα, λάθος κατάλαβα, εσύ το θέλεις σε report σωστά;

Θα πρέπει στο report σου να κάνεις ομαδοποίηση στο πεδίο "κωδικός λογαριασμου΄" και να εμφανίζεις για αυτό το group και το header και το footer.
Στο group header θα βάλεις το "κωδικός λογαριασμού" (όχι στο page header ή στο report header) και λογικά και το budget
Στο details θα αφήσεις τα στοιχεία των τιμολογίων
Στο group footer θα βάλεις ένα text box (για το άθροισμα) με control source =sum([ποσό έγκρισης]) (Να μην είναι στο page footer ούτε στο report footer)

Πάρε ένα δείγμα και κοίταξε το.



s1.rar
 Description:

Download
 Filename:  s1.rar
 Filesize:  13.24 KB
 Downloaded:  512 Time(s)

marios1984


Μέλος από: 18 Μαρ 2009
Μηνύματα: 51

View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 26 Μαρ 2009 14:29    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Είσαι Θεός.....Μόνο αυτό μπορώ να πω...ευχαριστώ πολύ....δουλεύει απίστευτα...
και παλι ευχαριστώ ήταν αυτο που ήθελα....
marios1984


Μέλος από: 18 Μαρ 2009
Μηνύματα: 51

View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 31 Μαρ 2009 11:42    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

καλημερα...τι κανετε καλα?
αλλη μια απορια...τελευταια ελπιζω....ειδα ενα παλιο θεμα για το wheel του ποντικιου...
σαν πρωτευον κλειδι εχω ορισει το Αναγνωριστικο...
ο κωδικος που εχω βαλει στην φορμα ειναι ο παρακατω:

Private Sub Form_Current()
If Me.NewRecord = False Then Me.Filter = "&Aacute;&iacute;&aacute;&atilde;&iacute;&ugrave;&ntilde;&eacute;&oacute;&ocirc;&eacute;&ecirc;&uuml;=" & Me.&Aacute;&iacute;&aacute;&atilde;&iacute;&ugrave;&ntilde;&eacute;&oacute;&ocirc;&eacute;&ecirc;&uuml;
End Sub

Private Sub Form_KeyDown(KeyCode As Integer, Shift As Integer)
On Error Resume Next
If KeyCode = vbKeyDown Or KeyCode = vbKeyUp Then
Dim varID As Variant, RcdSet As DAO.Recordset
var&Aacute;&iacute;&aacute;&atilde;&iacute;&ugrave;&ntilde;&eacute;&oacute;&ocirc;&eacute;&ecirc;&uuml; = Me.&Aacute;&iacute;&aacute;&atilde;&iacute;&ugrave;&ntilde;&eacute;&oacute;&ocirc;&eacute;&ecirc;&uuml;
Me.FilterOn = False
Set RcdSet = Me.RecordsetClone
RcdSet.FindFirst ("&Aacute;&iacute;&aacute;&atilde;&iacute;&ugrave;&ntilde;&eacute;&oacute;&ocirc;&eacute;&ecirc;&uuml;=" & var&Aacute;&iacute;&aacute;&atilde;&iacute;&ugrave;&ntilde;&eacute;&oacute;&ocirc;&eacute;&ecirc;&uuml;)
Me.Bookmark = RcdSet.Bookmark
Me.AllowAdditions = True
If KeyCode = vbKeyDown Then DoCmd.GoToRecord , , acNext
If KeyCode = vbKeyUp Then DoCmd.GoToRecord , , acPrevious
Else
Me.FilterOn = True
End If
End Sub

Private Sub Form_MouseWheel(ByVal Page As Boolean, ByVal Count As Long)
If Me.NewRecord = False Then Me.Filter = "&Aacute;&iacute;&aacute;&atilde;&iacute;&ugrave;&ntilde;&eacute;&oacute;&ocirc;&eacute;&ecirc;&uuml;=" & Me.&Aacute;&iacute;&aacute;&atilde;&iacute;&ugrave;&ntilde;&eacute;&oacute;&ocirc;&eacute;&ecirc;&uuml;
Me.FilterOn = True
Me.AllowAdditions = False
End Sub

τωρα οταν μπαινω στην φορμα και γυρναω την ροδελα μου βγαζει το εξης μηνυμα...
run_time error '3075' syntax error ( missing operator ) in qeury expression αναγνωριστικο...

καποια μπουρδα εχω κανει αλλα δεν μπορω να βρω που ακριβως...ευχαριστω εκ των προτερων....α και χρησιμοποιω access 2003
marios1984


Μέλος από: 18 Μαρ 2009
Μηνύματα: 51

View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 31 Μαρ 2009 11:48    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

βασικα δεν βγηκε καλα ο κωδικος ...κατεβασα ενα αψψεσσ αρχειο που εχετε φτιαξει εκανα copy paste τον κωδικο και οπου υπηρχε το id που το εχετε ορισει σαν πρωτευον κλειδι εβαλα το αναγνωριστικο που ειναι το δικο μου πωτευον κλειδι

http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=39486

απο δω το πηρα το αρχειο ....το τελευταιο ....
marios1984


Μέλος από: 18 Μαρ 2009
Μηνύματα: 51

View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 31 Μαρ 2009 11:57    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

και αλλες φορες μου βγαζει αυτο το μηνυμα και αλλες μου λειτουργει κανονικα...μονο που οταν γυρναω την ροδελα με παει σε μια εγγραφη και δεν λειτουργουν τα κουμπια εντολης που εχω...δλδ οταν παταω το κουμπι για νεα εγγραφη κολλαει....
καλα μπορω να βρω μια λυση....σβηνω τον κωδικα και αφηνω το ροδακι να λειτουργει κανονικα...αλλα για να αποφυγω αυτο μηπωςς εχετε καμια ιδεα τι βλακεια εχω κανει?συγγνωμη για τα πολλα συνεχιζομενα post απλα θελω να δωσω μια ακριβη εικονα για το τι παιζει
marios1984


Μέλος από: 18 Μαρ 2009
Μηνύματα: 51

View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 01 Απρ 2009 13:41    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλημερα και καλο μηνα....μηπως σαν ειναι ευκολο να μου προτεινεται και κανα βιβλιο για sql γλωσσα προγραμματισμου?για αρχαριους παντα
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [13 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access


Σχετικά θέματα
 Θέματα   Απ/σεις   Αποστολέας   Τελευταίο μήνυμα 
Δημιουργία Βάσης Δεδομένων MS Access με αντιστοιχιση σε γραφικό στοιχείο 1 Charalampos77 22 Ιουλ 2016 13:22
cordis Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
 
Τώρα είναι 06 Δεκ 2016 04:49 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos