Η σελίδα μας αναβαθμίστηκε, γι' αυτό τον λόγο τα μέλη μας θα πρέπει να ζητήσουν νέο κωδικό πρόσβασης από την υπηρεσία "Αποστολή κωδικού πρόσβασης".
Εάν το email με τον νέο κωδικό δεν έρθει στο inbox κοιτάξτε και στο spam folder. Ο server είναι φρέσκος και δεν έχει το reputation που του αξίζει.

Report στην Access

Συζητήσεις για την τοπική βάση δεδομένων Access της Microsoft

Συντονιστές: Super-Moderators, WebDev Moderators

Απάντηση
lepass_7
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 28 Μαρ 2009 20:31

Report στην Access

Δημοσίευση από lepass_7 » 28 Μαρ 2009 20:42

Γεια σας έχω ένα πρόβλημα σχετικά με την μορφοποιήση του αριθμού που θα εμφανίζεται σε ένα report δηλαδή θα σας εξηγήσω με ένα παράδειγμα τι θέλω να κάνω: Στο report εμφανίζεται αυτός ο αριθμός 4,5999999999999976 εγω δεν θέλω αυτή την μορφή με όλα αυτά τα δεκαδικά αλλά θέλω απλά δύο δεκαδικά χωρίς όμως να στρογγυλοποιεί τον αριθμό δηλαδή να εμφανίζει 4,59 και όχι 4,60.
Έχει κάνενας καμιά ίδεα;

Υ.Γ: Χρησιμοποιώ access 2007

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Report στην Access

Δημοσίευση από dva_dev » 28 Μαρ 2009 21:57

Αν είναι σίγουρο ότι θέλεις 4,59 τότε δες αυτό http://www.tek-tips.com/faqs.cfm?fid=5031

Αν όμως το αποτέλεσμα που παίρνεις είναι αποτέλεσμα πράξεων τότε είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για σφάλμα αναπαράστασης των πραγματικών αριθμών, και το νούμερο που θέλεις είναι το 4,60

lepass_7
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 28 Μαρ 2009 20:31

Report στην Access

Δημοσίευση από lepass_7 » 28 Μαρ 2009 22:19

Ναι σίγουρος είμαι, διότι στην ουσία το δεκαδικό κομμάτι του αριθμού αναπαριστά λεπτά της ώρας, άρα δεν μπορώ να έχω 60 λεπτά θα πρέπει να πάρω +1 ώρα. Όπως και να έχει ευχαριστώ...
Κάτι με την μορφοποιήση του αριθμού δεν υπάρχει; Που να λέει απλά να εμφανίσει μόνο 2 δεκαδικά;

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Report στην Access

Δημοσίευση από dva_dev » 28 Μαρ 2009 22:31

Η μορφοποίηση θα σου κάνει στρογγυλοποίηση

lepass_7
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 28 Μαρ 2009 20:31

Report στην Access

Δημοσίευση από lepass_7 » 28 Μαρ 2009 22:36

Γεια σκέφτηκα μια λύση και την γράφω ποιο κάτω(δεν νόμιζω να είναι και η πιο καλή αλλά νομίζω κάνει την δουλεια της)


fix([variable]*100)/100

Σε ένα ξένο forum που έκανα την ίδια ερώτηση μου έδωσαν παρόμοια απάντηση χρησιμοποιώντας την int():

Int([variable]*100)/100

Νομίζω και τα δύο κάνουν την ίδια δουλεία...

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας...

Απάντηση

Επιστροφή στο “MS Access”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες