Η σελίδα μας αναβαθμίστηκε, γι' αυτό τον λόγο τα μέλη μας θα πρέπει να ζητήσουν νέο κωδικό πρόσβασης από την υπηρεσία "Αποστολή κωδικού πρόσβασης".
Εάν το email με τον νέο κωδικό δεν έρθει στο inbox κοιτάξτε και στο spam folder. Ο server είναι φρέσκος και δεν έχει το reputation που του αξίζει.

Διαχωρισμός δεδομένων

Συζητήσεις για την τοπική βάση δεδομένων Access της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
sarafis
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 08 Μάιος 2008 15:50

Διαχωρισμός δεδομένων

Δημοσίευση από sarafis » 22 Απρ 2009 15:19

Σε ένα πεδίο έχω κείμενο και αριθμούς πλην όμως δεν είναι σταθερά, υπάρχουν τρία γράμματα και τέσσερις αριθμοί συνήθως αλλά και δύο γράμματα με τρείς αριθμούς ή τρία γράμματα με τρεις αριθμούς κλπ. Επιπλέον δεν υπάρχει οριοθέτης (κενό ή ειδικός χαρακτήρας) ανάμεσα.
Υπάρχει τρόπος να διαχωρίσω σε δύο άλλα πεδία τα γράμματα και τους αριθμούς?

Ομοίως στο ίδιο πεδίο λόγω του ότι υπάρχουν τόσο ελληνικοί όσο και αγγλικοί χαρακτήρες με συνέπεια πολλές εγγραφές να μην εμφανίζονται σε ερωτήματα λόγω λάθος καταχώρησης αγγλικού χαρακτήρα, υπάρχει δυνατότητα να αντικαταστήσω όλους τους ελληνικούς χαρακτήρες με αγγλικούς

Τέλος υπάρχει δυνατότητα να βάλω περιορισμό στο εν θέματι πεδίο ώστε να δέχεται μόνο αγγλικούς χαρακτήρες ή ακόμη καλύτερα όταν γράφονται ελληνικοί να τους μετατρέπει αυτόματα σε αγγλικούς μετά την ενημέρωση.[/table]

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Διαχωρισμός δεδομένων

Δημοσίευση από virxen75 » 23 Απρ 2009 00:11

Γεια σου

αν μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμμένος ίσως να γίνει κάτι

Α)======================================================
Σε ένα πεδίο έχω κείμενο και αριθμούς πλην όμως δεν είναι σταθερά, υπάρχουν τρία γράμματα και τέσσερις αριθμοί συνήθως αλλά και δύο γράμματα με τρείς αριθμούς ή τρία γράμματα με τρεις αριθμούς κλπ. Επιπλέον δεν υπάρχει οριοθέτης (κενό ή ειδικός χαρακτήρας) ανάμεσα.
Υπάρχει τρόπος να διαχωρίσω σε δύο άλλα πεδία τα γράμματα και τους αριθμούς?
--------------------------------------------------------------------------
για δώσε 2-3 παραδείγματα εγγραφών πριν - μετά
δηλαδή τι έχεις καταχωρήσει και πως θέλεις να γίνει


θέλεις να γίνει ο διαχωρισμός μόνο μία φορά και να μετατραπεί η βάση σε μία νέα
με περισσότερα πεδία;
Αν ναι θέλεις να γίνεται μέσα από την Access ή με εξωτερική εφαρμογή μετατροπής σε κάποια γλώσσα προγραμματισμού.

===============================================
Β) η βάση υπάρχει ήδη από κάπου έτοιμη και θες να την αλλάξεις?
===============================================
Γ)μπορείς να την στείλεις να την δούμε?
===============================================
Δ) η διαχείριση της βάσης πως γίνεται;μέσα από MS ACCESS(έχεις φτιάξει φόρμες?) ή από
εφαρμογή κάποιας γλώσσας προγραμματισμού?



το καλύτερο βέβαια είναι να στείλεις την βάση να την δούμε

sarafis
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 08 Μάιος 2008 15:50

Διαχωρισμός δεδομένων

Δημοσίευση από sarafis » 23 Απρ 2009 09:06

Στο συνημμένο αρχείο υπάρχουν κάποια παραδείγματα εγγραφών για το πως θέλω να γίνει ο διαχωρισμός των εγγραφών.
Η διαχείριση γίνεται μέσα από την Access.
Ο διαχωρισμός θα γίνει μόνο μία φορά και μπορεί να γίνει και μέσω excel αν εκεί υπάρχει πιο εύκολη λύση αν και θα προτιμούσα μέσω Access.
Συνημμένα
test.zip
(12.25 KiB) Μεταφορτώθηκε 415 φορές

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Διαχωρισμός δεδομένων

Δημοσίευση από virxen75 » 23 Απρ 2009 20:07

ΛΟΙΠΟΝ

Α) σου έφτιαξα μία φόρμα με αυτά που ζητάς
ι) όλα λατινικά
μετατρέπει τους κοινούς ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ-ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ κεφαλαίους ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
από ελληνικά στα αγγλικά(παίξε λίγο με τις εγγραφές του πίνακα και με τα ερωτήματα
να δεις ότι δουλεύει.)
Λειτουργεί μόνο στο πεδίο ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
δες την συνάρτηση change(String)

ιι)διαχωρισμός
χωρίζει τους χαρακτήρες από τα νούμερα από το πεδίο ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
στα ΓΡΑΜΜΑΤΑ και ΑΡΙΘΜΟΣ

π.χ. ΔΦΓ34523ΔΣΤΗ3456ΔΤΗ45 ----->ΔΦΓΔΣΤΗΔΤΗ | 34523345645

δες την νέα βάση
σβήσε τα δεδομένα από τα πεδία ΓΡΑΜΜΑ ΑΡΙΘΜΟΣ και τρέξε την φόρμα
επέλεξε διαχωρισμό και θα δεις ότι γεμίζει τα 2 νέα πεδία με τις σωστές τιμές

=============================================

τέλος αναφέρεις αν μπορείς να ελέγχεις τα δεδομένα κατά την είσοδο ώστε να μην
βάζει ο χρήστης ελληνικά αυτό μπορείς να το πετύχεις με validation rules

π.χ. στο πεδίο ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (στην σχεδίαση)
στον κανόνα επικύρωσης βάλε αυτό
Is Null OR Not Like "*[!((a-z) or (0-9))]*"
σου επιτρέπει να βάλεις μόνο λατινικούς χαρακτήρες και νούμερα

όμως και το 12ABC34534 το δέχεται σαν σωστό
δες περισσότερα εδώ
allenbrowne.comValidationRule.html
======================================================
όπου δεν καταλαβαίνεις κάτι πες μου
Συνημμένα
test.zip
(25.51 KiB) Μεταφορτώθηκε 448 φορές

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Διαχωρισμός δεδομένων

Δημοσίευση από dva_dev » 23 Απρ 2009 23:58

Στην μετατροπή ελληνικών -> Αγγλικά μήπως είναι προτιμότερο το ελληνικό Ρ να γίνει αγγλικό P αντί για R ?

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Διαχωρισμός δεδομένων

Δημοσίευση από virxen75 » 24 Απρ 2009 00:35

εξαρτάται


αν κατά την εισαγωγή δεδομένων ο χρήστης είχε το πληκτρολόγιο
στα ελληνικά πατώντας το R θα έπερνε P άρα η μετατροπή σωστή

εδώ όμως αν υποθέσουμε ότι πρόκειται για πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων
όπου δεν υπάρχει το R έχεις δίκιο

sarafis
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 08 Μάιος 2008 15:50

Διαχωρισμός δεδομένων

Δημοσίευση από sarafis » 28 Απρ 2009 01:41

Φίλε virxen75 ευχαριστώ πολύ για την απαντησή σου.
Δουλεύει άψογα. Βέβαια μου έβγαλε ένα σφάλμα oveflow στο (For i = 1 To total_records) πιθανά γιατί είναι πολλές οι εγγραφές αλλά το αντικατέστησα με τον αριθμό των εγγραφών και δούλεψε.
Μια παρατήρηση μόνο. Μετά τις 3000 εγραφές δείχνει πως κολλάει η βάση (όπως όταν ανοίγεις ένα ερώτημα με πολλές εγγραφές), βέβαια τρέχει στο παρασκήνιο και ολοκληρώνεται, αλλά υπάρχει τρόπος να μην εμφανίζεται το φαινόμενο αυτό έστω κι αν αυτό θα σημαίνει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του ερωτήματος?

Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

Διαχωρισμός δεδομένων

Δημοσίευση από kon73 » 28 Απρ 2009 16:04

Λοιπόν Αγαπητέ φίλε Sarafis,

Έχοντας δεις τις απαντήσεις νομίζω ότι απλά θέλεις το εξής

docmd.echo true
docmd.Hourglass true

Βάσεις τον κώδικα σου να τρέχει

docmd.echo false
docmd.Hourglass false

Αν είναι φυσικά αυτό που κατάλαβα σωστά.

Φιλικά

kon73

Υ.Γ. Γεια σας και πάλι, έχω καιρό να μπω στο Forum καθότι είχα τρεχάματα. Έγινα κουμπάρος, αρραβωνιάστηκα. Καλώς σας βρήκα το λοιπόν.
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “MS Access”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης